Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 33 | 34 | (Page 35) | 36 | 37 | .... | 44 | newer

  0 0

  På onsdag, 26 mars, är det Jobba hemma-dagen och då har över hundra företag och organisationer sina kontor stängda och tusentals medarbetare stannar hemma från jobbet. Tillsammans vill de manifestera att det behövs en mer flexibel syn på arbetet och att arbete inte är en plats man går till utan något man gör.

  Medarbetare på bland annat Sveriges Makalösa Föräldrar, Previa, Stockholms Handelskammare och Österåkers kommun kommer under onsdagen att arbeta vart de vill. Bakom initiativet står Microsoft tillsammans med ett hundratal företag och organisationer. Även Microsofts kontor i Akalla kommer att eka tomt.

  - Vi vill fortsätta synliggöra fördelarna med att arbeta flexibelt. För moderna arbetsgivare är det mindre relevant var arbetet utförs. Istället är det resultat och medarbetarens bidrag till de gemensamma målen som räknas, säger Jonas Persson, vd för Microsoft Sverige.

  Den 26 mars arrangeras Jobba hemma-dagen för tredje gången och syftet är att belysa fördelarna med att jobba vart man vill, och att en mer flexibel syn på arbetet har fördelar för såväl medarbetare, arbetsgivare som miljön.

  - Vi har insett att flexibilitet och produktivitet går hand i hand. Ett bättre fungerande livspussel är en tydlig vinst för den enskilda människan som i sin tur ger arbetsgivaren mer effektiva och nöjda medarbetare som trivs, säger Jonas Persson.

  Idag finns de tekniska lösningarna för att utföra de flesta arbetsuppgifterna utanför kontorets väggar. Men fortfarande finns hos många företag en kultur som inte till fullo utnyttjar potentialen av ett mobilt och aktivitetsbaserat arbetssätt. Med en mer flexibel syn på hur och var arbetet utförs blir det lättare för människor att lägga sitt livspussel och minska stressen från vardagens alla krav. Dessutom minskar behovet av miljöbelastande arbetsresor.

  En fullständig lista över vilka företag och organisationer som ställt sig bakom Jobba hemma-dagen finns här: Jobba hemma-dagen 2014 

  Om Jobba hemma-dagen
  Jobba hemma-dagen äger rum den 26 mars 2014 och är ett initiativ från Microsoft som manifesterar fördelarna med flexibelt arbete. Deltagare i Jobba hemma-dagen har en gemensam tro på att arbete inte är en plats man går till utan något man gör. Flexibelt kontorsarbete har fördelar för såväl företag som medarbetare – det ger ökad produktivitet och enklare vardag. För att attrahera rätt medarbetare idag och i framtiden, krävs en flexibel syn på arbete.

  www.detnyaarbetslivet.se

  http://www.facebook.com/Jobbahemma

   

   


  0 0

   Under en presskonferens i San Francisco igår annonserade Microsofts VD Satya Nadella ett antal nya och uppdaterade tjänster. Presskonferensen sändes live via en webcast och det var många som följde Satya Nadellas första offentliga framträdande.

  En av nyheterna som många medier har rapporterat om är den efterlängtade versionen av Office för iPad samt en gratis version av Office Mobile för iPhone och Android-telefoner. Apparna finns tillgängliga för nedladdning redan nu.

  "Det är oerhört positivt att Microsoft tar tydliga steg i strategin att leverera molnet till alla, på varje enhet. Människor ska kunna använda de enheter som passar dem bäst tillsammans med de tjänster som de älskar. Office är en av våra mest uppskattade produkter, mycket tack vare att den hjälper människor att vara produktiva både på jobbet och privat” säger Anna Averud, Affärsområdeschef för Office-divisionen i Sverige.

  Microsoft annonserade även Enterprise Mobility Suite, en tjänst som hjälper företag att hantera och säkra företagets data oavsett vilka tjänster och enheter människor vill använda. Dessutom annonserades förbättringar i Microsoft Azure Active Directory Premium och Windows Intune som är tillgängliga inom kort. Mer information om tjänsterna hittar du här.

  ”Att vi hjälper IT-avdelningarna att på ett enkelt sätt hantera och leverera tjänsterna på ett säkert sätt är en viktig pusselbit. Det ger en frihet åt både användarna och dem som ska se till att företagets information hanteras på ett säkert sätt” avslutar Anna Averud.

  Läs Satya Nadellas bloggpost här

  För mer information kontakta:

  Anna Averud
  Affärsområdeschef för Office-divisionen i Sverige
  E-post: annaa@microsoft.com
  Tel: 073-408 29 22


  0 0


   

  Liksom föregående år uppmärksammar vi WWF Earth Hour här på Microsoft, genom att släcka ner kontoret under Earth Hour.

   

  Microsoft är ett ansvarstagande företag som bryr sig om miljön, lokalt såväl som globalt. Här i Sverige är Microsoft initiativtagare till Jobba hemma-dagen, en manifestation för fördelarna med flexibelt arbete, för såväl människan som för naturen.

   

  Lokalt uppmuntrar vi alla våra medarbetare att ta cykeln eller kollektivtrafiken till kontoret. Vi bistår även personalen med lånecyklar och hjälmar för att underlätta att ta ett miljöbra beslut för kortare ärenden i närheten av kontoret.

   

  Microsoft jobbar även med att minska koldioxidutsläppen på global nivå. Vi är sedan fiskalåret 2013 helt koldioxidneutrala globalt, och nya gröna datacenter öppnas hela tiden runtom i världen.

   

  Microsoft har tidigare blivit utsedda till ett av världens mest etiska företag av prestigefulla Ethisphere Institute. Här kan du se hur mycket energi molnet kan spara. Här kan du också läsa mer om Microsofts klimat och miljösamarbeten med Eye on Earth och Natural Balance.

   

  Vi uppmuntrar alla våra anställda att delta i Earth Hour imorgon klockan 20:30-21:30. Gör det du också! 

   


  0 0

  Supporten för Windows XP upphör den 8 april 2014. Det är om en vecka. Använder du fortfarande en dator med Windows XP är det alltså hög tid att uppdatera till en modernare version av Windows. Att fortfarande använda Windows XP efter 8 april kommer att medföra en stor säkerhetsrisk.

  - Att använda Windows XP efter 8 april innebär att du löper risk att få in skadlig kod i datorn som kan göra allt ifrån att ta dina person- och bankuppgifter till att fjärrstyra datorn för spam-utskick och IT-attacker, säger Thomas Floberg, Affärsområdeschef Windows och Surface

  Vi har flera gånger informerat om vad det innebär att supporten för Windows XP upphör, till exempel den 12 februari och 6 mars. Och bland annat har Michael Jenselius på PC för Alla skrivit en bra artikel om hur du påverkas när Windows XP-supporten läggs ned.

  Att flytta från Windows XP till en modernare version av Windows behöver inte vara svårt. Gratisverktyget PCmover Express for Windows XP hjälper dig att kopiera filer, musik, video, mail, användarprofiler och inställningar från din gamla dator till en enhet med Windows 7, Windows 8 och Windows 8.1.

  Även OneDriveär ett bra alternativ för den som vill flytta filer från Windows XP. Det är enkelt att ladda upp dina filer i molnet och när du uppgraderar till en Windows 8-dator är det enkelt att koppla ihop datorn med OneDrive för backup och åtkomst till dina filer.

  För småföretag finns Flytthjälpen där vi tillsammans med migrationspartners hjälper kunder att flytta till en modern it-miljö.

  - Att uppgradera till en modernare version av Windows som till exempel Windows 8.1 har flera fördelar. Bland annat får du flera säkerhetslösningar som bland annat ett integrerat anti-virus och stöd för flera sorters kryptering. Och Windows 8.1 är utvecklat för att modernt arbetsliv där mobila lösningar står i centrum, säger Thomas Floberg

  Vi meddelade i mitten av januari att vi förlänger stödet för våra program mot skadlig kod i Windows XP till 14 juli 2015. Vi vill vara tydliga med att detta inte innebär att det är säkert att använda Windows XP efter den 8 april i år. Anledningen till att stödet för tjänster som Microsoft Security Essentials, System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security och Windows Intune förlängts är för att underlätta resan för företag som är mitt uppe i processen att flytta till en modern it-miljö.

  Vi får mycket frågor från företag och organisationer hur de kan betala för vidare support, ett alternativ vi kallar CSA (Customer Support Agreement). Vår rekommendation är att detta endast är en tillfällig lösning under tiden som man slutför sin migrering till ett modernare operativsystem. Är ni intresserade av att veta mer om CSA rekommenderar vi er att diskutera prisbild och alternativ med er kontaktperson på Microsoft.

  Den 8 april upphör även supporten för Office 2003. Läs mer om vad det innebär här.

  Vänligen,

  Thomas Floberg
  Affärsområdeschef Windows och Surface på Microsoft
  thomas.floberg@microsoft.com
  073-408 32 85

  Daniel Akenine
  Nationell Teknikchef på Microsoft
  dakenine@microsoft.com
  073-408 31 36


  0 0

  Igår kväll delades pris ut för Sveriges mest hållbara varumärken på Waterfront Congress Centre i Stockholm, där resultaten från årets Sustainable Brand Index undersökning presenterades. Microsoft återfanns på plats 46, som bästa IT-företag.

   

  Sustainable Brand Index mäter konsumenternas uppfattning av 633 varumärkens hållbarhet och sammanställer årligen en ranking över Sveriges (och Nordens) mest hållbara varumärken.

   

  Här är hela topplistan.

   

  Om du är nyfiken på hur Microsoft arbetar med hållbarhet, ladda gärna ner vår hållbarhetsrapport.

   


   


  0 0

  På Microsoft får vi livspusslet att gå ihop med modern teknik, ett tillåtande ledarskap och ett aktivitetsbaserat kontor. 2012 arrangerade vi Jobba hemma-dagen för första gången eftersom vi vill förändra synen på arbete.Vi vet att det finns både möjligheter och utmaningar med det flexibla arbetslivet, därför gav vi tre industridesigners ett uppdrag att lösa några av dem.

   Mikaela Rehnmark, Bashar Mansour och Björn Fjaestad visar för första gången upp sina tre unika innovationer som kommer att förenkla flexibelt arbete i framtiden. Bashar har tagit fram ett teknikvänligt bord som också hjälper dig att byta plats när du jobbar i hemmet. Mikaela har tagit fram en idé till ett portabelt kontor med en tillhörande boknings-app som gör att människor som jobbar flexibelt har en mötesplats. Björn har tagit fram en idé till en app som gör att människor lättare kan fokusera på det de ska göra (monotasking) men ändå vara säkra på att de håller koll på nyheter och sociala medier (multitasking).

  Under eftermiddagen får du även lyssna på Teo Härén från Interesting.org. Teo har varit engagerad i frågan om platsens inverkan på kreativitet i över 14 år och är en av Sveriges mest anlitade föreläsare. PicHit.Me, som i media kallats Spotify för bilder, kommer att visa vad som hände den 26 mars på årets Jobba hemma-dag och utse vinnaren av Årets Jobba hemma-bild. Du kan redan nu titta på bilderna!

  Var:Färgfabriken, T-bana Liljeholmen

  När: 10 april. Klockan 15-17 presenterar designers sina projekt på scen, Teo Härén föreläser och PicHit.Me utser året Jobba hemma-bild 2014. Klockan 17-18 har vi öppet hus.

  Hur: För att delta på presentationen mellan 15-17 anmäler du ditt intresse till Eva-Lotta Jonsvik, Pressansvarig på Microsoft. För att delta på öppet hus mellan 17-18 registrerar du dig via denna anmälningslänk.


  Varmt välkommen!


  Är du nyfiken på att veta mer om Mikaela, Bashar och Björn? Följ dem på Twitter!

  Mikaela Rehnmark

  Bashar Mansour

  Björn Fjaestad

  #jobbahemma

  Foto: Pernilla Pettersson


  0 0
 • 04/01/14--23:56: Följ Build 2014 via webben
 • Buildär Microsofts årligen återkommande konferens för utvecklare. Fokus är på plattformarna Windows, Windows Phone och Azure.

  Årets upplaga av Build inleds idag i San Francisco och pågår fram till och med fredag. Valda delar av konferensen, som till exempel keynote-talen kommer att sändas live via webben. Bland annat kommer större nyheter för Windows 8.1 och Windows Phone att presenteras.

  Här kan du följa live-sändningarna.

  Här hittar du schema för konferensens tre dagar.


  0 0

  Idag presenterar Microsoft Windows Phone 8.1 med nya funktioner som Åtgärdscenter, Senses och Battery Saver. Tillsammans med utökade möjligheter att ställa in teman och anpassa live tiles, både i utseende och antal är Windows Phone 8.1 personligare och smartare än andra telefoner på marknaden.

  Uppdateringen till Windows Phone 8.1 kommer att ske successivt under de kommande månaderna och är kostnadsfri. Uppdateringen är tillgänglig för alla Windows Phone 8-telefoner, exakt när den blir tillgänglig beror bland annat på vilken operatör och vilken telefonmodell du har.

  - Enligt IDC är Windows Phone den snabbast växande plattformen på marknaden. Något som är glädjande men inte särskilt förvånande. Vi erbjuder något helt unikt jämfört med våra konkurrenter och med Windows Phone 8.1 vässar vi vårt erbjudande ytterligare både för konsumenter och företag, säger Anna Ström, Affärsområdeschef Windows Phone

  Mer personligt

  Med Windows Phone 8 Update 3 erbjöd vi möjligheten att utöka antalet live tiles på startskärmen i telefoner med 5- och 6-tums skärmar. I Windows Phone 8.1 kommer den här funktionen vara tillgänglig för alla, oavsett skärmstorlek. Nu kan du även välja att göra flertalet av dina live tiles genomskinliga så att en vald bakgrundsbild kan sätta tonen på din startskärm.

  Windows Phone 8.1 erbjuder även nya möjligheter att ställa in färdiga teman för din låsskärm, för att göra din telefon än mer unik. I kopplingen som finns mellan Windows Phone och Windows 8 kommer det nu också finnas möjlighet att synka tema och färgsättning mellan alla dina enheter, oavsett om det är en telefon, surfplatta, 2-i-1-dator eller vanlig PC.

  Smartare

  Åtgärdscentret är en samlingpunkt för viktig information och inställningar. Du får notifikationer direkt från dina appar och via åtgärdscentret kan du enkelt agera. Genom att klicka på notifikationen tas du inte bara direkt till appen, utan även direkt till händelsen i appen. I åtgärdscentret kan du även samla de inställningar som du använder ofta och vill ha snabb åtkomst till. Som t.ex. Flygplansläge, Driving Mode och Wi-Fi.

  För att hjälpa dig att få ut ännu mer av din telefon introduceras verktygen Wi-Fi Sense, Storage Sense, Data Sense och Battery Saver i Windows Phone 8.1. Med Sense får du bra koll på din telefons dataförbrukning, lagringsutrymme och uppkoppling mot trådlösa nätverk samtidigt som du får enkla möjligheter att effektivisera och automatisera dessa funktioner. Funktionen Battery Saver erbjuder en tydlig överblick för telefonens batteriförbrukning, hur mycket förbrukar varje app och vilka åtgärder ska aktiveras när batteriet börjar ta slut.

  Med Windows Phone 8.1 installerat får du även tillgång till Internet Explorer 11 för Windows Phone. Via ditt Microsoft-konto synkar IE11 öppna flikar och favoriter mellan din telefon, surfplatta, 2-i-1-dator och PC så att du enkelt kan fortsätta surfa eller arbeta oavsett vilken enhet du använder.

  Med Windows Phone 8.1 kommer också en rad nya företagsfunktioner som annonserades på Mobile World Congress i februari bla utökat MDM-stöd, VPN, företags-WiFi mm.

  -  Windows Phone 8.1 är det bästa alternativet för företag då det bygger vidare på Windows tradition och erbjuder en pålitlig, skalbar och säker it-miljö. Windows Phone passar in sömlöst i ditt företags it-miljö och erbjuder unika förutsättningar att arbeta på dina villkor – oavsett plats och enhet, säger Anna Ström

  Idag annonserade vi även att vi gör Windows tillgängligt kostnadsfritt för hårdvarupartners som vill tillverka Windows Phone eller mindre surfplattor med Windows 8. Detta då vi vill hjälpa våra partners att erbjuda enheter i hög kvalitet till rimliga priser.

   Läs mer på Windows Phone Blog

  Kontakta mig gärna för mer information,

  Anna Ström
  Affärsområdeschef Windows Phone
  anstrom@microsoft.com
  070-926 61 23


  0 0

  Idag lanserar Microsoft Windows 8.1 Update för MSDN-prenumeranter och 8 april släpps uppdateringen kostnadsfritt till Windows 8.1- och Windows 8.1 RT-användare. Windows 8.1 Update är enklare och smidigare att använda oavsett om du använder pekskärm eller mus och tangentbord.

  Windows 8.1 är den bästa plattformen oavsett om det handlar om arbete eller nöje. Oavsett om du är hemma, på jobbet eller på resande fot. Med den senaste uppdateringen har vi fortsatt att lyssnat på våra användare och förbättringarna bygger på återkoppling från de många människor som dagligen använder Windows, säger Thomas Floberg, Affärsområdeschef Windows och Surface

  Windows 8.1 Update förbättrar upplevelsen, oavsett om du använder pekskärm eller mus och tangentbord. Flyttar du muspekaren till toppen av skärmen kommer du nu hitta de bekanta stäng- och minimeraknapparna. För du muspekaren till skärmens nederkant kommer det klassiska aktivitetsfältet från skrivbordsvyn att synas. Funktioner som gör upplevelsen bättre med mus och tangentbord samtidigt som det gör det enklare att skifta från det klassiska skrivbordet till den nya startskärmen.

  För företags- och organisationskunder innebär Windows 8.1 Update en rad förbättringar. Med nya funktionen Enterprise Mode Internet Explorer, IMIE, introduceras Internet Explorer 8-kompabilitet i Internet Explorer 11. IMIE innebär att företag kan använda sina nuvarande webbaserade program i Windows 8.1. Med uppdateringar i verktyget Mobile Device Management är det enklare än någonsin för kunder att hantera sina policys i företaget, som bland annat vilka appar i Windows Store som går att installera på företagets enheter.

  Windows 8.1 är det bästa alternativet för företag och erbjuder möjligheter för ett mobilt och flexibelt arbetsliv. Den 8 april upphör supporten för Windows XP, något som innebär en stor utmaning för företag och organisationer som fortfarande har affärskritiska program utvecklade för Windows XP. Enterprise Mode Internet Explorer är ännu ett initiativ vi tar för att göra flytten till modern it så smidig som möjligt, säger Thomas Floberg

   

  Idag annonserade vi även att vi gör Windows tillgängligt kostnadsfritt för hårdvarupartners som vill tillverka Windows Phone eller mindre surfplattor med Windows 8. Detta då vi vill hjälpa våra partners att erbjuda enheter i hög kvalitet till rimliga priser.

  Uppdatera till Windows 8.1 Update
  Windows 8.1 Update är en kostnadsfri uppdatering som finns tillgänglig för Windows 8.1- och Windows 8.1 RT-användare via Windows Update den 8 april. För MSDN-prenumeranter finns Windows 8.1 Update att ladda hem idag.

  Läs mer på Windows Blog


  Kontakta mig gärna för mer information,

  Thomas Floberg
  Affärsområdeschef Windows och Surface
  thomas.floberg@microsoft.com
  073-408 32 85


  0 0

  Den 1 juli börjar Nils Normell sin nya tjänst som chef över Microsofts specialistsäljavdelning (STU) inom Enterprise & Partner Group. Rollen är helt ny i Sverige och är i linje med Microsofts nya strategi för enheter och tjänster. Nils kommer närmast från Apple där han under tre år har arbetat som Carrier Sales Manager. Innan Apple var Nils på Nokia där han under sex år har haft olika ledande befattningar.

  ”Det känns väldigt kul att få börja i en helt ny roll på Microsoft. Bolaget står inför en enormt spännande förändringsresa där jag ser att jag kan bidra med min erfarenhet och nyfikenhet på användarupplevelsen. Att få leda en av nyckelfunktionerna ser jag som ett privilegium” säger Nils Normell.

  ”Jag är glad över den här rekryteringen. Nils ser alltid till att sätta användaren i centrum och tänka mobilitet först vilket passar väldigt bra med hur vi jobbar på Microsoft” säger Tomas Frimmel, Enterprise & Partner Group lead.

  För mer information kontakta:

  Tomas Frimmel
  EPG Lead på Microsoft Sverige
  Telefon: 073 408 3163
  E-post: tomas.frimmel@microsoft.com


  0 0

  Idag upphör supporten för Windows XP. Använder du eller någon du känner fortfarande Windows XP är det hög tid att uppdatera till en modernare version av Windows. Att använda Windows XP innebär nu en stor säkerhetsrisk.

  Vad innebär det att supporten för Windows XP upphör

  • Att använda Windows XP gör datorn väsentligt mer mottaglig för säkerhetsrisker och skadlig kod. Detta kan innebära att din dator inte kan användas och att personlig information läcker ut
  • Ny hårdvara som skrivare och scanners, samt nya program utvecklas sällan med stöd för Windows XP. Det innebär att allt färre program och tillbehör kommer att fungera med en dator som kör Windows XP
  • Kostnaden för att säkert använda din dator kommer att öka då du blir beroende av säkerhet och skydd från tredje part. Program från tredje part kan fortsatt uppdateras, men då tredjepartslösningar inte kan adressera kärnfunktioner i Windows XP får du likväl inte ett fullgott skydd

  - Att uppgradera till en modernare version av Windows som till exempel Windows 8.1 har flera fördelar. Bland annat får du flera säkerhetslösningar som bland annat ett integrerat anti-virus och stöd för flera sorters kryptering. Och Windows 8.1 är utvecklat för ett modernt arbetsliv där mobila lösningar står i centrum, säger Thomas Floberg, Affärsområdeschef Windows och Surface

  Vi har vid flera tillfällen informerat om vad det innebär att supporten för Windows XP idag upphör:

  Läs mer om vad det innebär att supporten för Windows XP upphör

  Läs om #flytthjälpen och om verktygen PCmover Express for Windows XP och AmIRunningXP.com

  Läs om hur företag kan betala för vidare support och vad det förlängda stödet mot skadlig kod innebär

  Idag släpper vi Windows 8.1 Update. Uppdateringen förbättrar upplevelsen av ett modernt Windows, oavsett om du använder pekskärm eller mus och tangentbord.

  - Windows 8.1 är den bästa plattformen oavsett om det handlar om arbete eller nöje. Oavsett om du är hemma, på jobbet eller på resande fot. Med den senaste uppdateringen har vi fortsatt att lyssna på våra användare och förbättringarna bygger på återkoppling från de många människor som dagligen använder Windows, säger Thomas Floberg

  Windows 8.1 Update är en kostnadsfri uppdatering som finns tillgänglig för Windows 8.1- och Windows 8.1 RT-användare via Windows Update.

  Kontakta mig gärna för mer information,

  Thomas Floberg
  Affärsområdeschef Windows och Surface
  thomas.floberg@microsoft.com 
  073-408 32 85


  0 0

  IF Metalls nya app heter FOKUS och utvecklades med målet att öka nöjdheten hos fackföreningens 300 000 medlemmar. Appen lanserades till alla IF Metalls 37 avdelningar och ca 1 000 användare före jul och effekterna är redan långt över förväntan.

  Tillsammans med Cinteros har IF Metall utvecklat appen FOKUS som baseras på Microsoft Dynamics CRM och Cinteros Web Portal. Målgruppen är alla de medarbetare som på avdelningsnivå besöker arbetsplatser i IF Metall. Tanken är att de ska ha all nödvändig information om arbetsplatsen i sin telefon eller i sin läsplatta.

  Efter införandet av FOKUS upplever IF Metall flera positiva effekter, bland annat en bättre kontroll och ett bättre stöd i samband med arbetsplatsbesöken. Representanterna som genomför besöken är bättre förberedda och medlemmarna får ut mer av mötet med IF Metall. Restiderna har reducerats radikalt, tiden för att hantera besöken har minskat och det har blivit lättare att genomföra spontanbesök. Mer tid kan istället läggas på att träffa fler medlemmar.

  ”En användare berättade för mig att han får dubbelt så mycket gjort och att han mår mycket bättre sedan han började använda appen istället för den manuella hanteringen av besöken, det tycker jag är helt fantastiskt” säger Ronny Olsson, ombudsman på IF Metall.

  Cinteros är specialiserade på Microsoft Dynamics CRM och har hjälpt IF Metall att utveckla appen. De är övertygade om att FOKUS skulle kunna göra stor skillnad för fler fackförbund och fackanslutna.

  ”Idag finns det ytterligare elva fackförbund som använder, eller är i färd med att börja använda, Microsoft Dynamics CRM - bara inom LO! IF Metalls användare kom igång snabbt med FOKUS och upplever redan stora positiva effekter. Man kan tänka sig att FOKUS kan förbättra medlemskontakten för alla fackförbund i Sverige” säger Robert Erlandsson, VD på Cinteros.

  För mer information, vänligen kontakta:

  IF Metall
  Ronny Olsson
  Ombudsman
  Direktnummer: 08-786 82 42
  Mobil: 070-228 28 96
  E-post: ronny.olsson@ifmetall.se

  Cinteros
  Robert Erlandsson
  VD
  Direktnummer: 08-20 97 30
  Mobil: 070-494 09 83
  E-post: robert.erlandsson@cinteros.se


  0 0

  Idag samlas nästa generations svenska spelutvecklare på Microsoft Game Camp Sweden. Tillsammans med erfarna mentorer ska 125 spelutvecklingsstudenter i Skövde utveckla nya spel och dela med sig av sina erfarenheter.

  Microsoft Game Camp Sweden är ett samarbete mellan Microsoft och Sweden Game Arena som drivs av Gothia Science Park, Högskolan i Skövde och Skövde kommun. Under sex månader ska 125 studenter som läser spelutveckling i Skövde arbeta tillsammans med erfarna mentorer från svenska spelstudios för att utveckla spel för Microsofts ekosystem, på plattformarna Xbox One, Windows 8 och Windows Phone.

  - Mentorerna som valt att engagera sig i Microsoft Game Camp Sweden kommer från framgångsrika svenska spelstudios som Mojang, Paradox Interactive, Coffee Stain Studios, Zoink Games, Planeto och Frictional Games, säger Sebastian Badylak, Producer på Sweden Game Arena

  Microsoft Game Camp Sweden inleds idag med en inspirationsdag för både studenter och mentorer. Under dagen kommer bland annat Josef Fares och Tom Miller att inspirera nästa generations spelutvecklare. Josef Fares arbetar både med film och spel, han ligger bland annat bakom det prisbelönta spelet Brothers: A Tale of Two Sons. Tom Miller är utvecklingsexpert för Xbox One på ID@Xbox, Microsofts initiativ för oberoende spelförläggning till Xbox One.

  - Med många framgångsrika spelföretag är Sverige ett ledande spelutvecklingsland. Vi tycker det här är jätteroligt och vill bidra till branschens fortsatta utveckling och tillväxt. Vi är övertygade om att Microsoft Game Camp Sweden är en ypperlig plattform för kunskapsutbyte mellan näringsliv och utbildning, säger Peter Zetterberg, Initiativansvarig Microsoft Game Camp Sweden

  Per Strömbäck, talesperson för Dataspelsbranschen i Sverige, modererar dagen. Förutom inspirerande föreläsningar och uppstart av initiativet inviger Sweden Game Arena sitt nya Game Camp Lab. En studio för utvecklare med hårdvaruplattformar från Microsoft. 

  Microsoft Game Camp Sweden börjar idag och pågår till den 2 oktober då alla studenter visar upp sina spel på Sweden Game Conference. Representanter från spelmotorn Unity är på plats och delar ut pris till bästa spel. Av studenterna som engagerar sig i Microsoft Game Camp Sweden tilldelas ett stipendium till ett lag på 90 000 kronor. Stipendiet delas ut i samband med en uppföljande inspirationsdag den 5 juni.

  För mer information besök Microsoft Game Camp Swedens hemsida

  Här hittar du pressbilder, program och övrigt underlag

  För mer information kontakta gärna,

  Åsa Nygren
  Marknadschef för Development och Platform Evangelism
  asa.nygren@microsoft.com 
  073-408 27 61

  Sebastian Badylak
  Producer Sweden Game Arena
  sebastian.badylak@gsp.se
  070-391 89 77


  0 0

  För några dagar sedan beslutade Artikel 29-gruppen, som samlar de 28 nationella Datainspektionerna inom EU, efter en omfattande granskning att Microsofts avtal och leverans av molntjänster är i linje med EUs strikta datalagstiftning. Detta betyder att Microsoft är det första och hittills enda företag som får detta stöd. Beslutet är betydande för företag och organisationer av alla storlekar i Sverige, Europa och världen som vill vara säkra på att deras information hanteras säkert.

   

  Microsofts General Counsel and Executive Vice President Brad Smith postade nyligen en bloggpost där han kommenterar den senaste utvecklingen inom personuppgiftshantering för molntjänster.

   

  Mathias Strand, chefsjurist på Microsoft AB, välkomnar Artikel 29-gruppens beslut.

   

  - Det bekräftar det långsiktiga och medvetna arbete vi drivit under flera år för att säkerställa att våra avtal har den funktionalitet som krävs. Vi är den enda leverantör som nu fått en sådan bekräftelse, säger Mathias Strand.

   

  - Beslutet visar att svenska företag, myndigheter, kommuner, landsting och skolor kan känna sig trygga med att Microsoft gör det möjligt för dem att uppfylla den svenska och europeiska lagstiftningen kring personuppgiftshantering, säger Mathias Strand.

   

  Artikel 29-gruppens stöd omfattar molntjänsterna Microsoft Azure, Office 365, Windows Intune och Microsoft Dynamics.

   

  För mer information:

  Mathias Strand, chefsjurist Microsoft Norden och Benelux, 073-408 56 88, mathias@microsoft.com

  Jenny Spets Wojarski, PR-chef Microsoft AB, 073-408 29 42, jspets@microsoft.com


  0 0

  Nu lanserar McDonald´s en ny app för Windows-baserade smarta telefoner. Med appen kan gäster till exempel hitta närmaste restaurang, ta del av kampanjer och erbjudanden, läsa om produkter och se öppettider. Bakom design och app-utvecklingen står den digitala byrån Apegroup.

  I dag har var sjätte smart telefon en app från McDonald´s nedladdad vilket gör den till en av Sveriges mest nedladdade appar. McDonald´s har dagligen omkring 435 000 gäster på cirka 220 restauranger med gratis wifi runt om i landet.

  - Mobilen är en viktig kanal för oss men framförallt så uppskattar våra gäster vår app. Vi ser Windows Phone 8 som en mycket spännande plattform där mycket kommer att hända de närmaste åren, så det var en självklarhet för oss att ta det här steget, säger Kajsa Dahlberg, Head of Media & Digital på McDonald´s.

  Den nya appen blir McDonald´s första Windows-baserade app.

  - I förra veckan presenterade vi Windows Phone 8.1 och att vi nu har över 245 000 appar i Windows Phone Store. Att McDonalds satsar på Windows Phone 8 är glädjande då det stärker vårt utbud och fortsätter bygga momentum för våra telefoner, säger Anna Ström, Affärsområdeschef Windows Phone.

  I McDonald´s-appen som finns i Windows Phone Store kan man bland annat:

  • Ta del av McDonalds senaste erbjudanden och kampanjer
  • Läsa om McDonalds produkter, näringsinnehåll och filtrera på allergener
  • Hitta närmaste restaurang samt filtrera restauranger via textsök eller karta
  • Se restaurangernas öppettider och hur man enklast hittar dit
  • Skapa ett konto för att använda kuponger på restaurangerna och få extraerbjudanden
  • Skanna in koder för kaffet man köper - när man köpt fyra får man den femte på köpet

  För mer information, kontakta:

  TF Presschef Hampus Knutsson, McDonald’s, 08-740 85 05, media@se.mcd.com 

  Anna Ström, Affärsområdeschef Windows Phone, 070-926 61 23, anstrom@microsoft.com 

  Pressbilder

  Bilder finns för nedladdning på Flickr.


  0 0

  Idag har alla företag och organisationer en ständigt växande mängd data. Data som rätt använd kan leda till insikter och kunskap som möjliggör framgång för både små och stora verksamheter. Idag kan vi med hjälp av Big Data analyser göra allt från att förutsäga valresultat till att förhindra spridning av epidemier. Med nya SQL Server 2014, Analytics Platform System och Power BI är det möjligt för alla typer av verksamheter att använda all tillgänglig data för ökade insikter. Den 15 april klockan 19:00 visar vi hur.

  "Med den här lanseringen tar vi ett några riktigt stora steg framåt i kompletteringen av vår lösning för Business Intelligence. Vi lanserar nästa generation av vår databasplattform och gör Big Data lättillgängligt för alla. Vi visar också upp en fantastisk lösning för visualisering som redan har fått stor uppskattning bland våra kunder" säger Tommy Flink, produktchef för Business Intelligence.

  Datum: 15 april, 2014
  Starttid: 19:00
  Vem: Microsofts CEO Satya Nadella, COO Kevin Turner, och CVP Quentin Clark
  Var: San Francisco, USA - se sändningen live här

  För mer information, vänligen kontakta

  Tommy Flink
  Produktchef för Business Intelligence på Microsoft i Sverige
  Tel: 073-408 32 17
  E-post: tommy.flink@microsoft.com


  0 0

  Microsoft går i bräschen för ett flexibelt arbetssätt, men vi är också medvetna om att det finns många utmaningar. Därför fick tre unga industridesigners, Mikaela Rehnmark, Bashar Mansour och Björn Fjaestad, i höstas uppdraget att identifiera varsitt problem med flexibelt arbete och ta fram en idé på hur det skulle kunna lösas. Resultatet är tre helt olika och unika innovationer som nu visats upp för Björn Mikaela Basharförsta gången på en vernissage i Stockholm.

  Varje år genomför Microsoft initiativet Jobba hemma-dagen, för att förändra synen på arbete från något man går till, till något man gör, med förhoppningen att fler ska få ett flexiblare arbetsliv. För de flesta är tekniken en möjliggörare för kunna jobba utanför kontoret, men vi vet att det krävs mer än teknik för att ett flexibelt arbete ska fungera bra, och det finns många utmaningar. Vernissagen arrangerades på Färgfabriken i Stockholm av Microsoft och förutom att visa upp de tre industridesignernas innovationer genomfördes även flera presentationer relaterade till flexibelt arbete. Teo Härén från Interesting.org bjöd på en mycket uppskattad kreativitetsinjektion om här-arbete, Microsofts Heléne Lidström berättade om årets framgångsika Jobba hemma-dag, och PicHit.Me utsåg årets bästa Jobba hemma-bild.

  Mikaela, Björn och Bashar presenterar sina innovationer nedan. Tveka inte att kontakta dem eller mig om du är nyfiken på att veta mer. Och håll utkik, inom kort får du lära känna dem närmare!

  Mikaela Rehnmarkhar utvecklat konceptet Reach, en tjänst som skapar möjligheter till flexibelt arbete genom att erbjuda nya platser där människor kan mötas, arbeta och anordna exempelvis workshops.

  "Tjänsten består av två produkter; fysiska möteshubbar och en app som hanterar tjänsten. Med hjälp av appen kan du bjuda in dina kollegor och affärskontakter till olika möteshubbar som finns placerade på en mängd olika platser, allt från storstadens puls till lugnet av en grön park. Möteshubbarna är fullt utrustade med den teknik som krävs för att genomföra produktiva och flexibla möten" säger Mikaela Rehmark om sin innovation.

  Reach kontorshubReach konceptbild

  Bashar Mansour har tagit fram skrivbordskonceptet Deskie som underlättar för oss i det flexibla arbetet dagligen.

  "Med Deskie kan du ladda upp till två mobiltelefoner via trådlös laddning, samtidigt som du arbetar vid skrivbordet. En inbyggd och portabel arbetsbricka gör att du enkelt kan flytta på datorn, musen, surfplattan, kaffekoppen och anteckningsblocket på samma gång. Med den portabla arbetsbrickan får du en bra arbetsyta och ergonomisk sittning vid TV-soffan eller fåtöljen vid fikarummet" säger Bashar Mansur om sitt skrivbordskoncept.

  Deskie Deskies inbyggda bricka

  Björn Fjaestad har utvecklat en idé till en app som heter Break som ska hjälpa människor att monotaska (jobba fokuserat med en sak åt gången) och effektivare hålla koll på sociala medier.

  "Appen är designad för att underlätta användarens produktivitet genom att göra det lättare att monotaska. Break förändrar sättet vi konsumerar sociala medier och nyhetsmedier. Istället för att vi blir tvångsmatade med information genom konstanta uppdateringar och notifikationer samlar appen in uppdateringarna och släpper dem i ett stycke vid tidpunkter som du själv väljer, så kallade Breaks. Detta leder till att vi har mindre störningsmoment och saker att tänka på medan vi jobbar. Samtidigt vi kan vi hålla oss uppdaterade och ha roligt när det är dags för en paus" säger Björn Fjaestad om sin idé.

  Break Break

  Kontakta mig om du är nyfiken på Mikaela, Björn, Bashar och deras innovationer eller om du är intresserad av högupplösta bilder!

  Eva-Lotta Jonsvik
  Pressansvarig Microsoft Sverige
  Tel: 0734-08 28 02
  E-post: a-evjons@microsoft.com

  Bilder från vernissagen på Färgfabriken (foto: Stefan Rehnmark).

  Designers på scenBashar visar DeskieTeo på scen

  VernissageVernissageBjörn visar Break

   Bilder på designers (foto: Pernilla Pettersson):

  MikaelaBasharBjörn

  .


  0 0

  Office 365 Personal


  Den 13 mars annonserade vi att det nya prenumerationserbjudandet till konsumenter, Office 365 Personal, skulle släppas i vår. Idag kan vi glädjande meddela att  Office 365 Personal finns tillgängligt att köpa på Office365.com och hos Microsofts återförsäljare.

  Om du köper Office 365 Personal kan du bl.a. redigera och skapa dokument på iPad. Läs mer på Office-bloggen!

   

  För mer information, vänligen kontakta:

  Helena Fuchs
  Produktmarknadschef Office 365 för konsumenter
  Telefon: 08-752 27 63
  E-post: helena.fuchs@microsoft.com


  0 0

  Den 24-25 april är Sverige värd för OECDs forum för att skapa jobbtillväxt. Mer än 300 experter inom arbetsmarknad, utbildning och ekonomisk tillväxt från över 40 länder samlas i Stockholm under två dagar.

   

  Lori Harnick, Microsofts globala chef för socialt ansvar och Public Affairs, är nu i Stockholm för att delta i OECDs forum. Hon kommer att tala om partnerskap för att stötta övergången från skola till arbete. Lori kommer också att vara med under en entreprenörskapsutbildning med representanter frånUng Företagsamhet Sverige.

   

  "Vi samarbetar globalt med Ung Företagsamhet eftersom vi som företag tycker det är viktigt att tackla de utmaningar som ungdomar står inför på arbetsmarknaden. Vi vill hjälpa unga att förvärva de tekniska och entreprenöriella färdigheter som behövs för att deras affärsidéer ska bli verklighet" säger Lori Harnick.

   

  Ung Företagsamhet är ledande i Europa på entreprenörskapsutbildningar och når 3,2 miljoner unga i 39 länder. De sammanför den offentliga och den privata sektorn för att ge ungdomar de färdigheter de behöver för att lyckas i framtiden. Microsoft stöttar Ung Företagsamhet som en del av det globala YouthSpark-initiativet, med teknik, donationer, volontärarbete och annat stöd.

   

  Läs mer om YouthSpark här.

   

  OECD har granskat hur arbetsmarknadspolitik och utbildningar har stimulerat jobbtillväxten i 12 länder under de senaste två åren. Resultatet kommer att presenteras och diskuteras på den internationella konferens som öppnas av sveriges arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson. Stockholms borgarråd Sten Nordin (M) och OECD:s vice generalsekreterare Yves Leterme presenterar lokala och internationella initiativ. Medarrangörer är arbetsmarknadsdepartementet, Arbetsförmedlingen, Sveriges kommuner och landsting, WAPES och EU. Förutom Microsoft kommer även Volvo och Choice Hotels finnas på plats för att berätta hur de underlättar övergången från skola till arbetsliv.


  0 0

  Idag presenterar Microsoft resultatet för tredje kvartalet. Kvartalsrapporten blir officiell efter det att börsen i New York stängt, runt kl. 23:00 ikväll. Rapporten går att hitta här så fort den presenterats.

  Microsoft har ett brutet räkenskapsår där det fiskala året avslutas i juni. Dagens kvartalsrapport gäller för det tredje kvartalet.

  Läs mer om våra tidigare kvartalsrapporter, från första och andra kvartalet.


older | 1 | .... | 33 | 34 | (Page 35) | 36 | 37 | .... | 44 | newer