Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all 861 articles
Browse latest View live

Microsoft för öppen källkod

$
0
0

Microsoft öppnar upp .NET för öppen källkod och alla plattformar samt lägger till nya funktioner för utvecklare i Visual Studio 2015, .NET 2015 och Visual Studio Online.

Microsoft förstärker sin inriktning mot öppen källkod och öppenhet mot alla plattformar genom att öppna hela server-stacken till .NET mot operativsystemen Linux och Mac OS. Microsoft släpper också en ny gratis version av Visual Studio, Visual Studio Community 2013 som gör huvudfunktionerna tillgängliga. Nyheten släpptes på Microsofts event Connect (); där betaversioner av Visual Studio 2015 och .NET 2015 visades.

Med miljarder av olika enheter på marknaden idag behöver utvecklare verktyg som jobbar mot flera olika enheter och operativsystem, säger S. Somasegar, Vice President Developer Division på Microsoft Corp. – Genom Visual Studio och .NET kommer vi att leverera en heltäckande lösning som gör det möjligt för utvecklare att bygga och managera applikationer till många olika enheter och operativsystem.    

Öppet, tillgängligt och alla plattformar

Microsoft har åtagit sig att leverera utvecklingsmiljöer som stöder utveckling till många plattformar. Nu tillhandahålls hela server-stacken till .NET som öppen källkod, inklusive ASP.NET, kompileraren till .NET, .NET:s Core Runtime, Framework och Libraries till utvecklare som nu kan bygga .NET till både Windows, Mac eller Linux. I implementationen kommer Microsoft verka nära de som jobbar med öppen källkod och ta emot bidrag till framtida förbättringar av .NET genom stiftelsen .NET Foundation

Ett starkt CLR på öppen källkod med alla plattformar öppnar enorma möjligheter att bygga stora serverbaserade system, säger Brian McCallister, CTO på Groupon. – Det här ger utvecklarna fler val att hitta bra verktyg att hitta en bra lösning på sitt problem. Jag ser mycket fram emot att ha tillgång till kvalitén i de virtuella maskiner och verktyg som CLR erbjuder utan att behöva bygga om hela vår infrastruktur för produktion för att kunna använda den!




Visual Studio till alla utvecklare

  • Visual Studio Community 2013 är en ny, fullvärdig gratis version av Visual Studio med alla egenskaper och tillägg. Versionen öppnar för utveckling på alla enheter och plattformar, för Webb- och Molntjänster för utveckling av applikationer till alla icke företagsutvecklare. Utvecklare kan börja med Visual Studio 2013 här.

Visual Studio 2015 och .NET 2015: bygg för alla enheter

  • Betaversionen av Visual Studio 2015 är utvecklat från grunden med stöd för iOS, Android och Windows för att göra det lätt för utvecklare att bygga applikationer och tjänster till alla enheter på alla plattformar.
  • För att ännu bättre stödja utveckling till alla mobila plattformar med .NET erbjuder Microsoft och strategiska partnern Xamarin enklare installation av Xamarin från Visual Studio och en gratis Xamarin Starter Edition som blir tillgänglig senare i år.
  • För Webbutvecklare som är intresserade av att bygga appar i molnet för mobila enheter har Microsoft dessutom släppt den slutliga versionen av Apache Cordova. Utvecklare kan börja med betaversionen av Visual Studio 2015 här.

Visual Studio Online: Agilitet och DevOps i molnet
Efter ett års förbättringar av tjänsten Visual Studio Online kommer nu nya möjligheter.

  • Release Management som tjänst, finns nu i betaversion, hjälper kunder att automatisera och managera uppgradering till nya versioner av applikationer utan att behöva sätta upp eller underhålla någon infrastruktur.
  • Installation av projekt i molnet, företag har fått det enklare och säkrare att sätta upp och konfigurera miljön för utveckling, test och produktion i Azure.
  • Visual Studio 2013 update 4
  • Update 4 innehåller flera förbättringar för högre produktivitet och nya funktioner. Ladda ned den och hämta mer information här.

Läs mer i bloggposten av S. Somasegar

I den engelska pressreleasen på Microsoft Corp News Center finns också länkar till:

  • Faktablad om nyheterna
  • Blogg av Brian Harry (Agile/DevOps djupdykning)
  • Blogg av Scott Hanselman (ASP.NET & Azure-relaterade nyheter)
  • Nedladdninglänkar

Presskontakt
Joakim Nordblom
08-4104 5556


TechDays samlar 1 500 IT-proffs

$
0
0

Vassa inledningstalare och namnkunniga föreläsare med olika tekniskt djup är skälet till att TechDays kanske blir det största IT-eventet i Sverige i år. Mary Jo Foley är den raka journalisten som sedan 30 år recenserar IT och Microsoft, ofta med fokus på affärssystem. Som IT-kvinna är hon förebild för många och delar med sig av sina erfarenheter. Albert Schum är en av Microsofts mest inflytelserika personer, han leder designteamet bakom nya Windows och Xbox. Ett unikt tillfälle att få höra tankar om en värld präglad av Mobile-First, Cloud-First.

TechDays är en mycket teknisk konferens och har historiskt haft en utmaning med jämställdheten, såväl bland talare på scen som bland besökarna.

– I år har vi tagit krafttag för att förbättra situationen och även om vi är långt ifrån framme så har vi i alla fall lyckats nå målet att dubbla antalet kvinnliga talare sedan förra året, säger Sara Kullgren från Microsoft som inledningstalar på mässan. – Eftersom vi varken velat kvotera eller kompromissa med den höga kvalitén och det tekniska innehåll som besökarna förväntar sig har vi bland annat bjudit in utländska kvinnliga talare och tagit hjälp av Rättviseförmedlingen för att nå vårt mål.

Mer information finns på techdays.se och här är ett axplock av föredrag:

19 november:     

Från kod till produktion på 60 minuter, Mathias Olausson Vd, Solidify AB

Want to make your users happy? Succeed with Lync, BYOD and WiFi, Ståle Hansen Chief Technical Architect, Knowledge Factory, Norway

What’s new in Windows 10? Mikael Nyström Senior Executive Consultant, Trusec och Johan Arwidmark Chief Technical Architect, Knowledge Factory

Hur bygger man Sveriges Bästa Arbetsplats? Heléne Lidström, ansvarig för Det Nya Arbetslivet, Microsoft.

Shaping the Future using the Microsoft Surface family, blogger and journalist Alexander Solaat Rødland and Magnus Haglund Solutions Specialist, Advania

Är du beredd att betala priset och har du det som krävs? Från Riksdagsförvaltningen kommer Anders Einarsson Enhetschef IT-produktion, Jessica Lexell Enhetschef IT- Verksamhetsstöd och Lars Eriksson Enhetschef IT-utveckling

Office goes social – Är du redo? Malin Dandenell VD, Learningpoint

What's new in Visual Studio 2013 and 2015 Preview?Tess Ferrandez Teknisk Evangelist och Utvecklare, Microsoft

20 november:

The Mobile Operator position in the complex eco-system of M2M/IoT, Rami Avidan Head of Tele2 M2M Global Solutions, Tele2 Group

How Service Design will make IoT happen, Pernilla Dahlman VD, Screen Interaction

A Practical Guide for Navigating the Clouds, Mary Leigh Mackie Vice President, Avepoint

2019 är Europas bilar Online, On-time och On-budget, Jens Nylander VD Automile AB

Microsoft vinnare av Womentorpriset 2014

$
0
0

Microsoft utsågs på onsdagskvällen till vinnare av Womentorpriset 2014 i samband med Womentordagen. Womentorpriset delas ut för tredje året i rad av IT&Telekomföretagen i samarbete med Computer Sweden. I år delades priset för första gången ut i två kategorier: individ och företag/organisation.

Microsoft vann kategorin företag/organisation, med motiveringen:
Microsoft driver ett långsiktigt och strukturerat arbete kring mångfaldsfrågor, som har tydliga påvisbara resultat. De har bl.a. ökat andelen kvinnliga chefer från 19 % 2005 till 37,5 idag. Microsoft arbetar aktivt med dessa frågor och driver ett antal projekt, som alla bottnar i grundpelaren att värdesätta olikheter. Fokus på mångfaldsfrågor finns inom alla nivåer upp till VD och ledningsgrupp. Microsoft är av dessa anledningar vald till vinnare av Womentorpriset 2014 i kategorin företag/organisation.

– Jämställdhet och jämlikhet är en självklarhet för oss på Microsoft, Womentor är en viktig del av hur vi kan lyckas och priset är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Jonas Persson, vd Microsoft AB.

Juryn för Womentorpriset bestod i år av: Eva Halvarsson Andra Ap-fonden, Anne-Marie Fransson IT&Telekomföretagen, Jonas Stier Mälardalens Högskola och Jörgen Lindqvist Computer Sweden.

Ulrika Holmbring, Product Director R&D, HR & Financials, IFS utsågs till vinnare av Womentorpriset i kategorin individ.

– Det är väldigt glädjande att i år få dela ut Womentorpriset i två kategorier – till två mycket värdiga vinnare som på olika men lika viktiga sätt verkar för att åstadkomma förändring och agerar förebilder för hela branschen. De insatser de, och alla övriga nominerade kandidater, gör är oerhört viktiga, inte minst för att de presenterar lösningar som fungerar för andra att ta efter, säger Anne-Marie Fransson, förbundsdirektör, IT&Telekomföretagen.

Womentor är ett verktyg för att stödja de företag i IT- och telekombranschen som vill arbeta systematiskt för att öka andelen kvinnliga chefer. Syftet är att öka branschens, och företagens, förmåga att attrahera och behålla de bästa talangerna, män såväl som kvinnor. Programmet står på tre ben:

  • Förändringprojektet. Womentor involverar de bästa och mest engagerade företagen i ett förändringsarbete. Varje företag sätter upp mål för att uppnå ökad andel kvinnliga ledare i företaget, som följs upp i slutet av året.
  • Ledarskapsprojektet. Företagen nominerar en framgångsrik kvinnlig chef att delta i ett ledarutvecklings- och mentorprogram. Syftet är att synliggöra förebilder och att erbjuda duktiga chefer utveckling och nätverk.
  • Varumärkesprojektet. IT&Telekomföretagen arbetar aktivt tillsammans med de deltagande företagen för att kommunicera goda exempel inom företagen, i och utanför branschen.

Sedan 2006 har över 50 bolag utvecklat drygt 300 ledare som adepter och mentorer i programmet. Läs mer på www.womentor.se.

På bilden: Jonas Persson, vd Microsoft AB och Catharina Ljungberg, direktör för konsumentkanalen på Microsoft AB tar emot Womentorpriset.

Microsoft Advertising accelererar sina erbjudande i Norden

$
0
0

Norden är först ut när Microsoft lanserar sin nya globala programmatiska annonslösning. Marknaderna i Sverige, Norge, Finland och Danmark anses ligga i framkant och ha en högre mognad än övriga länder.

Köpmönstret för annonsörer som vill öka effektiviteten i sättet att göra värdefulla varumärkeskontakter med konsumenter håller på att förändras i grunden. Övergången till programmatisk handel är allt tydligare i de nordiska länderna, där många ledande byråer förutsäger att majoriteten av deras displayköp kommer att ske programmatiskt i slutet av 2015. För att möta denna efterfrågan, utökar Microsoft Advertising sitt erbjudande för programmatisk handel inom regionen.

Ett steg i den här processen är att öppna för nya möjligheter i Microsoft Advertising Exchange för Danmark, Sverige, Finland och Norge, med hjälp av Adform, Appnexus och andra utvalda partners.

Nu möjliggör vi premiumupplevelser, både i inriktning och utformning. För det första släpper vi större Rich Media-annonsformat som handlas programmatiskt via Deal ID. Denna förändring gör att det kommer finnas ett större premiumutrymme med in-scroll banners, och större frihet för kreativa lösningar. För det andra så möjliggör vi mer exakta och effektiva målgruppsanpassningar genom anonymiserade segment med färdigförpackad data för att kunna styra annonsering mot rätt målgrupp

Dessa två funktioner ger många fördelar för våra nordiska samarbetspartners som nu kan inkludera möjligheten att köra ålder- och könsstyrda kampanjer, mer effektivitet med en mer strömlinjeformad process, och tillgång till varumärkestrygga premium placeringar för annonserna, på ett automatiserat sätt.

“Utökad funktionalitet i börserna på den Svenska och Nordiska marknaden är välkommet. Möjligheten att styra kampanjer ytterligare, i den programmatiska handeln, på placeringar i en bra en bra miljö är viktigt” – Johan Stockmarr, Performance Display Manager, Vivaki Sverige

De nordiska marknaderna valdes för lanseringen av dessa nya funktioner, tack vare deras mognad inom programmatiska handel. Microsoft Advertising siktar på att maximera de lärdomar som vinns från arbetet med våra nordiska partners och kunder för att hjälpa till att avancera Microsofts programmatiska produkt och försäljningsstrategi i hela världen.

– Vi är glada att kunna presentera nya premiummöjligheter över Microsofts produkter för att driva fortsatt tillväxt inom programmatisk handel i Norden. Medan programmatisk handel håller på att förändra reklamvärlden, måste vi se till att vi möta efterfrågan på olika lösningar och alternativ. De nya funktionerna i Norden är ett viktigt steg i att möta denna efterfrågan säger, Carl Hamnede Targeting & Programatic Lead, Microsoft Advertising Sverige.  

Idag kan annonsörer köpa premiumannonsutrymme programmatiskt för att berätta sin story över Microsofts plattformar, inkluderat MSN, Skype, Outlook och Windows. Utrymmet säljs till annonsörer via Microsoft Advertising Exchange, som finns på 37 marknader runt om i världen.

Mer produktivitet i Microsoft Dynamics

$
0
0

Som en del i Microsofts transformation till en värld med fokus på ”mobilt först - molnet först” presenterar Microsoft idag nya versioner av Microsoft Dynamics CRM och Dynamics AX.

”En fördel med mobilt först - molnet först är kontinuerlig innovation. Genom att ideligen kunna leverera förbättringar och nya lösningar skapar vi de bästa verktygen för våra kunder, säger Kirill Tatarinov. Därför går vi helhjärtat in i detta nya sätt att jobba, med hög takt på uppdateringar av affärslösningar inom Dynamics och nya förbättringar som släpps var sjätte månad. Det här är vad kunderna förväntar sig av oss numera, och det är vad vi kommer att leverera,” säger Kirill Tatarinov, vice president Business Solutions på Microsoft Corp.

De nya versionerna omfattar:

• Microsoft Dynamics CRM 2015 och Microsoft Dynamics Marketing 2015 som innebär betydande förbättringar av samarbetsfunktioner och produktivitet för försäljning, service och marknadsföring.

• Microsoft Dynamics AX kommer ge företag möjligheten att kombinera fördelarna med Dynamics AX och Azure i en helhetslösning som gör både tekniska och affärsdrivande användare mer produktiva.

Mer om Dynamics CRM 2015 kommer från Bob Stutz, vice president CRM Microsoft Corp, på Microsoft Dynamics Community blogs

Mer om Dynamics AXMicrosoft Dynamics AX blogs.

Följ också @MSFTDynamics på Twitter.

 

Vem är årets Innovativa Skolledare?

$
0
0

Nu är det dags att skicka in din nominering till Innovativa Skolledarpriset. Kanske är det en kollega, en chef, eller dina barns rektor som förtjänar uppmärksamheten?

 

Lärarförbundet och Microsoft delar årligen ut Innovativa skolledarpriset. Syftet med priset är att lyfta fram goda exempel på skolledare, som genom att driva ett hållbart skolutvecklingsarbete och genomtänkt användning av ny teknik, säkrar att deras förskola eller skola ger barn och elever möjlighet att lyckas.

 

Innovativa skolledarpriset 2015 delas ut under Skolledarkonventet den 26-27 februari i Lärarnas hus på Stora Essingen i Stockholm.

 

Skicka in din nominering här redan idag!

 

För mer information om priset och vilka kriterier som kännetecknar en innovativ skolledare, titta in på Microsofts blogg för skola och lärare.

Lamina – datorn med Windows 8 för under tusenlappen

$
0
0

Svenska Exertis CapTech lanserar två surfplattor med namnet Lamina tillsammans med Media Markt, Intel och Microsoft Sverige. Surfplattan Lamina med 7-tums pekskärm och Windows 8.1 finns nu att köpa hos Media Markt från endast 999SEK.
Med USB-port och HDMI-uttag fungerar Lamina som en fullvärdig dator. I Lamina-familjen lanseras också en surfplatta med 8-tums pekskärm.
 
Båda modellerna av Lamina är utrustade med pekskärm och har såväl USB-port som HDMI-uttag, vilket låter dig koppla in skärm, skrivare, kamera eller andra tillbehör till enheterna. Med Windows 8.1 får du tillgång till alla appar i Windows Store samtidigt som du kan installera och använda alla vanliga Windowsprogram. Dessutom ingår Office 365 Personal med lagring på OneDrive i ett år.



- Tidigare i år blev Windowslicensen(ett ord) kostnadsfri för hårdvarupartners som vill tillverka mindre Windowsenheter (ett ord). Något som gjort det möjligt för oss att tillverka Lamina. Nu har vi två bra produkter som kan konkurrera med en riktigt attraktiv prissättning, säger Daniel Johnsson vd på Exertis CapTech

Lamina är resultatet av ett svenskt samarbete mellan Exertis CapTech, Media Markt, Intel och Microsoft Sverige. Exertis CapTech har utvecklat och tillverkat produkten med stöd från Microsoft Sverige och Lamina säljs exklusivt i Media Markts varuhus i Sverige och på mediamarkt.se.
 
- Våra kunder förväntar sig alltid de senaste produkterna till attraktiva priser. Lamina är en unik produkt som vi tror mycket på, framför allt med julhandeln runt hörnet. Med fullversion av Windows 8.1 och Intels  senaste hårdvara fungerar Lamina som en fullvärdig dator i din hand, något ingen annan produkt till det priset klarar, säger Andreas Vogler, inköpsdirektör på Media Markt

- Att vi tillsammans med Exertis CapTech och Media Markt kan lansera en kvalitativ Windowsprodukt som Lamina på den nordiska marknaden visar att vi ligger i teknisk framkant. Förhoppningsvis kan vi inspirera fler länder till liknande initiativ, säger Emanuel Higwall, affärsutvecklare OEM på Microsoft Sverige

Läs mer om Lamina här.

Microsoft förflyttar företag till nutiden

$
0
0

Microsoft Sverige lanserar kampanjen Nutidssäkra Sverige, en nationell kampanj som visar hur små och medelstora företag kan öka sin lönsamhet och effektivitet genom att använda teknik som finns redan idag.

IT har blivit en naturlig del av vår vardag och vårt arbetsliv, i de allra flesta fall har IT en avgörande roll för att en verksamhet ska fungera och vara lönsam. Med Nutidssäkra Sverige vill Microsoft tillsammans med sina partners visa möjligheterna med dagens IT på ett sätt som är lätt att förstå och bli inspirerad av, även om man inte är insatt i IT-frågor. Kampanjen fungerar dels som ögonöppnare för möjligheterna med IT och bjuder även på naturliga ingångar till mer djupgående samtal kring affärsnytta, lönsamhet och effektivitet.

- Nutidssäkra Sverige är till stor del en digital kampanj. Fler och fler söker efter information online och vi vill finnas där för att bjuda på inspirerande exempel kring vilka fördelar det finns med att befinna sig i nutiden med de verktyg som finns tillgängliga, säger Karin Zingmark, marknadschef på Microsoft i Sverige



Microsoft kommer visa inspirerande exempel på företag som har stärkt sin konkurrenskraft med dagens teknik. Swedish Welcome är ett exempel på en organisation som tillsammans med IT-hantverkarna och Acando har nutidssäkrat sin verksamhet. Swedish Welcome har identifierat många fördelar med sin nya IT-plattform.

- Med hjälp av tekniken har vi skapat en virtuell närhet vilket gjort att de anställda känner en helt annan delaktighet i verksamheten än tidigare. Restiden har minskat, vilket sänker kostnader och ger miljömässiga fördelar. En annan fördel för mig personligen, i och med att vi har en molntjänst, är att jag slipper ta hand om en fysisk infrastruktur, säger Malin Jonolf, ekonomi- och IT-ansvarig på Swedish Welcome.

Microsoft har tagit fram ett enkelt test med 11 stycken ja- och nej-frågor som snabbt ger en bild av hur nutidssäker den egna arbetsplatsen är.

- Vem som helst kan göra testet då vi inte ställer frågor om vilken teknik, vilka program eller versioner man har på jobbet eller privat. Testet ger ändå en bra koll på hur man ligger till i förhållande till det som faktiskt är möjligt att göra idag, säger Karin Zingmark.

Kampanjen består av ett antal case, en kampanjsida, ett nutidstest och ett paket för partner att bli Nutidstestare. Trafik drivs till nutidstestet och referenscasen med bannerannonsering på bland annat Facebook och LinkedIn.

För mer information kontakta
Karin Zingmark
073-408 31 60
karin.Zingmark@microsoft.com


Kostnadsfritt Office 365 för studenter, elever och lärare

$
0
0

Nu erbjuder Microsoft kostnadsfritt Office till elever, studenter, lärare och anställda på skolor och universitet inom ramen för det globala initiativet Office 365 ProPlus Benefit, som utöver Word, PowerPoint och OneNote även innehåller 1 TB lagringsutrymme i OneDrive for Business.

 

Två universitet som redan kommunicerat den glada nyheten till sina studenter är Stockholms universitet och Örebro universitet.Stockholms Universitets hemsidastår att läsa:

 

”Stockholms universitets IT-avdelning kan nu stolt erbjuda alla studenter vid Stockholms universitet ett kostnadsfritt Office 365-konto. Tack vare de avtal som universitetet har med Microsoft kan alla studenter fritt registrera sig för ett Office 365-konto"

  

Att Office 365 ProPlus Benefit blir tillgängligt för elever, studenter, lärare och anställda är en naturlig pusselbit i Microsofts ambition att göra det möjligt för alla att bli riktigt produktiva. När nu lärare och studenter har tillgång till samma program kan undervisning och samarbete ske mellan olika typer av enheter, oberoende av plats.

 

”Vi ser att på skolor och universitet – som på alla andra håll i samhället – blir man mer mobil och vill kunna sköta studier och arbete från en mängd olika typer av digitala enheter”, säger Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft Sverige.

 

"Med Office 365 ProPlus kan man vara lika produktiv på sin dator, platta eller telefon; och alltid ha tillgång till senaste versionen av sitt arbete; tryggt lagrat i molnet”, säger Joke Palmkvist.

 

En lärare som redan använder Office 365 i sin undervisning är Elisabeth Nagy på Franska Skolan i Stockholm, nyligen utsedd till innovativ expertlärare.

 

"Tillsammans med mina elever utforskar jag OneNotes alla möjligheter steg för steg, så att de lär sig att organisera och dela både lärarinstruktioner och elevarbeten i retorikkursen. Vissa delar är öppna för alla och vissa delar är individuella med lösenord. När vi arbetar på det här sättet stödjer vi både undervisningen och inlärningsprocessen, med hjälp av kommentarer, självbedömning och kamratsvar. Att allt är samlat på ett ställe stödjer en kontinuerlig medvetenhet om status och framsteg. OneNote stöttar också vårt arbete med en av EUs nyckelkompetenser, nämligen digital kompetens", säger Elisabeth Nagy.

 

För att läsa mer om hur OneNote kan användas i utbildning, besök OneNoteforteachers.com eller OneNote for Education.

Hour of Code event - väcker svenska elevers intresse för kodning

$
0
0

Denna vecka går det världsomspännande initiativet "Hour of Code" av stapeln och i Sverige arrangeras många spännande event för att väcka elevers nyfikenhet för digitala verktyg och att visa dem hur enkelt och roligt det kan vara att skapa med IT.

 

På tisdag  kommer två grupper till Microsofts kontor i Akalla för att inspireras till en framtid inom IT, och även för att få visa upp sina egna färdigheter i programmering och Minecraft. Geek Girls Mini gruppen "Kvarnbychix"; en grupp flickor i årskurs 5 på Kvarnbyskolan i Rinkeby, samt barn i årskurs 6 från Björknässkolan i Nacka som kommer med sin lärare Åsa Girgensohn som tidigare i år utsågs till innovativ expertlärare.

 

Dessutom har organisationen Coder Dojo Ronneby och Microsoft Sverige gått samman för att ordna en heldag för två skolklasser i Blekinge; åk 4 på Mörrums Skola i Karlshamn och åk 5 på Espedalsskolan i Ronneby. Detta är ett samarbete mellan Danmark och Sverige, upplagt som ett vänligt sjöslag över Öresund. Barnen får en heldag med spelprogrammering, Skype, Minecraft, 3D-teknik och en massa annat skoj.

 

Enligt en uppskattning från EU kommer det nästa år saknas 500 000 personer i EUs totala arbetskraft med den kompetens som krävs för att möta efterfrågan på arbetsmarknaden för programmerare och IT. Den siffran väntas stiga till 900 000 till år 2020.

 

"I en värld som blir alltmer digital, blir en grundläggande förståelse för vad kodning är allt viktigare. Därför är det så inspirerande att hela världen ägnar sig åt en timmas kodning under samma vecka i december. Vi som jobbar på Microsoft ser fram emot att få utbyta erfarenheter med riktigt unga kodare från Nacka och Rinkeby som hälsar på oss på kontoret; och hoppas att några av dem blir intresserade av att jobba inom området någon gång i framtiden," säger Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft AB.

 

"Mina elever ser fram emot att besöka Microsoft och berätta hur de använder Minecraft i skolan för att redovisa sina kunskaper i teknik och fysik, kopplat till läroplanen. I min undervisning använder jag dagligen ny teknik som Minecraft eller Office 365 för att motivera elever samt kommunicera och dela dokument och OneNote anteckningsböcker med mina elever, kollegor och föräldrar," säger Åsa Girgensohn, lärare på Björknässkolan i Nacka.

 

Media är välkomna att besöka de olika eventen:

Tisdag den 9 december kl 13-16 på Microsofts kontor, Finlandgatan 36, Akalla

Tisdagen 9 december kl 9-15 Espedalsskolan, Ronneby

Torsdagen 11 december kl 9-15 Mörrums skola, Karlshamn

 

Följ gärna @MicrosoftSE på Instagram och Twitter under dagen!

 

Läs mer om Hour of Code på www.code.org

 


Accenture och Microsoft lanserar ny plattform för hybridmoln

$
0
0

Accenture och Microsoft introducerar Accenture Hybrid Cloud Solution för Microsoft Azure och förstärker på så sätt sitt strategiska samarbete. Företagens tekniska kompetens, branschexpertis och erfarenhet av implementering förenas i en lösning för hybridmoln som innebär ekonomiska och innovativa förbättringar för stora organisationer såväl som nya möjligheter. Accenture och Microsoft har tillsammans med Avanade finansierat och utvecklat den nya plattformen som möjliggör för företag att arbeta i molnet med bekanta verktyg från sin traditionella IT-miljö.

Från Microsofts sida ser vi en mycket stark trend att företag och organisationer vill använda både det bästa ur molnet och sitt eget datacenter, och service providers. Med denna hybridlösning så får kunder precis den valfrihet och flexibilitet de efterfrågar att transparant hantera sina speciella lösningar i olika moln, säger Tommy Flink, Produktmarknadschef SQL och Big Data på Microsoft.

Accenture Hybrid Cloud Solution för Microsoft Azure levererar kraft och flexibilitet för att migrera och managera applikationer mellan egna och publika moln i en kontrollerad och automatiserad process. Allt efter behov och från en enda manöverpanel.

Bland de nya nyckelfunktionerna finns:

  • Microsoft Cloud Platform i Microsoft Azure tillhandahåller prestanda och hyperskalning i den klass som stora företag behöver samt de hybridmöjligheter som finns i Windows Server med Hyper-V, System Center och Azure Pack i kunders datacenter.
  • Integration med Accenture Cloud Platform som stödjer miljöer med flera plattformar och autoprovisionering för alla applikationer. Från manöverpanelen kontrolleras vilka molntjänster som ska används och managering med den nivå på övervakning, pålitlighet, säkerhet och möjligheter som stora företag idag förväntar sig.
  • En helhetslösning av professionella tjänster som hjälper företagen att definiera och nå sina strategiska mål i molnet. Den är baserad på Accentures djupa branschkunskaper och erfarenhet av att transformera verksamheter – från strategi och transformation till migrering, implementering och Managed Services.
  • Avanades många professionella medarbetare som är experter på Microsofts lösningar och att med ett knivskarpt fokus på att lyfta fram affärsnytta i stora organisationer.   

Läs mer om Accenture Hybrid Cloud Solution här.

Rapport från Hour of Code på Microsoft

$
0
0

Under tisdagen besökte elever från Kvarnbyskolan i Rinkeby och Björknässkolan i Nacka Microsofts kontor i Akalla för ett Hour of Code event. Elever och lärare fick förutom inspiration också dela med sig av egna erfarenheter av kodning, prata om hur de använder Minecraft i utbildningen och träffa förebilder från IT-branschen.

 

Hour of Code är ett initiativ för att väcka ungas intresse för kod och programmering med över 100 miljoner deltagare globalt. Initiativet stöds av Microsoft och flera andra stora IT-bolag men även kändisar och världsledare som Barack Obama stödjer initiativet, som pågår hela veckan 8-14 december.

 

Från Kvarnbyskolan kom två klasser med tjejer som ingår i Geek Girls Mini -gruppen "Kvarnbychix". Från Björknässkolan kom en grupp elever med sin lärare, Åsa Girgensohn, som tidigare i år utsågs till innovativ expertlärare av Lärarnas Riksförbund och Microsoft.

 

Många av barnen hade erfarenhet från att spela Minecraft och eleverna från Björknässkolan berättade också om hur de arbetar med Minecraft i undervisningen. Eleverna fick en guidad tur runt Microsofts kontor i Minecraft som byggts av Daniel Steinholtz. Dagen till ära hade han lagt in en skattjakt efter julklappar i Microsofts kontor. Minecraft-turen följdes av en guidad tur runt det verkliga kontoret så att eleverna kunde avgöra hur lik Minecraftversionen var verkligheten.

 

"Vi arbetar med eleverna i Minecraft som ett redovisningsalternativ. Eftersom det står i läroplanen att vi får bygga modeller, verkliga som digitala, fungerar Minecraft mycket bra. Det är en miljö som eleverna känner igen och känner sig trygga i, då många spelat på fritiden, vilket underlättar när vi redovisar våra egna projekt", säger Åsa Girgensohn.

 

Dagen fortsatte i upplevelserummet där Microsofts trainees och yngre medarbetare berättade om varför de valt att jobba inom IT, och vad deras roller är på Microsoft. Eleverna fick också en djupare inblick i OneNote, ett program vissa redan använde i sina skolor.

 

”I min undervisning använder jag dagligen teknik som OneNote för att motivera elever, samt för att kommunicera och dela dokument och anteckningsböcker med mina elever, kollegor och föräldrar," säger Åsa Girgensohn. 

 

En uppskattad presentation stod Microsofts Danwei Tran Luciani för, som under rubriken "Kod är coolt" pratade om vad kod är och hur man kan skapa och påverka med kod, och även berättade om hur hon själv kodade sin första hemsida när hon var tolv år gammal för att visa upp sina hemgjorda smycken för världen.

 

"Facebook, Instagram och Twitter fanns inte för elva år sedan. Någon har hittat på det. Vem som helst kan skapa med kod, kanske nästa Instagram? Alla har varit nybörjare någon gång. Satsa på det du tycker är roligt och var inte rädd för att misslyckas," säger Danwei Tran Luciani.

 

Geek Girls Mini -gruppen Kvarnbychix pratade med några yngre Microsoftmedarbetare, som gjorde sitt bästa för att locka eleverna mot en framtid inom IT. Det ställdes många frågor, bland annat frågade tjejerna Microsofts Nena Stojova varför hon valt att jobba med IT.

 

"Det är coolt att programmera, man känner att man bidrar till någonting", svarar Nena Stojova.

  

Se bilder från eventet på Flickr eller följ @MicrosoftSE på Instagram och Twitter.

 

Läs mer om Hour of Code på www.code.org

MSN släpper nya appar för iOS och Android

$
0
0

MSN fortsätter att stärka sin närvaro i Norden och breddar sitt erbjudande genom att lansera appar för iOS och Android. Nu kan användare på 56 marknader ta del av det senaste inom Nyheter, Hälsa & träning, Sport, Ekonomi och Mat & dryck.

Vi vill självklart att användare på andra plattformar än våra egna ska få ta del av värdet som MSN ger. Nu kan du få samma upplevelse oavsett vilken enhet och ekosystem du använder – och det är något dagens användare uppskattar, säger Peter Holmlund, direktör för MSN Norden & Sverige.

MSN-apparna synkar automatiskt mellan MSN.se, Windows och Windows Phone och nu utökas upplevelsen till iOS, Android och Amazon. Apparna kan anpassas och är intelligenta så du kan göra dina inställningar på ett ställe för att sedan få samma upplevelse oavsett vilken enhet du använder.

Till exempel – med tanke på att det snart är dags för nyårslöften – kan du söka bland 200 000 olika rätter, drycker och ingredienser i MSN Hälsa & träning och logga allt i din Kostdagbok på mobilen när du reser och sedan fortsätta på din dator när du kommit hem.

Apparna är ännu ett exempel på Microsofts målsättning att skapa engagerande och användbara upplevelser för användare och att vi fortsätter investera i både mobiler och andra plattformar i stor skala för att leverera räckvidd till våra varumärkespartners.

Vill du veta mer om de nya MSN-apparna kan du besöka Microsoft Fire Hose Blog eller kontakta MSN Sverige.

Kontakt
Peter Holmlund, direktör för MSN Norden & Sverige
peter.holmlund@microsoft.com 

Rikard Bildsten, Sverigechef Microsoft Advertising
rikard.bildsten@microsoft.com 

Movember: 400 000 skäl att låta IT-mustaschen växa

$
0
0

IT Mustaschen utmanade IT-branschen, som svarade med att samla in över 400 000 kronor till forskning om prostata- och testikelcancer inom välgörenhetsinitiativet Movember. Samtidigt som branschen lät mustascherna växa hamnade mäns hälsa, sjukdomar och risker i fokus.

”Förra året hade Sverige bara 5700 deltagare i Movember och det var inte många i Sverige som visste vad det var då. Det var detta vi ville ändra på med IT Mustaschen,” säger Cato Jensen på Microsoft Sverige, initiativtagare till IT Mustaschen.

”När vi startade var vi knappt 300 deltagare och mot slutet på Movember hade vi samlat hela 693 ”Mo Bros” och ”Mo Sistas” från 36 team i IT-branschen. Och detta är bara början,” säger Cato Jensen.

Man utmanade även IT-bolagen till att gå med på så kallad ”donationsmatchning”, där företagen går med och donerar pengar till initiativet. Microsoft AB, Tieto Sweden AB, Consid AB och Bluegarden AB var alla med och donerade till Movember och stöttade sina anställdas insatser. Totalt samlade IT Mustaschen in 420 471 SEK till Movember-kampanjen.  

Max Vere-Hodge, Movember Country Manager for Scandinavia, är imponerad av IT-Branschens insats:

”Vi blev överraskade av den stora uppslutningen från Sveriges IT-bransch i år. Det har verkligen varit rörande att se så många olika företag gå ihop, donera pengar och involvera sig i kampanjen för att och öka medvetandet kring prostata- och testikelcancer. Tillsammans förändrar vi synen på mäns hälsa,” säger Max Vere-Hodge.

”Vi samlade inte bara in en massa pengar till kampen mot cancer, vi har också fått Movember att bli ’top of mind’ inom IT-Sverige,” säger Cato Jensen.

Movember handlar om att förändra synen på mäns hälsa genom att spara ut sin mustasch under november månad. Mustaschen öppnar för möjligheten att ha riktiga samtal om hälsa och risken för prostata- och testikelcancer, Sverige

s vanligaste cancerform. Movember bygger på att man ”tävlar” internt inom sitt team och mot de andra teamen som medverkar i IT Mustaschen.

IT Mustaschen har ett gäng ”vinnare” som förtjänar att uppmärksammas, både som team och individer.

IT-MUSTASCHEN AWARDS 2014

Best Mo Team of IT Mustaschen
Det team som samlade in mest pengar till Movember.
Vinnare: Microsoft Sverige med 78 Medlemmar och 107 674 kr.

Team Builder of IT Mustaschen
Det team som har flest aktiva deltagare.
Vinnare: Tieto Goes Movember med 179 Medlemmar och 64 876 kr.

Epic Mo of IT Mustaschen
Framröstad som den coolaste och mest episka mustaschen bland alla IT Mustascher.
Vinnare:Mikael Netterheim - Just Let Your Mo Glow (Qlik) och 9 056 kr.

Mo Bro of IT Mustaschen
Den Mo Bro som samlade in mest pengar till Movember.
Vinnare:Cato H Jensen - Microsoft Sverige - 10 408 kr.

Mo Sista of IT Mustaschen
Den Mo Sista som samlade in mest pengar till Movember.
Vinnare:Lena Selever - Microsoft Sverige - 5 313 kr.

”Detta var vårt första år med branschutmaningen och nästa år hoppas vi på att bli ännu större. Detta för att budskapet om mäns hälsa ska nå ut till ännu fler. Även om kampen mot cancer är det primära med Movember är också resan från slätrakad till mustasch en rolig resa. Och man får en otrolig gemenskap mellan Mo Bros och Mo Sistas i sitt team,” avslutar Cato Jensen efter en lyckad Movember 2014.

Stort tack till alla team, individer och bolag som har varit med och stöttat den svenska Movember-kampanjen och vi på Microsoft hoppas att alla branschkollegor är med i IT Mustaschen nästa år!

Hitta Sveriges bästa arbetsplatser (om du måste) i jul

$
0
0

Jul och nyår står för dörren. I dessa tider är det vanligt att blicka tillbaka och det är tydligt att väldigt mycket har hänt hos oss under det senaste året. Lanseringar har avlöst varandra och vi har fortsatt att öppna upp oss som företag. Våra tjänster kan användas oavsett plattform samtidigt som vi fortsätter erbjuda produkter av yppersta klass – där Surface Pro 3 är ett exempel.

Vår ambition är att göra det enkelt för våra användare att få saker gjort (eller get *** done som vi säger på Microsoftiska). Surface Pro 3 är ett fysiskt exempel på hur vi tar det bästa av två världar, en dator och surfplatta, och låter dig som användare bestämma hur den ska användas. Det är du som sätter begränsningarna.

Det var med flexibilitet i åtanke som vi tog fram kampanjen #mittkontor. En tjänst som hjälper dig, vem du än är, att hitta inspirerande platser för att skriva, jobba, blogga, vara kreativ eller bara få arbetsro. En tjänst som bygger på att du och jag kan hjälpa och inspirera varandra.



Under hösten har vi genomfört en rad intervjuer med inspirerande personer som får saker gjort på sitt sätt – och gärna på distans. Den långa julledigheten är en tid för inspiration, och därför vill vi lyfta fram några av dem som vi intervjuat med en förhoppning att vi ska inspirera dig.

Läs vad Social by default-profilerna Sarah Larsson Bernhardt och Deeped Niclas Strandh berättar om sitt flexibla arbete. DJ:ande Henrik Löwenhamn ger en inblick i det rytmiska arbetet på Gotland medan Sveriges ledande IT-bloggare Tommy K Johansson berör det småländska lugnet. Dryckesentreprenören David Langetoft jobbar bäst från bilen medan Paulina Modlitba Söderlund delar favoritarbetsplats med nationalskalden Astrid Lindgren. Träningsprofilen Terese Alvén jobbar gärna i farten. McDonalds digitala chef Kajsa Dahlberg jobbar bäst från kontoret medan futuristen Johan Ronnestam och entreprenören Pingis Hadenius ligger mindre vikt vid den fysiska platsen. Microsoftsprofilerna Karin Zingmark, Jenny Spets Wojarski, Nöjesguidens Pelle Tamleht och bildrebellen Mathias Björkholm får mycket gjort på resande fot.

(Please visit the site to view this video)

Läs mer om Surface Pro 3 och #mittkontor


Lästips i mellandagarna: Microsofts Bonnie Ross om mångfald i spelbranschen

$
0
0

När Bonnie Ross tog över Halo, Microsofts största tv-spels franchise, ärvde hon ett Halo 4 manus med endimensionella kvinnliga karaktärer där männen var de spelbara huvudpersonerna. Sedan dess har hon arbetat med ett team av författare och designers för att skapa en värld med starkare kvinnor. Det är en delikat balansgång som många i spelbranschen står inför, att göra förändringar för att nå en större publik som inkluderar kvinnor, utan att alienera de mestadels manliga hardcore fansen.

I en intervju med den amerikanska tidningen Bloomberg berättar Bonnie Ross att målet med att skriva om Halo 4 manuset var att "skapa ett universum, ett spel och en miljö som är tilltalande för en bred målgrupp".

Bonnie Ross skapade Halo studion 343 Industries och har drivit den sedan 2007. Hittills har hennes formel fungerat. Försäljningen av Halo-serien har överträffat alla förväntningar och man siktar ännu högre inför 2015 års lansering av Halo 5: Guardians.

Mångfald var ett fokus när Bonnie Ross byggde upp 343 Industries, som namngetts efter Halo tecknet 343 Guilty Spark. Att skapa studion var "galet", säger hon. "Det var det mest utmanande jag någonsin gjort."

Spelet var sex år gammalt vid tidpunkten och "jag ville säkra att vi kunde fortsätta ytterligare tre decennier", säger Bonnie Ross. En del av uppdraget var att se till Halo hade "karaktärer som människor kan identifiera sig med - både heroiska kvinnor och heroiska män".

Kvinnlig huvudperson i Halo är den allvetande Cortana. Hon hjälper den tystlåtna Master Chief i hans kamp att rädda världen från aliens. Hennes stiliserade form kan anses vara typisk för hur kvinnor skildras i spel, men den feministiska spelutvecklaren Brianna Wu förklarar att komplexiteten i Cortanas karaktär kompenserar för hur hon ser ut. "Hon är varje bit Master Chiefs jämlike i denna berättelse."

Andra kvinnliga karaktärer är den pansarinkapslade krigaren Sarah Palmer och forskaren Dr Catherine Halsey. "De senaste fyra åren har vi jobbat med att föra in fler karaktärer och många av dem är kvinnor," säger Bonnie Ross. "Det är en väldigt stark, intelligent uppsättning kvinnliga karaktärer."

Bonnie Ross är ingenjör i grunden och började på Microsoft för mer än 20 år sedan som teknisk skribent. Att skapa tevespel tycker hon är "en fantastisk blandning av konst och teknik." Fler kvinnor borde prova, säger hon, men det är inte ett uppenbart karriärval för kvinnor.

Bonnie Ross chef, Phil Spencer, som driver Xbox divisionen, bekräftar också att hennes befordran har hjälpt företaget att rekrytera fler kvinnor.

"När du försöker attrahera människor till din plattform är det viktigt att du har innehåll som representerar mångfalden på planeten, och en mångfald bland våra medarbetare kan hjälpa till att göra det," säger Phil Spencer. "Vi vill att alla ska spela Xbox."

"Det är verkligen viktigt för oss att lyfta unga kvinnliga talanger, eftersom de är framtiden. Kvinnor på toppjobb hjälper till att locka dem," säger Bonnie Ross. "Det är viktigt att visa på ledande roller i branschen som alla människor kan sträva efter."

Se filmen där Bonnie Ross visar vad hon gör på jobbet här.

Läs hela artikeln här: Microsofts Ross bryter normen i mansdominerade tevespel

Årets IT-tjej 2015: Dags att söka eller nominera någon du känner!

$
0
0

IT-branschen behöver lyfta fram fler briljanta kvinnor. Därför letar nu Microsoft för elfte året i rad efter Sveriges mest drivna, engagerade och entreprenöriella tjej som studerar data eller IT-relaterade ämnen på heltid på universitet, högskola eller YH-utbildning med minst ett år kvar av sina studier. Om du eller någon du känner är den initiativrika tjej som på något sätt har inspirerat till utveckling och nya idéer under studietiden – då är det läge att ansöka eller nominera!

 

Årets IT-tjej kommer att ha ett givande år som ambassadör för IT-tjejer med mycket nätverkande och därför ser vi gärna att vår vinnare är aktiv i sociala medier samt student under hela 2015.

 

Finalisterna bjuds in till ett heldagsevenemang på Microsoft i Akalla den 19 februari 2015 för intervjuer, case-lösning, mingel och andra aktiviteter. Detta är ett utmärkt tillfälle att lära känna företaget, nätverka med Microsofts HR-team och andra nyckelpersoner. Microsoft bjuder sedan in toppkandidaterna till Universum Awards på Berns i Stockholm den 11 mars där en av dem koras till Årets IT-tjej 2015.

 

Vinnaren bjuds in till många olika spännande och inspirerande evenemang under året, och får en egen mentor på Microsoft. Dessutom blir vinnaren en förebild och ambassadör för IT-intresserade tjejer i hela landet, och blir medlem i ett slutet nätverk av tidigare IT-tjejsfinalister som nu är verksamma i branschen. Som ambassadör för Microsoft får Årets IT-tjej självklart också en spännande hårdvaruprodukt. Läs mer på Universums tävlingssida.

 

Missa inte möjligheten till ett fantastiskt år med en egen mentor på Microsoft och massor av evenemang och event!

 

Ansök eller nominera här senast den 9 februari 2015.

Microsoft utvecklar CRM-lösningar i ny version av Parature

$
0
0

Ett år efter köpet av Parature kommer nu nya lösningar med djupare integration till Microsoft Dynamics CRM för att kundernas serviceupplevelse ska bli ännu bättre.

Idag visar Microsoft nya funktioner i vårens uppgradering av Parature som gör att organisationer och varumärken kan erbjuda sina kunder engagerande självservice över olika applikationer, kanaler och plattformar. Uppgraderingen har fokus på att professionell kundtjänstpersonal blir mer produktiv genom tillgång till kunskap ”ovanför servicekön”. Tjänsterna gör att de snabbare kan förstå problemet, ställa diagnos och ta fram en lösning. Sedan Microsoft köpte Parature har deras teknik för kunskapsstyrning och självservice blivit ett värdefullt tillägg till Dynamics CRM som många kunder använder sig av.

 – Fler och fler människor väljer varumärken som ger dem unika, skräddarsydda och trevliga upplevelser, säger Bob Stutz, corporate vice president Dynamics CRM på Microsoft Corp.

– Med de möjligheter som Paratures kundorienterade lösning har att tillföra i personligare kundservice i kombination med de tydliga affärsprocesserna och intelligensen i Dynamics CRM får våra kunder de verktyg i den kvalitet som deras verksamhet kräver.

Mer information om lanseringen finns i Bob Stutz blogginlägg: Blog post by Bob Stutz  

Här finns också en 17-sidig PDF om alla kommande funktioner att ladda ned: Parature from Microsoft Spring ’15 Release Preview Guide

NCC siktar mot molnet

$
0
0

NCC, ledande bolag inom bygg- och fastighetsutveckling i norra Europa med 18 500 anställda, väljer att gå ”all in” på Microsofts molntjänster med Azure, StoreSimple och Office 365.
 
Från att ha haft data outsourcad går NCC nu till att lägga stora delar av sitt data hos Microsoft, samt till att börja använda Lync Online, SharePoint Online och Exchange Online.
 
"En stor anledning till att NCC bestämt sig för Microsofts molntjänster är kostnadseffektivitet. Vi vill kunna minska den totala IT-budgeten och samtidigt satsa mer på verksamhetsnära IT. Då gör den här lösningen det möjligt för oss att sänka kostnaderna på de vanligaste arbetsverktygen eftersom det mesta redan är färdigpaketerat och klart att användas", säger Anders Näslund, Manager, IT Infrastructure på NCC Group IT.
 
Innan beslutet togs att gå över till molntjänster gjordes en analys under våren, som pekade på att NCC inom vissa områden kunde dra fördel av att ha en mer generell lösning. Datalagring, servrar och e-post är tjänster som hos NCC inte behöver vara specialiserade.
 
"Analysen ledde bland annat fram till att vi bestämde oss för att gå över till Microsofts molntjänster, en lösning som är kostnadseffektiv och agil. Övergången ska knappt märkas för slutanvändarna", säger Anders Näslund.
 
I ett första skede flyttas test och utvecklingsmiljöer samt epost. Under våren flyttas även vissa produktionsmiljöer samt nuvarande Lyncmiljö.
 
"Det är med stor glädje vi välkomnar NCC till Microsofts molnfamilj. Jag tror deras vision om funktionsbaserad IT kommer att bli en ledstjärna som resten av byggbranschen kommer följa i närtid", säger Niklas Danell, Produktchef Office 365 på Microsoft AB.


För mer information kontakta:

Anders Näslund, NCC, IT Manager IT Infrastructure
anders.naslund@ncc.se
+46702-746298

Niklas Danell, Produktchef Office 365 på Microsoft AB.
+468-752 3240
Niklas.Danell@microsoft.com

Träffa Microsoft på BETT 2015

$
0
0

 

Imorgon inleds BETT i London - en världsledande skolkonferens med fokus på it och lärande. BETT pågår mellan den 21-24 januari och besöks årligen av över 35 000 lärare, rektorer, IKT-pedagoger och skolutvecklare.

Microsoft Sverige finns givetvis på plats tillsammans med några av våra partners; Atea, Caperio och Lin Education. Microsofts monter på årets BETT hittar du på plats D270. En nyhet för i år är att Minecraft tar plats i montern och där kommer Minecrafts roll i skolan att diskuteras. Du hittar hela schemat för Microsofts monter här.

Vårt tips för den första BETT-dagen är seminariet "The Role of Technology in Transforming Education", där Anthony Salcito, Vice President för Worldwide Education på Microsoft, ska diskutera teknikens roll i att möta de utmaningar som utbildningssektorn står inför. Seminariet sker på BETT Arena kl. 14 - 14.30 under onsdagen.

På Ateas agenda för BETT står bland annat en intensivkurs i digital allmänbildning tillsammans med Karin Nygårds, en av Sveriges mest omskrivna lärare och initiativtagare till Teacherhack.com. Kursen tar upp allt från kod till nätsmarthet och följs av en workshop med exempel på hur du kan arbeta med kod och digitalkunskap i den egna verksamheten.

Lin Education har inför årets BETT valt att förlägga sin vistelse till den anrika skolan Beaumont Estate, utanför London. Där kommer det att hållas workshops och föreläsningar inom olika ämnen. Representanter från Microsoft deltar bland annat i diskussioner om molntjänsters förutsättningar och möjligheter i skolan, samt hur vi kan hjälpa skolor ut i molnet på ett smart och tryggt sätt.

Vill du möta oss på BETT? Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft, finns självklart på plats. Du hittar även Joke Palmkvist på hennes twitter.

Viewing all 861 articles
Browse latest View live