Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all 861 articles
Browse latest View live

Windows 10 - nästa generation av Windows

$
0
0

Idag presenterade Microsoft nästa kapitel för Windows, samma upplevelse oavsett enhet och plats med Windows 10. Bland nyheterna finns nya funktioner för 2-i-1-datorer, applikationer som fungerar lika bra på telefonen som på datorn samt helt nya spännande produkter som Microsoft HoloLens och Microsoft Surface Hub.

Windows 10 lanseras under andra halvan av 2015 men redan ikväll presenterade Microsoft en rad nyheter för Windows 10. Användare som idag har enheter med Windows 7, Windows 8.1 och/eller Windows Phone 8.1 kommer kostnadsfritt kunna uppgradera till Windows 10 under första året efter lanseringen. Windows 10 erbjuder en sömlös användarupplevelse oavsett vilken enhet som används, från små smarta prylar till stora företagsdatacenter. Windows 10 finns med dig överallt oavsett om du använder din Xbox, surfplatta, telefon eller dator.

Under kvällen presenterades även en gemensam app-plattform. För utvecklare innebär det att en applikation endast behöver skrivas en gång sedan är det enkelt att anpassa applikationen för olika typer av Windows 10-enheter.



Nya Windows fungerar perfekt med 2-i-1-datorer och får en ny funktion som per automatik identifierar om det finns ett tangentbord inkopplat eller om det är lämpligast med pekskärmsläge vilket ger en bättre och smidigare användarupplevelse.

I Windows 10 har vi också förbättrat spelupplevelsen med DirectX 12. En ny Xbox App med fördjupad integration till Xbox Live gör att du kan spela nya spel tillsammans med dina vänner oavsett om ni använder Xbox One eller en PC.

En ny webbläsare som går under kodnamnet ”Project Spartan” introduceras med Windows 10. Bland nyheterna finns bland annat ett nytt läge för att läsa texter, nya möjligheter att interagera och dela webbsidor samt inbyggt stöd för Cortana (Microsofts virtuella assistent). En uppdaterad version av Office, med stöd för touch, lanseras med Windows 10 för att erbjuda samma upplevelse oavsett enhet.

Utöver det presenterade Microsoft två helt nya produkter kopplade till Windows 10. Microsoft HoloLens och Microsoft Surface Hub. Med Microsoft HoloLens blir Windows 10 världens första holografiska operativsystem och erbjuder helt nya möjligheter att skapa, njuta av underhållning, kommunicera och ta del av information. Microsoft Surface Hub är en 84-tums enhet med inbyggda kameror, sensorer och mikrofoner. Enheten är skapad för arbetet och låter dig samarbeta med dina kollegor oavsett om ni är i samma konferensrum eller på olika platser i världen.



En ny version av Windows 10 Technical Preview kommer tillgängliggöras inom en vecka. Alla funktioner som presenterades ikväll är inte inkluderade i kommande Technical Preview.

Läs om alla nyheter som presenterades ikväll på Windows-bloggen.

Läs mer om vad Windows 10 inbär för spel och spelare på Xbox Wire.


Microsofts integration av Office 365 och Moodle transformerar lärandet

$
0
0

Plugins utvecklade av Microsoft Open Technologies och Remote-Learner gör det möjligt för Moodle-användare att arbeta snabbare och effektivare.

Microsoft Open Technologies Inc, presenterade i veckan en integration av Microsoft Office 365 och Moodle, en programvaruplattform för e-lärande med öppen källkod. Anthony Salcito, Vice President för Worldwide Education på Microsoft, talade om integrationen på seminariet "The Role of Technology in Transforming Education” under onsdagens BETT-konferens i London.

”I nära samarbete med Remote-Learner har vi tagit fram en teknisk lösning för en av de populäraste plattformarna för e-lärande med öppen källkod, med siktet inställt på att erbjuda ett sömlöst arbetsflöde för både Moodle och Office 365 användare” säger Jean Paoli, Chef för MS Open Tech.

”Genom att arbeta nära Moodles community kommer MS Open Tech fortsätta att ta emot feedback, underhålla, förbättra och utveckla nya funktioner.”

Office 365 och Microsoft Services pluginsen för Moodle har öppen källkod och integrationen inkluderar även OneDrive for Business, OneNote och Office 365 Outlook kalender. Integrationen möjliggör en mer produktiv upplevelse genom att förbättra arbetsflödet för lärare och elever på flera plan:

  • Enklareåtkomst. Användarnamn och lösenord för Office 365 fungerar nu i Moodle, så att användaren slipper komma ihåg olika inloggningsuppgifter. Moodle finns också tillgängligt från Office 365 app launcher, vilket innebär att du bara är ett par klick ifrån appar som Delve, Outlook och Sharepoint.
  • Arbetaoffline. Kurser i Moodle kan nu inkludera Office dokument som kan redigeras på alla enheter – även utan internetanslutning.

  • Mobilvänlig. Kalenderhändelser och deadlines i Moodle synkroniseras med Office 365 och syns i alla mobila enheter som stödjer Exchange – inklusive iOS, Android och Windows.

  • Redoförklassrummet. Med integrationen av Moodle och Office 365 kan lärare enkelt bädda in interaktivt material och online-lektioner skapade i PowerPoint med Office Mix. Lektionerna kan innehålla både ljud, video, interaktiva simuleringar och uppgifter. Dokument sparade i OneDrive for Business kan dessutom automatiskt kopplas ihop med Moodle-kurser. Uppdateringar i dessa dokument visas sedan som länkar i Moodle, vilket effektiviserar versionskontroll och förenklar integrationen av innehåll som sparats i molnet.

"Vi är glada att kunna arbeta med Microsoft för att integrera Moodle med Office 365 -plattformen. Med Office 365 plugins för Moodle fortsätter Microsoft att visa sitt engagemang för att öppen källkod och utbildning ", säger Jason Cole, VD för Remote-Learner.

"Lärare och handledare som har både Moodle och Office 365 kan nu skapa helt nya inlärningsupplevelser som utnyttjar kraften i båda plattformarna. Moodle-administratörer kan sedan distribuera de nya funktionerna med vetskapen att de har stöd från både Microsoft och Moodle Partner -nätverken."

Ladda ner Office 365 plugins för Moodle här.

Hitta mer information om Remote-Learner här.

Läs Anthony Salcitos bloggpost om Moodles integration med Office 365 här.

Windows 10 – ett nytt kapitel för Microsoft

$
0
0

I onsdags presenterade vi en rad spännande nyheter för Windows 10 med nyheter för bland annat Office, Skype, Windows Phone och Internet Explorer.

En stor nyhet är en gemensam app-plattform som gör det enkelt för utvecklare att anpassa en applikationer för alla olika typer av Windows 10-enheter.
Läs mer på Building Apps for Windows-bloggen vad Windows 10 innebär för utvecklare.

Med Windows 10 introducerar Microsoft en uppdaterad version av Office som har stöd för touch för att erbjuda samma upplevelse oavsett enhet.
Läs mer på Office-bloggen om hur Windows 10 påverkar Office-programmen.

Alla användare som idag har en smarttelefon med Windows Phone 8.1 kan gratis uppgradera till Windows 10 när operativsystemet lanseras.
Läs mer på Lumia Conversations om vad Windows 10 innebär för våra smarta telefoner.



Till Windows 10 kommer Microsoft att introducera en ny webbläsare som går under kodnamnet ”Project Spartan”.
Läs mer på IEBlog om Project Spartan.

Skype är integrerat i Windows 10 för att vara navet i användarens kommunikation, oavsett om den sker på telefon, surfplatta eller dator.
Läs mer på Skype Big Blog om kopplingarna mellan Windows 10 och Skype.

Välkommen till möte med Women In Technology Sverige (WIT)

$
0
0

Imorgon håller IAMCP och Women in Technology Sverige ett första möte för den nystartade subgruppen Women In Technology Sverige. Mötet äger rum under tisdagen den 27 januari kl. 15.00 – 17.00  på Microsofts kontor i Akalla, i konferensrum: 0A Strandvägen/Norrmalmstorg.

IAMCP vill ha in fler kvinnor till Microsoft ekosystem och har därför startat subgruppen med namnet WIT Sverige. Detta är ett öppet första möte och du måste inte vara medlem i IAMCP för att vara med. Alla tjejer som på något sätt aktivt arbetar med it och i Microsofts ekosystem är välkomna.

Ira Kolehmainen som är landschef för SoftwareOne i Sverige tar ordföranderollen.

Tjejer som i dag pluggar Microsoft-relaterade verktyg är också varmt välkomna till detta möte för en möjlighet att bygga upp sitt nätverk och få inspiration till en karriär inom IT-branschen. Du som är kvinna och redan aktiv inom IT-branschen får gärna komma för att bidra med tips, råd och inspiration.

Agenda för mötet:
15.00 Ira Kolehmainen hälsar välkommen
15.15 Egna erfarenheter som kvinna i IT-branschen
15.45 Gemensam diskussion om hinder och möjligheter för tjejer inom IT-branschen.
16.15 Boka nästa möte med en uttalad målsättning

Registrera dig och hitta mer information om mötet här.

Varmt välkommen!

Microsoft satsar på kunskapsutbyte i innovationshus

$
0
0

Idag invigs Epicenter, Stockholms första innovationshus som ska bli en pulserande, inspirerande och social mötesplats för innovation och digitala talanger. Idén är att samla tillväxtföretag och utvecklingsteam från etablerade företag i samma lokaler för att de nya företagen snabbare ska komma ut på större marknader. Microsoft är strategisk partner och medlem i Epicenter för att bidra inom innovation, teknik och affärsutveckling.

 

Sara Kullgren leder Developer Experience and Evangelism på Microsoft AB och förklarar varför det är viktigt för Microsoft att vara mitt ibland dessa företag.

 

– Vi ser i Epicenter en möjlighet att lära oss av innovativa företag som ligger i framkant, inte bara i ett svenskt sammanhang, utan framförallt i ett internationellt. Själva ska vi bidra med vårt nätverk av partners och kunder men också visa möjligheterna i alla våra olika produkter, från hur man samarbetar effektivt till hur man utvecklar fort och skalbart på vår plattform på allt från mobila till molntjänster. Vi har också exempel på idéer som kopplats till våra produkter och därmed blir synliga för 1,5 miljarder användare. Vår tanke är att hjälpa svenska företag att komma ut på större marknader snabbare, säger Sara Kullgren.

 

Epicenter kommer också vara ett labb för Microsofts satsning på Internet of Things, IoT, eller Sakernas internet och M2M som det också kallas.

 

– Vi ska fylla Epicenter med sensorer med två syften i sikte. Det ena spåret handlar om att sköta huset och se till att det fungerar effektivt och är miljövänligt. Kaffemaskiner, papperskorgar, kylskåp med mera berättar hur de mår, lampor i tomma rum släcker sig själva. Redan i entrén kan du se vilka mötesrum som är lediga. Det andra spåret är att ge medlemmarna i Epicenter tillgång till strömmade realtidsdata för att de ska kunna labba med verkliga rådata. Med den kunskapen i bagaget kan de snabbare få sina projekt förverkligade och ut på marknaden, säger Richard Lind som leder Microsofts satsningar inom IoT i Sverige.

 

 

Epicenter har ambitionen att bli ett hem för storbolagens intraprenörer såväl som snabbväxande entreprenörer.

 

– Vi har valt att blanda etablerade storföretag med innovativa tillväxtföretag i Epicenter. Vi är glada att Microsoft är här, de kan med sin globala närvaro göra att en affärsidé snabbt kan nå nya marknader. De kan i vardagliga möten prata om vilka produkter i deras portfölj som är bäst lämpade i olika tillväxtfaser. De kommer tillföra värde genom att vara en del i ett kontinuerligt kunskapsutbyte, säger Patrick Mesterton, vd för Epicenter.

 

Innovationshuset Epicenter är utvecklat av AMF Fastigheter i samarbete med kunskaps- och eventbolaget SIME samt entreprenör och innovationskonsulterna Result.

 

Presskontakt Microsoft: Joakim Nordblom, 08-572 3188, a-jonord@microsoft.com

Presskontakt Epicenter: Cecilia Österholm, 08-696 3305, cecilia.osterholm@amffastigheter.se

 

 

 

Sista chansen att nominera till årets Innovativa Skolledarpris

$
0
0

På fredag är det sista chansen att skicka in nomineringar till Innovativa Skolledarpriset. Priset delas ut av Microsoft i samarbete med Lärarförbundet under årets Skolledarkonvent och går till en skolledare som vill lyfta fram ett hållbart skolutvecklingsarbete. Missa inte att nominera din kollega eller chef!

Det Innovativa Skolledarpriset instiftades gemensamt 2011 av Microsoft och Lärarförbundet med syftet att lyfta fram goda exempel på skolledare som driver på för ett hållbart skolutvecklingsarbete, och som på ett genomtänkt sätt använder ny teknik för att säkra att deras förskola, skola, barn och elever får möjlighet och redskap för att lyckas.

Tre finalister

Efter nomineringen stängts väljer en jury med representanter från Microsoft och Lärarförbundet ut tre finalister som bjuds in till Skolledarkonventet som äger rum den 26-27 februari 2015 på Lärarnas Hus i Stockholm. Vem som får Innovativa Skolledarpriset avslöjas vid en prisutdelning.

Kriterier för en innovativ skolledare

En Innovativ skolledare:

  • uppfattas som en kommunikativ, lärande och demokratisk ledare
  • är visionär och kreativ och har ett stort engagemang
  • stimulerar lärarnas gemensamma lärande
  • uppnår dokumenterat goda resultat utifrån givna förutsättningar
  • driver pedagogisk utveckling med stöd av IKT och arbetar strategiskt för en ökad digital kompetens bland skolans lärare
  • använder IKT i sitt administrativa arbete och i sin interna och externa kommunikation
  • bedriver aktiv omvärldsbevakning
  • arbetar strategiskt med entreprenörskap och för ett ökat samarbete med närsamhället

Sista dag att nominera din lärare, kollega eller chef är fredag 30 januari. Skicka in din nominering genom att följa länken här.

Se vem som blev förra årets vinnare här.

OneNote Class Notebook Creator – nu på svenska

$
0
0

Nyligen släpptes ett antal nya funktioner till i OneNote Class Notebook Creator. I samband med detta blev svenska och ytterligare 28 språk tillgängliga i SharePoint Store.

Med OneNote Class Notebook Creator kan lärare snabbt skapa en personlig anteckningsbok för varje elev, samla innehåll och uppgifter på ett ställe, samt skapa gemensamma samarbetsytor för lektioner och gruppuppgifter – allt i en och samma OneNote anteckningsbok. Detta sparar tid och gör det möjligt för lärare och elever att bli mer produktiva och få mer gjort.

"I min undervisning använder jag Office 365 dagligen för att kommunicera, dela dokument och OneNote anteckningsböcker med mina elever, kollegor och föräldrar.” säger Åsa Girgensohn, Lärare på Björknässkolan i Nacka.

OneNote Class Notebook Creator utökar också möjligheterna i OneNote för lärare som använder Office 365. Lärarna kan nu återkoppla och samarbeta med elever i realtid.

"Tillsammans med mina elever utforskar jag OneNotes alla möjligheter steg för steg. Eleverna lär sig att organisera och dela både lärarinstruktioner och elevarbeten i retorikkursen. Vissa delar är öppna för alla och vissa delar är individuella med lösenord. När vi tillsammans listar ut saker och genomför dem stödjer vi både undervisningen och inlärningsprocessen, med hjälp av kommentarer, självbedömning och kamratsvar. Att allt är samlat på ett ställe stödjer en kontinuerlig medvetenhet om status och framsteg.” säger Elisabeth Nagy, lärare på Franska Skolan i Stockholm.

OneNoteforTeachers.com erbjuds lärare en enkel och kostnadsfri steg- för steg-process för att komma igång med sina OneNote anteckningsböcker.

Lärare som ännu inte har Office 365 med OneNote Class Notebook Creator installerat kan vända sig till sin IT-administratör för installation med stöd av denna mejl-mall och interaktiva guide. Du hittar båda på OneNoteforTeachers.com.

Kartan visar de länder där OneNote Class Notebook Creator nu har språkstöd:

Office överallt – mer Office på iOS och Android

$
0
0

Office-apparna Word, Excel och Powerpoint för iPhone och iPad har idag över 80 miljoner nedladdningar. De ligger på 4+ i betyg och finns på listan över de 10 mest produktiva apparna.

Den betaversion av Office-apparna som släpptes till surfplattor med Android har via 250 000 nedladdningar prövats på 33 språk i 110 länder. Vi har fått värdefulla synpunkter så vi kunnat förfina och förbättra apparna till en jämn och hög kvalitet över hela Androids ekosystem.        

Men med de lanseringarna har vi bara skrapat på ytan av vad vi kan göra för att skapa förutsättningar att göra mer i en värld präglad av mobilt först, molnet först – idag kommer två nyheter som tar oss ett steg till på vår resa.  

Först, vi tar bort ”beta” på våra Office-appar för Android. Från och med nu kommer Word till Android-platta, Excel till Android-platta och PowerPoint till Android-platta finnas i Google Play för nedladdning utan kostnad liksom populära OneNote till Android. Om du som konsument laddar ned filen och loggar in med ett Microsoft-konto kan du skapa och redigera filer gratis. För premiumtjänster behöver du prenumerera på Office 365. Om du har Office via ett företag eller annan organisation är din Android-platta nu ytterligare en enhet du kan använda. Läs mer på Office for Android.      

– Sverige är ett land med hög penetration av surfplattor och att det känns bra att nu även kunna erbjuda Office för Android-plattor, något våra kunder efterfrågat starkt efter lanseringarna till iPad, säger Helena Fuchs, produktchef på Microsoft AB.

 

Word ser riktigt bra ut. Du känner igen alla flikar och funktioner, de är helt anpassade till hur touch fungerar på Android. Inget tangentbord behövs.

Vi presenterar också nya Outlook till iOS och en betaversion av Outlook till Android. Vi har haft en enorm efterfrågan på Outlook till alla plattformar och enheter och är nu glada att kunna svara mot dessa önskningar. Nu kan du sköta mejl för jobbet och privat i både mobil och på platta - lika effektivt som på din dator. Förutom mejl har också den nya Outlook-appen integrerade kalenderfunktioner så att en bokning av ett möte är bara ett klick bort. Den fungerar alldeles utmärkt med välkända mejltjänster som Yahoo! Mail, Gmail, Outlook.com, Exchange, Office 365 med flera. Läs mer om Outlook till iOS och Android här.

Ladda ned apparna från iTunes eller Google Play och ge oss återkoppling. Det kommer komma mer allt eftersom vi utforskar skärningspunkterna mellan produktivitet och mobilitet.

Läs gärna bloggposterna på the official Microsoft Blogoch Office Blog.


Nominera årets IT-tjej innan nästa måndag!

$
0
0

I dag är det en vecka kvar att skicka in nomineringar till Årets IT-tjej. Är du eller känner du Sveriges mest drivna, engagerade och entreprenöriella tjej som studerar data eller andra IT-relaterade ämnen? Missa inte chansen att få in en fot på ett av världens största IT-företag, Microsoft.

IT-branschen behöver lyfta fram fler briljanta kvinnor. Därför letar nu Microsoft efter Sveriges mest drivna, engagerade och entreprenöriella tjej som studerar data eller IT-relaterade ämnen på heltid på Universitet, Högskola eller YH-utbildning.

Vår vinnare ska vara student under hela 2015 och ha minst ett år kvar av studierna, ha ett stort intresse och engagemang för IT och vara en driven, entreprenöriell och engagerad person. Årets IT-tjej kommer att ha ett givande år som ambassadör för IT-tjejer med mycket nätverkande och deltagande på olika spännande evenemang. Vi ser därför gärna att vår vinnare också är aktiv i sociala medier.

Årets IT-tjej är en utmärkt chans till en drömstart på karriären, då vinnaren förutom titeln ”Årets IT-tjej” också får en egen mentor på Microsoft. Vinnaren får dessutom tillgång till ett slutet nätverk av tidigare IT-tjejsfinalister som alla är verksamma i branschen i dag.

Så om du eller någon du känner är den initiativrika tjej som på något sätt har inspirerat till utveckling och nya idéer under sin studietid – skicka in din ansökan eller nominera någon du tycker borde vinna innan den 9e februari.

Sista ansökningsdag 9 februari 2015.

Läs vidare om tävlingen här eller använd #åretsITtjej

Läs intervjun med förra årets IT-tjej här.

Windows Server 2003 – slutdatum 14 juli står fast

$
0
0

Med 161 dagar kvar till 14 juli när support av Windows Server 2003 upphör är det hög tid för alla som förlitar sig på gammal serverteknik att börja migrera. Frågor har kommit om att flytta datumet men det står fast i enlighet med Microsofts policy för Support Lifecycle.

– Eftersom det kan vara lite komplicerat att migrera gamla system till nya började vi kommunicera den här dagen ett år i förväg. Supporten har också varat i mer än de tio år som är vår policy. Många har migrerat eller håller på men det är också många som ännu inte kommit igång, som kanske inte förstår riskerna, säger Anders Wendt som är ”nedräkningsgeneral” för Microsoft Windows Server 2003.  

– För många företag är det ett lyft att byta till en modernare servermiljö eller att flytta in i molnet. På ett stort företag kan det vara ett betydande arbete att migrera, till exempel om de samtidigt passar på att flytta olika funktioner från olika plattformar. Men när flytten är klar får de lägre kostnader, högre tillförlitlighet och möjligheten att utnyttja ett decenniums utveckling av nya funktioner. För att säkerheten ska säkras och för att kunna utnyttja fördelarna med moderna plattformar som Windows Server 2012 R2, Microsoft Azure eller Office 365 är det dags att migrera nu.

Läs vad Takeshi Numoto, Corporate VP för Cloud och Enterprise Marketing, skriver om Windows Server 2003 på Official Microsoft Blog.

Här finns information om Microsoft Support Lifecycle Microsoft Support Lifecycle

Mer information och nedräkning finns på Microsoft Cloud Platform

 

Seapilot lanserar populär app till Windows Phone 8

$
0
0

Med lanseringen av sin navigationsapp till Windows Phone 8 fortsätter Seapilot sin satsning på mobilitet. Med start idag finns appen tillgänglig att ladda hem kostnadsfritt i Windows Phone Store.

- Vi är stolta att äntligen presentera vår efterlängtade Seapilotapp till Windows Phone 8 som vi arbetat med länge. Nu finns vi äntligen tillgängliga på de tre stora plattformarna, säger Jens Johansson, VD för True Heading AB.

Seapilot är en professionell navigationsapp som huvudsakligen är utvecklad för att användas ombord på båten. Med Seapilot kan man på ett enkelt sätt se AIS-data, vilket innebär att du kan se alla båtar och fartyg med AIS-transponder direkt i appen. Dessutom presenteras vindstyrka, vindriktning, lufttryck, temperatur och vattenstånd i realtid via AIS från över 60 väderstationer i Sverige.

- Vi har ett starkt ekosystem som hjälper dig att få saker gjorda oavsett vilka enheter du använder. Därför tycker vi att det är roligt att även Seapilot väljer att satsa på vårt ekosystem med sina appar till Windows 8 och Windows Phone 8. Deras navigeringsapp stärker vårt erbjudande och tillför mervärde för våra användare, säger Thomas Floberg, Affärsområdeschef för Windows och Surface.

Sedan tidigare finns Seapilots app till Windows 8. Den re-lanseras i samband med att Windows Phone-appen är klar. Bland nyheterna i uppdateringen finns bland annat
att appen i sig numera är gratis att ladda ner, att nyregistrerad användare har möjlighet att testa appen och tillgängliga sjökort fritt i 36 timmar från första sign-in, att nya användare därefter kan välja vilka funktioner de vill köpa till. Samma giltiga sjökortsprenumerationer i användarkontot är numera möjliga att nyttjas i såväl Seapilot för Windows 8, Windows Phone 8 som i de övriga operativsystem för phones och tablets där Seapilot kan laddas ner.      

Alltsedan första lanseringen 2011, har Seapilot utvecklats från en exklusiv iPad-app med endast svenska sjökort, till en universell app för såväl iOS, som Windows 8 och Android och med sjökort i vektoriserat S57-format för större delen av norra Europa och numera även USA och Kanada. Fler länder tillkommer alltefter. Formatet medger regelbundna rättelser av sjökortsdatat på ett effektivt sätt, rättelser som ingår i priset för sjökortsprenumerationen. Seapilot erbjuder, förutom övrig standardfunktionalitet i en sjökortsplotter, även prenumeration för visning av AIS-objekt och väderprognoser direkt i sjökortet.

Seapilot-appen är kostnadsfri att ladda hem, men kostnader för t.ex. aktuella sjökortsprenumerationer och önskade tilläggsfunktioner tillkommer och finns att köpa via kontot på http://www.seapilot.com/.

Här laddar du hem Seapilot till Windows Phone 8.

Här laddar du hem Seapilot till Windows 8.

För mer information kontakta

Jens Johansson, True Heading AB
Mail: jens.johansson@trueheading.se
Tel. +46 8 6222660

Magine släpps till Windows 8

$
0
0

Idag lanseras Magine TV till Windows 8.1. Nu kan svenska användare ta del av Magine TV´s stora utbud och njuta av underhållning var hen än befinner sig.

Med Magine TV´s nya Windows 8-app fortsätter utbudet i Windows Store att växa. Användare i Sverige kan nu ta del av innehållet från 41 populära kanaler som till exempel CNN, Comedy Central, Discovery, MTV och Disney Channel direkt på sin dator eller i sin surfplatta.

- Intresset för Windows 8 bland konsumenter och utvecklare är fortsatt stort. Att Magine TV nu väljer att lansera sin tjänst till Windows 8 är ytterligare ett kvitto på det stora intresse som finns och är fantastiskt roligt då det stärker vårt lokala utbud av appar, säger Thomas Floberg, Affärsområdeschef för Windows och Surface

Den molnbaserade appen låter Windows-användare bestämma var och när de vill se sina tv-program via catch-up funktionen. Dessutom går det att pausa och spola i live-program. Alla som registrerar sig får nu prova tjänsten gratis i 30 dagar.

- Magine TV’s app för Windows 8 gör det lätt för användarna att hitta sina favorit-program genom ett enkelt, snyggt och intuitivt gränssnitt. Vi når nu en ännu större grupp tittare som kan ta del av Magine TV:s unika kombination av live-tv, start-over och catch-up i en och samma tjänst, säger Alexander Jamal, Sverigechef Magine TV.

Magine TV är en svensk satsning som finns etablerad i Sverige sedan 2013, i Tyskland sedan våren 2014 och med lanseringar på nya marknader planerade för 2015.

Ladda hem Magine TV till Windows 8 här.

Träffa finalisterna till årets Innovativa skolledarpris

$
0
0

 

Ingela Netz, Hanna Lindö och Susann Jungåker är finalisterna till årets Innovativa Skolledarpris. Juryn, bestående av representanter för Microsoft och Lärarförbundet, har valt ut tre kreativa skolledare som nu tävlar om priset. Priset delas ut under Lärarförbundets Skolledarkonvent och kommer att gå till en av finalisterna som använt teknik på ett innovativt och nyskapande sätt i sin verksamhet.

Microsoft har, gemensamt med Lärarförbundet, delat ut det Innovativa Skolledarpriset sedan 2011. Syftet med priset är att lyfta fram skolledare som driver ett hållbart skolutvecklingsarbete och använder sig av ny teknik på ett innovativt och genomtänkt sätt. Den 26 februari koras vinnaren under Lärarförbundets Skolledarkonvent. Konventet pågår mellan 26-27 februari i Lärarnas Hus i Stockholm.

Här är årets finalister

Susann Jungåkerär rektor på Mälardalens Tekniska Gymnasium i Södertälje, en fristående gymnasieskola som ägs av Scania och AstraZeneca. Hon har en lång erfarenhet av att driva och utveckla gymnasieskolor i Sverige och arbetar nu tillsammans med sina kollegor och lärare för att bygga upp någonting alldeles extra på Mälardalens Tekniska Gymnasium. Susann brinner för att sammanföra skolan med industrin, för att få lärare och elever att växa tillsammans.

Ingela Netzär ny som rektor på en ny skola, Igelstaskolan F-9 i Södertälje. Hon är en visionär med en tydlig idé och ett stort samhällsengagemang. Igelsta grundskola är en framtidsskapande skola; global, verbal och digital.

"Skolans verksamhetsidé betyder att vi vill rusta eleverna med kunskaper, erfarenheter och förmågor som gör dem globala, verbala och digitala", säger Ingela Netz.

Ingela är själv aktiv på sociala medier, hon twittrar, facebookar och har en blogg. Blogg: ingelanetz.wordpress.com, twitter: @thingelingela

Hanna Lindöär rektor för Kyrkenorumskolan, en F-6-skola i Stenungsund. Hanna är en tydlig ledare med en tydlig vision. Tillsammans med lärare och elever har hon genomfört ett medvetet och långsiktigt arbete med fokus på skolutveckling. Varje klass samt fritids har var sin blogg där de öppnar för insyn och delaktighet i skolans arbete. Hanna är övertygad om att "alla har något", det gäller bara att få chansen att framföra det.

Läs mer på Lärarförbundets hemsida.

Microsoft tar ledarroll för integritet på nätet

$
0
0

Microsoft har blivit certifierade för ISO 27018, den första globala standarden för hanteringen av personuppgifter i molnet. Företaget är den första större molntjänstleverantören att uppfylla kraven för ISO-certifieringen.

Microsoft är det första större företaget som också införlivar de nya kontroller som heter ISO/IEC 27018 för verktyget Office 365, Azure och Windows Intune. Certifieringen har skett efter att en extern revisor, British Standards Institute, granskat Microsoft och säkerställt att alla kriterier efterlevs. Att lagra i molnet är numera säkrare än lagring på den egna datorn. Och innebär även att företagsinformation är säkrare i molnet än i en egen serverhall.

I en globaliserad värld där våra liv allt mer präglas av mobilitet samlas massor av information i molnet, vilket ställer högre krav på företag som hanterar känslig information.

Att juridiken bakom tjänsterna skyddar användare och kunder är viktigt för Microsoft. 

–  För oss på Microsoft är det viktigt att inte göra avkall på en så viktig fråga som integriteten för våra användare. Jag är stolt över att kunna säga att vi ligger i framkant vad gäller integritet och säkerhet i molnet. Våra kunder ska inte tveka över att kunna efterleva kraven i Personuppgiftslagen (PUL). ISO 27018 är ett utmärkt redskap för upphandlingar av molntjänster inom både offentlig och privat sektor, säger Mathias Strand, chefsjurist på Microsoft i Sverige.

Daniel Akenine är säkerhetschef på Microsoft och poängterar att det handlar om att alla delar måste vara säkra.

– Att välja Microsoft är att välja en leverantör som samarbetar med andra i branschen för att göra hela molnet säkert genom att utveckla standarder för datahantering i olika molntjänster. Säkerheten är affärskritisk för Microsoft i allmänhet och molntjänster i synnerhet. Det senaste året har vi investerat över 4 miljarder dollar för att ha högsta säkerhet och tillgänglighet. Och vi kommer fortsätta att investera för att alla användare ska kunna känna sig trygga med att lägga sin information hos oss, säger Daniel Akenine.

Positivt för skolan

ISO-certifieringen är positiv också för skolsektorn, där många skolor i brist på tydlighet valt att använda tjänster som inte kan garantera att personuppgifter inte hamnar i orätta händer.

Joke Palmkvist, Affärsområdesansvarig för Skola och högre utbildning på Microsoft, ser stora fördelar i att det nu blir enklare för skolor att välja molntjänster.

– Elevers integritet är väldigt viktig för de allra flesta som jobbar inom skolan. Vi som har kontakt med skolledare får många frågor kring hur det skyddet fungerar; och vad som egentligen gäller kring juridiken och molnet. Jag upplever att de flesta skolorna gör sitt bästa av en tidigare krånglig situation. Den här certifieringen gör det tydligt att det faktiskt går att kombinera ett starkt skydd för elever och lärares integritet med smarta molntjänster för skolan, säger Joke Palmkvist.

Allt fler kommuner har påbörjat sin resa till molnet och använder sig av de olika verktyg som finns till hands genom Office 365. Microsoft har den senaste tiden släppt versioner av sina produktivitetsverktyg både till både Android och iOS plattformar, vilket gör det möjligt för skolor att behålla sin hårdvara samtidigt som de med Office 365 kan välja en molntjänst som skyddar känslig information.

– Att vi nu har certifieringen på plats är ett kvitto på vårt dedikerade arbete inom området integritet och PUL. Och jag ser fram emot att få ta del av de pedagogiska vinster som det mobila arbetssättet kommer att leda till, säger Joke Palmkvist.

En kommun som ligger i framkant vad gäller molntjänster är Ale kommun, som redan under 2014 fick klartecken av Datainspektionen för sin användning av Office 365 i sin skol-, förskole- och fritidsverksamhet.

Läs mer om ISO-certifieringen på Microsoft On the Issues blogg.

Mer information hittar du också på bloggarna för Office 365 och Azure.

Microsoft satsar på start-ups och går in som Guldsponsor hos SUP46

$
0
0

Teamet från Microsoft som jobbar med medlemmarna på SUP46: affärsutvecklarna Urban Falk, Therese Thorstorp och Björn Eriksen.

Att Microsoft går in som Guldsponsor är ett led i att komma närmare innovativa start-ups för utbyte av kunskaper. SUP46 är ett av Stockholms ledande startupkluster där nya företag får en kreativ miljö och kontakter som underlättar tillväxt.

Sara Kullgren leder Developer Experience and Evangelism på Microsoft AB och förklarar varför det är viktigt för Microsoft att vara mitt ibland dessa företag.

– Samarbetet med SUP46 är en möjlighet för oss att lära av innovativa företag och själva ska vi bidra med vårt nätverk av partners och kunder. Vår tanke är att hjälpa svenska företag att komma ut på större marknader snabbare, säger Sara Kullgren.

Microsoft bidrar med kunskap om mjukvara i vardagliga kontakter på SUP46 och med programmet BizSpark som underlättar för nya företag att komma igång på ett bra sätt. Här kan de få upp till 3 år av gratis mjukvara, support och Azure molntjänster. Therese Thorstorp är den på Microsoft som håller i partnerskapet.

– Jag och mina kollegor ska se till att företagen här får en riktigt bra start genom att bland annat se till att de kan utvecklas i en teknisk miljö som är skalbar för snabb tillväxt och expansion. Jag hoppas många av dem kommer utnyttja erbjudandet i BizSpark också, säger Therese Thorstorp.

Den första dagen höll Microsoft möten med sex olika medlemsföretag och de har alla tagit med sig något från mötet. Oceans drivs av bröderna Daniel och Jimmy Reuterwall som är teknisk chef respektive vd och de har ett tydligt mål.

– Oceans ska bli den ledande sajten för dykare över hela världen. De dyker kanske två gånger om året men de går in på sajten nästan varje dag för att ta del av andra dykares upplevelser och drömma och planera nästa dyk, berättar Jimmy och Daniel fyller i. – Vi har varit i betaläge tills för två veckor sedan och har precis gått live. Vi vet att vi har en hotspot i Brasilien och nu fick vi reda på att Windows phone är stora där, vi fick lite nya idéer.

Krångligt att komma till skott

På Maybe.se har Simon Persson upptäckt att många människor tycker att det är krångligt att komma till skott med träffas på riktigt med dagens konventionella dejtingsajter.

– Vi vill göra det enklare för människor att dejta och träffa nya personer. Maybe är en app som gör det enkelt att mötas under mer avspända former och så hoppas vi skapa roligare dejtingupplevelser. Rent tekniskt använder vi idag av ett flertal verktyg inom mobile engagement, både för analys av användardata och eventbaserade push notifications etc. I och med att vi växer snabbt med stora datamängder är det viktigt att ha system som vi kan skala utan att det blir skyhöga kostnader. Nu vet vi att Microsoft har lösningar som kan hjälpa oss med det, säger Simon Persson.

I fotboll brukar ibland publiken kallas för den tolfte spelaren eftersom de i ofta påverkar matcher i hög grad. Företaget 12thplayer lanserar sin tjänst de närmaste veckorna och Marcus Lådö är grundare och förklarar så här.

– 12thplayer är spelet för fotbollsfans som parallellt med matchen vill tävla med varandra om att i varje stund ha de tre bästa spelarna i ”sitt” lag. Under pågående match betygsätter vi alla insatser varje spelare gör och den som toppar sitt lag med de som gör bäst ifrån sig får mest poäng. Vi tar in mycket data som omvandlas till spelarupplevelser och ett spår som dök upp på mötet var att även utveckla appen även till Xbox. Nu direkt hakar vi på BizSpark och kan sammanfatta mötet Microsoft som: mindre utgifter och fler idéer.

SUP46 har många aktörer som sponsorer och stärker nu sitt nätverk med ytterligare en global partner. 

– Vi är mycket glada och stolta att få Microsoft som guldsponsor. Med hjälp av Microsofts mjukvara och molntjänster, kombinerat med deras starka passion och engagemang för att stödja start-ups, är möjligheterna goda att våra medlemsbolag kan växa ännu snabbare. Storbolags engagemang och stöd är ett viktigt element i det ekosystem vi bygger för start-ups i absolut världsklass. Vi ser fram emot ett givande samarbete, säger Jessica Stark, VD och medgrundare av SUP46.

Kontakt Microsoft:

Joakim Nordblom, a-jonord@microsoft.com, 08-572 3188


Träffa finalisterna till Årets IT-tjej 2015

$
0
0

Microsoft delar för tolfte året i rad ut priset Årets IT-tjej. Utmärkelsen premierar talangfulla tjejer som studerar IT med målet är att inspirera andra tjejer till en karriär inom IT-branschen. Årets finalister kommer från lärosäten över hela Sverige och har valts ut av en jury med representanter från Microsoft och Universum efter både nomineringar, caselösningar och personliga intervjuer.

Vinnaren av priset får en mentor på Microsoft, deltar på mässor och evenemang och kommer under sitt år som IT-tjej vara en förebild för andra tjejer med siktet inställt på IT-branschen.

På Microsoft är vi övertygade om att vi kommer att se mer från dessa talanger, så passa på att bekanta er med årets finalister:

 

Anna Henningsson

Anna studerar Civilingenjörsprogrammet i Teknisk Datavetenskap med inriktning Finansiell IT på Umeå Universitet. Hon har ett brinnande intresse för IT och jämställdhet.

Anna är en lysande förebild för andra IT-tjejer och har tidigare talat vid Next Ups kick-off samt under Skolvåren – där hon höll sitt föredrag "Hon som var dålig på matte" på temat skolutveckling. På Next Up pratade Anna om sitt intresse för IT och hur man kan göra branschen till ett intressant karriärs- och yrkesval för fler tjejer.

Vid sidan av studierna arbetar Anna på en spelbutik där hon inspirerar unga tjejer och killar till att spela tv-spel och att lära sig mer om datorer.

Följ Anna på Twitter:@annalysera

 

Mathilda Bjarnehed

Mathilda studerar Dataspelsutveckling – design på Högskolan i Skövde, där hon är en del av DONNA. Syftet med DONNA är att inspirerar fler kvinnor och få dem att välja en karriär inom spelutveckling.

Helt obekant för Microsoft är inte Mathilda som 2014 tilldelades Microsoft Game Camp Scholarship, då hon visat hög ambition och utvecklat spelet ”The Lunch Lady Simulator”.

För tillfället utvecklar Mathilda ett barnspel i samarbete med Doris Film. Spelet bygger på starka kvinnliga förebilder. Kombinationen av jämställdhet och spel är en hjärtefråga för Mathilda.

Följ Mathilda på Twitter:@mbjarnehed

 

Tilda Pentikäinen

Tilda studerar Civilingenjörsprogrammet i Informationsteknologi på Uppsala universitet. Ett av hennes mål är att få in fler tjejer i en annars ofta mansdominerande bransch – IT-branschen.

2013 startade Tilda ”Inspirationsdagarna”, ett event för nyblivna kvinnliga studenter på Civilingenjörsprogrammet i Informationsteknologi samt Datavetenskapsprogrammet. Under Inspirationsdagarna får studenterna chansen att bekanta sig med Uppsala universitet och träffa andra tjejer som redan läser programmen.

Tilda är en förebild för andra IT-tjejer som mentor för kvinnliga studerande och som medlem i jämställdhetsgruppen på Institutionen för Informationsteknologi. Förutom intresset för IT är crossfitt något Tilda brinner för, vilket bland annat resulterat i iOS appen Crossfit1477.

Följ Tilda på Twitter:@Tildatilda

Vinnaren av utmärkelsen Årets IT-tjej kommer att koras under Universum Awards på Berns i Stockholm den 11 mars.

För mer information om tävlingen kontakta:

Therese Thorstorp, Partner Business Evangelist på Microsoft.

Linnea Nilsson, Projektledare Årets IT-tjej på Universum.

Har du idéer som kan förändra världen? – Tävla i Microsoft YouthSpark Challenge for Change!

$
0
0

Microsoft bjuder idag, onsdag, in ungdomar i åldrarna 13-25 år att delta i onlinetävlingen Microsoft Youthspark Challenge for Change, som är en del av Microsoft YouthSpark initiativet. Tävlingen pågår mellan 25 februari-25 mars och tävlingsbidragen som skickas in måste vara skrivna på engelska.


Tävlingen går ut på att dela med sig av idéer som kan skapa förändring i samhället, på skolor, gymnasier, universitet, eller i världen i stort genom att svara på frågan: - Hur kan Microsofts teknik hjälpa människor att få mer gjort och uppnå fler av sina mål?

Tävlingen riktar sig till unga som vågar tänka stort och som inspireras av de olika sociala utmaningar människor står inför.

- Alla börjar någonstans. Microsoft vill hjälpa unga att skapa förändring som gör att fler kan få ut mer av det dyrbaraste vi har, tid. Genom att uppmuntra till nytänkande hoppas vi hitta idéerna som kan få alla att göra mer och uppnå mer, i varje given stund, säger Sara Kullgren, Developer Experience Lead på Microsoft.

Microsoft YouthSpark Challenge for Change går i år av stapeln för tredje gången – och i år kan ungdomar från hela världen vara med och tävla! Nytt får i år är också att ungdomar från 13 års ålder får vara med i tävlingen, vilket vi hoppas bidrar till ökad kreativitet och fler spännande idéer.

Vad står på spel?

15 finalister från varje åldersgrupp (13- 17 år och 18- 25 år) vinner en Surface Pro 3 med Office 365. Utöver detta får 5 särskilt utvalda vinnare från varje grupp ett exklusivt pris innehållande:

Challenge for Change är en del av Microsoft YouthSpark, ett initiativ som skapats för att skapa nya möjligheter för unga i skolor, på arbetsplatser och hos entreprenörer världen över.

Har du idéer för hur Microsofts program, tjänster eller produkter kan förändra världen? Arbeta i själv, tillsammans med en kompis eller med din klass och skicka in ditt bidrag till Microsoft YouthSpark Challenge for Change innan den 25 mars.

Allt du behöver göra är att svara på några korta frågor kring din idé och hur du skulle vilja realisera den!

Läs mer om hur du kan samarbeta i OneNote här.

Läs om andras idéer och Inspireras av några av Microsoft YouthSpark Stars här.

Delad förstaplats i årets Innovativa Skolledarpris

$
0
0

Microsoft och Lärarförbundet utsåg under torsdagskvällen två vinnare till årets Innovativa Skolledarpris. Priset tilldelas Susann Jungåker, rektor på Mälardalens tekniska gymnasium, samt Hanna Lindö, rektor på Kyrkenorumskolan F-6. Ingela Netz, rektor på Igelstaskolan F-9 knep en hedrande andraplats.


Från vänster: Hanna Lindö, Ingela Netz, Susann Jungåker

På plats under skolledarkonventet fanns Eva Pethrus, ansvarig för Partnerskap i Lärande på Microsoft som under kvällen höll ett tal på temat mångfald och innovation utifrån perspektivet hur Sverige kan säkra nästa generation entreprenörer genom satsningar på skolan och genom modiga skolledare.

- Vi som organisation kommer inte att överleva i den snabbt föränderliga och globala värld som tekniken ger oss om vi inte satsar på innovation och ifrågasätter det vi gjorde igår och frågar oss om det är rätt idag.

Eva talade om Sverige och Stockholm som nav för innovativa företag och start-ups, och lyfte hur viktigt det är att inspirera unga att tänka nytt och innovativt redan i skolan. Ungas utbildning är viktig eftersom de som är unga idag kan vara framtidens entreprenörer och ekonomiska draglok imorgon.

- Idag är Sverige och inte minst Stockholm en av Europas såväl även internationellt intressantaste platser för start-ups eller nya företag inom tekniksidan. Idéer finns men alldeles för få utvecklare och programmerare som kan göra dessa idéer till produkter eller tjänster till verklighet.

Eva poängterade också vikten av modiga skolledare, som varje dag genom sitt arbete gör en enorm skillnad.

- Därför är ni som skolledare så oerhört viktiga för Sveriges tillväxt. Ni leder en av Sveriges viktigaste arbetsplatser och era värderingar lever ni varje dag när ni kliver in på era arbetsplatser. Via ert outtröttliga arbete så gör ni en skillnad idag men även för hur vårt samhälle skall se ut imorgon.

Microsoft är stolta över att kunna presentera vinnarna; Susann Jungåker och Hanna Lindö. Och önskar fortsatt lycka till i arbetet med att utveckla svensk skola.

Juryns motivering till årets förstaplacering:

Susann Jungåker, rektor på Mälardalens Tekniska Gymnasium i Södertälje. 

Susann har fullt fokus på utveckling och ständiga förbättringar för att hennes skola ska bli Sveriges bästa tekniska gymnasium. Personlig dialog, delaktighet och glädje ligger Susann varmt om hjärtat och kommunikation är en konst som hon väl behärskar. Genom att föredömligt använda IKT når eleverna goda resultat och personalen stimuleras att lära mer. Ett kontinuerligt samarbete med företag och nätverk med andra skolor gynnar utvecklingen och höjer standarden på all utbildning. Susann leder en gymnasieskola som hon vill ska synas och sätta avtryck i omvärlden.

Hanna Lindö, rektor för Kyrkenorumskolan, en F-6-skola i Stenungsund

Hanna driver ett långsiktigt arbete med fokus på skolutveckling. Hon är en tydlig och lyhörd ledare med en tydlig vision. Hanna är aktiv omvärldsbevakare och omsätter tankar om vad skolan behöver i framtiden tillsammans med lärarna. Varje klass samt fritids har varsin blogg, öppen för insyn och delaktighet i skolans arbete. Integrering av digitala verktyg gör elever och lärare delaktiga och nyfikna – bland annat på programmering. Det kollegiala lärandet för undervisningen framåt genom lärande samtal, gemensamma dokument på nätet och personalträffar kring pedagogik och IKT.

Om Innovativa Skolledarpriset 

Lärarförbundet och Microsoft instiftade gemensamt 2011 det Innovativa Skolledarpriset, som har delats ut under varje Skolledarkonvent sedan dessSyftet med priset är att lyfta fram goda exempel på skolledare, som genom att driva ett hållbart skolutvecklingsarbete och genomtänkt användning av ny teknik, säkrar att deras förskola eller skola ger barn och elever möjlighet att lyckas.

För mer information angående Innovativa Skolledarpriset kontakta: Eva Pethrus, ansvarig för Partnerskap i Lärande på Microsoft


Följ Microsoft Devices live från Mobile World Congress

$
0
0

Nästa vecka samlas en stor del av mobilvärlden i Barcelona för supermässan Mobile World Congress. Oavsett om du är på plats eller stannar hemma så kan du följa Microsoft Devices presentation live för att ta del av nyheterna.

Microsoft Devices presskonferens startar klockan 08:30 måndagen den 2 mars och går att följa på livestream via länken http://news.microsoft.com/event/mobile-world-congress/ . Den kommer också att kunna ses i efterhand. Själva sajten är live redan nu och kommer fortlöpande att fyllas på med nyheter och material från Mobile World Congress.

Vi kan självklart inte berätta så mycket mer just nu om vad som kommer att presenteras, men vi ser fram emot en spännande vecka och hoppas att vi ses och hörs på måndag!

För mer information: Kontakta Microsoft Devices skandinaviske kommunikationschef Edvard Bergström på +46 709 93 83 11 eller edvard.bergstrom@microsoft.com

Lumia 640: Mest mobil för lägst pris

$
0
0

Idag lanserar Microsoft den helt nya Lumia 640. Telefonen är ett kraftpaket vad gäller produktivitet och erbjuder full Windows Phone-upplevelse men med en låg prislapp.

Med Lumia 640 tar Microsoft både produktivitet och flexibilitet till nya nivåer, exempelvis genom att göra det möjligt att arbeta på riktigt – var man än befinner sig. Den är helt enkelt ett perfekt val för personer som vill ha en smartphone som gör dem produktiva oavsett plats, samtidigt som Lumia 640 inte kostar skjortan.

Senaste innovationerna från Windows

Med Windows Phone 8.1 och den nya Lumia Denim-uppdateringen innehåller Lumia 640 bland annat LiveFolders, one-swipe Action Center samt inte minst Word Flow, världens snabbaste metod för att skriva mejl eller SMS. Dock än så länge endast tillgänglig på engelska. Med Lumia 640 har man självfallet också tillgång till det konstant växande utbudet av appar i Windows Phone Store.

Och utöver det, Lumia 640 är förberedd för att erbjuda användarna Windows 10 med alla nya features när mjukvaran blir tillgänglig senare i år. 

Ett kraftpaket som levererar

Under huven på Lumia 640 hittar vi en 1.2 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon processor samt 1GB RAM, vilket ger en snabb och smidig surf- och spelupplevelse. Att Lumia 640 har ett batteri på hela 2500 mAh gör det dessutom möjligt att utnyttja dessa features, och andra, under hela dagen.

Med dagens användande av smartphones ställs också högre och högre krav på lagringsmöjligheter. Även här är Lumia 640 välutrustad med sitt 8GB internminne som, med ett externt SD-kort, kan utökas till hela 128GB. För att lagra bilder, filmer och dokument samt komma åt dem från alla enheter så medföljer även 15GB lagringsutrymme i molnet via OneDrive. När den automatiska säkerhetsuppdateringen av fotoalbumet aktiveras går det även att dubblera det utrymmet.

Office on the go – på riktigt

En feature som sticker ut med Lumia 640 är möjligheten att arbeta och vara produktiv även utanför kontoret. Med de populära Microsoft-tjänsterna som Outlook, Word, Excel, OneNote och PowerPoint integrerade i operativsystemet är det möjligt att redigera och dela dokument, oavsett var man befinner sig. Helt enkelt det flexibla kontoret på riktigt.

De som väljer Lumia 640 får också en inkluderad ett-års prenumeration på Office 365 Personal, vilken innefattar kompletta versioner av Office-suiten för Lumia 640 samt för en PC eller Mac och en surfplatta. Prenumerationen inkluderar 1TB fri molnlagring via OneDrive samt 60 minuters Skype-samtal per månad.

Fånga ögonblicket!

En 8 megapixel-kamera samt LED-blixt gör det möjligt att ta bilder med fantastisk detaljrikedom, även i dåliga ljusförhållanden. Och med appen Lumia Camera får kreativiteten fritt spelrum då en mängd olika funktioner låter användaren redigera, animera och göra många andra saker med sina bilder. En unik feature för Microsoft Lumia.

Utöver huvudkameran så har Lumia 640 också en framåtvänd 1 megapixel-kamera som är perfekt för videosamtal via Skype. Inte minst med tanke på den integrerade Skype-funktionaliteten som gör det möjligt att växla över till Skype vid vanliga samtal.

Lumia 640 har den populära Glance screen-funktionaliteten och är utrustad med en Corning Gorilla Glass-display. Alltså blir skärpan i den 5 tum stora displayen fantastisk, till och med i dagsljus då den har egenskaper som förbättrar läsbarheten i starkt solljus.

Microsoft Lumia 640 kommer i färgerna glossy cyan, orange och vitt samt även i en matt svart nyans. Lumia 640 lanseras i butiker över hela Skandinavien den 17 april med ett rekommenderat pris på SEK 1699.

Vi önskar Lumia 640 varmt välkommen till Lumia-familjen!

Specifikationer:

Operating system

Windows Phone 8.1 with Lumia Denim

HERE location services

Free global HERE Maps and HERE Drive+

Free HERE Transit available in the Store

Display

5” HD (1280x720, 16:9) IPS LCD, 294 PPI, Glance screen Corning Gorilla Glass 3
Sunlight readability enhancements

Battery

2500 mAh battery

Processor

1.2 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 200 processor

Main camera

8 MP AF, LED Flash, Lumia Camera 5

Front facing camera

1 MP FF

Memory

8GB + 30GB free OneDrive, micro SD up to 128GB

Dimensions

141.3 x 72.2 x 8.85mm

144 g

 

 

Viewing all 861 articles
Browse latest View live