Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 39 | 40 | (Page 41) | 42 | 43 | 44 | newer

  0 0

  Idag lanserades det senaste tillskottet till Lumia-familjen: Microsoft Lumia 640 XL. En smartphone packad med både innovationer och ett häpnadsväckande pris.

  Med Lumia 640 XL finns både jobb och fritid i fickan – var man än befinner sig. Tack vare 1.2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon-processor, 1GB RAM och alla features hos Windows Phone 8.1 och Lumia Denim-uppdateringen så finns också alla förutsättningar att jobba, spela och fotografera med resultat man inte trodde sig vara kapabel till. Bara några av dessa features är one-swipe Action Center, Word Flow och Live Folders. 

  Dessutom är Lumia 640 XL fullt redo att uppgraderas till den nya mjukvaran Windows 10 som blir tillgänglig senare i år.

  Gör och lagra mer

  Office-paketet med Word, Excel, PowerPoint, Outlook och OneNote är förinstallerade på Lumia 640 XL. Dessutom kommer telefonen med en ettårs prenumeration på Office 365 Personal, vilket inkluderar en komplett version av Office för Lumia-telefonen samt för en PC/Mac och en tablet.  

  Därmed får man mer gjort, oavsett var man befinner sig. Men vad ska man göra av allt som nu kan produceras? Inkluderat i prenumerationen är också 1TB molnlagring via OneDrive utöver de totalt 30GB lagringsutrymme på OneDrive som redan finns via telefonen i sig.

  Till sist förtjänar även 60 minuters fria Skype-samtal varje månad att nämnas.

  Fånga detaljerna – och se dem

  Insprängt i Lumia 640 XL:s olika polykarbonatskal i cyan, orange, vitt eller svart hittar man den 5,7 tum stora HD-skärmen som är det perfekta redskapet för att titta på filmer, återuppleva ögonblick via kamerarullen, spela nya spel från Windows Store eller skapa, redigera och dela dokument via Office-programmen. Även den populära Glance screen-funktionaliteten hittar man hos Lumia 640 XL.

  För att fånga detaljer och ögonblick så erbjuder Lumia 640 XL en 13 MP-kamera med ZEISS-optik och LED-blixt. Perfekta hjälpmedel för att föreviga världen i knivskarpa detaljer.

  Men om det är Skype-samtal eller originella selfies som är på tapeten så löser framsidans 5 MP-kamera med vidvinkel även den uppgiften. Blev bilden sedan inte originell nog så finns självfallet den Lumia-exklusiva appen Lumia Camera integrerad i telefonen så att bilderna kan redigeras på helt nya sätt.

  Kraftfull och uthållig följeslagare

  För den som är trött på att behöva ladda sin telefon flera gånger om dagen så är Lumia 640 XL ett välkommet tillskott på smartphone-marknaden. Under skalet finns ett 3000 mAh-batteri som ger en samtalstid på upp till 23,7 timmar och hela 39 dagars stand by-tid.

  Det betyder att man, mellan alla samtal, har gott om kraft att lägga på att spela

  Candy Crush Saga och Minecraft: Pocket Edition eller varför inte vara social med familj och vänner via WhatsApp, LINE, Facebook, Instagram, eller Twitter.

  Lumia 640 XL kommer till Sverige i slutet av april i single SIM-version. Det rekommenderade priset är SEK 2399. 

  Operating system

  Windows Phone 8.1 with Lumia Denim

  HERE location services

  Free global HERE Maps and HERE Drive+

  Free HERE Transit available in the Store

  Display

  5.7” HD (1280x720, 16:9) IPS, 259 PPI, ClearBlack, Glance Screen, Corning Gorilla Glass 3
  Sunlight readability enhancements

  Battery

  3000 mAh battery

  Processor

  1.2 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 200 processor

  Main camera

  13 MP AF, ZEISS optics, Lumia Camera

  Front facing camera

  5 MP wide angle FF

  Memory

  8GB + 30GB free OneDrive, micro SD up to 128GB

  Dimensions

  157.9 x 81.5 x 9mm

  171g

   


  0 0

  Det är en stor dag för Mac-användare världen över när Microsoft presenterar att nya Office 2016 for Mac nu finns att prova. Klicka här för att ladda hem Office 2016 for Mac Preview och skicka oss gärna din feedback!

  ”Det här är ett mycket efterlängtat släpp för Mac-användarna och ett smakprov på vad som är på väg. Och man kan redan nu skaffa sig Office 365 för att få del av Office 2016 for Mac när det släpps senare i sommar. Uppdateringarna sker automatiskt och är inkluderade i Office 365 prenumerationen”, säger Daniel Siberg, affärsområdeschef för Microsoft Office Division.

  Office 365 användare kommer kunna få nya Office for Mac kostnadsfritt när detta blir tillgängligt, vilket också inkluderar fördelarna som ingår i prenumerationen:

  • Alltid uppdaterade versioner
  • Office på alla plattformar: dator, tablet och smartphone.
  • 1 TB lagringsutrymme i OneDrive

  Office 2016 i molnet

  Office 2016 for Mac är såklart kopplat till molnet så att du kan komma åt dina dokument, närsomhelst, vartsomhelst, och oavsett om du vill arbeta från dator, platta eller telefon! I likhet med våra tidigare nyheter om Office for Windows 10 och Office for Android tablet, skapar Office 2016 for Mac en självklar Office-upplevelse, utformad för att dra nytta av de unika funktionerna med Mac. De nya apparna erbjuder bland annat en full support för retina display med massor av retina-optimerad grafik och helskärmsläge för en bättre upplevelse.

  Det finns massor av nya funktioner och vi kommer inte täcka alla dessa i ett enda blogginlägg, nedan är några av höjdpunkterna.

  Office 2016 for Mac: Ett spännande steg framåt

  Nya Office for Mac innehåller uppdaterade versioner av Word, Excel, PowerPoint, OneNote och Outlook – och du kommer märka skillnaden så fort du öppnar apparna. Vi har moderniserat användarupplevelsen för att göra det enklare att få ut det mesta av din tid och få mer saker gjort. ”Get Sh*t Done!” helt enkelt.

  Det omgjorda verktygsfältet organiserar intuitivt olika funktioner så att du hittar det du behöver så snabbt som möjligt. Ett nytt gränssnitt gör det lätt att positionera, ändra storlek och rotera grafik för att skapa precis den layout du vill ha. Och nya teman och stilmallar hjälper dig att snabbt producera snygga och professionella dokument.

  OneDrive, OneDrive for Business och SharePoint är alla kopplade till molnet.

   

  Outlook: Njut av en e-post som funkar snabbt, smidigt och snyggt!

  Att hantera din e-post har aldrig varit enklare. Den nyligen släppta Outlook for Macär också en del av den nu officiella Office for Mac preview:n och den använder stöd för push-mejl för att alltid leverera en inkorg som är uppdaterad. Förbättrade konversationsfönster organiserar automatiskt din inkorg och kopplar ihop konversationer – så att du aldrig mer behöver leta efter tidigare mejl långt ner i inkorgen igen.

  En ny funktion är också förhandsgranskning av meddelanden som strax under ämnesraden i ett mejl visar dig den första meningen – så att du snabbt kan prioritera om du vill läsa mejlet direkt eller återkomma till det senare.

  Ladda ner apparna nu direkt!

  Det finns som sagt en hel massa nyheter i denna Office 2016 for Mac preview, och vi är glada över att få dela dem med er. Förhandsversionen är inte bara full av nya och förbättrade funktioner, den är också ett bevis för Microsofts åtagande att erbjuda ett plattformsoberoende stöd och en konsekvent upplevelse av Office över alla enheter. Ett Office som du känner igen, men anpassat för Mac.

  Ladda ner apparna i dag och berätta gärna för oss vad du tycker!

  Vi ser fram emot att höra från alla Mac-användare och kommer givetvis att använda er feedback i arbetet med att slutföra Office 2016 for Mac som släpps under sommaren.

  För mer information kontakta: Daniel Siberg, Affärsområdeschef Microsoft Office Division, på mejl eller +46734082778


  0 0

  Anna Henningsson från Umeå är vinnare av Årets IT-tjej 2015. Priset delades ut av Microsoft på Universum Awards på Berns i Stockholm under onsdagskvällen. Nu väntar ett händelserikt år för Årets IT-tjej, som förebild för unga IT-intresserade tjejer runtom i Sverige.

  Anna Henningsson var klart överraskad över att ha vunnit när hon tog emot utmärkelsen på scen. Att vinna utmärkelsen Årets IT-tjej kändes långt bort när hon gjorde intervjun inför tävlingen över Skype liggandes med 39 graders feber hemma i soffan. Men Anna Henningsson, som till vardags läser Civilingenjörsprogrammet i teknisk datavetenskap med inriktning finansiell IT på Umeå Universitet, kan nu titulera sig Årets IT-tjej.

  ”Det känns jättekul! Det behövs verkligen fler kvinnliga förebilder inom IT och det är roligt att nu få chansen att inspirera andra tjejer”, säger Anna Henningsson.

  Engagemanget och viljan att inspirera andra tjejer att söka sig till IT-branschen är en viktig del av Årets IT-tjej. Och syftet med tävlingen är att lyfta fram goda förebilder för unga tjejer som inte ser IT-branschen som ett möjligt yrkesval.

  Att studera IT var inte heller en självklarhet för Anna Henningsson. Något hon föreläst om på IT & Telekomföretagens satsning Next Up under rubriken ”Hon som var dålig på matte”. Egentligen var det först när hon läste tekniskt basår som insikten hon var duktig på matematik dök upp. Insikten ledde till att hon sökte en civilingenjörsutbildning, där hon fastnade för kursen i programmering. Inriktningen mot teknisk datavetenskap kändes plötsligt naturlig.

  En lång resa

  Resan fram till Universum Awards och scenen på Berns i Stockholm har varit lång. Över 50 nominerade IT-tjejer, alla med ett stort driv och engagemang kring jämställdhet eller kodning har varit med i tävlingen. Efter caselösningar, presentation och intervjuer återstod slutligen tre finalister: Anna Henningsson från Umeå universitet, Mathilda Bjarnehed från Högskolan i Skövde och Tilda Pentikäinen från Uppsala universitet.

   Anna Henningsson stod till slut som vinnare med motiveringen:

  Årets IT-tjej tilldelas en tjej som visar att allt är möjligt – trots att det var ”hon som var dålig på matte”. Med sitt driv och engagemang är Årets IT-tjej en förebild för andra tjejer. Och med en entusiasm som smittar av sig och ett stort mått ”Go!” inspirerar Årets IT-tjej andra till en karriär inom IT-branschen samtidigt som hon banar vägen för nästa generation briljanta IT-proffs.”

  Therese Thorstorp, Partner Business Evangelist på Microsoft och tidigare finalist i Årets IT-tjej ser ett stort behov av att lyfta goda förebilder:

  ”IT-branschen och start-ups har ett stort behov av utvecklare. Ska företag inom IT kunna fortsätta växa så är det viktigt att kvinnor blir släpps in och tillåts bli en del av den här världen. Att vinna priset, eller vara i final, kan verkligen fungera som en dörröppnare”, säger Therese Thorstorp. 

  Anna Henningsson får utöver utmärkelsen Årets IT-tjej också en mentor på Microsoft. Samt chansen att besöka och föreläsa på olika branschmässor. Hon ser sitt år som IT-tjej inte bara som en chans att skaffa nya kontakter, utan också att göra ett avtryck:

  ”Alla tjejer måste inte jobba med IT eller programmering. Men jag vill att alla ska göra ett aktivt val, och veta att en karriär inom IT är möjlig. I dag tittar inte tjejer ens på det valet. Det vill jag ändra på”, säger Anna Henningsson.

  I år delades priset ”Årets IT-tjej” ut för tolfte gången av Microsoft och tidigare års vinnare återfinns i dag hos bland annat Google, Ericsson och Cisco. Var Anna Henningsson hamnar får tiden utvisa, men en sak är säker, hon kommer inte passera obemärkt.

  Kort om vinnaren:
  Namn: Anna Henningsson.
  Ålder: 27 år.
  Från: Född och uppvuxen i Umeå.
  Bor: Umeå.
  Studerar: Civilingenjör i teknisk datavetenskap med inriktning finansiell IT.
  Familj: Stor och fantastisk.
  Intressen: Gillar att träna. Spelar mycket spel, exempelvis World of Warcraft.
  Aktuell: Vinnare av utmärkelsen Årets IT-tjej som delas ut av Microsoft för tolfte året i rad.

  För mer information om Årets IT-tjej kontakta:

  Samuel Skwarski, PR Manager på Microsoft  0 0

  Idag presenterar Microsoft nya produkter för att människor och organisationer ska kunna använda data så att företag av alla storlekar ska kunna driva sin verksamhet lönsammare. Nyheterna presenterades på Microsofts årliga konferens för företagskunder, Convergence i Atlanta.

  Allt svårare att göra affärer i en snabbt föränderlig värld

  I dagens uppkopplade värld kommer hela tiden nya förändringar som utmanar dagens affärsmodeller, det handlar om massiva dataflöden och enorma mängder information att bearbeta. Analysföretaget Gartner spår att 4,9 miljarder uppkopplade saker kommer vara i bruk 2015, en uppgång med 30 procent från 2014 och redan 2020 kommer det vara 25 miljarder. Överallt skapas och hanteras data i en ogripbar mängd och företagen letar efter verktyg att klara detta.

  – Företag vill ta vara på nya möjligheter genom att använda teknik som maskininlärning och prediktiv analys. Ett företag är inte positionerat för verklig förändring förrän det anammat en kultur där alla har tillgång till de data och insikter som de kan agera på, säger Satya Nadella, vd på Microsoft Corp.   

  Nadella visade på plats hur Microsofts utvecklat produkter för att stärka branscher, organisationer och människor att kunna agera på insikter från sina data i Internet of Things, IoT eller Sakernas internet. Eller som en kund uttrycker det.

  – När tjänsterna Microsoft Azure IoT och Windows 10 IoT kombineras med Power BI skapas en nivå av samverkan, visualisering och insikter från data som aldrig tidigare skådats – varken i fält, i kontrollrummen eller i styrelserummet, säger Gary Pearsons, ansvarig för kundsupport och underhåll på Rockwell Automation.

  Nyheterna idag består av flera olika delar.

  Verktyg för IT

  • Microsoft Azure IoT Suite. Med Microsoft IoT Suite samlas alla de relevanta funktionerna i Azure i ett erbjudande. Förenklad betalning och lätthanterad provisionering gör det enkelt för företag att koppla upp, styra och analysera sina ”saker”. Senare i år kommer det att finnas en preview på erbjudandet med färdiga applikationer för olika IoT-scenarier – exempelvis fjärravläsning, styrning av ”saker” och prediktivt sköta underhåll – för förenkla utrullning och göra det möjligt att skala sin lösning till miljoner ”saker” över tid. Azure Stream Analytics kommer bli allmänt tillgänglig antingen som en tjänst inom Azure IoT eller som en egen fristående tjänst. I den preview av Azure Stream Analytics som släpps nästa månad kan kunder hantera massiva strömmar av realtidsdata, från ”saker” och tjänster så att kunder kan förutsäga trender och automatisera service och tjänster.      
  • Windows 10 för Internet of Things. Microsoft avslöjade att Windows 10 kommer tillhandahålla versioner av Windows för ett antal olika typer av IoT-enheter under namnet Windows 10 IoT. Windows 10 IoT kommer bli en Windows-plattform med universella applikationer och drivrutiner för en mängd olika typer av enheter, allt ifrån enkla kontrollenheter som IoT gateways till kraftfulla enheter som bankomater och industrirobotar. Med Windows 10 IoT och Azure IoT-tjänster ges samma höga skydd som storföretag har till enheternas uppkoppling till molnet och det går att använda inbyggd hantering maskin-till-maskin och maskin-till-molnet.  
  • Windows 10 for Internet of Things. Microsoft announced that Windows 10 will provide versions of Windows for a diverse set of IoT devices, under the Windows 10 IoT moniker. Windows 10 IoT will offer one Windows platform with universal applications and driver models that will span a wide range of devices, from low-footprint controllers such as IoT gateways to powerful devices such as ATMs and industrial robotics. Windows 10 IoT will also bring enterprise-grade security from the device to the cloud and native connectivity for machine-to-machine and machine-to-cloud scenarios with Azure IoT services.

  Verktyg för organisationer

  • Power BI. Power BI är en tjänst som finns i 140 länder och hjälper företag att se pulsen i sin verksamhet genom live marknadsdata som visas på en dashboard, en panel av kartor, diagram mm där data visualiseras på ett sätt att insikter är lätta att först få, och sedan dela dem. Nya Power BI kommer snart med nya möjligheter att integrera mot de branschens mest använda datakällor – inklusive Google Analytics, Microsoft Dynamics Marketing, Zuora, Acumatica och Twilio.
  • Vårreleasen av Microsoft Dynamics CRM. Den väntas under andra kvartalet och kommer ge signifikant bättre prestanda och fördjupad integrering med Office 365 och mycket annat. I den introducerar vi också Microsoft Social Engagement, den senaste uppdateringen av vår tjänst för att lyssna på sociala medier och göra informationen tillgänglig i CRM-systemet.  

   

  Verktyg för människor

  • Office Delve. Delve betyder utforska, gräva och är en teknik för maskininlärning. Delve lär sig om användaren och föreslår de mest relevanta dokumenten, konversationerna och kontakterna utifrån alla funktioner i Office 365. Till Delve kopplas nu också Exchange Online och Yammer.
  • Preview av Office 2016 för utvecklare och IT-proffs. Denna preview är en viktig milstolpe i utvecklingen mot den allmänna releasen som väntas i andra halvan av 2015. Microsoft uppmanar IT-proffs och utvecklare att delta för att testa, utveckla och forma framtiden för Office 2016.
  • Skype for Business. Teknisk preview startar idag och nya Skype for Business inom Office 365 kommer börja finnas tillgänglig från april.  Det är en företagsförberedd version med den välkända röst och videohanteringen från Skype. Företagsanvändare får möjligheten att koppla upp sig mot vilken Skype-användare som helst.    

  Fördelarna med lösningarna illustrerades också praktiskt av kunder och partner som visade hur de använder lösningar för affärsintelligens för att förändra sin verksamhet. Mer information från Convergence 2015 liksom inledningstal och pressmeddelanden om kunder och partner finns på http://news.microsoft.com/convergence2015.

  Mer information om alla nyheter kommer också att publiceras på olika bloggar.

  http://blogs.office.com/2015/03/16/office-delve-discover-exactly-what-you-need-when-you-need-it/

   

   

   


  0 0

  Idag presenterar vi Surface 3, en platta som ersätter både din dator och surfplatta. Surface 3 är lättare, tunnare och har en lägre prislapp än storebrodern Surface Pro 3. Plattan finns att köpa i Sverige den 7 maj, men går att förhandsboka redan idag.

  Surface 3 levereras med Windows 8.1, och går att kostnadsfritt uppgradera till Windows 10 när operativsystemet lanseras senare i år. Det innebär att du kan köra alla Windows-program såväl som alla appar i Windows Store. Surface 3 har en lång batteritid som låter dig använda plattan en hel arbetsdag eller titta på upp till tio timmar video utan att behöva ladda den.

  När du köper Surface 3 får du ett kostnadsfritt ettårs abonnemang av Office 365 Personal. Tillsammans med Surface-pennan kan din Surface 3 fungera som ett digitalt antecknings- och skissblock såväl som en surfplatta och dator. En kombination som gör Surface 3 till det perfekta valet för exempelvis studenter, skolor och individer som vill vara produktiva – oavsett tid och plats. Faktum är att funktionerna hos Surface 3 tagits fram i tät dialog med skol- och universitetsvärlden för att uppfylla de krav som ställs där.

  Surface 3 har en HD-skärm på 10.8 tum i formatet 3:2 och har precis som Surface Pro 3 Mini DisplayPort, microSD-kortläsare och en USB 3.0-port som låter dig koppla in alla tillbehör du behöver för att göra ett gott arbete.

  Till Surface 3 lanseras Surface 3 Type Cover. Ett tangentbord med magnetisk stabilitet som gör det enkelt att arbeta på samtidigt som det fungerar som ett skyddande lock för skärmen. Surface 3 Type Cover kommer till Sverige i tre olika färger (blått, rött och svart).

  Rekommenderat försäljningspris

  Intel Atom x7 / 2 GB RAM / 64 GB hårddisk – 5690 SEK
  Intel Atom x7 / 4 GB RAM / 128 GB hårddisk – 6790 SEK

  Surface 3 Type Cover – 1429 SEK
  Dockningsstation till Surface 3 – 2179 SEK

  Här hittar du mer information och fullständiga specifikationer för Surface 3.

  För mer information

  Joakim Karlén
  Produktmarknadschef Surface
  joakim.karlen@microsoft.com
  073-408 56 32

  Edvard Bergström
  Communications Manager Microsoft Devices
  Edvard.bergstrom@microsoft.com
  070-993 83 11

   


  0 0

  Många finansiella aktörer världen över måste kunna få omedelbar kontakt med programvaruföretaget Cinnober via e-post, annars kan de förlora stora summor. För att minimera risken för avbrott har Cinnober implementerat Microsoft Exchange Online.

   

  Med Exchange Online har vi minimerat risken för störningar i e-posttrafiken. Det ger oss nöjdare kunder och i förlängningen bättre lönsamhet, säger Olof Lindberg, projektledare för Office 365 på Cinnober.

   

  Cinnober Financial Technology utvecklar mjukvarulösningar för börser, clearingorganisationer, banker och andra finansiella aktörer runt om i världen. Bland Cinnobers kunder återfinns bland annat

  Dubai Gold and Commodities Exchange (DGCX) och den Thailändska börsen, Stock Exchange of Thailand (SET).

   

  Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och ett filialkontor i Umeå.

   

  – Med Exchange Online har vi minimerat risken för störningar i e-posttrafiken. Det ger oss nöjdare kunder och i förlängningen bättre lönsamhet, säger Olof Lindberg, IT-ansvarig på Cinnober.

   

  Tidigare hade företaget Microsoft Exchange 2007 i lokala servrar som var några år gamla och som man driftade själv. Företaget hade växt kraftigt och it-miljön var inte riktigt i fas med utvecklingen.

  För att slippa drifta en intern lösning valde Cinnober med stöd av partnerföretaget Xperta att satsa på Microsofts molntjänst Office 365 som inkluderar Exchange Online.

   

  – På tre års basis skulle det kosta tre gånger så mycket att köpa ny hårdvara och drifta själv jämfört med att använda Office 365, säger Olof Lindberg. Office 365 var ett självklart val.

   

  E-post är en viktig kontaktväg mellan Cinnober och dess kunder, inte minst när det gäller supportärenden. När kunderna behöver hjälp skickar de e-post till Cinnobers servicedesk och det är därför av yttersta vikt att e-postsystemet fungerar.

   

  – Med Office 365 och Exchange Online är risken för störningar i stort sett obefintlig. Kunder i alla tidszoner kan ständigt komma fram till Cinnobers servicedesk, säger Carl Gate, Account manager på Xperta.

   

  Av de övriga verktygen i Office 365 har företaget börjat använda Microsoft Lync Online och Microsoft OneDrive.

   

  – Medarbetarna har börjat använda Lync för att dela skrivbord, chatta och ha videokonferenser, säger Olof Lindberg. Lync möjliggör en typ av samarbete mellan användarna i Stockholm och Umeå som inte fanns tidigare.

   

  Sparar pengar med data i molnet

  Genom OneDrive kan användarna lagra sin data i molnet, vilket ger dem mycket mer lagringsutrymme än de hade tidigare. Dessutom sparar företaget stora pengar på att man inte själv behöver lagra informationen.

   

  En stor vinst för företaget är att man slipper ta hand om lokala servrar. Det har frigjort mycket tid som i stället kan användas till att fokusera på kärnverksamheten.

   

  – För oss på it-avdelningen har arbetssituationen förbättrats mycket, säger Olof Lindberg. Vi slipper driftansvaret. Vi behöver inte längre få ont i magen när vi kommer på måndagsmorgnarna, som tidigare när vi såg att det lyste rött i övervakningssystemet.

   

  Nästa steg är att införa SharePoint Online som bland annat ska användas för dokumenthantering.

  Migreringen till molntjänsten gick mycket smidigt.

   

  – Vi hade ett gott samarbete med Xperta och genomförde projektet utan problem. Det var helt smärtfritt för användarna, säger Olof Lindberg.

   

  Samarbetet mellan Xperta och Cinnober började med en heldags workshop för att bena ut vilka förutsättningar som fanns för att flytta kundens användare. Cinnobers krav på mailmiljön var i paritet med Enterprise-miljöer. De hade hårda krav på upptid vilket mynnade ut i en hybridlösning som gav Cinnober möjligheten att flytta sina användare till Microsofts molntjänst efter förutsättningar.

   

  – Lösningen passar företag som har höga krav på tillgänglighet och flexibilitet. Förutom detta så frigör den tid från IT avdelningen, säger Carl Gate, Account manager på Xperta.

   

  Kontaktperson Xperta

  Carl Gate, Account manager

  Mob: +46 709 48 52 11

  Carl.gate@xperta.se

   

  Kontaktperson Cinnober

  Olof Lindberg

  Olof.lindberg@cinnober.com


  0 0

  Den 14, 15 och 16 april är det dags för SETT, Skandinaviens största mässa om det moderna och innovativa lärandet. SETT står för ”Scandinavian Educational Technology Transformation” och handlar om inspiration, nyfikenhet och kunskapsdelning om hur vi kan använda nya sätt att arbeta för att nå skolans mål på alla nivåer.

  Microsoft finns såklart på plats och står i montern Digitala Klassrummet C:07 tillsammans med Atea och HP.  Vi står precis vid ingången till mässan och pratar gärna om enheter, appar och samarbetslösningar för skola!

  Vi passade på att ställa några frågor till Joke Palmkvist, affärsområdeschef för Skola och högre utbildning på Microsoft, som varit på SETT flera gånger tidigare:

  Varför ska ma n besöka SETT?

  Du ska besöka SETT för att bli inspirerad. Oavsett vilken roll du har och oavsett om du sysslat mycket eller lite med skolans digitalisering så kommer du kunna hitta något som intresserar. Det ambitiösa seminarieprogrammet är utsålt sedan länge men det finns gott om innovativa lösningar att ta del av bland de utställande företagen.

  Och de roligaste av allt – alla spontansamtal med andra mässdeltagare; i montern, över kaffekoppen, i toakön eller på tunnelbanan på väg från Kistamässan.

  Vad ser du mest fram emot under SETT-dagarna?

  Alla frågor och berättelser! Varje år på SETT har jag lärt mig något nytt av de lärare som jag träffat – och varje år blir jag glatt överraskad hur kreativa lärare är med Microsofts ”vanliga” produkter.

  Jag ser också fram emot att få prata berätta mer om allas favoritverktyg OneNote– som nu finns i en särskild smak för skolor ”OneNote Class Notebook”.

  Har du några tips på teman eller föreläsningar att hålla koll på under konferensen?

  Som vanligt är programmet imponerande och man får en känsla av att ”alla är där”! Men just nu är jag extra intresserad av hur vi kan öppna ett fönster ut från vårt klassrum − Så för den som är intresserad av detta skulle jag rekommendera föreläsningar som handlar om hur man får det att hända. Anna Stigsdotters föreläsning: ”Vidga omvärlden” verkar vara en sådan.

  En annan titel jag tycker verkar spännande är ”Och nu ska alla bli programmerare… eller?” som Linda Mannila ska prata om.

  Det finns också många intressanta utställare på plats – Så mitt tips är att passa på att titta på alla nya, spännande plattor som kommit under det senaste året. Inte minst Surface 3 som premiärvisas i Intels monter på plats H:26 och som tagits fram speciellt för skolor och studenter!

  Vill du träffa Microsoft under SETT-dagarna? Kontakta:

  Joke Palmkvist

  E-post: Joke.Palmkvist@microsoft.com

  Tele: +46 73 408 29 54

  Twitter: @jokepalm

   


  0 0

  The Absolut Company flyttar nu alla sina sajter till molnet med hjälp av Episerver Digital Experience Cloud och Microsoft Azure. Genom att ersätta företagets egna webbservrar med en molnlösning blir utvecklingsarbetet effektivare, nya sajter kan startas inom kortare tid och med bättre prestanda.

  The Absolut Company använder sedan flera år Episervers plattform för att skapa nya digitala upplevelser genom sina alla sina olika webbplatser. De ville komma bort från att hantera sina webbservrar på egen hand och istället ta steget över till molnet. Det fanns också en önskan att snabbare och mer flexibelt kunna uppdatera och lansera nya sajter, utan att behöva konfigurera en server varje gång. The Absolut Company valde – i samarbete med Episervers partner Nansen – att köra Episerver genom molntjänsten Microsoft Azure, för snabb och enkel access till servrarna samt förmågan att snabbt komma igång med nya sajter.

  – Vi kan verkligen rekommendera Episerver Digital Experience Cloud på Azure eftersom den fungerar mer stabilt och sömlöst än andra plattformar för digital marknadsföring. Lösningen är i sig väldigt anpassningsbar, med förstklassig support över hela världen. Vi kan också utnyttja Episerver Digital Experience Cloud med våra egna behov som utgångspunkt, istället för att vi har en produkt som talar om för oss hur den ska användas, säger Fredrik Lagerträd, digitalchef på The Absolut Company.

  The Absolut Company kan nu få upp en ny sajt på några minuter, där tiden förut kunde räknas i dagar. Övergången till Azure gjordes på en vecka för den första webbplatsen. Under den närmaste månaden kommer tio nya webbplatser som utvecklats med Episerver att lanseras genom Microsoft Azure.

  – Episervers beslut att lägga sin molnlösning på Azure ger dem ett försprång. Som kund har vi möjlighet att bygga våra sajter så att de körs bäst på Azure. Och om man vill ha Azure som sin molnlösning ger det ett viktigt skäl till att välja Episerver, fortsätter Fredrik Lagerträd.

  Innan molnet hade The Absolut Company servrar internt som flera sajter måste dela på. Nu går det snabbare att komma igång eftersom varje webbplats har sin egen tjänst i molnet. Samtidigt blir prestanda över lag betydligt bättre eftersom serverresurserna kan skalas upp dynamiskt. Kostnaderna för att driva servrarna förväntas också bli avsevärt lägre.

  – Absoluts sajt www.absolut.comär ett fantastiskt exempel på hur digitalt engagemang kan skapas och ett skolexempel på hur content marketing kan genomföras. Den visar också hur Episerver och Azure blivit en perfekt kombination för att stödja agil marknadsföring, med snabba förändringar och innovation, säger Bob Egner, Vice President of Product Management and Marketing på Episerver.

  – Det är glädjande att Episerver valt att sätta molnet främst. Med Episervers webbplattform tillsammans med Microsoft Azure är det i dag enklare än någonsin att snabbt skapa moderna webbplatser och appar, säger Anders Wendt, affärsområdeschef moln- och företagstjänster på Microsoft AB.


  0 0


  När EBU och Microsoft publicerade det tekniska samarbetet inför Eurovision-finalerna den 19, 21 och 23 maj offentliggjordes en mängd siffror som säger en del om storleken på eventet.

  • 200 miljoner tittare globalt

  • 40 tävlande länder

  • 73 miljoner besökare på officiella hemsidan

  • 1,7 miljoner följare

  • 45 sändande tv-kanaler

  • 1 miljon nedladdningar av appen förväntas

  • 500 000 samtidiga app-användare som får information och röstar

  För Microsoft molntjänst Azure blir det stora datamängder att hantera, data som kommer in och som ska behandlas och som ska ut. De 1 000 personerna i produktionen kommer använda Yammer för koordination och 800 frivilliga kommer ha Lumia-telefoner att kommunicera med.

   – Vi är glada att ha en stark partner som Microsoft med oss, som stöder oss med optimala tekniska lösningar som Microsoft Azure molntjänster och Yammer, vår sociala plattform inom projektet. De kommer förenkla organisationen och underlätta våra arbetsflöden kring Eurovision Song Contest och tillåta obegränsad kommunikation, säger Eurovision Song Contests exekutiva producent Edgar Böhm.

  Ny motor bakom appen

  Microsoft har både vidareutvecklat appen där tittarna får information och kan rösta samt står för molntjänsten bakom. 

  – Vi välkomnar Microsoft ombord på Eurovision Song Contest som teknikpartner. Med deras hjälp kan vi lyfta vår officiella app till högre höjder och säkerställa att mottot för Eurovision, ”Bygga broar”, blir bryggan till en ny tids teknik, säger Jon Ola Sand, Executive Supervisor på European Broadcasting Union, EBU.

  Microsoft Azure är också stommen för de krävande video-on-demand-tjänster som 45 tv-kanaler erbjuder men det är ändå appen som står i fokus.

  – Med det enorma intresse för Melodifestivalen som finns i Sverige är det extra roligt att Microsoft är teknikpartner åt EBU, säger Anders Wendt, ansvarig för molntjänsten Azure på Microsoft i Sverige. – Microsoft Azure är infrastrukturen bakom alla tjänster till Eurovision och en molntjänst med enorma muskler. Problem liknande de som blev med en annan leverantör i Sverige ska inte upprepas under finalerna i Österrike. Men det gäller att hela kedjan från alla mobiler till Azure, och tillbaka, klarar trycket. Vi hoppas det ska bli en oförglömlig upplevelse för deltagare, produktionsteam och tittare.

  Appen kommer också finnas för Windows-telefoner.

   


  0 0


  Den 6 maj bjuder Microsoft in till en inspirationsföreläsning med en av världens främsta experter inom personlig effektivitet, Kory Kogon.

  Kory är global chef för FranklinCoveys produktivitetsprogram – och författaren till boken ”The 5 Choices for Extraordinary Productivity”, som direkt gick upp på Wall Street Journals bästsäljarlista när den släpptes för några veckor sedan.

  Agenda:

  08.00–09.00 Frukostmingel

  09.00–10.30 Inspirationsföreläsning med Kory Kogon (på engelska)

  10.30–11.00 Eftermingel för dig som vill veta mer om hur du kan öka produktiviteten i din egen organisation.

  Det finns också möjlighet att ta en rundtur i Microsofts aktivitetsbaserade lokaler.

  Under seminariet kommer Kory Kogon att ge dig svaren på hur du kan ta ytterligare ett kliv i arbetet med att skapa Det Nya Arbetslivet i din organisation. 

  Det Nya Arbetslivet

  Att jobba mer flexibelt skapar såväl möjligheter som en del utmaningar. Att kunna jobba när och var som helst ger en rad fördelar för den som har möjligheten. Men det ställer också ökade krav både på chefer och medarbetare att medvetet besluta hur de använder sin tid för att bidra till organisationens mål. Det kräver också aktiva val för att behålla uppmärksamheten på det allra viktigaste och inte kollras bort av distraktioner. Och inte minst att lyckas hålla energinivån uppe när gränsen mellan arbete och fritid suddas ut.

  Ta chansen att ta del av Korys erfarenheter. Vi på Microsoft berättar också om hur vi har använt utbildningsprogrammet De 5 Valen för att skapa motivation, prestation och välmående i organisationen.

  Anmäl dig här.

  Evenemanget är kostnadsfritt och sker hos Microsoft, Finlandsgatan 36 i Kista, Tunnelbana: Akalla. Vid eventuella frågor, kontakta Heléne Lidström på Microsoft

  Läs mer om Det Nya Arbetslivet eller besök Microsoft.com/Sverige


  0 0


  Den 21-22 oktober arrangeras TechDays - Microsofts största konferens, för sjätte gången i Sverige.  Konferensen samlar ett hundratal talare och ett femtiotal utställande företag under två dagar på Kistamässan. Nu släpps biljetterna till höstens konferens med tema Future Decoded. 

  TechDays är Microsofts största konferens i Sverige för alla IT tekniker, utvecklare, arkitekter och IT-beslutsfattare. Ett hundratal talare och sessioner och ett femtiotal utställande företag ger deltagarna det senaste inom IT under två mycket intensiva dagar. Temat för årets konferens är Future Decoded – som innebär att vi tillsammans fokuserar på teknikens roll i hur vi utvecklar och driver vårt samhälle.

  - Vi ser verkligen fram emot att träffa alla utvecklare och it-proffs på årets TechDays. Tillsammans med deltagarna vill vi diskutera allt spännande som händer här på Microsoft och resonera kring hur vi bäst utvecklar framtiden tillsammans, säger Sara Kullgren, Direktör för Developer Experience på Microsoft.

  För mer information om TechDays, besök www.techdays.se

  För ytterligare information om Microsoft TechDays, kontakta:
  Pernilla Åbrink, projektledare, 08-506 650 00, pernilla.abrink@easyfairs.com


  0 0

  Säkerhet har länge varit högsta prioritet på Microsoft och är en nyckelfaktor när vi utvecklar nya tjänster och produkter. Säkerhetsfunktioner som kryptering är inbyggt för att skydda våra kunder från kriminella på nätet och hackare. Över hela bredden av våra tjänster för mobilitet och i molnet – till både globala storföretag och enskilda personer – är Microsoft fokuserade på att vara transparenta och ge kunder kontroll över sina filer.  

  RSA-konferensen i San Fransisco är ett viktigt forum för att driva säkerheten framåt. Scott Charney är Microsofts högste chef för Trustworthy Computing och i sitt öppningstal berättade han om nyheter som ytterligare befäster Microsofts ambitioner.  

  Transparens och kontroll

  • API:er för aktivitetsloggning av användare och administratörer i Office 365 så att företag i olika branscher kan anpassa för just sina behov av monitorering, analys, rapporter, spårning av anomalier samt anpassning till branschspecifika regelverk. En preview kommer till sommaren.  

  • Ny Lockbox för Office 365 skickar fråga till kunden innan en människa får hantera kundens data. De flesta rutiner för datahantering är automatiserade och ingen människa har tillgång till data. Ett litet antal aktiviteter kräver mänsklig handpåläggning, oftast handlar det felsökning som kunden efterfrågat. Vid alla sådan processer får kunden information och kan godkänna eller avslå.  

  • Device Guard är del av utvecklingen av Windows 10. Den är en del av Windows 10 och skyddar din enhet från attacker från skadliga program genom att bara tillåta program som är definierade som pålitliga att köras. Den körs parallellt med operativsystemet och därmed förhindra att skadlig programvara startas.   

  Kontroll:

  • Fler nivåer av kryptering i Office 365: under de kommande månaderna kommer Microsoft utöka nivåerna av kryptering av e-post utöver den som redan finns med Bitlocker. Nästa år kommer kunder kunna skapa egna krypteringsnycklar till vilande data, det gör att ingen på Microsoft på något sätt kan komma åt dessa data.  

  • Det kommer nya virtuella redskap och säker förvaring av krypteringsnycklar i Azure. Microsoft samarbetar med branschledare för att skapa en mängd olika verktyg för att ge kunder flexibilitet i att bygga applikationer. Med Key Vault kan kunder på ett betydligt enklare sätt kunna hantera nycklar genom FIPS 140-2 Level 2 certifierade HSM i molnet.  

  Här kommer nyheterna publiceras:

  • Mer information om Office uppdateringarna kommer finnas på Office Blog

  • Mer information om hur säkerheten i Windows 10 förstärks kommer finnas Windows for your Business Blog

  • Mer information om uppdateringarna I Microsoft Azure kommer finnas på Azure Blog

   


  0 0


  Den 20 maj arrangeras Sveriges första ”Excel-SM” på Microsofts kontor i Akalla utanför Stockholm. Tävlingen är öppen för alla men för att ha en chans att vinna mot proffsen behövs många timmar av intensiv träning i både teknik, snabbhet och mental styrka.

  "Det är dags att alla Excel-proffs får det erkännande de förtjänar. Vi vet att det finns otroligt mycket talanger på kontor runtom i Sverige som bär analys- och ekonomiavdelningar på sina axlar", säger Helena Kappen, produktmarknadschef för Office 365 på Microsoft.

  Till final kommer den som klarat kvaluppgifterna som består av tre grenar:

  • 100 m Spreadsheet, där det gäller att så snabbt som möjligt organisera och flytta en datamängd.
  • Grafbalett, där det gäller att på bara 3 minuter skapa en så informativ och tydlig graf utifrån en datamängd som möjligt.
  • Formelbrottning, där det gäller att så snabbt som möjligt, med en enda cell svara på en fråga utifrån en datamängd.

  ”För att vinna behöver du vara riktigt vass på Excel. Det finns samtidigt flera sätt att lösa uppgifterna på – tävlingarna blir ett prov på vem som löser utmaningen bäst och snabbast”, säger Lukas Lilja, konsult på Excel-Department och domare för Excel-SM.

  Tävlingen sker den 20 maj i samband med ett Öppet Hus på Microsofts kontor. Sista datum för anmälan är 6 maj och den 11 maj offentliggörs vilka som gått vidare till final i Excel-SM.

  "Excel är ett av världens mest använda och uppskattade program. Med Excel-SM uppmanar vi alla som gjort programmet till en förlängning av dem själva att bevisa vem som är bäst i Sverige på Excel", säger Helena Kappen, produktmarknadschef för Office 365 på Microsoft.

  "Tävlingen blir också ett forum för Excel-proffs att mötas och lära sig av varandra", säger Lukas Lilja.

  Anmäl dig eller en kollega till tävlingen senast den 6 maj.

  När du registrerat dig kommer en Excel-fil att skickas till dig via mail med tydliga instruktioner om hur du ska göra för att tävla om en plats i finalen.

  Vill du komma som åskådare den 20 maj?

  Anmäla dig via denna länk.

  Tävling och Öppet Hus sker på Microsofts kontor den 20 maj. Besökadress:

  Finlandsgatan 36, 164 93 Kista

  Närmaste T-bana: Akalla

  För mer information kontakta:

  Helena Kappen, produktmarknadschef för Office 365 på Microsoft.

  E-post: hekap@microsoft.com

  Tele: +46 7 340 828 33


  0 0


  Europa står på kanten och kikar ner i den digitala kompetensens svarta hål - ett hål skulle hotar att svälja framtida ekonomisk tillväxt om vi inte gör något. EU-kommissionen uppskattar att det kommer saknas 825 000 personer med den kompetens som krävs inom informationsteknik för att täcka IKT-branschens personalbehov till år 2020. Och cirka 90 % av alla europeiska jobb kräver någon form av digital kompetens.

  Den högteknologiska industrin behöver göra allt den kan för att uppmuntra alla unga att öka sin digitala kompetens. Men just nu riskerar framför allt unga kvinnor att hamna på efterkälken.

  För närvarande är endast 30 % av de sju miljoner människor som arbetar inom den europeiska IT-sektorn kvinnor, och att antalet riskerar att minska ytterligare. Vi måste uppmuntra fler unga kvinnor - halva Europas framtida IT-talanger - att odla sitt intresse för ämnen som matematik, naturvetenskap och kodning. Och det är vårt jobb som företag inom IT-branschen att få upp deras ögon för alla de fantastiska arbetstillfällen som väntar dem inom IT-branschen, och inte minst bland tech start-ups.

  International Girls in ICT Dayär ett initiativ som kan bidra till att engagera unga kvinnor till att söka sig till en karriär inom IT-branschen, som på sikt gynnar hela den europeiska regionens ekonomiska tillväxt.

  För att öka antalet kvinnor inom IT-branschen behöver vi förändra stereotypa myter och synsätt som bygger murar och håller kvinnor tillbaka från att söka sig till vår bransch.

  Evenemang i elva länder

  Den 23 april 2015, på International Girls in ICT Day håller länder runtom i Europa evenemang för att förändra bilden av vem som kan arbeta med IT. Microsoft arbetar med partners och NGOs för att hålla evenemang i elva länder, bland annat Danmark, Finland och Norge. Evenemang vars syfte är att lyfta unga kvinnor som förebilder för andra kvinnor och för att ge dem möjligheter att lära sig mer om IT.

  I Sverige arbetar Microsoft kontinuerligt mot detta mål genom initiativ som exempelvis ”Årets IT-tjej” och deltagande i mentorsprogram som Womentor, och globala evenemang som Hour of Code.

  Genom målinriktad utbildning och genom att lyfta förebilder som arbetar inom IT-branschen, kan vi öppna upp nya digitala dörrar för fler kvinnor att söka sig till en karriär inom IT. Tillsammans med våra partners runtom i Europa kommer vi på Microsoft att fortsätta att söka efter nya sätt att inspirera unga kvinnor och att utrusta dem med de verktyg och färdigheter de behöver för att utmärka sig på morgondagens arbetsmarknad

  Fakta

  • International Girls in ICT Day är ett globalt initiativ som organiseras av ITU, en FN-organisation specialiserad på IT. Initiativet syftar till att öka medvetenheten om IKT karriärer till en ny generation av ung kvinnor intresserade av vetenskap, teknik och matematik.
  • För att stödja initiativet håller och medverkar Microsoft i Europa på evenemang i 11 länder: Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Italien, Norge, Polen, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

  Läs mer om International Girls in ICT Day här.


  0 0

  När tidningen CR Magazine publicerar listan över de 100 mest ansvarsfulla företagen 2015 tar Microsoft förstaplatsen. Det är ett rejält lyft jämfört med förra årets placering som nummer fyra. Företagen mäts i kategorierna miljö, klimatförändring, anställningsvillkor, mänskliga rättigheter, företagsstyrning, finans, filantropi och lokalt samhällsstöd.

  – Det är roligt att vårt långvariga arbete med att vara ett ansvarsfullt företag ger resultat som det här, säger Daniel Akenine som är ansvarig för National Plan på Microsoft i Sverige. – Vi gör det arbetet över hela världen och i Sverige har vi ett antal projekt som vi stöder förutom interna mål som jämställdhet och kulturell mångfald. Vi har en lång historia av att både delta i andras samhällsprojekt och driva egna initiativ inom t.ex. utbildning och kompetens för unga.

  Här är ett par exempel på vad Microsoft i Sverige jobbar med:

  • Digigirlz, ett utbildningsprojekt inom IT som vänder sig till tjejer som ska börja nionde klass.

  • Kista Commute, en samverkan mellan bolagen i Kista för att minska bilpendling. Microsoft har sedan 2012 minskat klimatpåverkan med 24 % främst tack vare att anställda uppmuntras till att jobba utanför kontoret vilket de i snitt gör ca 1 dag/vecka.

  • Vaggan, en svensk organisation som arbetar med handikappade barn i Baltikum. Microsoft AB har stöttat dem sedan starten i deras arbete med barnhem, donationer och hjälpmedel till barn i Litauen och Lettland. Läs mer här: Pressmeddelande Vaggan

  – En åtgärd som många företag över hela världen idag gör, och som verkligen ger avtryck i miljön, är att använda molntjänster. De nyaste datacentren för Microsoft Azure har PUE på 1,07-1,17 medan en egen serverhall ofta ligger kring 2. Här kommer det sparas mer av både pengar och miljö, avslutar Daniel Akenine.    

   

  Här finns listan: CRs 100 best list

  Här kan du se hur CR Magazine gjort listan: CR Magazine Methodology

  Här är en sammanfattning av Microsofts hållbarhetsrapport 2014

  Microsoft Green Blog finns miljöprojekt beskrivna.

   


  0 0

  Peppy Pals Farm är ett populärt äventyrsspel för barn där spelaren har möjlighet att utforska en spännande spelvärld utan rätt och fel. Spelet är världens första EQ-spel för de riktigt unga och vann tuffa den entreprenörstävlingen Reach for Change.

  I Peppy Pals Farm följer du fyra djurs äventyr i ett spel om känslor och vänskap. Som spelare kan du bland annat hjälpa karaktärerna att handskas med olika situationer, spela tillsammans med dina vänner eller utmana dig själv i roliga minispel. Spelet riktar sig till barn i åldrarna 2-6 år, och innehåller därför ingen reklam från tredje part eller möjligheter att göra inköp i appen.

  - Det är fantastiskt vilket stort intresse det finns för Peppy Pals Farm och jag känner mig otroligt stolt över att spelet blivit så populärt. Efter de initiala framgångarna kändes det naturligt att utveckla spelet även till Windows Phone, en plattform som har framtiden för sig. Med Windows 10 och Universal Windows Apps runt hörnet känns det viktigt att vi finns med i Microsofts ekosystem, säger Rosie Linder, Grundare och VD för Peppy Pals

  Peppy Pals Farm är ett EQ-spel, vilket innebär att det är ett spel som syftar till att utbilda barn i samarbete, i att hantera sina känslor och empati. Forskning visar att EQ hjälper oss att utveckla vår sociala kompetens och skapa hälsosamma förhållanden med familj, vänner och samhället i stort.

  Ladda hem Peppy Pals Farm till Windows Phone här.

  För mer information kontakta
  Rosie Linder, Peppy Pals
  rosie@peppypals.com


  0 0

  Den 5 maj arrangeras för fjärde året i rad Jobba Hemma-dagen, en dag som handlar om att uppmuntra ett flexibelt arbetssätt, där arbetet inte är en plats vi går till – utan något vi gör. Genom att arbeta från en annan plats och använda tekniken på ett smart sätt kan vi få mer gjort, minska vår klimatpåverkan, och få livspusslet att gå ihop.

  Foto: Microsoft

  Dåtid, nutid, framtid

  Microsoft tog år 2012 initiativ till Jobba Hemma-dagen inom ramen för Det Nya Arbetslivet. Och sedan dess har dagen vuxit till över hundra deltagande företag runt om i Sverige.

  På Microsoft i Sverige har arbetet med Det Nya Arbetslivet och Jobba Hemma-dagen inneburit att vi arbetar på en annan plats än kontoret, i snitt en gång i veckan. Vi lever som vi lär och delar våra dokument i molnet med Office 365, och har resfria möten över Skype for Business.

  För att ta Jobba Hemma-dagen till nästa nivå, lämnar Microsoft i år över stafettpinnen till Fores Tankesmedja, som varit en aktiv partner till Jobba Hemma-dagen sedan starten. De kommer med Microsofts fortsatta stöd och deltagande arrangera den fjärde Jobba Hemma-dagen, den 5 maj 2015.

  3 frågor om Jobba Hemma-dagen

  Heléne Lidström, ansvarig för Det Nya Arbetslivet på Microsoft, har drivit Jobba Hemma-dagen sedan starten och svarar på tre frågor inför årets Jobba Hemma-dag.

  Varför ska vi som företag delta?

  - Jobba Hemma-dagen är ett utmärkt tillfälle att testa att arbeta från en annan plats än kontoret, om du inte gjort det tidigare. Det kan vara hemma, på ett fik, eller på ett tåg medan du reser.

  - Det finns många fördelar med att ibland arbeta från en annan plats. Dels får du mer gjort när du kan anpassa den arbetsplats du arbetar på utifrån den uppgift du har -ibland kan ett fik vara en bra plats, ibland är ett knäpptyst rum hemma den bästa platsen för att få saker gjort. Och dels kan du spara restid till och från kontoret – vilket ger mer tid över och mindre påverkan på miljön.

  Hur vet vi att alla faktiskt jobbar?

  - En viktig del i Jobba Hemma-dagen är ledarskap och tillit. Som chef måste du lita på att dina anställda vill göra ett bra jobb – ibland är det hemifrån, ibland på kontoret. När vi frågat anställda vilken plats de fått en ny idé eller kommit på lösningen på ett problem är det förvånansvärt få som säger ”på kontoret”.

  - Tidningen Chef skrev tidigare i år att ”Chefen flyr jobbet – för att jobba”. Vilket jag tycker sätter fingret på det hela. Kontoret är en superbra plats, men ibland har vi andra behov som andra platser kan möta.

  Tar Fores över Jobba Hemma-dagen nu?

  - Fores tar stafettpinnen från Microsoft kring Jobba Hemma-dagen, men vi kommer även i fortsättningen att stötta dagen både genom att delta, och genom att berätta om alla de positiva sakerna som kommer ur ett flexiblare synsätt på vad ”arbetsplatsen” är. Vi är ju ett företag vars livsluft är att hjälpa människor att få mer gjort, att bli mer produktiva – så att de kan få mer tid över till andra saker som är viktiga, exempelvis: familj, vänner, och fritid.

  Vill du eller ditt företag vara med? Anmäl ditt intresse här eller besök Jobba-Hemma.se

  Dela dina bästa #JobbaHemma smultronställen på www.detnyaarbetslivet.se/mittkontor eller i sociala medier på hashtag #mittkontor

  För mer information kontakta:

  Samuel Skwarski, PR-ansvarig på Microsoft, Telefon: +46 70 969 29 40

   

   

   


  0 0

  Bild ur film där Microsoft varnar för konsekvenserna av att supporten upphör.

  Många organisationer är i mitt i processen att migrera sina servrar till senaste versionen av Windows Server eller till molntjänster inför att supporten för Windows Server 2003 upphör den 14 juli. På Blåkläder var de tidigt ute med migreringen, delvis för att verksamheten ställde krav på nya möjligheter men också för att inte de inte ville stå utan säkerhetsuppdateringar.

  Blåkläder migrerade och klara

  Från huvudkontoret i Svenljunga har verksamheten med tuffa arbetskläder brett ut sig fort med dotterbolag i många länder och försäljningsavtal i ännu fler. Det kom till en punkt när olika system behövde uppgraderas och integreras med varandra för att kunna fortsätta expansionen.

  – Vi hade blandad ålder på våra servrar och olika lösningar på olika marknader. säger Joakim Borgström, senior network system administrator på Blåkläder. Vi har kvar vår datahall men idag ligger affärssystem, lagerhantering och vårt e-handelssystem tryggt och åtkomligt för alla kontor i molnet på Microsoft Azure. Bara det faktum att en stor del av vår affär är e-handel var skäl nog att migrera i tid och inte ligga kvar på programvara utan support. Ett intrång skulle kunna få förödande konsekvenser för våra intäkter men det gällde också att blockera minsta risk att information om betalmedel ska kunna hamna på avvägar. Att bedriva e-handel med program som inte har senaste säkerhetsuppdateringen är inte acceptabelt helt enkelt. 

  Att migrera har gett företaget både enklare administration och betydligt mer lagringsutrymme än tidigare.

  – Lagring i Azure ger oss högre driftsäkerhet och årliga besparingar på cirka 200 000 kronor eftersom den inte behöver ske i egna servrar. Det var också mycket enkelt att flytta funktionalitet från vår egen serverhall till molnet. Det tar bara tio–femton minuter att sätta upp en ny server i molnet. Det bästa av allt är att från och med nu är det så här mycket enklare att hantera servertjänster, avslutar Joakim Borgström.

  På Microsoft stiger oron

  Det är många mindre företag som ofta inte vet vilken serverversion de har och på Microsoft är oron stor för att många företag, framförallt mindre, kan drabbas.   

  – Om de bedriver e-handel kan de råka särskilt illa ut då parterna ofta kräver av varandra att deras system är uppdaterade, säger Anders Wendt som är ”nedräkningsgeneral” för Windows Server 2003 på Microsoft. – Om information kommer på villovägar i det läget kan det stå företaget dyrt. Det är verkligen dags att kontrollera situationen och kontakta sin IT-leverantör för att migrera snarast. Var det så länge sedan installationen gjordes att leverantören är okänd, har vi många partner runt om i hela landet som kan hjälpa till på den här länken. Skriv in ditt postnummer, välj ”Drift, outsourcing” så kommer det förslag. Men gör det nu, det är bara 50 dagar till midsommar, avslutar Anders Wendt.


  0 0

  Jobba Hemma-dagen, 5 maj. Att få ut mer av arbetsdagen är en önskan de flesta har. Långa möten, en överfull e-post, avbrott och distraktioner kan sno både tid och fokus, samtidigt som den sociala biten av att vara på en arbetsplats är viktig.

  Jobba Hemma-dagen handlar om att arbeta där du är, eller där du behöver vara för stunden. Det kan vara på tåget mellan kontoret och affärsmötet, på fiket innan dagishämtningen, eller hemma med datorn eller surfplattan på köksbordet. Att byta miljö och anpassa arbetsplatsen utifrån vad som behöver göras kan hjälpa dig få ut mer av dagen och få mer gjort.

  Genom att använda de möjligheter tekniken öppnat för oss kan vi arbeta smartare och få mer gjort på kortare tid. Då får vi tid över till annat som är viktig för oss.

  Med mindre än en vecka kvar till årets Jobba Hemma-dag har vi bett Marcus Jarl, Productivity Practice Leader på FranklinCovey, dela med sig av 5 kloka val för ökad produktivitet. Det är 5 kloka val som kan få dig att använda din tid och din energi på ett bra sätt.

  Marcus Jarl har hållit i flera kurser om personlig produktivitet för anställda på Microsoft i Sverige. Vi uppskattar hans och FranklinCoveys kloka råd. Det tror vi du kan göra också.

  1) Agera på det viktiga - reagera inte på det brådskande

  I dagens hektiska värld drunknar människor i e-post och många känner sig överväldigade av kraven att åstadkomma mer med färre resurser. Det första valet vi behöver lära oss är att bättre sålla det som är verkligen viktigt från det som bara är distraherande.

  2) Sikta på det allra bästa - nöj dig inte bara med godkänt

  Alla vill göra skillnad, men konkurrerande prioriteringar förhindrar oss ofta från att nå de riktigt goda resultaten. Det andra valet handlar om att definiera sina allra viktigaste roller i livet - både på jobbet och privat - och tydliggöra sin standard för vad som är tillräckligt bra och ibland det allra bästa, i dessa roller för att man ska nå sina prioriterade mål.

  3) Schemalägg det allra viktigaste - sortera inte grus

  Det är lätt att tappa överblicken och bara “låta dagen hända”. Det tredje valet handlar om att proaktivt återta en del av kontrollen över sin egen kalender genom att använda effektiva rutiner för att planera på ett sådant sätt att man också kan genomföra det som man vill åstadkomma.

  4) Styr tekniken - låt inte den styra dig

  Den elektroniska flodvåg av e-post, sms och sociala medier är ett hot mot vår produktivitet. I det fjärde valet lär vi oss att dra nytta av tekniken för att öka produktiviteten. Du kan exempelvis sätta upp ”to do”-lists i Outlook, sortera dina anteckningar, arbetsdokument och bilder i OneNote.

  5) Håll igång elden - bränn inte ut dig

  Arbetstempot gör att många människor riskerar att bränna ut sig. Det femte valet handlar om att dra nytta av den senaste hjärnforskningen för att kontinuerligt kunna fylla på sina mentala och fysiska depåer. – Ta dig tid att koppla av, så får du tillbaka energi som tar dig vidare mot målet.

  FranklinCoveys program De 5 Valen för bästa produktivitet syftar till att mätbart öka produktiviteten och arbetsglädjen hos enskilda individer, hela team och organisationer. Programmet gör deltagarna bättre på att göra mer medvetna val, ökar förmågan att fokusera uppmärksamhet på det allra viktigaste och att hålla en jämnare energinivå. Det ger inspiration till ett smartare sätt att jobba för att ägna din tid och din energi till de viktigaste sakerna och målen, både professionellt och privat.

  För mer information, kontakta Marcus Jarl på marcus.jarl@franklincovey.se.

  För att delta i årets Jobba Hemma-dag besök www.jobba-hemma.se

  Dela gärna med dig av dina bästa Jobba Hemma-tips på hashtag #jobbahemma eller lägg upp en bild från den plats du jobbar ifrån den 5 maj på #mittkontor


  0 0

  Microsoft Sverige välkomnar Klas Hammar till tjänsten som affärsområdeschef för Windows och Surface. Klas kommer närmast från en roll som OEM-chef på Microsoft, men har sedan tidigare lång och gedigen erfarenhet från att arbeta med såväl konsumenter som med företagskunder på Microsoft.

  - Jag kan inte tänka mig en mer spännande tidpunkt att ta över rollen som affärsområdeschef för Windows och Surface än just nu. Microsoft är mitt uppe i en transformation som bolag och där är Windows och Surface två av de centrala delarna för att driva vår affär, säger Klas Hammar, affärsområdeschef för Windows och Surface

  I sin nya roll har Klas det övergripande ansvaret för att driva och utveckla affären för Windows och Surface i Sverige mot alla Microsofts kundsegment och partners. Allt från konsumenter och studenter till SMB-kunder och storföretag. Två stora områden som Klas börjar driva omedelbart är lanseringarna av Surface 3 och Windows 10 i Sverige.

  Klas tar över rollen som affärsområdeschef för Windows och Surface efter Thomas Floberg, som tagit steget till Microsofts huvudkontor som Director of Product Marketing for Developed Markets för Windows.

  För mer information kontakta

  Klas Hammar
  Affärsområdeschef Windows och Surface
  klas.hammar@microsoft.com
  Tel: 073-408 28 58


older | 1 | .... | 39 | 40 | (Page 41) | 42 | 43 | 44 | newer