Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 32 | 33 | (Page 34) | 35 | 36 | .... | 44 | newer

  0 0

  Vi är väldigt stolta över att få presentera vår nya molntjänst – OneDrive. Med start idag kan användare över hela världen använda OneDrive för att lagra foton, filer, dokument och videos. Vår vision är att göra det så enkelt som möjligt att använda våra tjänster. OneDrive är ytterligare ett exempel på det. En digital lagringsplats för allt du är rädd om och som du alltid har tillgång till.

  OneDrive ersätter SkyDrive och vi har i samband med uppgraderingen av tjänsten gjort ett antal förbättringar både för företag och privatpersoner. Vi har bland annat gjort det lättare att ladda upp och dela video, lika enkelt som det varit med bilder tidigare. För alla Androidanvändare har vi gjort det möjligt att få automatisk backup på alla bilder och OneDrive-användare som bjuder in vänner kan få upp till 5GB extra lagringsutrymme

  Tidigare SkyDrive-användare behöver inte oroa sig – alla filer och dokument finns kvar.

  OneDrive är med start idag tillgängligt för Windows, Windows Phone, Office och Xbox med en smart integration över plattformarna. Tjänsten blir också tillgänglig för iPhone, iPad och Androidenheter.

  För att fira lanseringen av OneDrive kommer 100,000 människor få 100GB extra utrymme under ett år. Om du vill ha chansen att få det, följ @OneDrive för ledtrådar på Twitter.

  Logga in redan idag med ditt Microsoft ID och upplev nya OneDrive.

  Läs mer om OneDrive


  0 0

  Förutom att ägna sin tid åt att bygga extrema datorer och att göda ett brinnande intresse för datorspel är Jonas Persson VD för Microsoft AB. Microsoft har vunnit utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats tre år i rad och en av nyckelfaktorerna är konceptet med Det Nya Arbetslivet, även kallat DNA. Jonas har bjudits in som talare på Dustin Expo den 27 mars där han berättar om hur DNA har påverkat hans arbete och vardag samt vilka möjligheter som uppstår när ett företag flyttar till modern it:

  • Vad är nyttan för it-avdelningen?
  • Hur kan det öka företagets produktivitet och attraktionskraft?
  • Vilka krav ställs på företagsledningen när arbetet inte längre är en plats, utan något du gör?

  Jonas berättar också om de stora megatrenderna kring it och tar upp några praktiska exempel på hur de har påverkat svenska företag.

  Läs mer om Dustin Expo och anmäl dig på http://expo.dustin.se/sv/foretagsbesokare/nyheter/

  Är du journalist och vill besöka Dustin Expo anmäler du dig här http://expo.dustin.se/sv/press/pressacreditering/ 
  0 0

  Microsoft Sverige lanserade i höstas Flytthjälpen, en nationell kampanj för att underlätta för svenska företag och organisationer att ta steget till modern it. Nu kommer ”Visa Chefen”. Ett initiativ med roliga bilder och uppmaningar till chefen som uppmärksammar att supporten av Windows XP och Office 2003 avslutas den 8 april.

  Flytthjälpen är en nationell kampanj som lanserades under hösten. It-konsultföretag i hela landet har tillsammans med Microsoft hjälpt ett stort antal företag med kunskap och verktyg som behövs för att kunna bli en modern arbetsplats. För att stötta Flytthjälpen lanseras ”Visa chefen”, ett initiativ med roliga bilder och uppmaningar för att chefen ska investera i modern teknik.

  – Den 8 april 2014 avslutas supporten av Windows XP och Office 2003. Flytthjälpen har varit en framgångsrik kampanj och med Visa Chefen fortsätter vi uppmärksamma och hjälpa företag i hela Sverige säger Eva-Mia Westergren Produktmarknadschef Windows, Microsoft. 

  Med Flytthjälpen får företag möjlighet att upptäcka nya och smarta lösningar som förändrar deras sätt att arbeta. Det är ett initiativ som ska göra det enkelt för företag och organisationer att uppgradera sin teknik för att få ökad produktivitet, ett mer flexibelt arbetssätt och bli en modern arbetsgivare.

  Syftet med kampanjen är att ge företag de resurser som behövs för att kunna ta steget till modern it, att kunna jobba var de vill, på vilken pryl de vill och ändå ha tillgång till företagets resurser och dokument.

  – Kampanjen är en del i vårt arbete med att belysa säkerhetsaspekterna. Idag sitter flera företag runt om i landet på Windows XP och Office 2003. Supporten för dessa produkter upphör den 8 april vilket innebär stora säkerhetsrisker, säger Eva-Mia Westergren Produktmarknadschef Windows, Microsoft.

  Kampanjen består av kampanjsidan www.nyjobbdator.nu och kompletteras med bannerannonsering på bland annat Facebook. Flytthjälpen och Visa Chefen pågår fram till april 2014.


  0 0
 • 02/26/14--04:53: Office 365 växlar upp
 • Niklas Danell, produktmarknadschef för Office 365, gästbloggar om nya funktioner i molntjänsten Office 365.

  Över hela världen tar allt fler användare steget till Office 365. Vi är väldigt stolta över det förtroende ni visar för oss, inte minst här i Sverige. Särskilt kul är det att så många Svenska organisationer väljer att använda Office 365 eftersom det är en molntjänst som alltid kommer göra att er organisation ligger i framkant. Med den höga it-mognad som Sverige faktiskt har så kan vi verkligen påverka utvecklingen i molnet.

  Jag, och flera andra hos oss, har kontinuerliga diskussioner med IT-ansvariga hos svenska organisationer för att få förslag på förbättringar i tjänsten. En mängd av dessa nyheter kommer att lanseras under vår stora konferens i SharePoint som går av stapeln nästa vecka. Men innan dess så vill jag, med denna bloggpost, lyfta några nyheter som vi släppt de senaste månaderna som är helt fokuserade på informationssäkerhet.

  Jag vill inte att dessa ska försvinna i bruset runt allt nytt ”coolt” som släpps nästa vecka.

  Det är främst tre nya funktioner som jag vet att majoriteten av organisationer vill ha, men många inte haft ork att sätta upp tidigare som jag vill säkerställa att ni har koll på. Det handlar om säker signering direkt i Office,möjligheten att skicka krypterade mejl till alla och multifaktors autentisering. Tre funktioner som alltså kopplas på direkt i Office 365 och är tillgängliga för organisationer från 1 till 100 000-tals anställda.

  Säker signering direkt i Office

  Tidigare i februari inledde vi ett samarbete med DocuSign för att underlätta digital signering via eSignature, direkt i Office 365. Tjänsten eSignature används redan idag av över 48 miljoner användare och kommer fungera i Outlook, Word, SharePoint Online och SharePoint Server 2013. Användare kommer på ett säkert och enkelt sätt signera dokument och avtal direkt i Office 365. Alla dokument lagras i OneDrive och administreras på ett enkelt sätt. Lösningen gör att vi som användare sparar tid och pengar vilket främjar vår produktivitet. DocuSign kommer visa upp sin Office 365-lösning i samband med SharePoint-konferensen i Las Vegas tidigt i mars och då kommer även appen att lanseras.

  Läs mer om DocuSign och vårt samarbete

  Skicka krypterade mejl till vem som helst

  Både företag och organisationer har efterfrågat en säker lösning för att skicka viktiga dokument. Det har bland annat handlat om banker, advokatbyråer och konsultföretag som vill skicka dokument på ett säkert sätt. I november berättade vi om vår krypteringslösning, och i dagarna gjorde vi den tillgänglig för Office 365-användare över hela världen. Krypteringslösningen gör det möjligt att skicka viktiga dokument till alla e-postklienter. Oavsett om det handlar om Outlook.com, Yahoo, Gmail, Lotus Notes eller annan e-postklient. För att kunna utnyttja tjänsten krävs ett abonnemang på Azure Rights Management som ingår i Office 365 Enterprise E3 och E4 men säljs även separat för cirka 15 kronor per användare.

  Läs mer om hur du meddelandekrypterar i Office 365   

  Autentisering för säkrare användning  

  En annan funktion jag vill lyfta fram är att vi kommer möjliggöra multifaktors autentisering i en stor del av våra tjänster. Det är ett naturligt steg i att göra våra tjänster ännu tryggare att använda. Efter en vanlig inloggning, får användaren göra ytterligare en autentisering via ett telefonsamtal, SMS eller en app i telefonen. Lite längre fram kommer multifaktors autentisering integreras med Outlook, Lync, Word, Excel, PowerPoint, Powershell och OneDrive för Företag.

  Läs mer om multifaktors autentisering och vad det kan göra för dig

  Men som sagt, detta är bara några av alla de nya funktioner vi adderat till Office 365 under det senaste året. Om några veckor återkommer jag med mer information om hur ni kan dra nytta av de nya funktionerna som släpps i Las Vegas. Om du vill läsa mer om säkerheten i Office 365, rekommenderar jag Office 365 Trust Center.

  Kontakta mig gärna om du har några frågor om Office 365 eller om ni har idéer på funktionalitet som ni skulle vilja ha i er organisation. Skicka ett mejl till niklas.danell@microsoft.com eller kontakta mig på Twitter @NiklasDanell.


  0 0

  För att inspirera fler kvinnor att söka sig till it-branschen har Microsoft instiftat priset Årets it-tjej. Ett pris som premierar och visar upp talangfulla tjejer som studerar it.

  Vinnaren bjuds in till flera spännande och inspirerande evenemang under året, och får en egen mentor på Microsoft. Dessutom blir hon medlem i ett slutet nätverk av tidigare finalister som nu är verksamma i branschen. Årets it-tjej kommer under året fungera som ambassadör för Microsoft och blir en förebild för andra unga tjejer som är intresserade av it.

  Microsoft bjuder in de tre toppkandidaterna till Universum Awards på Berns i Stockholm den 6 mars där en av dem koras till Årets it-tjej 2014.

  Dessa är årets finalister till Årets it-tjej 2014.  Amanda Pethrus
  studerar Informations- och kommunikationsteknologi med inriktning Digital Media Teknologi på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Vid sidan av studierna är Amanda engagerade i ett antal projekt, där teknik och entreprenörskap är gemensamma nämnare. Amanda är Event Manager för studentinkubatorn på KTH, men brinner också för sitt arbete på Womengineer, en organisation som jobbar för att få in fler kvinnor till tekniska utbildningar.

  Sofie Lindblom studerar till civilingenjör i Medieteknik på Linköpings Universitet (LiU). Förutom studierna arrangerar Sofie arbetsmarknadsdagar vid universitetet, är studentambassadör för Spotify och bloggar för Womengineer. Sofie vill ändra på stereotyp-bilden av vem en it-tjej är och de förutfattade meningarna om vad en IT-tjej gör.

  Sarah Bernelind studerar på Civilingenjörsutbildningen i Datateknik med inriktning mot interaktionsdesign på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Sarah hittade till Datateknik via kompisar hon träffade på en av hennes resor. Vid sidan av studierna drivs Sarah av ett starkt engagemang, hon medverkade bland annat i uppstarten av tjejnämnden på datasektionen.  Sarah vill ägna mer tid till att inspirera unga tjejer att satsa på teknik.


  0 0

  TechWorlds Daniel Åhlin problematiserade kring varför it-branschen har svårt att locka och lyfta upp kvinnor. Tidningen har även publicerat en efterlysning där de vill ha förslag på kvinnliga talespersoner i it-branschen.

  Vi på Microsoft arbetar aktivt med att öka jämställdheten i vårt företag, därför kan och vill vi erbjuda TechWorld och andra intresserade flera duktiga kvinnliga talespersoner på Microsoft Sverige. Vi är stolta över att 36 procent i vår ledningsgruppär kvinnor, och att den totala andelen kvinnor på Microsoft Sverige är 31 procent. Vår målsättning är att organisationen ska spegla omvärlden fullt ut och därför arbetar vi kontinuerligt med att öka andelen kvinnor.

  Sedan flera år tillbaka arbetar vi tillsammans med flera av våra partners med att inspirera och väcka intresse för it och teknik hos unga tjejer. Målsättningen är att få dem att söka sig till tekniska och naturvetenskapliga utbildningar. Vi jobbar bland annat med Digigirlz, som riktar sig till högstadietjejer, Årets it-tjej, som lyfter fram engagerade tjejer som läser vid en it-utbildning på högskolenivå och vi har ett stort engagemang i konferensen Årets Datatjej.

  Kontakta oss gärna:

  Eva Fors, Affärs- och Marknadsdirektör Microsoft Sverige
  eva.fors@microsoft.com

  Catharina Ljungberg, Affärsområdeschef för Microsofts konsumentprodukter
  catharina.ljungberg@microsoft.com

  Marie Ygge, Affärsområdeschef offentlig sektor
  marie.ygge@microsoft.com

  Anne-Marie Andric, HR-chef
  anne-marie.andric@microsoft.com

  Karin Zingmark, Marknadschef Microsoft Sverige
  karin.zingmark@microsoft.com

  Anna Averud, Affärsområdeschef Office Division
  annaa@microsoft.com

  Åsa Nygren, Marknadschef för Development och Platform Evangelism
  asa.nygren@microsoft.com

  Anna Ström, Affärsområdeschef Windows Phone
  anstrom@microsoft.com

  Anita Arkéus-Åsheden, Ansvarig för kund- och partnerupplevelsen
  anita.arkeus@microsoft.com

  Eva Pethrus, Programchef för Partnerskap i Lärande
  eva.pethrus@microsoft.com

  Eva-Mia Westergren, Produktmarknadschef Windows
  evamiaw@microsoft.com

  Emelie Ekblad, Produktmarknadschef Enterprise social
  emelie.ekblad@microsoft.com

  Helene Lidström, Ansvarig Det nya arbetslivet
  hlidstro@microsoft.com

  Charlotte Johansson, Marknadschef Partner
  charlotte.johansson@microsoft.com

  Beda Grahn, Affärsområdeschef Små och Medelstora företag
  beda.grahn@microsoft.com

  Therese Thorstorp, Marknadsansvarig Start-ups och studenter
  therese.thorstorp@microsoft.com

  Ellen Dorsman, Produktmarknadschef Windows konsument
  ellen.dorsman@microsoft.com

  Annica Wallenbro Stojcevski, Produktmarknadschef Windows företag
  annwal@microsoft.com

  Jenny Spets Wojarski, Informations- och PR-chef Microsoft Sverige
  jenny.spetswojarski@microsoft.com

  Eva-Lotta Jonsvik, Presskontakt Microsoft Sverige
  a-evjons@microsoft.com

  Susanne Erkenmark, Försäljningschef Partner
  susanne.erkenmark@microsoft.com

  Annika Ferlin, Marknadschef Återförsäljare och Distributörer
  annikaf@microsoft.com

  Julie Améen, Försäljningschef Kommuner och Myndigheter
  julie.ameen@microsoft.com

  Joke Palmkvist, Försäljningschef Skolor och högre utbildning
  joke.palmkvist@microsoft.com

  Anna Slänsby, Kategoriansvarig Windows & Office för konsumentkanalen
  anna.slansby@microsoft.com

  Anna Ekbjörn, Affärsområdesansvarig Offentlig Sektor SMS&P
  anna.ekbjorn@microsoft.com 

  Helena Fuchs, Produktmarknadschef Office
  helena.fuchs@microsoft.com 

  Ida Ljungblom, Affärsområdeschef Dynamics
  ida.ljungblom@microsoft.com 


  0 0

  Microsoft har instiftat det Innovativa Skolledarpriset i samarbete med Lärarförbundet i syfte att lyfta fram duktiga skolledare i Sverige. Priset premierar skolledare som säkerställer att eleverna får bästa möjligheterna genom hållbart skolutvecklingsarbete. Vinnaren utses av en jury bestående av representanter från Microsoft och Skolledarföreningens styrelse.

  Årets vinnare av Innovativa Skolledarpriset är Mikael Parknäs, rektor på Smedingeskolan i Kungsbacka.

  Motiveringen lyder:

  ”Skolutveckling är digitalt lärande, enligt Mikael. Han använder tekniken för att utveckla sin skola och är flitig på hemsida, blogg och sociala medier där han delar med sig av sina kunskaper och fyller på sina egna. Genom en medveten omvärldsbevakning fångar Mikael nytänkande, som han utvecklar och förädlar tillsammans med personalen. Kommunikation, samarbete och pedagogiskt synsätt lärarna emellan har utvecklats. Lusten att undervisa och lära har ökat hos både lärare och elever.”


  Priset delades ut i samband med Skolledarkonventet den 27 februari 2014 i Stockholm.

  Läs mer om Microsoft initiativ och möjligheterna med ny teknologi i undervisningen, här.


  0 0

  Idag skriver Dala-Demokraten om ännu ett bedrägeri där personer som ringer uppger att de representerar Microsoft. Även Aftonbladet lyfte i veckan bluffsamtalen, och SEB varnar för samtalen på sin hemsida.

  Vi har flera gånger varnat för de falska bluffsamtalen här på Nyhetsbloggen, i våra sociala kanaler och som tips till nyhetsredaktioner. Tyvärr fortsätter bluffsamtalen och tyvärr fortsätter människor att drabbas. Därför vill vi återigen passa på att varna för dessa falska supportsamtal.

  - Vi på Microsoft ringer aldrig upp dig i supportärenden om du inte ringt upp oss först. I vår kontakt med dig ber vi aldrig om personliga uppgifter såsom lösenord eller koder. Vi uppmanar dig heller aldrig att föra över pengar till ett konto. Om du misstänker att du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök uppmanar vi dig att göra en polisanmälan säger Daniel Akenine, Nationell Teknikchef på Microsoft.

  Microsofts råd om du drabbas av de falska supportsamtalen

  Om du blir uppringd av en misstänkt bedragare

  • Lägg på luren
  • Om de ringer upp på nytt, låt bli att svara. Alternativt ber du om namn och telefonnummer för att ringa tillbaka – då lägger de på luren
  • Anmäl händelsen till Polisen på telefonnummer 114 14

  Om du följt bedragarnas instruktioner

  • Sök igenom datorn med Microsoft Safety Scanner för att undersöka om du drabbats av skadlig kod på datorn. Programmet är gratis och hämtas här. Koppla sedan ifrån datorn från internetuppkopplingen
  • Ändra lösenord och samtliga PIN-koder till mejlkonton och konton relaterade till bank – och kreditkort
  • Kontakta din bank eller ditt kreditkortsföretag och be om hjälp att förhindra eventuell skada
  • Anmäl händelsen till Polisen på telefonnummer 114 14
  • Ominstallera datorn. Använder du Windows 8 hittar du enkla instruktioner här

  Besök gärna Microsofts säkerhetssida om du är intresserad av att läsa mer om bedrägerier och hur du kan skydda dig mot dessa.

  På MVH-bloggen kan du läsa om enkla tips för att skydda dig och din dator.

  För mer information kontakta:

  Eva-Lotta Jonsvik, Pressansvarig på Microsoft
  a-evjons@microsoft.com
  073-408 28 02

  Daniel Akenine, Nationell Teknikchef på Microsoft
  dakenine@microsoft.com
  073-408 31 36


  0 0
 • 03/05/14--03:03: Office 365 blir mer socialt
 • Niklas Danell, produktchef för Office 365, gästbloggar om nya innovationer i molntjänsten Office 365

  Vi har i veckan presenterat en rad nyheter i Office 365 som jag kommer gå igenom i det här inlägget. Först vill jag dock sätta användandet av Office 365 i ett svenskt och internationellt perspektiv.

  Den senaste tiden har ett antal större organisationer som Ica, GoodyearCoop, Findus och SVT uttalat sig i media om vilka vinster de ser med att välja Office 365. Vi har i dagsläget flyttat 15 % av våra kunder globalt som använder Exchange till Office 365, en tydlig fingervisning av intresset för Office 365. 60 % av Fortune 500 företagen använder Office 365 och antalet svenska Office 365-kunder kan räknas i 10 000-tal. Nyheterna som vi presenterade i veckan kommer alltså påverka produktiviteten och arbetsglädjen för 100 000-tals anställda bara i Sverige.

  Nyheterna

  I samband med SharePoint-konferensen i Las Vegas presenterades flera funktioner som stärker Office 365 ytterligare och gör tjänsten mer social. Funktioner som möjliggör och förenklar samarbete, för såväl företag, organisationer, skolklasser och ideala organisationer.

  Office Graphär en av nyheterna som fick välförtjänt uppmärksamhet. Det är en lösning som, genom en Big Data-motor, lyfter upp relevant information som flödar inom din organisation till dig som individ. Tänk på hur sociala medier låter dig få information om vad ditt privata nätverk tänker på, gör eller planerar på ett sätt som du aldrig skulle hinna med om du var tvungen att kontakta alla individuellt. Läs mer om Office Graph och vad det kan göra för dig

  Office Graph fyller samma funktion, men för informationen som flödar inom organisationen. Den stora skillnaden är att Office Graph själv aggregerar upp den information som är relevant för dig och ditt nätverk, istället för att någon måste välja att aktivt publicera det i ett nytt verktyg. Office 365 innehåller trots allt dina mail, dokument, Yammer-feeds, Lync-chatt, SharePoint-sidor, OneDrive-mappar och kalender-bokningar. Med dessa källor så kan Office Graph förstå vilka du arbetar med, vad ni jobbar med och vilken information som är viktig för dig och ditt nätverk. Tjänsten visualiserar denna information till dig på ett ställe, du slipper leta efter dokument, du blir påmind om uppgifter som andra jobbar med och du kan snabbt ta del av insikter som andra fått och tillföra dina egna idéer. Slutligen så vill jag påpeka att Office 365 jobbar med tydliga rättigheter på individnivå, vilket gör att det bara är information som en individ har rätt att läsa som visualiseras.

  Förutom Office Graph presenterades nya gruppfunktioner med en social dimension som integreras över hela Office 365 plattformen, en videolösning för säker uppladdning av rörligt material och uppdateringar i OneDrive för företag.

  Den innovation som kontinuerligt utvecklar Office 365 kommer att vara tillgänglig redan om några månader för existerande kunder.

  För mer information kontakta:

  Niklas Danell
  Produktchef för Office 365 på Microsoft i Sverige
  Tel 0734-08 32 40
  E-post niklas.danell@microsoft.com

  Missa inte Niklas Danells tidigare inlägg ”Office 365 växlar upp


  0 0

  På Microsoft tar man jämställdhet på allvar och arbetar systematiskt med att nå målet på 50 % kvinnor på alla nivåer i företaget. Idag är fyra av tio i Microsofts svenska ledningsgrupp kvinnor och en tredjedel av de anställda är kvinnor. Microsofts svenska vd Jonas Persson delar med sig av fem konkreta tips till andra företagsledare för att lyckas med jämställdheten.

    "Jag kommer inte vara nöjd förrän vi har det jämställt i hela företaget. Det handlar inte om en mjuk ambition, utan att om vi vill vara framgångsrika måste vi ta det här på allvar. Våra kunder är olika, och representeras de inte av olika människor på företaget som speglar kundgruppen blir det problem i slutändan," säger Jonas Persson.

  1. Sätt upp tydliga mål, och då pratar vi inte en svävande ambition om bättre jämställdhet utan konkreta siffror på hur många kvinnor som ska befordras och rekryteras, som följs upp varje månad.
    
  2. Uppmuntra och möjliggör flexibelt arbete, det gör att både mammor och pappor har möjlighet att vara närvarande föräldrar och samtidigt göra karriär. På Microsoft driver vi den frågan bland annat genom initiativet Jobba hemma-dagen.
    
  3. Jobba långsiktigt. En vanlig missuppfattning är att det inte finns kompetenta kvinnor inom IT. De finns, men eftersom färre kvinnor än män utbildas är urvalet mindre och det kan ta lite längre tid att hitta dem. På Microsoft  etablerar vi relationer med IT-intresserade tjejer redan på högstadiet via DigiGirlz, delar ut priset Årets IT-tjej på universitet och har varannan damernas på trainee-programmet.
    
  4. Jämställd rekrytering, här kompromissar vi inte utan kräver av HR-avdelning och extern rekryteringsbyrå att hälften av de kandidater som presenteras för rekryterande chef ska vara kvinnor, annars har de misslyckats med sitt uppdrag. Vi ser också alltid till att minst en av de intervjuande personerna är kvinnor, för att undvika partiskhet.
    
  5. Synliggör kvinnor inom företaget, både internt och externt. På Microsoft har vi i nuläget 28 kvinnliga talespersoner som kan ta plats på event och uttala sig i media. Vi driver även ett internt nätverk, jobbar med mentorer  och medverkar på externa event för kvinnor i branschen.

  " Jag tror att man måste ta en framåtlutad position i ledningsgrupp och styrelse och säga att det här är lika viktigt som budgeten, inget som ska delegeras enbart på HR-avdelningen. Vi måste arbeta för jämställdheten i hela organisationen, annars blir det inget av det", säger Jonas Persson. 

  Nyligen kunde man läsa i Svenska Dagbladet om hur Microsofts Anders Lundh kombinerat karriär och föräldraskap.

  Microsofts interna nätverk Women@MSAB uppmärksammar Internationella Kvinnodagen med en träff på fredag den 7 mars, med inspirerande talare i världsklass. Till nätverksträffen kommer Birgitta Ohlsson, Sveriges EU- och demokratiminister, att tala om kvinnors förutsättningar att delta i det demokratiska samtalet, bland annat på nätet. Det kommer även två internationella talare, Deemah AIYahya, teknisk direktör och första kvinnan i ledningsgruppen på Microsoft Saudiarabien, samt Whitney Johnson, talare, inspiratör och författare till boken Dare, Dream, Do.

   

   


  0 0

  Vinnaren av Årets IT-tjej 2014 är Sofie Lindblom, 24 åring från Stockholm som studerar till civilingenjör i medieteknik på Linköpings Universitet (LiU). Förutom studierna arrangerar Sofie arbetsmarknadsdagar på sitt universitet, är studentambassadör för Spotify samt bloggar för Womengineer. Hon har också startat en meet-up i Norrköping som kallas Peking Hackers, för studenter och andra unga som är nyfikna på IT.  

  "Jag vill visa hur coolt IT är, "it"-girls ska vilja vara IT-girls!" säger Sofie Lindblom.

  "Jag tror många tjejer inte vet hur mycket roliga, häftiga och kreativa områden man missar när man väljer bort utbildningar inom IT och teknik. Jag vill inte att flera duktiga tjejer ska gå miste om möjligheterna, och jag tror att många arbetsgivare i Sverige är beredda att hålla med mig," säger Sofie.

  Årets it-tjej är en utmärkelse instiftad av Microsoft i samarbete med Universum i syfte att uppmuntra och inspirera tjejer att söka sig till IT-branschen.

  Priset delades ut ikväll på Universum Awards på Berns i Stockholm av Microsofts Therese Thorstorp, med följande motivering:

  "Med ett starkt engagemang, driv och enorm talang uppfyller Årets IT-tjej 2014 de kvaliteter som eftersöks. Hon jobbar redan aktivt för att fler tjejer skall söka sig till IT- och teknikutbildningar genom att bryta den stereotypa bilden av vem en IT-tjej är. Hon, liksom Microsoft, ser en framtid där fler kvinnor behövs inom branschen för att driva utvecklingen framåt."

  Sofie Lindbloms glädje och entusiasm över vinsten gick inte att ta miste på. "Jag vill tacka mitt 16-åriga jag som valde natur på gymnasiet, och därför hade möjlighet att välja en teknisk utbildning på universitetet, och nu har så otroligt många möjligheter. Det är en härlig känsla av att ingenting är omöjligt," säger Sofie.

  Microsoft delar ut priset Årets IT-tjej för elfte gången, till en kvinnlig student som är initiativrik och som inspirerar andra tjejer att söka sig till en utbildning och en bransch med oändliga möjligheter. Priset innebär, förutom äran, ett års ambassadörsskap för IT-tjejer i Sverige. Dessutom tilldelas vinnaren ett resestipendium till en teknikkonferens, medlemskap i ett nätverk, och en Windows Phone.

  Efter en hård gallring av alla inkomna ansökningar valdes åtta kandidater ut som alla, förutom goda studieresultat, visat genuin passion och engagemang för IT och dess möjligheter. Under en heldag på Microsoft utmanades de med case-lösning, intervjuer samt mingel med Microsoft-anställda, vilket sedan landade i tre finalister.

  Vinnaren hade hård konkurrens från de andra två välkvalificerade finalisterna Amanda Pethrus och Sarah Bernelind, båda från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.


  0 0

  Supporten för Windows XP upphör den 8 april 2014. Det är om en månad. Det är alltså hög tid att uppgradera till en modernare version av Windows om du fortfarande använder en dator med Windows XP. I förra månaden skrev vi ett blogginlägg där vi gick igenom vad det innebär att supporten upphör för Windows XP, både för konsumenter och företag. Och vilka lösningar som finns för att fortsätta skydda din dator och din information.

  Om du använder Windows XP och aktiverat uppdateringar via Windows Update kommer du med start imorgon få en notifikation på skrivbordet som informerar om att supporten för Windows XP upphör den 8 april. Den här varningen återkommer den 8:e varje månad. Varningen inkluderar en länk till vår hemsida för Windows XP med information om vad det innebär att supporten upphör och vilka lösningar som finns.

  Är du osäker på om du använder Windows XP?

  Om du inte vet vilken version av Windows som finns installerat på din dator kan du besöka AmIRunningXP.com. Hemsidan berättar för dig vilken version av Windows du använder, om den upptäcker att du använder Windows XP kommer du erbjudas anvisningar hur du går tillväga för att uppgradera.

  Att flytta till modern it behöver inte vara besvärligt

  Att flytta från gammal it kan upplevas som jobbigt. Men det behöver det inte vara om man har flytthjälp. Därför arbetar vi aktivt med både kunder och partner och hjälper till att migrera till en modern it-miljö. Läs gärna mer på #Flytthjälpen om ni är intresserade av att flytta till modern it.

  Som ytterligare ett steg att förenkla processen att lämna Windows XP kommer vi om ett par dagar lansera PCmover Express for Windows XP. Ett verktyg som hjälper dig att kopiera filer, musik, video, mail, användarprofiler och inställningar från din gamla dator till en modernare enhet med Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1. Du kommer att hitta PCmover Express for Windows XPWindowsXP.com.

   
  Den 8 april upphör även supporten för Office 2003. Läs mer om vad det innebär här.

  Skydda din dator och din information genom att uppgradera till en modern version av Windows innan den 8 april.

  Vänligen,

  Eva-Mia Westergren
  Produktmarkandschef Windows


  0 0

  På Microsofts årliga europeiska utbildningskonferens ligger fokus på vikten av elevers integritet. Microsoft bekräftar sitt åtagande att aldrig använda elevers data för reklam-och marknadsföringsändamål genom så kallad "data mining".

   

  Konferensen, som besöks av flera svenska lärare och skolledare, inleddes idag i Barcelona. På plats finns också Eva Pethrus, ansvarig för Partnerskap i Lärande på Microsoft Sverige.

   

  "Integritetsfrågor håller lärare tillbaka från att göra det bästa av modern teknik och förbereda eleverna för att lyckas på dagens arbetsplatser. Samtidigt finns en risk med många lösningar som används i klassrummet idag, som oavsiktligt sätter studenters information i riskzonen" säger Eva Pethrus.

   

  "Den privata sektorn har ett ansvar för att ge lärare de verktyg och resurser som inspirerar till ett verklighetsbaserat lärande samtidigt som man respekterar elevers integritet. Det är därför Microsoft har förbundit sig att vidta alla åtgärder vi kan för att se till att elevens information förblir säker. Vi kommer inte, under några omständigheter, utnyttja information från eleverna för data mining," säger Eva Pethrus

   

  Microsoftteknik används i 98 procent av skolorna i hela världen. Exempelvis används Microsoft Office 365 Education, ett molnbaserat kommunikations och samarbetsverktyg, idag av 110 miljoner studenter, lärare och skolpersonal. Kompetens i Microsoft Office är en viktig del av att förbereda studenter för arbetsmarknaden. En ny IDC studie visar att Microsoft Office-kunskaper är bland de 20 viktigaste kompetenserna som krävs för välbetalda yrken.

   

  Microsoft satsar också mycket resurser för att utbilda lärare på ny teknik, exempelvis genom nätverket Partners in Learning som når nästan 1 miljon lärare över hela världen och inkluderar allt från inspiration från andra lärare till konkreta online-utbildningar.


  0 0

  I helgen finns Microsoft på plats i Gallerian, Stockholm och erbjuder besökare möjligheten att prova den senaste tekniken från Microsoft och våra partners. På plats kommer det finnas surfplattor, 2-i-1-enheter, datorer och telefoner att testa. Stoppet i Gallerian är en del av en nationell turné där vi reser runt i landet och visar upp Windows och Surface för människor.

  - Oavsett om det handlar om arbete eller nöje erbjuder ekosystemet med Windows och Windows Phone möjligheter och styrkor som ingen av våra konkurrenter kan erbjuda. Vi älskar att träffa människor och tillsammans prata om hur Microsoft på bästa sätt kan vara en naturlig del av människors vardag, säger Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows och Surface

  På plats i Gallerian kommer det finnas möjlighet att prova olika enheter med Windows 8.1, telefoner med Windows Phone såväl som Microsofts egna Surface 2 och Surface Pro 2. Surface Pro 2 är en så kallad 2-i-1-enhet, vilket innebär att du kan använda den både som surfplatta och laptop. 2-i-1 är ett format som snabbt blir allt populärare, du kan göra mer utan att du behöver bära runt på flera enheter.

  - Det finns ett allt större intresse för 2-i-1-datorer med Windows. Personer som testar enheterna säger till oss att de gillar lösningen och att en den enkelt kan ersätta både deras nuvarande dator och platta. Därför är det viktigt för oss att komma ut och låta människor klämma och känna på vårt utbud, säger Thomas Floberg

  Microsoft kommer att vara på plats i Gallerian från fredagen 14 mars till söndagen 16 mars, och utställningen kommer att vara öppen under Gallerians ordinarie öppettider (fredag: 10-20, lördag: 10-18, söndag: 11-18). Turnén har pågått sedan i höstas och fler datum runt om i landet kommer att presenteras under våren.

  Kom gärna och träffa oss om du är nyfiken på vad vi har att erbjuda! 


  0 0

  Möjligheten att vi kan jobba var som helst påverkar våra liv. Men det krävs en hel del av chefen och företagets ledarskap för att människor och föräldrar ska må bra och orka jobba flexibelt i dagens arbetsliv. Sveriges Makalösa Föräldrar är för tredje året med som en av nästan 100 deltagande företag och organisationer i Jobba hemma-dagen som äger rum den 26 mars.

  Att arbeta flexibelt innebär stora fördelar för de som behöver kunna vara flexibla både vad gäller tid när man arbetar och på vilka platser man arbetar, som till exempel föräldrar. Men det krävs en hel del av de företag, samt såväl chefer som medarbetare, som arbetar med flexibelt arbetssätt. Det krävs att hela organisationen och kulturen är med på vilka regler och riktlinjer som gäller. Att det till exempel inte handlar om att chefen förväntar sig svar på mail inom en halvtimme, framför allt inte klockan 23 på kvällen.

  Att vara arbetande förälder idag kan vara enklare och svårare. Enkelt för att ny teknik finns och att företag och organisationer verkligen litar på att medarbetare jobbar enligt uppsatta mål. Svårare då man missbrukar det faktum att många av oss är uppkopplade hela tiden och då förväntas svara i realtid.

  "Målstyrd arbetstid ger dig som arbetstagare, frihet att inom rimliga gränser själv styra upp dina arbetsuppgifter. Det ställer dock stora krav på din chef och den organisation du jobbar i. Tanken är inte att du som förälder ska vara ständigt uppkopplad. Tanken är att det är du som ska styra din dag, efter dina förutsättningar och behov," säger generalsekreterare Sophia Lövgren på Makalösa Föräldrar.

  Den 26 mars arrangeras Jobba hemma-dagen för tredje gången och syftet är att belysa fördelarna med att jobba hemma ibland. Att en mer flexibel syn på arbetet har fördelar för såväl medarbetare, arbetsgivare som miljön.

  För mer information kontakta:
  Sophia Lövgren, generalsekreterare på Makalösa Föräldrar, mail: gs@makalosa.org, tel: 0702-023010

  Om Makalösa Föräldrar   
  Sveriges Makalösa Föräldrar verkar för att stärka och synliggöra gruppen ensamstående föräldrar och därigenom förbättra villkoren för dem och deras barn. Ur ett jämställdhetsperspektiv bedriver organisationen utåtriktad verksamhet genom att belysa, bevaka och driva frågor av intresse för ensamföräldrar och deras barn, fungera som remissinstans i frågor som rör gruppen, samla kunskap och initiera ny forskning om ensamföräldrar och deras barn, stödja nya och befintliga projekt och arbetsmetoder som stärker gruppen och samordna och förmedla kontakter och kunskap mellan ensamföräldrar, samt olika nätverk och föreningar för ensamföräldrar.

  Om Jobba-Hemma-Dagen
  Jobba hemma-dagen äger rum den 26 mars 2014 och är ett initiativ från Microsoft som manifesterar fördelarna med flexibelt arbete. Deltagare i Jobba hemma-dagen har en gemensam tro på att arbete inte är en plats man går till utan något man gör. Flexibelt kontorsarbete har fördelar för såväl företag som medarbetare – det ger ökad produktivitet och enklare vardag. För att attrahera rätt medarbetare idag och i framtiden, krävs en flexibel syn på arbete.

  http://www.microsoft.com/sverige/dna/jobba-hemma-dagen/

  http://www.facebook.com/Jobbahemma


  0 0

  Office 365 Personal är designat för att passa individens behov. Med tjänsten får du Office 365 på en PC eller Mac samt på en surfplatta. En Office 365 Personal-prenumeration kommer att kosta 699 SEK (rekommenderat pris) per år och tjänsten lanseras under våren.

  - Vi har över 3,5 miljoner privata prenumeranter för Office 365 världen över och antalet ökar hela tiden. Med Office 365 Personal är vi övertygade om att vi blir ett attraktivt alternativ även för mindre hushåll, säger Helena Fuchs, Produktmarknadschef Office

  I samband med lanseringen av Office 365 Personal kommer vi att ändra namnet på Office 365 Home Premium till Office 365 Home. Oavsett vilken version av Office 365 du väljer får du tillgång till ytterligare 20 GB lagringsutrymme på OneDrive och 60 minuter Skype-samtal i månaden.

  Läs mer om Office 365 Personal på Office-bloggen.


  0 0

  Med tio dagar kvar till Jobba hemma-dagen den 26 mars har antalet företag och organisationer som slutit upp redan överskridit alla förväntningar. Över hundra företag har anmält sig, med sammanlagt nästan 24 000 medarbetare som har möjlighet till flexibelt arbete, och anmälningarna fortsätter att strömma in.

  Ett av de företag som ställer sig bakom Jobba hemma-dagen är TDC, som med hjälp av TNS Sifo undersökt en faktor för det flexibla arbetslivet; videokonferenstrenden. 400 it-chefer och andra i beslutsfattande it-positioner i företag har tillfrågats om deras jobba hemma-beteende.

  Undersökningen visar att bland större företag har i dag sju av tio videokonferens, och att sannolikheten för att videokonferens används ökar ju större företagen är. Och tekniken uppskattas av de som använder den: 98 procent av användarna är nöjda.

   

  Undersökningen visar också att hela 71 procent av storföretagen (fler än 120 anställda) använder videokonferens. För företagen generellt har användningen under två år legat stabilt kring 50 procent.

  Läs mer om undersökningsresultaten i TDCs pressmeddelande.

  - Vi ser en ny social kultur växa fram både bland konsumenter och företag, där man i allt högre grad förväntar sig kunna ha samma snabba enkla lösningar för att kommunicera och samarbeta på företaget som privat. Siffrorna på att användarna av tekniken är positiva och efterfrågar den här sortens lösning är helt i linje med de beteenden och trender vi ser, säger Emelie Ekblad, Product Marketing Manager på Microsoft Sverige. 

  - Den platta tillväxten kan ha sin förklaring i att man klarar av den ökade videoförfrågan genom ”Ad-hoc”-videosamtal på mobilen och plattan – och att man inte alltid behöver stora påkostade system. Vi ser en kraftigt ökad efterfrågad på den här sortens integrerade kommunikations- och samarbetslösning i form av sociala verktyg, säger Emelie Ekblad. 

  Undersökningen visar vidare att sannolikheten att företagen har videokonferens ökar ju större de är. 

  - Att hela sju av tio storföretag använder videokonferenser är en imponerande siffra. Vi visste att större företag i högre grad använder videokonferens, men siffran är ändå betydande, säger Catharina Hedborg, produkt- och marknadsdirektör på TDC Sverige.

  - Undersökningsresultatet visar vidare att enbart 2 procent av användarna är missnöjda vilket ligger i linje med vår uppfattning om en extremt stor videokonferenslojalitet. Hittills har ingen av våra kunder som använt tekniken bytt ut den. Den låga missnöjdheten talar för en ökad användning av videokonferenser hos de som redan har lösningarna. Sammantaget visar undersökningen, tillsammans med våra kunders positiva upplevelser av videokonferenssystemen, en teknik som har stor tillväxtpotential, avslutar Catharina Hedborg. 

  Om TDC

  I Sverige erbjuder TDC helhetslösningar inom tal, data och video till företag och organisationer där lösningarna ska bidra till utveckling av effektivitet, relationer och affärer. Företaget är representerat över hela landet med cirka 800 medarbetare. TDC Sverige AB är ett dotterbolag inom TDC-koncernen – Nordens tredje största telekomföretag med en årlig intäkt om 24,6 miljarder danska kronor och 9 000 medarbetare (2013). TDC grundades i Danmark 1882


  0 0

  Idag kan vi med glädje meddela att OneNote är tillgängligt för alla och att det är gratis. Det innebär att du från och med idag kan ladda hem och använda OneNote kostnadsfritt oavsett vilken enhet du använder. OneNote finns nu tillgängligt på Windows-datorer, surfplattor med Windows 8, Windows Phone, Mac-datorer, iPad, iPhone och Android.

  OneNote är en digital anteckningsbok, eller ett digitalt minne, där du enkelt samlar tankar, anteckningar, inspiration, hemsidor, bilder och videoklipp. Surfa in på OneNote.com för att läsa mer om tjänsten eller komma igång direkt.

  - OneNote är en populär och uppskattad tjänst, vilket också märkts på det stora trycket från Mac-användare som vill att vi ska lansera tjänsten för Mac. Det känns fantastiskt att vi idag kan erbjuda OneNote kostnadsfritt till alla användare, oavsett enhet och operativsystem, säger Helena Fuchs, Produktmarknadschef Office

  OneNote har från och med idag också ett molnbaserat API som öppnar upp för applikationer, från andra Microsoft-tjänster såväl som tjänster från tredjepart. Det finns redan flera smarta funktioner använda, som till exempel:

  • OneNote Clipper: Med ett enkelt klick fångar du en bild av hemsidan som du besöker. Hemsidan hittar du sedan i dina Quick Notes. OneNote Clipper fungerar i senaste versionerna av Internet Explorer, Chrome, Firefox och Safari.
  • Skicka mail till din OneNote: Skicka ett mail eller vidarebefordra ett mail till me@onenote.com så sparas det bland dina Quick Notes.
  • Office Lens: Med Office Lens skickas dina kort direkt till Quick Notes. Perfekt för att fotografera en PowerPoint-slide, ett dokument eller ett visitkort.

  I Office 365 ingår en premiumversion av OneNote som innehåller ytterligare funktioner, som till exempel versionshistorik för dina OneNote-sidor.

  Läs gärna mer om applikationer till OneNote och hitta fler här

  Läs mer på Office-bloggen för mer information

  För mer information kontakta

  Helena Fuchs
  Produktmarknadschef Office
  helena.fuchs@microsoft.com


  0 0

  Nu förstärker vi vårt erbjudande inom Cloud OS ytterligare genom att lansera Microsoft SQL Server 2014. Med SQL Server 2014 flyttar vi fram positionerna genom att erbjuda kostnadseffektiva och flexibla lösningar med den senaste tekniken. SQL Server 2014 blir tillgängligt den 1 april 2014.

  SQL Server 2014 innehåller en rad förbättringar, däribland en tydligare integration med Azure gör att våra kunder kan bygga säkra, kostnadseffektiva och snabba backup och Always On-lösningar. Vi har också adderat nya teknologier som In Memory och Column Store i SQL Server 2014 som gör att vi kan ta prestandan till helt nya nivåer

   – Med den prisprestanda som SQL Server 2014 ger ser jag egentligen ingen anledning för våra kunder att välja en annan leverantör, om dom inte har för mycket pengar säger Tommy Flink, Beslutsstödsansvarig på Microsoft Sverige.

  Några av de nya funktionerna i SQL Server 2014 innefattar bland annat: 

   • In-Memory Online Transaction Processing (OLTP): Tidigare känd som ”Project Hekaton”. Detta är den nya in-memory funktionaliteten för OLTP som är inbyggt i SQL Server 2014 och ger upp till 30x prestandaökning
   • In-Memory Columnstore (DW):  Denna funktionalitet introducerades I SQL Server 2012 och är nu uppdaterbar för att möjliggöra read and write till ett datalager samtidigt som man erhåller ultrasnabba query-hastigheter och högre kompressionsgrader
   • Nya hybrid-scenarios tillsammans med Windows Azure: Denna funktionalitet inkluderar bl a backup till Windows Azure samt möjligheten att sätta upp en Windows Azure Virtual Machine som en Always On Secondary vilket ger ett mycket kostnadseffektivt disaster-recovery lösning med snabb återställningstid.
   • SQL Server 2014 tillgänglig idag som Windows Azure Virtual Machine: Kunder och partner kan få databaslösningar med den senaste memory-teknologin tillgänglig på ett per minuter.

  Vill du veta mer om SQL Server 2014 och vad det kan göra för dig? Kontakta Tommy Flink

  Läs mer om SQL Server 2014


  0 0

  I maj börjar Mariette Larsson sitt nya jobb som Dynamics-chef på Microsoft Sverige. Mariette kommer närmast från Unit4 Agresso, där hon under 14 år har bidragit till utvecklingen av ERP marknaden i Sverige.

  Mariette har under många år jobbat i ledande befattningar inom ekonomi, administration och IT. De senaste 14 åren har hon jobbat i företagsledningen på UNIT4 Agresso i Sverige som försäljningschef och affärsområdeschef.

  ”Det känns otroligt spännande att få ta med mig mina erfarenheter av ERP-utveckling till Microsoft. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla marknaden med Microsofts breda ERP- och CRM erbjudande” säger Mariette Larsson.

  Den senaste tiden har Mariette jobbat som affärsutvecklingschef där hon bland annat haft ansvar för etablering av återförsäljar- och konsultpartners för Unit4 Agressos ERP system i Finland.

  ”Med kundfokus och affärsdriv har Mariette varit framgångsrik i att bygga kund-och partnerrelationer under många år. Det passar perfekt in i vår laguppställning på Microsoft” säger Jonas Alstermark, Director, Small and Midmarket Solutions and Partners. 

  För mer information kontakta

  Jonas Alstermark
  Director, Small and Midmarket Solutions and Partners.  
  E-post: Jonas.alstermark@microsoft.com
  Telefon: 073-408 29 00

  Mariette Larsson
  E-post: mariette.larsson@outlook.com
  Telefon: 0708-47 61 35


older | 1 | .... | 32 | 33 | (Page 34) | 35 | 36 | .... | 44 | newer