Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 31 | 32 | (Page 33) | 34 | 35 | .... | 44 | newer

  0 0

  I förra veckan lanserades appen SVT Nyheter till Windows Phone 8. Appen är ett snabbt och enkelt sätt att hålla sig uppdaterad med de senaste nyhetsartiklarna, tv-inslagen och livesändningar från SVT´s nyhetsbevakning.

  Du kan ladda hem appen här.


  0 0

  Låga matpriser och hållbar miljö är två viktiga ingredienser i Coops affärsidé.  För att uppnå dessa mål har man tagit Microsofts Office 365 till hjälp. Utrullningen skedde just före sommaren och har redan gett resultat.

  I livsmedelsbranschen är priset en viktig konkurrensfaktor. Där såg Coop, med CIO Stefan Hasselgren i spetsen, ett värde i Office 365. Med smidiga kommunikationsverktyg blir företaget mer effektiva, vilket gör att de kan hålla nere priserna i butikerna. Några månader efter implementeringen syns redan minskade kostnader. 

  – Tidigare betalade vi en leverantör för driften av servrar ovanpå att vi betalade licenser till Microsoft. I och med övergången till Office 365 betalar vi istället en fast avgift per användare. Där ser vi en besparing och en modell som stödjer vårt behov av flexibilitet, säger Stefan Hasselgren.

  Varumärket Coop är starkt förknippat med hållbar utveckling. Målet är att butiker, sortiment och leverantörer ska stå för hållbarhet. Smidigare kontaktvägar mellan anställda istället för utskrifter på anslagstavlor är såklart en del i det hela. Men åtagandet går längre än så. Att Microsoft är miljöcertifierade var inte en bonus, utan ett krav.

  För oss är det viktigt att säkerställa att partners lever upp till de krav som vi har, till exempel när det gäller miljövänliga datahallar, säger Magnus Schenström, Contract Manager och ansvarig för arbetsplatstjänsten.

  Stefan Hasselgren fyller i:

  – Centraliserad IT-drift leder automatiskt till hållbarare miljö. Vi har tidigare haft servrar på 800 platser. Och det kommer ju aldrig vara lika miljövänligt som att ha servrar på få platser.

  Ett annat krav från Coops sida gällde kundernas säkerhet. Företaget har ett så kallat PCI-certifikat, vilket innebär att kunders kreditkortsuppgifter inte får lagras elektroniskt. Detta möter Office 365 genom ett inbyggt filter som hittar och rensar bort dessa uppgifter innan de lagras på servern.

  I våras skedde utrullningen. 3900 tjänstemän omfattades. Beslutet om att köpa in Office 365 togs i mars och enligt tidsplanen skulle implementeringen vara i hamn tre månader senare. Tidsplanen höll tack vare ett nära samarbete mellan Coop och Microsoft.

  – Vi var bland annat på väg att gå över det antal licenser vi hade sedan tidigare. Där hjälpte Microsoft oss genom att sätta in temporära licenser så att vi täckte det behov vi hade, säger Magnus Schenström och fortsätter:

  ­–Det finns också en del fallgropar som hänger ihop med hur väl dokumenterad din nuvarande systemmiljö är, och därmed hur lätt omläggningen kan ske.

  Med facit i hand finns det ändå saker som Stefan och Magnus skulle gjort annorlunda om de skulle göra om det hela. Framförallt när det kommer till kommunikationen med användarna.

  – Information är jätteviktigt och får aldrig underskattas. Oavsett hur man kommunicerar läser de flesta inte all information och följer inte alla instruktioner. Man bör därför ha en Service Desk som är beredd att hantera en ökad volym av den här typen av ärenden. Det kommer mer än vad man tror, oavsett hur mycket information man skickar ut, säger Magnus Schenström.

  Är då allting guld och gröna skogar? Stefan Hasselgren och Magnus Schenström tycker att det fungerar utmärkt i den miljö de jobbar i, men Stefan vet att det finns ett missnöje bland vissa användare. Ett missnöje som inte är kopplat till produkten i sig.

  – Många jobbar i en datamiljö där vi fortfarande har en massa gamla system kvar, vilket gör att det inte är helt kompatibelt med den nya miljön, säger Stefan Hasselgren.

  Däremot har de nya användarna haft lätt att ta programmen till sig. Stefan Hasselgren tror att det har med Office-paketets popularitet att göra.

  – Vi älskar Microsofts verktyg eftersom de används av användarna privat. Det ger oss en mycket kortare startsträcka, för de känner igen sig i programmen och vet redan hur allting fungerar. Det gör det tusen gånger lättare.

  För mer information, vänligen kontakta:

  Niklas Danell
  Microsoft AB
  Produktchef Office 365
  Tel: 08-7523240
  niklas.danell@microsoft.com

   


  0 0

  Med spel från G5 Entertainment till Windows 8/8.1 kan hela familjen ta en välbehövlig paus från julstressen. Bygg din drömstad, lös mysterium i förtrollade tavlor eller spela klassiska Mahjong. Oavsett vad som lockar just dig bjuds du på mystik, äventyr och hjärngympa. 

  - G5 Entertainment har många spel till Windows 8 som passar hela familjen och är perfekta att spela under julledigheten. Med brädspel, pussel, problemlösande under tidspress och äventyr har G5 spel som passar alla, säger Larissa Corcoran, marknadschef på G5 Entertainment

  Lost Souls: Enchanted Paintings  Bellas liv omkullkastas när en mystisk tavla helt plötsligt står utanför hennes dag. Samma dag försvinner hennes son spårlöst. I Lost Souls: Enchanted Paintings följer du med Bella på ett magiskt äventyr genom förtrollade tavlor och för arbeta med hjärnan för att lösa spelets pusselliknande problem.

  Pris: Gratis

  Ladda hem Enchanted Paintings här

  Virtual City Playground  I Virtual City Playground får du möjlighet att bygga din drömstad. Och sen är det upp till dig att driva staden. Det innebär att det är du som ska se till att det finns en fungerande kollektivtrafik, att soporna hämtas och att sjukvården fungerar. Det är helt enkelt upp till dig att se till att invånarna trivs i din stad.

  Pris: Gratis

  Ladda hem Virtual City Playground här

  Mahjong Artifacts  Ta en paus från julstressen och låt Mahjong Artifacts atmosfär från antika civilisationer lugna ner dig. Spelet ger dig bonuspoäng beroende på hur skickligt du löser de olika spelplanerna, du kan även samla troféer för olika prestationer. Spelet innehåller även olika twists i form av specialbrickor som erbjuder dig nya förutsättningar att lösa problemen som du ställs för.

  Pris: 55,00 SEK

  Ladda hem Mahjong Artifacts här


  0 0
 • 12/23/13--03:09: Summering 2013
 • Jul och nyår står för dörren och det är dags att blicka tillbaka på året som passerat. För mig personligen är 2013 det första hela året jag arbetade på Microsoft och det har varit otroligt intensivt och roligt. Jag imponeras ständigt av våra kunniga medarbetare, smarta tjänster och snygga enheter. 

  Även för Microsoft har det varit ett händelserikt och lanseringsintensivt år. Under 2013 har vi lanserat fyra versioner av Surface på den svenska marknaden. Surface RT och Surface Pro rönte framgångar under våren. Under hösten flyttade fram vi fram våra positioner ytterligare med Surface 2 och Surface Pro 2 samtidigt som Windows 8 passerade 100 miljoner användare.

  En av världens mest använda och uppskattade tjänster, Office, presenterades också i en ny version under året. Med Office 365 tog vi steget fullt ut mot att göra Office anpassat för molnet. Många har redan flyttat dit, och fler är på väg. Vi fortsatte jobba för en mer flexibel syn på arbete och arrangerade Jobba Hemma-dagen för andra gången, och över 140 företag ställde sig bakom initiativet som fick stor uppmärksamhet i hela Sverige. 

  Det var också året då bedragare utgav sig för att ringa från Microsoft och lurade människor i hela landet. Vi fortsätter jobba hårt för att upplysa och varna våra användare. Om du eller någon du känner drabbats, läs vår bloggpost. 

  Det var också året då Hotmail förbättrades och bytte namn till Outlook. SkyDrive passerade 250 miljoner användare. Yammer fyllde ett år i Microsofts tjänst. Lync, Dynamics och SQL Server flyttade fram sina positioner på svenska företag. Jonas Persson ny VD för Microsoft Sverige och Steve Ballmer aviserade sin avgång som global VD för Microsoft. Windows Phone tog marknadsandelar. Skype fortsatte växa. Samarbetet med Nokia fördjupades ytterligare. Windows 8 blev Windows 8.1. Microsoft blev Sveriges bästa arbetsplats för tredje året i rad av Great Place to Work och Xbox One presenterades för världen

  Och det här är bara en liten del av allt vi gjort under året. 

  Jag vill önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. 2014 ser ut att bli ett spännande år på väldigt många sätt. 

  Jenny Spets Wojarski 


  0 0

  Microsoft har i samarbete med Lärarförbundet instiftat Innovativa skolledarpriset. Syftet med priset är att lyfta fram goda exempel på skolledare som via ett hållbart skolutvecklingsarbete säkrar att deras skola ger eleverna möjlighet att lyckas.

   

  Se en intervju på Lärarkanalen med 2013 års vinnare Birgitta Trolin, rektor på Väsby Nya Gymnasium, Upplands Väsby.

   

  Innovativa skolledarpriset 2014 delas ut under Skolledarkonventet den 27-28 februari i Lärarnas hus på Stora Essingen i Stockholm. Skicka in din nominering här redan idag!


  0 0

  CES 2014, Consumer Electronics Show, i Las Vegas avslutades förra veckan. Mässan är för oss ett lika tydligt startskott på det nya året som raketerna och champagnen på nyårsafton. Att se nya innovationer från små och stora tillverkare är för alla oss teknikälskare ett fantastiskt sätt att inleda det nya året.

  En av de stora trenderna på årets CES var utan tvekan TV-apparater med ännu skarpare bild, så kallade 4K eller Ultra HD-skärmar. Tillverkarna visade upp modeller som var relativt billiga till de vassaste modellerna med en prislapp på över 100 000 kronor. Det är intressant att det nya formatet är utvecklat med våra nya TV-vanor i åtanke. 4K passar betydligt bättre för TV/streaming via internet än det gör för traditionell TV via kabel/antenn. Och känslan är att det ligger helt rätt i tiden, DN skrev i dagarna att vi är allt fler i Sverige som tittar längre och mer på webb-tv. Ett problem förutom priset för ett omedelbart brett genomslag är att utbudet av filmer/serie i 4K är begränsat. Därför är det både glädjande och viktigt att Netflix och YouTube meddelande att de kommer producera innehåll i 4K under 2014.

  Den andra stora trenden på CES var mängden av kroppsnära teknik som presenterades. En mängd mer eller mindre smarta klockor, armband och hörlurar som kan hjälpa dig med allt från mobilnotifikationer, pulsmätare och blodtryck till exponering av UV-strålning. Det presenterades även en mängd smarta enheter som inte är lika kroppsnära, som t.ex. tandborste, tennisrack och grill med smarta funktioner.  Även om vi på Microsoft inte visade något nytt på CES så presenterades det flera nya Windows-enheter från våra partners. Tillsammans med dem är vi övertygade om att vi har både produkter och tjänster som kan fortsätta vinna över konsumenters och företags intresse och hjärta. Toshiba hakade på trenden med 4K när de presenterade världens första laptop med 4K-pekskärm, Satellite P50t.

  Lenovo levererade produktenheter för både konsumenter och företag, i flera olika storlekar och formfaktorer. Allt ifrån deras nya 8-tumsmodell ThinkPad 8 till 10- och 11-tums modeller av Lenovo MIIX 2 – en enhet som fungerar lika bra att använda som en surfplatta som en laptop med det avtagbara tangentbordet. Panasonic presenterade sin nya Toughpad FZ-M1, en 7-tums Windows 8.1-enhet som sätter tåligheten i fokus. Lenovo och Panasonic är två partners som verkligen bevisar att Windows 8.1 kan erbjuda det bredaste och bästa utbudet av plattor och enheter för företag.  Vi har senaste tiden pratat om 2i1-enheter, ASUS tog det vidare när de presenterade sin Transformer Book Duet TD300. En 4i1-enhet, som fungerar både som surfplatta och laptop och använder både Windows 8.1 och Android som operativsystem. Med ett enkelt knapptryck skiftar du mellan systemen. Vi arbetar alltid för att säkerställa att den bästa upplevelsen för användaren är i Windows, oavsett vilken enhet det handlar om. Därför tycker vi att Duet TD300 är en spännande enhet som ger användare tillfälle att testa alla styrkorna i Windows 8.1 samtidigt som de fortsatt kommer att ha tillgång till de appar de redan betalat för på Android.

  Självklart släpptes det mängder med nyheter under CES, både med och utan mjukvara från Microsoft. Läs gärna Computer Sweden och Svenska Dagbladet för att få ytterligare överblick över fler produktnyheter och trender.

  God Fortsättning,

  Thomas Floberg
  Affärsområdeschef för Windows och Surface

  Roger Westerlund
  Kategorichef för Surface och hårdvara


  0 0

  För tredje året tar Microsoft initiativet till Jobba hemma-dagen och bjuder återigen in företag och organisationer från hela landet som också tror på ett flexiblare och skönare arbetsliv. Förra året var det 145 företag och organisationer som slöt upp bakom Jobba hemma-dagen och dess manifest.

   

  I en debattartikel på Dagens Industri nyligen förklarar Microsofts vd Jonas Persson och Anna Averud varför det är bra att jobba hemma:

   

  "För moderna arbetsgivare borde det vara mindre relevant var arbetet utförs. I stället borde det vara resultat och medarbetarens bidrag till de gemensamma målen som räknas. Närvaro kan omöjligt vara ett utvärderingsmått i en kultur där man utgår ifrån att människor är olika, där vi har insett att flexibilitet och produktivitet går hand i hand." förklarar Jonas Persson och Anna Averud.

   

  Tror du också på ett flexiblare arbetsliv, med mindre stress, köer och miljöfarliga utsläpp? Anser du att arbete inte är en plats utan någonting som man gör? Gå in på Jobba hemma-dagens websida för att läsa mer om initiativet och anmäla din arbetsplats!

   

  Hittills har följande företag och organisationer ställt sig bakom Jobba hemma-dagen den 26 mars 2014.

   

  Antoma AB

  Brunat PR & Event

  CGit AB

  Code Combinations AB

  Consulta IT-Service AB

  Contribit AB

  Creativt Fri

  Dozer

  Emres massage

  Enabling

  Enfo Sweden

  Friluftsfrämjandet

  Gartner Sverige AB

  Growin AB

  Humblestorm

  Idenet AB

  IK Ymer

  Inspiration Gotland AB

  Intbiz Solutions AB

  IT&Telekomföretagen inom Almega

  IT-Partner Stockholm AB

  IT-visionären AB

  JMW

  JSC it-partner ab

  LanTeam Consulting AB

  Lindashjälpbyrå

  Makalösa Föräldrar

  Make IT i Borås AB

  Modernera AB

  MSEmploy Sweden AB

  Nitma AB

  Parera AB

  PicHit Me

  RingUp Öresund

  Sigma

  SineQra AB

  Sir John Group

  SMEBOX AB

  SML-It

  Spree AB

  STV Svenska Tele & Video Konsult AB

  Swedishhost.se

  Svenska KaiZen IT AB

  Systemhustet SITIO

  Tailor Store Sweden AB

  TDC

  TellCom Syd AB

  Transfer

  VETA Konsult Sverige AB

  Winnforce AB

  Wireline AB

  Xenit AB

   

  För tips och diskussioner om flexibelt arbete, besök Jobba hemma-dagens Facebooksida. Jobba hemma-dagen ingår i Microsofts initiativ Det nya arbetslivet.

   


  0 0

  Nästa vecka går BETT Show av stapeln i London - en världsledande skolkonferens med fokus på IT och utbildning.

   

  Microsoft Sverige åker som vanligt till BETT med ett digert aktivitetsprogram, i samarbete med några av våra partners; Det brittiska utbildningsdepartementet, svenska utbildningsdepartementet, Atea, Caperio och Ricoh.

   

  Varje år, två dagar före BETT börjar, håller det brittiska departementet ett Education World Forum där de bjuder in utbildningsdepartement, riksdagsledamöter samt myndigheter från hela världen. Microsoft är en samarbetspartner i detta event och tar bland annat initiativ till en paneldiskussion med ministerutbyte på temat "New Thinking on Assessment" där Sverige representeras av Bertil Östberg, statssekreterare på utbildningsdepartementet. Övriga deltagare är Michele Bruniges – Director General, NSW Department of Education and Communities, Australia, Professor Stefan Dercan, Chief Economist, Department for International Development samt Anne Looney, CEO, National Council for Curriculum and Assessment, Ireland.

   

  På Ateas agenda står bland annat en föreläsning av Helena Kvarnsell, tidigare vinnare av Innovativa Lärarpriset, såväl som ett skolbesök på Twickenham Academy. Detta är en skola för årskurs 6-12 där det talas över 40 olika språk och som tidigare haft sviktande elevresultat.  Med hjälp av informations- och kommunikationsteknik (IKT) ser man i de senaste mätningarna att elevernas resultat nu ökar stadigt. Man har nybyggda lokaler och satsar nu stort på att bli en attraktiv skola för områdets unga, bland annat genom att förse alla sina elever med en egen Microsoft Surface.

   

  Caperio erbjuder ett antal spännande svenska och internationella talare, bland annat Cathy Cavanaugh, Learning Delivery Specialist på Microsoft WorldWide och ansvarig för Microsofts vision för utbildning, samt Greg Butler, CEO på Collaborative Impact som talar om 21st Skills Sssessment som börjar mätas i PISA 2015.Caperio gör  även flera studiebesök, bland annat till New Line Learning - en skola i ett område som präglas av arbetslöshet och svårigheter, men som lyckats mot alla odds med stöd av IKT. 

   

  Vill du möta oss där? Microsofts Eva Pethrus, Programchef för Partnerskap i Lärande, kommer självklart finnas på plats.


  0 0

  Idag har bland annat Metro och Expressen (17/1) rapporterat och varnat för bedrägerier. Bland annat om de falska supportsamtalen som vi varnat för tidigare. Bedragaren uppger att han/hon ringer från Microsoft. Tyvärr behöver vi återigen varna för dessa falska supportsamtal. Under hösten och vintern har bedragare fortsatt att ringa och uppgett att de arbetar på diverse stora företag, däribland Microsoft.

  Vi på Microsoft ringer aldrig upp dig i supportärenden om du inte ringt upp oss först. I vår kontakt med dig ber vi aldrig om personliga uppgifter såsom lösenord eller koder. Vi uppmanar dig heller aldrig att föra över pengar till ett konto. Om du misstänker att du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök uppmanar vi dig att göra en polisanmälan säger Daniel Akenine, Nationell Teknikchef på Microsoft.

  Ny Teknik har skrivit om de falska supportsamtalen och det faktum att få polisanmäler incidenten. Det är viktigt att polisanmäla händelsen, annars kan inte polisen skapa sig en uppfattning om problemets omfattning.

  Microsofts råd om du drabbas av de falska supportsamtalen

  Om du blir uppringd av en misstänkt bedragare
  • Lägg på luren
  • Om de ringer upp på nytt, låt bli att svara. Alternativt ber du om namn och telefonnummer för att ringa tillbaka – då lägger de på luren.
  • Anmäl händelsen till Polisen på telefonnummer 114 14

  Om du följt bedragarnas instruktioner
  • Sök igenom datorn med Microsoft Safety Scanner för att undersöka om du drabbats av skadlig kod på datorn. Programmet är gratis och kan hämtas här. Koppla sedan ifrån datorn från internetuppkopplingen
  • Ändra lösenord och samtliga PIN-koder till mejlkonton och konton relaterade till bank- och kreditkort
  • Kontakta din bank eller ditt kreditkortsföretag och be om hjälp att förhindra eventuell skada
  • Anmäl händelsen till Polisen på telefonnummer 114 14
  • Ominstallera datorn. Använder du Windows 8 hittar du enkla instruktioner här.

  Besök gärna Microsofts säkerhetssida om du är intresserad av att läsa mer om bedrägerier och hur du kan skydda dig mot dessa.

  På MVH-bloggen kan du läsa om enkla tips för att skydda dig och din dator.

  För mer information kontakta:

  Eva-Lotta Jonsvik, Pressansvarig på Microsoft
  a-evjons@microsoft.com
  073-408 28 02

  Daniel Akenine, Nationell Teknikchef på Microsoft
  dakenine@microsoft.com
  073-408 31 36


  0 0

  Igår utsågs Fredrika Bladh till vinnare av Business Law Challenge, Sveriges största tävling i affärsjuridik.

  Fredrika Bladh, juriststudent från Uppsala Universitet, utsågs till Swedish Business Law Student of the Year 2013 och ser fram emot fyra veckors betalt internship på Microsoft under sommaren 2014.

  "Det är så otroligt roligt! Det handlade verkligen om något annat än det vi lär oss på juristlinjen, att visa andra egenskaper. Och med tanke på hur duktiga de andra deltagarna var så är det verkligen en ära att stå här som segrare", säger Fredrika Bladh.

  "Jag gillar hur tävlingen utmanar studenterna att tänka på ett sätt som efterfrågas i företagsvärlden. Fredrika visade verkligen att hon kan tillföra ett affärsmässigt tänk förutom sina juridiska kunskaper. Det ska bli riktigt roligt att arbeta tillsammans på Microsoft nästa sommar," säger Mathias Strand, chefsjurist på Microsoft.

  Juryn bestod av Microsofts chefsjurist Mathias Strand, Semcons vd Markus Granlund, speltillverkaren Electronic Arts chefsjurist Europa Johan Axel-Nilsson samt Mikael Smedeby, Olof Nyström, Johan Tollgerdt och Sanja Sjögren, alla från Lindahl.

  För mer om tävlingen och vinnaren, se filmen "Business Law Challenge på fyra minuter"


  0 0
 • 01/27/14--06:12: SkyDrive blir snart OneDrive
 • Idag kan vi meddela att SkyDrive snart blir OneDrive. Tjänsten har idag över 250 miljoner användare som enkelt och säkert samlar alla sina filer på ett ställe, lättåtkomliga oavsett pryl eller plats.  Just nu behöver du inte göra något mer än att fortsätta använda SkyDrive eller SkyDrive Pro precis som vanligt. Vi kommer att presentera ytterligare information och nyheter om OneDrive under de kommande veckorna.

  För mer information läs här. 


  0 0

  Nyvest Bygg i Nyköping och C Land Logistics i Borås är två av vinnarna i Microsofts nationella tävling It i världsklass. Idag anordnades prisutdelningar i respektive stad där båda företagen tog emot modern it till ett värde av 300 000 kronor.

  - Det ska bli intressant att följa företagens utveckling den närmaste tiden när de tillsammans med våra partners steget mot modern it. Vi ser fram emot resultatet och kommer följa arbetet nära, säger Annika Ferlin Partner Marknadschef SMB, Microsoft Sverige.

  Partnerföretagen som kommer att stötta företagen i deras flytt till modern it är Office IT Partner i Nyköping och Make IT i Borås. Tävlingen är en del av ett nationellt initiativ som syftar till att ge företag möjlighet att kunna jobba var de vill, på vilken pryl del vill och ändå ha tillgång till företagets resurser och dokument på ett säkert och strukturerat sätt. Med modern it möjliggörs ett mer flexibelt arbete.

  It i världsklass har genomförts i fem städer och är en del av Flytthjälpen, en nationell kampanj för att hjälpa företag och organisationer att ta steget till modern it innan supporten av Windows XP och Office 2003 upphör. Tävlingen arrangeras av Microsoft i samarbete med utvald lokal it-partner samt Cornerstone, Dell, HP och Nokia.

  Motiveringar

  • Nyvest Bygg AB är ett utmärkt exempel på ett svenskt mindre företag där modern it kan göra stor skillnad. Microsoft och Office IT-Partner ser fram emot att hjälpa Nyvest Bygg AB att bli mer mobila och förflytta pappersarbetet till plattor och mobiler. Alla anställda ska ha möjligheten att jobba där dem befinner sig och ha tillgång till en lättillgänglig informationskanal som håller samman de på fältet spridda medarbetarna

  • C Land Logistics verkar inom en traditionell bransch där it kommit att spela en allt viktigare roll. Här är man öppen för ny teknik och mer än redo att ta klivet till modern it. Microsoft och Make IT ser fram emot att hjälpa C Land Logistics effektivisera sitt dagliga arbete, bland annat genom standardisering av it-miljön och ökad mobilitet.

  0 0

  Ett städföretag, en fastighetsförmedling och ett företag inom robotindustrin är bland de fem företag som vunnit modern it till ett värde av 300 000 kronor. Anderssons Städ och Fönsterputs i Borlänge, fastighetsförmedlingen MOHV i Malmö och Svensk Industriautomation i Jönköping kommer nu att få hjälp med att flytta till modern it av Microsoft och dess samarbetspartners.

  - Vi har fått in flera bra bidrag till tävlingen men valet har inte varit svårt. Bredden på dessa företag visar på att yrket inte spelar någon roll. Den digitala utvecklingen kräver att alla anpassar sig och tar steget till modern it. Vi ser verkligen fram emot resultatet och det ska bli intressant att följa flytten, säger Annika Ferlin, Marknadschef SMB, Microsoft Sverige

  TriaTech i Borlänge, Ricoh i Malmö och Invid i Jönköping kommer att hjälpa dessa tre företag i sin flytt till modern it. It i världsklass är en del av Microsofts nationella initiativ som syftar till att ge företag möjlighet att kunna jobba var de vill, på vilken pryl de vill och ändå ha tillgång till företagets resurser och dokument på ett säkert och strukturerat sätt.

  It i världsklass har genomförts i fem städer och är en del av Flytthjälpen, en nationell kampanj för att hjälpa företag och organisationer att ta steget till modern it innan supporten av Windows XP och Office 2003 upphör. Tävlingen arrangeras av Microsoft i samarbete med utvald lokal it-partner samt Cornerstone, Dell, HP och Nokia.

  Motiveringar

  • Nystartade och snabbväxande MOHV Fastighetsförmedling har ett starkt driv att ligga i branschens framkant, vilket gör dem till en självklar vinnare av It i världsklass. Microsoft och Ricoh ser fram emot att hjälpa MOHV Fastighetsförmedling att utveckla sitt mobila arbetssätt och vision om en rik digital upplevelse för deras kunder.

  • Som växande företag i en högteknologisk bransch har SVIA (Svensk Industriautomation AB) mycket att vinna på klivet till modern it. Med en aktiv VD och ledning i spetsen är detta ett företag som vill anamma ny teknik för att effektivisera och förenkla vardagen. Microsoft och Invid ser fram emot att hjälpa SVIA uppnå sitt mål kring att alla anställda ska nå rätt information i rätt tid utan komplexa uppkopplingar och inloggningar.

  • Med en modern it-miljö kan Anderssons Städ & Fönsterputs märkbart effektivisera sin verksamhet genom att ge samtliga anställda tillgång till kalendrar, återrapportering och mejl var de än är istället för att vara bundna till en dator på kontoret. Microsoft och TriaTech IT AB ser fram emot att hjälpa Dalarnas äldsta städföretag flytta sin it till en hybridmiljö, där den lokala IT-miljön integreras med molnet samt drar full nytta av dagens mobila möjligheter.

  0 0

  Idag gör Karin Zingmark sin första dag som marknadschef på Microsoft Sverige. Karin har över tio års erfarenhet från arbete med kommunikation i TV/media-sektorn och kommer senast från rollen som presschef på Viasat Sverige.

  - Det känns roligt att komma till Microsoft och få möjligheten att arbeta med förändringen att förflytta företaget från ett mjukvarubolag till ett teknikföretag som erbjuder tjänster och enheter som förenklar människors liv, säger Karin Zingmark, Marknadschef på Microsoft Sverige

  Karin arbetade som presschef på Viasat Sverige i drygt sju år och var bland annat ansvarig för arbetet med PR och sociala medier. Under Karins tid på Viasat har företaget fått mycket beröm för resan de gjort i sociala medier, där de arbetat aktivt för att komma närmare tittare och kunder.

  - Jag är mycket glad över att Karin har valt att ta sig an rollen som marknadschef. Hennes djupa erfarenheter kring förändringsarbete och hur man framgångsrikt driver kommunikation på starkt konkurrensutsatta marknader är otroligt värdefulla. Jag är övertygad om att Karin tillsammans med sitt team kommer att bidra till en tydligare och mer engagerande kunddialog, säger Eva Fors, Affärs- & Marknadsdirektör på Microsoft Sverige

  Karin tar över rollen som marknadschef på Microsoft från Sabina Rasiwala som i höstas lämnade företaget för att ta sig an en ny utmaning på SVT.

  För mer information kontakta
  Karin Zingmark, Marknadschef Microsoft Sverige
  karin.zingmark@microsoft.com
  073-408 31 60
  @KarinZingmark


  0 0

  Microsofts styrelse kan idag meddela att det blir Satya Nadella som blir Microsofts nya VD och han tillträder rollen omedelbart. Satya har arbetat hos Microsoft sedan 1992 och kommer senast från Microsofts Molndivision.

  Besök gärna hemsidan som är dedikerad till vår nya VD Satya Nadella. Där finns videoklipp, bilder, pressmeddelande och annat intressant material.

  I det officiella pressmeddelandet finns mer information.


  0 0

  Årets konferens, DataTjej 2014, arrangeras på Linköpings Universitet mellan den 6-8 februari 2014. Microsoft är huvudsponsor och kommer att vara på plats för att dela med sig av kunskap under dagarna. Microsoft ser nyttan i att finna duktiga och drivna kvinnor och lyssna på vad som eftersöks och saknas på dagens arbetsmarknad.

  Microsoft sponsrar konferensen DataTjej 2014 för att uppmunta unga kvinnor att inleda karriärer inom it. Genom att närvara på konferensen träffar man flera duktiga och drivna it-kvinnor samt får en chans att visa upp vad Microsoft har att erbjuda som arbetsgivare. 

  - Vi hoppas att de kvinnor som vi träffar ska vilja jobba hos oss. Vi vill självklart berätta om vilken rolig och spännande arbetsplats Microsoft är. Det senaste året har vi vunnit priser som ”Great Place to Work” och ”Sveriges Snyggaste Kontor, säger Debora Majors, Personal- och HR-representant på Microsoft.

  År 2004 grundade Microsoft, The Microsoft Academy for College Hires (MACH). MACH är ett karriärs-utvecklande program som är designat för att rekrytera och anställa toppstudenter inom en rad olika områden. Målet är att gemensamt bygga vidare på personens talang genom utbildning och mentorskap. Till skillnad från andra liknande program så placeras man direkt in i utmanande roller med specifikt framtagna utvecklingsplaner.

  - Vi behöver visa för framtidens it-kvinnor att vi är en plats för dem att verka och utvecklas i. Vad vi behöver göra är att lyssna på hur dessa kvinnor ser på marknaden och vad de söker hos sina framtida arbetsgivare, säger Debora Majors.

  Från Microsoft kommer förutom Debora Majors även Erik Werner och Helena Mischel. Erik och Helena kommer att hålla en presentation på konferensen om ”Allt du behöver veta om Microsoft – (och lite till). Erik Werner är Service Delivery Manager på Microsoft och Helena är Account Executive på Microsofts Public Education Sector.

  Med följer även Nena Stojova, som rekryterades i MACH-programet under förra årets Datatjej konferens. 

  För mer information, vänligen kontakta
  Debora Major, +46 708 266026,
  demajo@microsoft.com


  0 0

  Idag lanseras Power BI till Office 365. Power BIär ett molnbaserat verktyg som gör det enkelt att analysera och visualisera information och data. Tjänsten integreras med Excel samt Office 365 och gör det möjligt att med några knapptryck skapa avancerade analyser och imponerande grafer som ger beslutsfattare möjligheten till bättre beslutsunderlag.

  – Power BI består av en rad nya funktioner till Excel och Office 365 som ökar värdet och ger ett kraftfullt verktyg som kommer slå marknaden med häpnad. Vi fortsätter skapa värde för användarna genom att göra det enklare att skapa kalkyler, rapporter, analyser och visualisera data säger Tommy Flink, Marknadsansvarig Beslutsstöd

  Power BI gör Excel mer kraftfullt med en rad funktioner som gör det enklare för användare att samarbeta i realtid vilket effektiviserar arbetet. Power BI ger sökfunktioner som inkluderar både interna och externa källor samtidigt som du enkelt kan komma åt interaktiva rapporter oavsett enhet och plats.

  I juli 2013 visades Power BI upp för första gången och användare världen över har testat tjänsten sedan dess. Många har delat sina åsikter och kommit med förslag till förbättringar vilket vi är tacksamma för. Med start idag, kan över en miljard användare få tillgång till tjänsten.

  I Sverige är Acando, Business Vision Sigma, Knowit, Solver och Stratiteq lanseringspartner.

  Vill du veta vad Power BI kan göra för dig? Kontakta Tommy Flink

  Läs mer om Power BI


  0 0

  Idag arrangeras Safer Internet Day, en dag som grundades 2005 med syftet om att värna om tryggheten på internet. Vi på Microsoft har stått bakom initiativet sedan starten och jobbar kontinuerligt för att göra internet tryggare. I samband med årets Safter Internet Day, lanserar något vi kallar ”Do1Thing”.

  Med ”Do1Thing” vill vi inspirera och uppmuntra internetanvändare att göra internet tryggare och säkrare. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Precis som tidigare år har vi genomfört en global undersökning. I år har över 10 000 personer från 20 länder deltagit i Microsoft Computing Saftey Index (MCSI). Årets undersökning visar bland annat att bristande säkerhet kostar stora pengar. Rädslan för identitetsstöld och phising har ökat samtidigt som många också är säkrare än man tror.

  Vi fortsätter jobba kontinuerligt för att göra internet tryggare och har samlat ihop några enkla råd.

    


  0 0

  Supporten för Windows XPupphör den 8 april 2014. Det är om knappt två månader. Använder du fortfarande en dator med Windows XP är det alltså hög tid uppdatera till en modernare version av Windows. Att använda Windows XP efter 8 april kommer medföra en stor säkerhetsrisk.

  Windows XP lanserades för drygt tolv år sedan, i oktober 2001. Samma år som George W Bush blev president i USA, Maud Olofsson blev partiledare för Centerpartiet och Wikipedia grundades. Vanligtvis erbjuder Microsoft support för sin mjukvara i tio år, Windows XP har supporterats i drygt tolv år. Men den 8 april är det som sagt dags att låta det populära operativsystemet pensionera sig.

  Sedan lanseringen av Windows XP har det hänt otroligt mycket. Trender som centrerar runt mobilitet och pekskärmar har mer eller mindre blivit ett krav hos både konsumenter och företag. Vi ser nya standarder för operativsystem, program, säkerhet, hårdvara och underhåll.  Windows 8.1 är ett modernt operativsystem som är utvecklat med nya trender och standarder som utgångspunkt.

  För konsument

  • Att använda Windows XP efter den 8 april gör datorn väsentligt mer mottaglig för säkerhetsrisker och skadlig kod. Detta kan i sin tur leda till att din dator inte kan användas och att personlig information läcker ut.
  • Ny hårdvara, som skrivare och scanners, samt nya program utvecklas sällan med stöd för Windows XP. Det innebär att allt färre program och tillbehör kommer att fungera med en dator som kör Windows XP.
  • Kostnaden för att säkert använda din dator kommer att öka då du blir beroende av säkerhet och skydd från tredje part. Program från tredje part kan fortsatt uppdateras, men då tredjepartslösningar inte kan adressera kärnfunktioner i Windows XP får du likväl inte ett fullgott skydd.

  Det finns enkla lösningar för att fortsätta skydda din dator och din information. En lösning är att uppgradera till en modern version av Windows på din befintliga dator. Ladda hem och kör Uppgraderingsassistenten för Windows för att kontrollera om datorn uppfyller systemkraven för Windows 8.1.

  Om din dator uppfyller systemkraven för Windows 8.1 hittar du en bra guide för hur du uppgraderar från Windows XP till Windows 8.1 här.

  Om din dator inte stödjer Windows 8.1 är det läge att köpa en ny. Förhoppningsvis kan du hitta din drömdator i vår köpguide som innehåller allt från klassiska bärbara datorer till 2-i-1-datorer och surfplattor. Snittpriset på en ny dator är betydligt lägre än vad en dator kostade för tolv år sedan.

  Förutom de saker som nämns ovan för konsumenter bör företag och organisationer även tänka på:

  • Att få fortsatt support för en it-miljö som innehåller Windows XP kommer bli mycket kostsam. 

  Att uppgradera till en modernare version av Windows som Windows 7 eller Windows 8.1 har flera fördelar. Windows 8.1 är utvecklat för ett modernt arbetsliv, där mobila lösningar, samarbete, molntjänster och virtualisering är centralt. Med Windows 8.1 får du flera säkerhetslösningar som bland annat ett integrerat anti-virus, säker nätverksteknik, stöd för flera sorters kryptering, inbyggd virtualiseringsteknik och funktionen Secure Boot.

  Vi arbetar aktivt med både kunder och partners och hjälper till att migrera till en modern it-miljö. Det märks tydligt att andelen Windows XP-datorer i Sverige snabbt minskar, under 2013 har nästan hälften lämnat XP för modernare versioner av Windows (enligt gs.statcounter.com). Läs gärna mer på #Flytthjälpen om ni är intresserade av att flytta till modern it.

  Med Microsofts deployment tools kan ert företag eller organisation enkelt testa och utvärdera hur program och it-infrastruktur fungerar med Windows 8.1.

  Läs gärna om några av våra kunder som satsat på en modern it-lösning, Lindex, MQ och Hallsbergs kommun.

  Vi meddelade i mitten av januari att vi förlänger stödet för våra program mot skadlig kod i Windows XP till 14 juli 2015. Vi vill vara tydliga med att detta inte innebär att det är säkert att använda Windows XP efter den 8 april i år eller att supporten för Windows XP förlängts. Anledningen till att stödet för tjänster som Microsoft Security Essentials, System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security och Windows Intune förlängts är för att underlätta resan för företag som är mitt uppe i processen att flytta till en modern it-miljö.

   

  Den 8 april upphör även supporten för Office 2003. Läs mer om vad det innebär här.

  Uppdatera till en nyare version av Windows före den 8 april, se till att skydda din dator och din information. Inte minst – välkommen att glädjas åt det som modernare it kommer att ge dig.

  Vänligen,

  Thomas Floberg
  Affärsområdeschef för Windows och Surface


  0 0

  I syfte att lyfta fram goda exempel på skolledare instiftades innovativa skolledarpriset av Microsoft i samarbete med Lärarförbundet 2011. Priset premierar duktiga skolledare som via ett hållbart skolutvecklingsarbete säkrar att deras skola ger eleverna möjlighet att lyckas och utvecklas.

  Juryn, som består av representanter från Microsoft och Skolledarföreningens styrelse, har beslutat att utse följande tre finalister: 

  Birgitta Tornberg, förskolechef/rektor, Ormbergsskolan Luleå

  På Ormbergsskolan arbetar alla med formativ bedömning och elevresultaten i Birgittas ”framtidsverkstad” är goda. Hon driver skolan framåt, såväl med hjälp av digitala verktyg som stöd för pedagogisk utveckling, som genom sociala medier och blogg. Hon stimulerar lärarnas kollegiala lärande och är själv en del av ett utvidgat skolledarkollegium. IKT i betydelsen medie- och informationskunnighet samt omvärldsbevakning är viktigt för Birgitta. Via ett brett kontaktnät med politiker och näringsliv ökar hon samverkan mellan skola och samhälle. Med hjälp av studenter från Luleå Tekniska Universitet som stöd till lärarna, inför Birgitta ett nytt, ej talat språk, programmeringskunskap, vilket gör eleverna till producenter istället för konsumenter.

  Mikael Parknäs, rektor Smedingeskolan, Kungsbacka

  Skolutveckling är digitalt lärande, enligt Mikael. Han använder tekniken, bland annat 1-1, interaktiv vägg, för att utveckla sin skola och är flitig på hemsida, blogg och sociala medier där han delar med sig av sina kunskaper och fyller på sina egna. Mikael medverkar ofta i fortbildningsinsatser på konferenser och mässor. Genom en medveten omvärldsbevakning fångar Mikael nytänkande, som han utvecklar och förädlar tillsammans med personalen. Kommunikation, samarbete och pedagogiskt synsätt lärarna emellan har utvecklats. Lusten att undervisa och lära har ökat hos både lärare och elever.

  Gunilla Rasmusson, bitr. rektor, Munkhätteskolan, Malmö

  Gunilla är en engagerad och kreativ pedagogisk ledare, som drivs av stark tilltro till sin personal och skolans elever. I ett utsatt område med usla skolresultat och negativ publicitet, har skolan med hjälp av datorstödd skriv- och läsutveckling (ASL) och reciprok undervisning (RU) stadigt förbättrat elevresultaten. Gunilla har initierat inköp av interaktiva whiteboards som stöd för lärande och omvärldsbevakning. Hon stimulerar det kollegiala lärandet genom regelbundna lärande samtal, s.k. dialogtid, med personalen och låter lärare för de lägsta klasserna dela med sig av sina kunskaper till lärare i årskurs 7-9. Gunilla tar emot många studiebesök och uppmuntrar sina lärare, att via Centrum för pedagogisk inspiration i Malmö, dela med sig av sina kunskaper.

  Priset delas ut i samband med Skolledarkonventet den 27 februari 2014 i Stockholm.

  Läs mer om Microsoft initiativ och möjligheterna med ny teknologi i undervisningen. 


older | 1 | .... | 31 | 32 | (Page 33) | 34 | 35 | .... | 44 | newer