Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 29 | 30 | (Page 31) | 32 | 33 | .... | 44 | newer

  0 0

  Nu lanseras Swedavias flygplatsapp även för Windows Phone 8 och Windows 8. I appen får resenärerna tillgång till en rad ”on the go” funktioner förknippade med resan. Resenärerna får enkelt information om ankomst- och avgångstider i realtid såväl som gate- och boardingtime. Nu går det också att snabbt ta reda på ankomsttiden för bagaget.

  Idag lanseras Swedavias app specifikt för Windows samtidigt som den befintliga appen för Android och iPhone uppdateras. Nu kan även Windows-användarna följa ankomst- och avgångstider i realtid, få gate- och bordingtime, se utbudet av restauranger och butiker och på ett smidigt sätt förboka parkering vid Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport.

  - De resenära funktionerna i appen underlättar vistelsen på flygplatsen och är uppskattade av våra resenärer. Förutom att ge snabb tillgång till information vill vi även inspirera genom att lyfta fram vårt övriga utbud på flygplatsen som parkering, mat och shopping, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

  - Vi tycker det är roligt att Swedavia väljer att satsa på Windows Phone 8 och Windows 8. Det stärker vårt apputbud lokalt samtidigt som det ger våra användare mycket bra information inför och under resan, säger Anna Ström, affärsområdeschef för Windows Phone.

  Följande information kommer att finnas för samtliga flygplatser i Swedavias app för Windows Phone 8 och Windows 8

  - Möjlighet att välja flygplats
  - Avgående: information om avgångar inklusive gate och boardingtime
  - Ankommande: information om ankomster inklusive bagaget kommer
  - Information om flygplatsens utbud av restauranger och caféer
  - Information om flygplatsens utbud av butiker och serviceutbud
  - Nyheter från flygplatsen
  - Kontaktinformation

  Ytterligare flygplatsspecifika funktioner

  - Karta över flygplatsens terminaler: Arlanda och Landvetter
  - Parkeringsbokning: Arlanda och Landvetter
  - Parkeringskarta: Arlanda, Landvetter, Bromma Stockholm Airport och Malmö Airport

  Hämta appen Swedavia Swedish Airports här:

  Till Windows Phone 8

  Till Windows 8

  Följande flygplatser ingår i appen: Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport, Bromma Stockholm Airport, Malmö Airport, Ronneby Airport, Visby Airport, Åre Östersund Airport, Umeå Airport, Luleå Airport samt Kiruna Airport

   


  0 0

  Nu finns Instagram och Waze till Windows Phone 8. Apparna är bara två i raden av de nu över 190 000 apparna i Windows Phone Store.

  Instagram är den mest sökta appen till Windows Phone 8, så självklart känns det fantastiskt roligt att våra användare idag kan ladda hem den. Det är verkligen ett styrkebesked att allt fler utvecklare satsar på Windows Phone 8, dagligen utökas utbudet med nästan 500 appar, säger Anna Ström, affärsområdeschef för Windows Phone på Microsoft i Sverige

  Med över 150 miljoner användare runt om i världen är Instagram en av de absolut populäraste apparna för smartphones, och nu finns den till Windows Phone 8. Appen har fullt stöd för Live Tiles samtidigt som den kommer fullpackad med alla fotofilter som du känner igen från andra plattformar.


       

  Idag släpps även den populära trafik- och navigeringsappen Waze till Windows Phone 8. Tillsammans med dina medtrafikanter samlar du in och delar rådande trafikförhållande längs med våra vägar. Något som kan spara både tid och pengar när du ska köra någonstans. Genom att ha Waze igång när du kör skickas löpande information som andra användare kan använda sig av när de planerar sin egen resa. Du kan även manuellt rapportera in olyckor eller andra vägproblem och på så sätt varna dina medtrafikanter.


       
  Enligt IDC är Windows Phone 8 den snabbast växande plattformen på marknaden. Något som självklart är glädjande, även om jag inte blir förvånad. Vi har ett personligt och unikt erbjudande med ett stort urval av telefoner i flera olika prisklasser, säger Anna Ström

  Instagram och Waze är bara två exempel på starka tillskott till Windows Phone 8 under de senaste veckorna. Efterfrågade appar som Vine och Swish och Windows Phone 8-unika appen PicHit.Meär bra exempel på nya tillskott i app-utbudet. Idag lanserade även Swedavia sin flygplatsapp. Även Windows Phone 8-plattformen fortsätter att utvecklas, förra månaden berättade vi om Windows Phone 8 Update 3 som rullas ut just nu.

  Ladda hem Instagram här
  Ladda hem Waze här
  Ladda hem Vine här
  Ladda hem Swish här
  Ladda hem PicHit.Me här
  Ladda hem Swedavias flygplatsapp här


  0 0

  Microsoft som under två år drivit initiativet Jobba hemma-dagen tar nu hjälp av tre inspiratörer för att lösa problem och utmaningar med att jobba utanför kontoret.

  Tack vare modern IT är det en självklarhet för många att arbeta hemifrån eller från andra platser utanför kontoret. Men alla utmaningar med det moderna arbetslivet kan inte lösas med IT. Därför tar Microsoft nu hjälp av tre industridesigners – vi kallar dem för inspiratörer, för att få fram nya produkter och lösningar som ska underlätta det nya arbetslivet.

  Mikaela, Bashar och Björn är de lovande industridesigners som fått i uppdrag av Microsoft att under sex månader ta fram lösningar som möjliggör för fler att få jobbet gjort, oavsett var de jobbar. De har fria händer och kommer själva att få välja vilken utmaning de vill ta sig an. Arbetet avslutas med en vernissage den 10 april i Stockholm där inspiratörerna presenterar sina färdiga lösningar. Vi kommer följa inspiratörerna under arbetets gång. Dels genom deras egna sociala medier och även i Microsofts sociala medier. 

  Som ung entreprenör är detta en fantastisk möjlighet. Jag ser fram emot att få bidra med min kreativitet för att få fram innovativa koncept som kan främja flexibelt arbete, säger Mikaela Rehnmark, en av inspiratörerna och Industridesigner på R-ID.

  De tre inspiratörerna är:

   

   

   

   

  Mikaela Rehnmark, nyutexaminerad Industridesigner som driver eget företag. Har bland annat designat en möbel för Arlanda.
  Twitter: https://twitter.com/MikaelaRehnmark
  Portfolio: http://www.behance.net/MikaelaRehnmark
  Designprocess för Arlanda möbelprojekt där man kan följa hela resan, idé till färdig möbel:
  http://www.behance.net/gallery/Airport-Furniture-Stockholm-Arlanda-Airport/4417121
  Företagshemsida: http://r-id.se/

   

   

   

   

  Bashar Mansour, Industridesigner som driver eget företag inom design och produktutveckling.
  Twitter: https://twitter.com/bashar_mansour
  Blogg: http://kodaform.se/?page_id=20
  Facebook: www.facebook.com/BashaaarM
  Instagram: http://instagram.com/basharm
  LinkedIn: http://www.linkedin.com/pub/bashar-mansour/76/baa/894

   

   

   

   

   

  Björn Fjaestad, studerar industridesign vid Lunds Tekniska Universitet.
  Facebook: https://www.facebook.com/bjorn.fjaestad
  Twitter: https://twitter.com/Icebjorn
  hemsida(kombinerad portfolio blogg): fjaestaddesign.com

   

  Om jobba hemma-dagen
  Jobba hemma-dagen äger rum den 5 februari 2014 och är ett initiativ från Microsoft som manifesterar fördelarna med flexibelt arbete. Deltagare i jobba hemma-dagen har en gemensam tro på att arbete inte är en plats man går till utan något man gör. Flexibelt kontorsarbete har fördelar för såväl företag som medarbetare – det ger ökad produktivitet och enklare vardag. För att attrahera rätt medarbetare idag och i framtiden, krävs en flexibel syn på arbete.

  För mer information
  Anna Averud
  Affärsområdeschef för Office på Microsoft
  073-408 29 22
  annaa@microsoft.com


  0 0
 • 11/21/13--05:04: Molnsatsning lyfter SATS
 • En aggressiv molnstrategi med tyngdpunkt på produkter från Microsoft ger träningskedjan SATS en bättre IT-miljö. Därmed underlättas företagets fortsatta expansion samtidigt som kunderna erbjuds bättre service.

  Träningstrenden i Sverige håller i sig med oförminskad styrka. Ett tecken på detta är att antalet deltagare i utmanande lopp slår alla rekord – nästa års upplaga av Vasaloppet blev fulltecknat bara tio minuter efter att biljetterna släpptes i mars.

  Det betyder också att det finns en god marknad för landets träningskedjor. Tätplatsen i Norden innehavs av SATS som har 108 träningscenter med 275.000 medlemmar. På nordisk nivå har SATS cirka 4.500 medarbetare som arbetar hel-eller deltid. En majoritet av dessa tillbringar sina arbetsdagar ute på träningscentren vilket kräver att IT-miljön ska fungera även i en decentraliserad verksamhet.

  För att bättre kunna möta den utmaningen har SATS valt en molnlösning med Microsoft Office 365 och Microsoft CRM Online.

  - Det handlar om alla delar i lösningen: mail, Sharepoint intranät, Lync och CRM. Alla medarbetare har snabb och smidig tillgång till mail och eftersom vi är spridda över flera orter och flera länder används Lync i stor utsträckning för den interna kommunikationen, säger Arvid Johansson, CIO på SATS.

  Tidigare använde SATS samma produkter men lokalt och i egen drift. Den nya lösningen gör det möjligt för företaget att fokusera mer på att utveckla själva träningsverksamheten.

  - Vi är en relativt liten organisation och vi har stort fokus på att driva utvecklingen framåt gentemot verksamheten. Basteknik är dyrt och vi jobbar för att tjänstefiera den bland annat genom att använda molntjänster. I och med att vi växer kan vi nu hantera det på ett mycket bättre sätt, det blir mycket lättare att öppna nya center.

  Övergången till en molnbaserad IT-miljö har tagits emot väl av personalen, enligt Arvid Johansson.

  - Skiftet att gå över till molnet är i sig inget som användarna egentligen ser annat än att systemen förhoppningsvis blir snabbare. På sikt innebär det att underhåll och uppgraderingar kommer att kunna ske per automatik.

   SATS har också vävt in den digitala tekniken i sina tjänster, 2012 lanserades introduktionsprogrammet SATS YouTM som är byggt på CRM Online. Genom denna får medlemmarna ett skräddarsytt träningsprogram på åtta veckor samt tillgång till en personlig tränare för att få hjälp att komma igång och anpassa programmet.  Träningen följs upp digitalt genom att medlemmar via webb eller mobilapp kan nå sitt träningsprogram samt titta på inspirerande videor och få tillgång till instruktioner och träningstips.

  - Den personlige tränaren kan sköta hela dialogen med medlemmen via dator eller mobil och kunden har möjlighet att enkelt följa upp sin egen utveckling och sina framsteg, säger 
  Arvid Johansson.  

  Och den digitala utvecklingen kommer att fortsätta hos SATS.

  - Det är definitivt en bana som vi kommer att följa och vi ser just nu på en massa olika möjligheter. De digitala tjänsterna inspirerar våra medlemmar att träna mer och gör att det trivs ännu bättre hos oss, säger Maja Thermaenius, Projektledare för utvecklingen hos SATS.

  Kontaktperson

  Arvid Johansson, CIO, SATS
  Tel: 073-373 24 06
  arvid.johansson@sats.se


  0 0

  Igår, den 28 november, hade Microsofts fastighetschef Lotta Bergius det stora nöjet att ta emot priset för Sveriges Snyggaste Kontor 2013, på en prisutdelningsceremoni på Oscarsteatern i Stockholm. Priset består av, förutom äran och uppmärksamheten, en skulptur av Ernst Billgren som nu står i Microsofts reception.
   
  Tidigare i år blev Microsoft Sverige utnämnt till Sveriges bästa arbetsplats av Great Place To Work. Båda dessa pris är tillsammans en bekräftelse på att vi tänker rätt, inte bara när det gäller tekniken, utan även när det de övriga två delarna  - platsen och personerna – som krävs för framgångsrika förändringsprojekt.

  - Det är fantastiskt kul att vi uppmärksammas för vårt långsiktiga arbete med att forma arbetsplatsen till Det nya arbetslivet. Intresset är enormt stort från andra verksamheter, vi har redan haft tusentals besökare som inspirerats sedan vi invigde det nya kontoret i april, säger Heléne Lidström, projektledare för Det nya arbetslivet.

  Tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor arrangeras av Lokalnytt och i år är det tredje året i rad som man uppmärksammar det kontor som bedöms bäst utifrån kriterierna stil, arbetsmiljö och nytänkande.

  Under hösten har företag över hela Sverige kunnat nominera sina kontor till tävlingen. Tre finalbidrag har röstats fram, där en kvalificerad jury, under ledning av arkitekten Magnus Månsson, har utsett vinnaren.

  Priset vanns i hård konkurrens av fastighetsbolaget Vasakronan i Stockholm som kom tvåa, trea kom AMF Fastigheter, också i Stockholm.

   

   


  0 0

  Microsoft vidtar åtgärder för att ytterligare säkra sina användares information från övervakning. Förstärkt kryptering av flera tjänster, förstärkta rättsliga riktlinjer och ökad transparens i koden kommer att implementeras under 2014.

  - Vi vill att alla våra kunder ska känna sig trygga när de väljer våra tjänster och lösningar. Genom de här förbättringarna förstärker vi både integritetsskyddet och säkerheten säger Daniel Akenine, nationell teknikchef för Microsoft Sverige

  Förstärkt kryptering
  Microsofts produkter och tjänster är redan krypterade för att skydda användarna. Nu tar vi ytterligare åtgärder för att förstärka och förbättra krypteringen för tjänster som Outlook.com, Office 365, SkyDrive och Windows Azure.

  Innehåll som skickas mellan användare och Microsoft, eller innehåll som skickas mellan våra datacenter kommer att krypteras som standard för att skydda informationen från övervakning och olaglig datainsamling. Bland annat kommer vi använda oss av metoder som Perfect Forward Secrecy och 2048-bitats nyckellängd.

  Förstärkta rättsliga riktlinjer
  Microsoft kommer även i fortsättningen att arbeta efter tydliga rättsliga riktlinjer när det handlar om att lämna ut information om företag och myndigheter som använder Microsofts tjänster. Vi strävar alltid efter att meddela det berörda företaget eller myndigheten när vi mottagit en ansökan om att lämna ut information. I de fall där vi åläggs med munkavel för att inte kunna göra detta kommer vi ta ärendet till domstol för att få ett beslut.

  Microsofts ståndpunkt är att brottsbekämpande organ kan gå direkt till företaget eller myndigheten i fråga och begära ut informationen, precis som de gjorde innan informationen flyttades till molnet.

  Transparens i koden
  Microsoft kommer öppna nya center för kodgranskning och utbildning där vi kommer erbjuda statliga kunder en ökad transparens till vår källkod. Detta för att de själva ska kunna kontrollera integriteten och säkerställa att det inte finns några dolda bakdörrar i systemet.

  Mer information finns på Microsoft bloggen

  För mer information kontakta
  Daniel Akenine, nationell teknikchef på Microsoft Sverige
  daniel.akenine@microsoft.com
  073-408 31 36


  0 0

  Microsoft Advertising har skapat en ny nordisk organisation för att möta den ökande efterfrågan från annonsörer och mediebyråer som planerar kampanjer. Syftet är att göra det enklare och mer effektivt för annonsköpare att nå en köpstark målgrupp via Microsofts attraktiva kanaler på lokal och nordisk nivå.

  Internetanvändare interagerar allt mer med varumärken som engagerar och underhåller dem i relevanta och avskalade miljöer på olika plattformar. Med de nya organisationen möter Microsoft Advertising annonsörernas och byråernas behov att kunna köpa nordiska kampanjer på ett enklare och mer effektivt sätt. Den nya nordiska organisationen kommer ha kontor i Stockholm, Köpenhamn, Oslo, och Helsingfors.

  Vi vill göra det enklare och effektivare för våra annonsköpare att på ett relevant sätt bygga relationer med våra användare. Därför skapar vi en nordisk organisation där vi kan erbjuda attraktiva lösningar, lokalt och nordiskt, med en total räckvidd på över 10,8 miljoner säger Ulrik Krag, nyligen tillträdd chef för Microsoft Advertising i Norden.

  Rikard Bildsten, tillträdde som ny Sverigechef för Microsoft Advertising i början av november efter olika roller inom Microsoft Advertising, är väldigt positiv till den nordiska omorganisationen.

  Jag ser verkligen fram emot att leda vårt säljteam under en spännande period. Vi erbjuder nya och kraftfulla annonslösningar inom både Skype, MSN, Xbox och Outlook.com. Det är särskilt roligt att vår nya e-postprodukt Outlook.com är så populär bland användarna säger Rikard Bildsten, Sverigechef på Microsoft Advertising.

  Nettoräckvidden i Microsoft Advertising nordiska produktportfölj är hela 10,8 miljoner användare (Comscore, augusti 2013). Annonsörer och partners når användare på engagerande, relevanta och värdefulla sätt genom personlig kommunikation på Skype, underhållning och nyheter på MSN, spel, TV och video på Xbox, personliga email i Outlook.com samt sökningar på Bing – upplevelser som sammanvävs och förstärks genom Windows 8.


  0 0

  Varje år vid denna tid riktas världens ögon mot Sverige, när Nobelpriset delas ut till ledande personer som förändrar världen till det bättre. När de prestigefyllda pristagarna tillkännages i oktober och när de får sina priser i december märks en 100-faldig ökning av besökare på www.nobelprize.org med trafik på upp till tre miljoner träffar på bara en vecka.

  "Våra användare är krävande användare" säger Mattias Fyrenius, vd för Nobel Media, det företag som ansvarar för förvaltning och utveckling av medierättigheter kopplade till Nobelpriset. "Vi kan inte misslyckas under veckan i oktober och under veckan i december. Vi måste vara igång och leverera god service, och vi måste ha en partner som kan hantera den volymen och den kvalitén som våra användare kräver."

  Se Mattias Fyrenius och Microsofts Richard Lind berätta mer om samarbete och framtidsplaner i en kort film, eller läs mer nedan.


  Med ambitionen att leverera en pålitlig service till allmänheten fattade Nobel Media beslutet att migrera sina system till Windows Azure bara några veckor före pristagarna skulle tillkännages i oktober 2013. Migreringen var en stor framgång, och besökarna upplevde en smidig och pålitlig service under hela den hektiska perioden.

  Men Microsoft Azure har inte bara förmågan att leverera under rusningstrafik. Den ger också den nödvändiga skalbarhet, såväl uppåt som nedåt, för att Nobelprisets websida ska ha lagom stor kapacitet även under de lugnare perioderna. Ur ett tekniskt perspektiv är det faktum att Windows Azure är öppet en annan stor bonus, eftersom det kan tillgodose Nobel Medias LAMP-Stackbaserade lösning, som bygger på annan teknik än Microsofts egna.

  Förhållandet mellan Microsoft och Nobel Media kommer att blomstra enligt båda parter. "Nobel ger ju ut pris för gärningar som är bra för mänskligheten, och som ofta är nära kopplade till utbildning, vilket är något som är väldigt viktigt även för Microsoft. Vi är väldigt stolta över att få hjälpa ett så prestigefyllt varumärke som verkar för en så ädel sak” säger Richard Lind, Teknisk Direktör på Microsoft Sverige.


  0 0

  Microsoft och Inet inleder ett samarbete för att i Inets butiker praktiskt visa besökarna hur ekosystemet runt Windows 8 kan användas i hemmen.
  Vi är stolta över att samarbeta med ett av världens största IT-företag, både kunskapsmässigt och produktmässigt, och glada över att ge våra kunder möjlighet att uppleva det allra senaste, säger Johan Wahlberg, marknadschef för Inet.

  Datorhandlaren Inet samarbetar nu med Microsoft genom att i Inets butiker ge besökarna möjlighet att se och testa hur olika enheter fungerar tillsammans i hemmet med hjälp av ekosystemet runt Windows 8.

  Vi ser på kundtillströmningen att detta är ett eftertraktat sätt att öka kunskapen i våra butiker. Kunderna kommer till oss för att få bra rådgivning, när vi dessutom ger expertråd tillsammans med våra partners blir det ännu tydligare att vi tar ansvar för produkterna vi säljer. Det är jätteviktigt att som kund få uppleva och förstå hur man ska använda produkterna på bästa sätt. Användandet av datorn förändras och vi vill hjälpa våra kunder att hänga med, säger Johan Wahlberg.

  Vi är glada över det starka partnerskapet med Inet. De ser potentialen och tror på ekosystemet runt Windows 8. Samarbeten av det här slaget är värdefulla då kunderna enkelt får uppleva styrkan med Windows 8-plattformen, säger Pierre Carlson, Retail Sales & Marketing Director på Microsoft.
   
  Inet har tillsammans med Microsoft inlett ett samarbete för att visa fördelarna med ekosystemet runt Windows 8 för besökarna i Inets butiker i hela landet

  Den gemensamma satsningen påbörjades i augusti 2013 genom att på en avsedd yta i Inets butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö visa upp hur flera olika produkter samverkar med hjälp av Windows 8. De inledande eventen var mycket uppskattade. Syftet är att ge besökarna möjlighet att kunna uppleva det senaste och låta experter från både Microsoft och Inet att svara på frågor.

  Att samarbeta med ett så viktigt och trendsättande företag som Microsoft betyder mycket för vår status som återförsäljare till deras produkter, både deras hårdvara och mjukvara, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

  Lördag 14 december genomförs nästa serie med events i Inets butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö.


  0 0

  Att utveckla en egen plattformslösning skulle ta för lång tid tyckte insamlingsföretaget Pennybridge. Valet föll på .net – ett ramverk med kort utvecklingstid.

  Svenska Pennybridge startar sin nya verksamhet som ger privatpersoner och snart även företag en plattform för insamling till välgörenhet och föreningsliv. Med hjälp av lösningen kan givarna föra över pengar till olika organisationer vid ett och samma tillfälle, vilket förenklar för givare som vill engagera sig i fler välgörande ändamål.

  Bonigi i Huskvarna har hjälpt Pennybridge att utveckla plattformen och Nitma sköter hosting och drift.

  Vi var först inne på att bygga tjänsten på en e-handelsplattform, men det visade sig vara en för stor kostym för våra ändamål, säger Daniel Bergqvist, VD på Pennybridge. Med .net kan vi välja de delar av ramverket som passar vårt syfte och vår storlek på tjänsten, samtidigt som det ger oss möjlighet att växa i framtiden.

  På sikt räknar Pennybridge med expansion utomlands. Intresset är stort i bland annat USA.

  En amerikan skänker fem gånger så mycket som en svensk till välgörenhet. Vi har fått tydliga indikationer på att vår lösning är intressant även utanför vårt lands gränser, säger Daniel Bergqvist.

  Att registrera sig på pennybridge.org är gratis. Av de belopp som skänks går 95 procent till respektive välgörenhetsorganisation, de kvarvarande fem procenten tillfaller Pennybridge för att täcka utvecklings- och driftkostnader.

  Läs mer om Pennybridge plattformslösning här!

  För mer information, vänligen kontakta:

  Daniel Bergqvist
  VD, Pennybridge
  Tel: 0736-26 81 14
  daniel@pennybridge.org 

   

   

   


  0 0

  Nu gör Microsoft det enklare än någonsin att byta från Gmail till Outlook.com. Den nya tjänsten hjälper dig att importera ditt Gmail-konto med alla dina mail och kontakter till Outlook.com.

  När du ansluter ditt Gmail-konto kommer tjänsten att importera alla dina mail till din inbox på Outlook.com, strukturen på din inbox och läst/oläst-statusen kommer att bevaras. Även alla dina kontakter kommer automatiskt att finnas i Outlook.com. Om du vill kan du fortsätta att skicka dina mail från din @gmail.com-adress, direkt från Outlook.com.

  Outlook.com har över 400 miljoner aktiva användare och är en modern mailtjänst som är anpassad att fungera lika bra med mus och tangentbord som på pekskärm. Med Outlook.com kan du enkelt chatta med dina vänner på Facebook och Google, du får tillgång till 7GB molnlagring på SkyDrive och kan använda Office webbappar, som till exempel Word och Excel.

  Det är enkelt att byta från Gmail till Outlook.com


  0 0

  Telecomputing meddelar idag att de går med i det globala molninitiativet Microsoft Cloud OS Network, för att erbjuda ökad produktivitet och flexibilitet. Microsoft Cloud OS Network har många molntjänstleverantörer anslutna över hela världen och Telecomputingär en av de första i Sverige att ansluta sig till nätverket. Alliansen gör det möjligt för Telecomputing att kombinera sina lokala produkter och tjänster med Microsofts molnplattform, vilket ger nordiska kunder hög flexibilitet och lösningar som är anpassade efter deras behov.

   

  "Genom att gå med i Cloud OS Network kan vi erbjuda våra kunder Microsofts marknadsledande molnplattform och integrera detta med lokala tjänster som behövs för att möta nordiska marknaden och lagkrav. Det nya erbjudandet ger kunderna flexibla molnlösningar baserade på den senaste Microsofttekniken, samtidigt som kostnaderna hålls till ett minimum" säger Kjell Tore Espeseth, CTO på Telecomputing.

   

  Cloud OS Network är ett globalt konsortium av 25 molntjänstleverantörer som tillhandahåller tjänster baserade på Microsofts molnplattform, inklusive Windows Server 2012 R2 med Hyper-V, System Center 2012 R2 och Windows Azure Pack. Leverantörerna stöder Microsofts Cloud OS-vision om en enhetlig plattform för infrastruktur, applikationer och data som sträcker sig över kundernas datacenter, Windows Azure och leverantörers moln.

   

  "Vi ser en ökad efterfrågan på flexibla och dynamiska molntjänster och fokuserar på att leverera mervärdestjänster till den nordiska marknaden som uppfyller dessa behov. Genom att gå med i Cloud OS Network kan vi snabbt och kostnadseffektivt utveckla nya tjänster, locka nya kunder och öka intäkterna," säger Espeseth.

   

  Telecomputing kan nu erbjuda gränslösa datacenter för applikationer, data och device management. Det innebär att kunderna kan fokusera på sin kärnverksamhet istället för att hantera ett datacenter.

   

  ”Genom att kunder kan nyttja en välkänd plattform baserad på Windows Server Hyper-V, System Center och Windows Azure Pack när de arbetar med en driftsleverantörs tjänster, ger Cloud OS Network fördelen av molntjänster på kundens egna villkor. Som partner i Cloud OS Network kan Telecomputing uppfylla kunders växande behov av konkurrenskraftiga hybridlösningar som är både flexibla och
  kostnadseffektiva," säger Anders Wendt, Produktchef Datacenter på Microsoft Sverige.

   

  För mer information, vänligen kontakta:

  Telecomputing AS : Kjell Tore Espeseth, CTO, tlf : +47 93 48 37 62

  Microsoft AB: Anders Wendt, Produktchef Datacenter, andersw@microsoft.com


  0 0

  Idag lanseras Microsoft Cloud OS Network, ett globalt konsortium av mer än 25 molntjänsteleverantörer som tillhandahåller tjänster som bygger på Microsoft Cloud Platform: Windows Server med Hyper-V, System Center och Windows Azure Pack.

   

  Företagen som gått med i nätverket ställer sig bakom Microsofts Cloud OS vision om en enhetlig plattform som spänner över kunddatacenter, Windows Azure och leverantörsmoln. Medlemmarna i Cloud OS Network erbjuder Microsoft-validerad, molnbaserad infrastruktur och applikationslösningar som är utformade för att möta kundernas behov.

   

  Läs mer om Cloud OS Network i den internationella Microsoftbloggen. Om du är nyfiken på att höra leverantörernas perspektiv så berättar Telecomputing om sitt engagemang här.

   


  0 0

  Tieto går med i Microsofts Cloud OS Network för att ytterligare utveckla tjänsterna i Tieto Productivity Cloud, som erbjuds i de nordiska länderna. Cloud OS Network är ett globalt konsortium bestående av molntjänstleverantörer som har tagit till sig Microsoft Cloud OS-visionen.  Dessa organisationer erbjuder lösningar för infrastruktur och produktivitetstjänster som baseras på Microsoft validerade plattform utformad för att uppfylla företagens affärsbehov. Avtalet gör det möjligt för Tieto att fortsätta utveckla lösningar på Microsofts molnplattform.

  Nätverkets medlemmar kombinerar branschledande Microsoftteknik med den egna expertisen inom datadrift och geografisk expertis, för att ge kunderna full flexibilitet och omfattande valmöjligheter för en hybrid datacenterlösning.

  "Våra kunder söker den bästa leveransmodellen för sina Microsoftbaserade lösningar. Tieto kan stödja kunden i deras egna dedikerade miljö, i en privat molnlösning i Tieto Productivity Cloud, i Microsofts publika moln eller i en hybridlösning som kombinerar dem. Tieto Productivity Cloud, baserat på Microsofts molnplattform, möjliggör en fullserviceleverans över olika molnlösningar med sömlösa övergångar, " säger Mikko Pulkkinen, Vice President, Managed Services, Shared Services, Tieto.

  Microsofts molnplattform ger en enhetlig infrastruktur över kunders egna datacenter, Windows Azure, och tjänsteleverantörsmolnlösningar. Detta ger kunderna fler valmöjligheter och större flexibilitet än från någon annan molnleverantör i branschen. "Medlemmar i Cloud OS Network tillhandahåller en pålitlig Microsoftplattform för molnlösningar. Genom att säkerställa en stringens i olika miljöer samt erbjuda möjligheten att välja från en mängd moln – publika, partnerdriftade eller hybrida – erbjuder Tieto kunderna flexibla molnlösningar som bäst motsvarar deras behov," säger Takeshi Numoto, Corporate Vice President, Server and Tools Marketing, Microsoft. 

  Kunderna kan välja en kombination av tjänster som Microsoft Sharepoint, Microsoft Exchange, Microsoft Lync, Microsoft SQL Server, Microsoft BizTalk, Microsoft Active Directory och Microsoft Dynamics CRM-tjänster  vilka kan levereras i en hybrid molnlösning.

   

   

   


  0 0

  Konkurrensen på TV-marknaden ökar ständigt. Bara under de senaste två åren har den skruvats upp av nya film- och playtjänster på internet. Det är viktigt att få nya kunder, men kanske ännu viktigare att behålla de man redan har. För att möta konkurrensen förbättrar Boxer TV-Access sin kundkommunikation med hjälp av artificiell intelligens och en beslutsstödslösning byggd av Random Forest på Microsoft SQL Server Enterprise 2012.

   

  – Den här lösningen har blivit en stor succé i företaget. Den hjälper oss att komma med rätt erbjudanden till rätt kunder i rätt tid. Därför har vi blivit betydligt bättre på att behålla våra kunder, säger Martin Carlsson, CIO på Boxer.

   

  Tekniken där man tillämpar artificiell intelligens på affärsinformation kallas Data Mining. Genom att statistiskt kombinera och analysera olika typer av kundinformation kan sannolikheten för olika beteenden beräknas. Detta kan till exempel baseras på var en kund bor, vad kunden har för abonnemang, hur kunden agerat och agerar just nu tillsammans med tidigare avhoppsstatistik.

   

  Denna typ av lösning lär sig automatiskt och förbättrar sig själv över tiden, och lösningen kan ofta byggas på en plattform som de flesta bolag redan har.

   

  – Random Forest  har varit kreativa och nytänkande i skapandet av Boxers nya BI-lösning och använt sig av prediktiv analys. Det är sådant som verkligen gör skillnad för kunderna, säger Tommy Flink, Marknadsansvarig Beslutsstöd på Microsoft Sverige.

   

  – Vi har sedan länge valt att satsa på Microsoft-miljö. Därför var det naturligt för oss att använda Microsoft-produkter när vi skapade den här lösningen, säger Martin Carlsson.

   

  – För företag som har tillgång till en BI-lösning som baseras på Microsofts verktyg blir det betydligt enklare och mycket mindre kostsamt än om de använder externa analysverktyg. Tekniken för att kunna skapa en lösning som Boxers finns redan på plats, säger Gustav Rengby, områdesansvarig för kundanalys på Random Forest, konsultbolaget som hjälper Boxer att ta fram lösningen.

   

  Bild: Tommy Flink, Marknadsansvarig Beslutsstöd på Microsoft Sverige.


  0 0

   Idag lanserar Microsoft nya Visual Studio 2013 och. NET 4.5.1, och det är även debuten för en ny uppsättning utvecklartjänster som kallas Visual Studio Online.

  Som en del av Microsofts Cloud OS strategi kommer Visual Studio Online in med en uppsättning av molnbaserade tjänster som körs på Microsoft Azure. Visual Studio Online är ett komplement till Visual Studios verktygslåda, som gör det möjligt för utvecklare att snabbt skapa, driftsätta och hantera program.

  -          Med kombinationen Visual Studio 2013, Windows Azure och MSDN levererar Microsoft en oöverträffad molnplattform med värdefulla verktyg för utvecklare, säger Microsofts talesperson Åsa Nygren.

  Lanseringen sker vid ett event i New York som kan följas, nu eller vid senare tillfälle, via denna live-stream. I Sverige följs livestreamingen med spänning på konserthuset Musikaliska i Stockholm, samt även på
  Star Republic i Göteborg, där hundratals medlemmar från den svenska utvecklargruppen SweNug samlats för att uppleva och diskutera nya Visual Studio.

  Fler detaljer om nya Visual Studio finns i den senaste bloggposten av Soma Segar, vice president på Microsofts utvecklardivision. Den senaste versionen kan laddas ner på Visual Studio 2013 Download page.

   


  0 0

  En knapp månad efter försäljningsstarten av Surface 2 i Sverige konstaterar Microsoft och Siba att intresset för surfplattan slår företagens alla förväntningar.

  - Det är mycket glädjande att se att försäljningen av Surface 2 överträffat våra förväntningar. Att Microsoft med sina unika Surface 2-produkter på allvar tar upp kampen om de krävande målgrupper som bland annat efterfrågar en topputrustad dator med samma formfaktor som en surfplatta är intressant för branschen, säger Marina Davarinou, marknadschef på SIBA  Surface 2 lanserades i Sverige den 22 oktober och finns tillgänglig i två storlekar, 32 GB och 64 GB lagringsutrymme. Förutom hos Siba kan konsumenter köpa Surface 2 hos Elgiganten, MediaMarkt och Telenor. Microsoft arbetar intensivt för att säkerställa tillgången av Surface 2 så att kunder inte möts av tomma hål i butikshyllorna. För företagskunder finns Surface 2 tillgänglig hos Atea och Dustin.

  Jag är inte förvånad över att intresset för Surface 2 är stort. Surface 2 är en unik surfplatta som har funktioner som ingen av våra konkurrenter kan erbjuda. Bland annat finns Office 2013 RT installerat vilket gör att du kan jobba i Excel, Word, PowerPoint, Outlook och OneNote direkt i din surfplatta, säger Roger Westerlund, kategorichef för Surface på Microsoft

  Rekommenderade försäljningspriser
  32 GB – 3 895 SEK
  64 GB – 4 795 SEK

  På Surface-bloggen kan du hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna om Surface

  Bildmaterial hittar du här


  0 0

  IT-branschen behöver lyfta fram fler briljanta kvinnor. Därför letar nu Microsoft för elfte året i rad efter Sveriges mest drivna, engagerade och entreprenöriella tjej som studerar data eller IT-relaterade ämnen på heltid på högskolan med minst ett år kvar av sina studier.

  Anmäl dig själv eller någon du känner här!

  VEM VI SÖKER
  Vår vinnare har ett stort intresse och engagemang för IT och är en driven, entreprenöriell och engagerad person, oavsett vad hon ger sig in i. Så om du eller någon du känner är den initiativrika tjej som på något sätt har inspirerat till utveckling och nya idéer under sin studietid – då är det läge att nominera. Årets IT-tjej kommer att ha ett givande år som ambassadör för IT-tjejer med mycket nätverkande och därför ser vi gärna att vår vinnare är aktiv i sociala medier samt student under hela 2014.

  OM PRISET
  Finalisterna bjuds in till ett heldagsevenemang på Microsoft i Akalla för intervjuer, case-lösning, mingel och andra aktiviteter. Detta är ett utmärkt tillfälle att lära känna företaget, nätverka med Microsofts HR-team och andra nyckelpersoner. Microsoft bjuder också in de tre toppkandidaterna till Universum Awards på Berns i Stockholm den 6 mars där en av dem koras till Årets IT-tjej 2014.

  Vinnaren bjuds in till många olika spännande och inspirerande evenemang under året, och får en egen mentor på Microsoft. Dessutom blir vinnaren en förebild och ambassadör för IT-intresserade tjejer i hela landet, och blir medlem i ett slutet nätverk av tidigare IT-tjejsfinalister som nu är verksamma i branschen. Som ambassadör för Microsoft får Årets IT-tjej självklart också en spännande hårdvaruprodukt.

   


  0 0

  Den 19-21 november finns vi på plats på Svenska Mässan i Göteborg tillsammans med våra strategiska partner inom offentlig sektor. Dessutom delar Microsoft ut priset Årets IT-kommun på tisdagen den 19e.

   

  Alla på plats har lång erfarenhet av att hjälpa kommuner, landsting, verk och myndigheter att möta dagens krav på reducerade kostnader och ökad effektivitet.

  Vår spännande utställningsyta är byggd utifrån Microsofts vision om Det nya arbetslivet. Kom förbi så bjuder vi på en kaffe och ger dig inspiration kring hur man kan använda teknik på nya
  innovativa sätt inom offentlig förvaltning.


  Vi kommer också bjuda på korta och intresseväckande presentationer från vår egen scen. Programmet hittar du här. Dessutom finns det tillfälle att uppleva våra senaste plattor och telefoner i
  produktutställningen.

   


  0 0

  Golfservices Norden arbetar sedan starten 2011 med att ge golfanläggningar nöjdare medlemmar samt att öka anläggningarnas lönsamhet. För att detta ska vara möjligt är en väl fungerande IT-plattform en förutsättning.

  Golfservices har valt att erbjuda golfanläggningarna Office 365 eftersom det ger både lägre driftkostnader och enklare hantering för anläggningarna.

  - Golfservice erbjuder golfanläggningarna analysstöd, utbildningsstöd och support. Många av anläggningarna har ett nätverk med upp till tio år på nacken. Det är både kostsamt och tidskrävande menar Carl-Johan Ekman, vd på Golfservices Norden.

  För att kunna erbjuda anläggningarna den bästa IT-plattformen gjorde Golfservice under 2012 en undersökning för att se vilka leverantörer och produkter som fanns på marknaden.

  - Det viktigaste var att lösningen bidrog till att främja lönsamhet, kommunikation och kunde fungera som en grund för vårt koncept. Microsoft Office 365 möter de krav som vår BI-plattform ställer. Med Office 365 kan användarna dela information och få tillgång till lösningen via telefoner, plattor och datorer. Det är precis vad vi vill erbjuda så det var en bra matchning, fortsätter Carl Johan Ekman.

  Intresset för Golfservice har ökat sedan de började erbjudande Office 365, enligt Carl-Johan Ekman uppskattas konceptet och anläggningarna köper tjänster i högre utsträckning än förr.

  - Men även kalkylen lockar. Att köra Office 365 kostar under 250 kronor per månad och användare för en anläggning, vilket kan jämföras med de 60 000 kronor som en ny server kostar med uppsättning och underhåll. Med elkostnader blir det en kostnad på cirka 2 500 kronor i månaden, påpekar Carl-Johan Ekman.

  It-företaget Allieros introducerade Office 365 för Golfservice. För Alliero är det ett naturligt val av IT-plattform.

  - Lösningen ligger i molnet och man slipper det extra jobb som egna servrar kan innebära. Det blir lättare att interagera med andra i affärssystemet vilket leder till effektivisering, säger Allieros Tobias Lindstedt. Dessutom leder det till en minskad miljöpåverkan eftersom elförbrukningen minskar.

   Läs mer om varför Golfservices Norden erbjuder Office 365 till golfanläggningar i Norden


older | 1 | .... | 29 | 30 | (Page 31) | 32 | 33 | .... | 44 | newer