Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 30 | 31 | (Page 32) | 33 | 34 | .... | 44 | newer

  0 0

  Det var precis vad vi frågade stockholmarna i morgonrusningen! Som en start på nedräkningen till nästa års Jobba hemma dag ville vi ta del av stockholmarnas tankar kring att jobba hemma. Sedan bad vi våra främsta experter ge sina bästa råd hur man kan lösa de utmaningar som uppstår med hemmaarbete.

  Företagskultur och ledarskap
  Ett hinder för att jobba hemma kan vara förknippat med företagskultur och ledarskap. Synen på att jobba hemma är likställt med en dag utan produktivt jobb. Det är en av anledningarna till att många väljer att resa till och från och jobbet varje dag. Trots att det i teorin är okej att jobba hemma enligt företagspolicyn. 
  (Please visit the site to view this video)

  Verktygen som gör det möjligt att jobba överallt
  Med de verktyg många av oss har idag kan nästan alla jobba utanför kontoret. Det viktiga är egentligen inte var vi jobbar utan att vi får jobbet gjort. Vi måste alla testa oss fram och hitta det sätt som passar oss bäst för jobba produktivt. 
  (Please visit the site to view this video)

  Få ihop livets alla delar genom möjligheten att jobba hemma
  Att jobba hemma eller utanför kontoret ibland kan hjälpa oss att få ihop livspusslet. Vi kan spara tid genom att slippa restiden eller vara hemma för att emot hantverkare under arbetstid. Att minska resandet är inte bara en vinst för den enskilda personen utan också för miljön och samhället.
  (Please visit the site to view this video)

  Jobba hemma-dagen är ett initiativ från Microsoft som manifesterar fördelarna med flexibelt arbete. Ett flexibelt kontorsarbete har fördelar för såväl företag som medarbetare – det ger ökad produktivitet och enklare vardag.

  Läs mer, gör testet med tidspararen och anmäl ditt företag till Jobba hemma dagen 2014!


  0 0

   Som en av 80 skolor i världen, och som enda svenska skola, utses Rodengymnasiet i Norrtälje kommun till mentorsskola i Microsofts internationella utbildningssatsning.
   
  -        Rodengymnasiet använder inte bara teknik i skolan på ett innovativt sätt. De har också fått utmärkelsen för sin passion för innovativt lärande och för att man på ett föredömligt sätt på ett strategiskt vis bygger hållbar skolutveckling i vardagen, säger Eva Pethrus, ansvarig för Partnerskap i Lärande på Microsoft.
   
  -        Vi är mycket glada över utmärkelsen! Våra duktiga lärare har alla hjälpts åt för att göra detta möjligt, säger Katarina Björk, rektor på Rodengymnasiet.
   
  Utnämningen innebär att lärare, elever och skolledare på Rodengymnasiet kommer att delta i internationella nätverk och kompetensutveckling som Microsoft anordnar. De får bland annat en inbjudan till Microsofts utbildningsforum i Barcelona i mars, för att dela med sig av sina lärdomar och inspireras av andra.
   
  Microsoft har utsett 80 mentorsskolor som representerar ledarskap och innovation i klassrummet, och som är fast beslutna att förbereda eleverna för 21st Century Learning. 250 mentorsskolor var nominerade från 75 länder.
   
  Ytterligare information om Microsofts syn på utbildning och vad som görs för att stötta lärande runtom i världen finns i Anthony Salcitos blogginlägg.
   
  Kontakt:
  Katarina Björk
  Rektor, Rodengymnasiet
  0176-717 64

  0 0

  Den 27-28 november bjuder vi in dig till vår hemmaplan med tvådagarskonferensen Microsoft Next. Ny teknik förändrar hur vi jobbar och utmanar våra tankesätt. Vilken roll får kontoret när vi inte längre behöver vara där? Vad kommer morgondagens medarbetare att kräva av sin arbetsgivare? Det Nya Arbetslivet handlar lika mycket om ledarskap och kultur som de tekniska lösningarna.

  Eventets första dag riktar sig till tekniska beslutsfattare. Under dagen presenterar och demonstrerar vi rykande färska produkter, tjänster och tekniker inom affärsområdet Server & Cloud. Produkter och tjänster som nyss lanserats och som är del av dagen är Windows Server 2012 R2, System Center Server 2012 R2, Windows Azure, Windows Intune och SQL Server 2014.

  Under eventets andra dag vänder vi oss till dig som ansvarar för marknadsföring, försäljning, HR eller ekonomi. Vi bjuder på spännande talare, inspirerande sessioner och relevanta kundcase. Du kommer också få tillfälle att göra ett studiebesök med rundvisning på vårt kontor i Akalla där vi visar hur vi på Microsoft har skapat vår vision kring Det Nya Arbetslivet. Ett tillfälle till ny värdefull kunskap, inspiration och erfarenhetsutbyte som du inte får missa.

  AGENDA ONSDAG 27 NOVEMBER - NYA LÖSNINGAR INOM SERVER & CLOUD

  • Modern Datacenter – För dig som jobbar med infrastruktur och vill lära dig mer om hybrid-moln baserade på Hyper-V, Windows Server 2012R2 och System Center Server R2.
  • People-Centric IT – ”Any Device – Anywhere…”, möjliggör arbete från vilken plats som helst med full säkerhet och managering av IT över Windows, iOS och Android via bland annat Windows Intune. Vi går också igenom nyheter i RDS/VDI i Windows Server 2012 R2.
  • Data Insights – ”Any Data – Any Size…”, oavsett typ av data och hur stora datamängder du har så finns det en lösning lokalt eller i molnet. Hadoop, SQL Server och Power BI är del av det vi går igenom.
  • Modern Apps – Med Windows Azure, Visual Studio 2013 och SQL Server 2014 får du helt nya möjligheter att utveckla applikationer med hög prestanda och kvalitet som spänner över alla typer av klienter. ALM i molnet (Visual Studio Online) eller lokalt (TFS) oavsett om applikationerna är skrivna i .NET, Java eller andra programmeringsspråk.

   AGENDA TORSDAG 28 NOVEMBER - DET NYA ARBETSLIVET

  • Per Schlingmann, varumärkesstrateg & kommunikationsrådgivare och en av hjärnorna bakom Nya Moderaterna, ger föreläsningen Att förändras är att vinna (och ha roligt på vägen dit). De verksamheter som har modet och förmågan att gå före och förändra och förnya sig är de som blir vinnarna – men hur går det till?
  • Hur skapar man en social företagskultur? Brit Stakston, kommunikationsstrateg och expert på sociala medier, talar i sin föreläsning Det sociala företaget - det sociala ledarskapet om hur ledare kan stötta den sociala utvecklingen och vända det till en fördel.
  • Missa inte heller chansen att besöka Sveriges Bästa Arbetsplats bakom kulisserna. Under dagen får du möjlighet att hänga med på rundvandringar på vårt kontor där vi visar hur vi på Microsoft har realiserat Det Nya Arbetslivet.
  • Vi avlutar dagen med Leo Razzak, 26 år gammal och sommarpratare 2013  - en fantastisk inspiratör och en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom jämställdhets- och integrationsfrågor - en energikick ni inte får missa! 
  Konferensen är kostnadsfri, anmäl dig här idag!

  0 0

  I går hölls Microsofts årliga partnerevent på Folkets Hus i Stockholm och dagens höjdpunkt var när årets partner 2013 utsågs. De priser som delas ut av Microsoft är uppdelade i åtta kategorier, och vinnarna har tagits fram bland Microsofts närmare 4 000 samarbetspartner i Sverige. Grattis till alla vinnande partner!

  Årets Cloud Partner: Avanade Sweden AB

  Motivering: Avanade har framgångsrikt drivit försäljning och implementation av Office 365 hos många strategiska kunder. Kunderna har gett Avanade höga betyg för sin kompetens kring migreringslösningar och för den snabbhet man genomfört projekten med.

  Årets Voice Partner: Cellip

  Motivering: Cellip AB är ledande inom Enterprise Voice för Lync med ett stort antal installationer. Man har t ex infört lösningar för extern telefoni helt byggd på Lync. Man har som första operatör lanserat Lynch365 Telefoni som är integrerat med Office 365.

  Årets SMB Partner: Dustin/IT-Hantverkarna Sverige AB

  Motivering: Dustin/ITH är en ledande partner i SMB-segmentet som framgångsrikt kompletterat sin affär med fokus på Office 365. Här har man nu över 500 aktiva kunder. Under det senaste kvartalet har man också lyckats flytta över 40 000 användare till Windows 8 och ett modernare arbetssätt.

  Årets Device- och App Partner: Touchtech AB

  Motivering: Touchtech har på kort tid etablerat sig som en ledande kunskapsaktör inom moderna gränssnitt. Man har byggt lösningar baserade på den allra senaste tekniken vare sig det varit Windows 8, Windows Phone 8, Xbox 360, Pixelsense eller Kinect för PC. Touchtech
  har alltid haft kunderna högst upp på agendan och vunnit deras hjärta och deras fulla tillit. Stora svenska och internationella bolag vilar på den kunskap som man  levererar på ren Microsoft teknik.

  Årets Cloud OS Partner: Lumagate AB

  Motivering: Lumagate har under året framgångsrikt vunnit ett stort antal affärer baserat på Microsofts plattform för moderna datacenter. Lumagate ligger mycket långt framme vad gäller kompetens på Cloud OS.

  Årets Collaboration Partner: Altran Sverige AB

  Motivering: Altran har vunnit ett flertal större affärer inom collaboration. Man har bl a levererat en modern hybrid-lösning baserad på Office 365, Azure och SharePoint 2013 till en stor internationell kund. För att möjliggöra ökad mobilitet har man också anpassat SharePoint-lösningar med hjälp av responsiv design och för enheter som Windows Phone 8 och Microsoft Surface.

  Årets BI Partner: Acando AB

  Motivering: Acando har med konceptet Acando Business Insight paketerat Microsofts produkter SQL Server,Office och Sharepoint till ett framgångsrikt kunderbjudande inom Business Intelligence. Man har lyckats med att driva både volym av affärer men också funnit nya unika lösningar på kundens problem.

  Årets Business Solutions Partner: CGI Sverige AB

  Motivering: CGI har levererat helhetslösningar under begreppet Microsoft Business Platform Provider till ett antal större kunder. Man har lyckats kombinera Dynamics, Office365, Windows Intune och Windows Azure till en komplett lösning för såväl affärstöd som IT-plattform.


  0 0

  När Microsofts Marie Ygge delade ut priset Sveriges IT-kommun 2013 var det Karlstad Kommun som tog hem segern, för sitt framgångsrika arbete med att utveckla och förbättra kommunens verksamheter och service med hjälp av IT. Priset delades ut under Kvalitetsmässans invigningsgala på GöteborgsOperan igårkväll .

   

  Ur juryns motivering: ” För att kunna erbjuda värmlänningarna en så god service som möjligt har Karlstad lagt grunden för en bred samverkan i hela länet, som hjälper till att bygga det goda samhället samtidigt som man kan sänka kostnaderna och öka effektiviteten.”

   

  Till Sveriges IT-kommun utses den kommun som har lyckats bäst med att använda IT och digitaliseringens möjligheter för att utveckla kommunen som helhet. Priset är en statyett och 50 000 kronor.

   

  Bakom utmärkelsen står Sveriges Kommuner och Landsting, Kvalitetsmässan, Digitaliseringskommissionen, Microsoft, VINNOVA, IT&Telekomföretagen och Dagens Samhälle.

   

  Läs mer om utmärkelsen och Kvalitetsmässan.


  0 0

  Nu lanseras Swedavias flygplatsapp även för Windows Phone 8 och Windows 8. I appen får resenärerna tillgång till en rad ”on the go” funktioner förknippade med resan. Resenärerna får enkelt information om ankomst- och avgångstider i realtid såväl som gate- och boardingtime. Nu går det också att snabbt ta reda på ankomsttiden för bagaget.

  Idag lanseras Swedavias app specifikt för Windows samtidigt som den befintliga appen för Android och iPhone uppdateras. Nu kan även Windows-användarna följa ankomst- och avgångstider i realtid, få gate- och bordingtime, se utbudet av restauranger och butiker och på ett smidigt sätt förboka parkering vid Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport.

  - De resenära funktionerna i appen underlättar vistelsen på flygplatsen och är uppskattade av våra resenärer. Förutom att ge snabb tillgång till information vill vi även inspirera genom att lyfta fram vårt övriga utbud på flygplatsen som parkering, mat och shopping, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

  - Vi tycker det är roligt att Swedavia väljer att satsa på Windows Phone 8 och Windows 8. Det stärker vårt apputbud lokalt samtidigt som det ger våra användare mycket bra information inför och under resan, säger Anna Ström, affärsområdeschef för Windows Phone.

  Följande information kommer att finnas för samtliga flygplatser i Swedavias app för Windows Phone 8 och Windows 8

  - Möjlighet att välja flygplats
  - Avgående: information om avgångar inklusive gate och boardingtime
  - Ankommande: information om ankomster inklusive bagaget kommer
  - Information om flygplatsens utbud av restauranger och caféer
  - Information om flygplatsens utbud av butiker och serviceutbud
  - Nyheter från flygplatsen
  - Kontaktinformation

  Ytterligare flygplatsspecifika funktioner

  - Karta över flygplatsens terminaler: Arlanda och Landvetter
  - Parkeringsbokning: Arlanda och Landvetter
  - Parkeringskarta: Arlanda, Landvetter, Bromma Stockholm Airport och Malmö Airport

  Hämta appen Swedavia Swedish Airports här:

  Till Windows Phone 8

  Till Windows 8

  Följande flygplatser ingår i appen: Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport, Bromma Stockholm Airport, Malmö Airport, Ronneby Airport, Visby Airport, Åre Östersund Airport, Umeå Airport, Luleå Airport samt Kiruna Airport

   


  0 0

  Nu finns Instagram och Waze till Windows Phone 8. Apparna är bara två i raden av de nu över 190 000 apparna i Windows Phone Store.

  Instagram är den mest sökta appen till Windows Phone 8, så självklart känns det fantastiskt roligt att våra användare idag kan ladda hem den. Det är verkligen ett styrkebesked att allt fler utvecklare satsar på Windows Phone 8, dagligen utökas utbudet med nästan 500 appar, säger Anna Ström, affärsområdeschef för Windows Phone på Microsoft i Sverige

  Med över 150 miljoner användare runt om i världen är Instagram en av de absolut populäraste apparna för smartphones, och nu finns den till Windows Phone 8. Appen har fullt stöd för Live Tiles samtidigt som den kommer fullpackad med alla fotofilter som du känner igen från andra plattformar.


       

  Idag släpps även den populära trafik- och navigeringsappen Waze till Windows Phone 8. Tillsammans med dina medtrafikanter samlar du in och delar rådande trafikförhållande längs med våra vägar. Något som kan spara både tid och pengar när du ska köra någonstans. Genom att ha Waze igång när du kör skickas löpande information som andra användare kan använda sig av när de planerar sin egen resa. Du kan även manuellt rapportera in olyckor eller andra vägproblem och på så sätt varna dina medtrafikanter.


       
  Enligt IDC är Windows Phone 8 den snabbast växande plattformen på marknaden. Något som självklart är glädjande, även om jag inte blir förvånad. Vi har ett personligt och unikt erbjudande med ett stort urval av telefoner i flera olika prisklasser, säger Anna Ström

  Instagram och Waze är bara två exempel på starka tillskott till Windows Phone 8 under de senaste veckorna. Efterfrågade appar som Vine och Swish och Windows Phone 8-unika appen PicHit.Meär bra exempel på nya tillskott i app-utbudet. Idag lanserade även Swedavia sin flygplatsapp. Även Windows Phone 8-plattformen fortsätter att utvecklas, förra månaden berättade vi om Windows Phone 8 Update 3 som rullas ut just nu.

  Ladda hem Instagram här
  Ladda hem Waze här
  Ladda hem Vine här
  Ladda hem Swish här
  Ladda hem PicHit.Me här
  Ladda hem Swedavias flygplatsapp här


  0 0

  Microsoft som under två år drivit initiativet Jobba hemma-dagen tar nu hjälp av tre inspiratörer för att lösa problem och utmaningar med att jobba utanför kontoret.

  Tack vare modern IT är det en självklarhet för många att arbeta hemifrån eller från andra platser utanför kontoret. Men alla utmaningar med det moderna arbetslivet kan inte lösas med IT. Därför tar Microsoft nu hjälp av tre industridesigners – vi kallar dem för inspiratörer, för att få fram nya produkter och lösningar som ska underlätta det nya arbetslivet.

  Mikaela, Bashar och Björn är de lovande industridesigners som fått i uppdrag av Microsoft att under sex månader ta fram lösningar som möjliggör för fler att få jobbet gjort, oavsett var de jobbar. De har fria händer och kommer själva att få välja vilken utmaning de vill ta sig an. Arbetet avslutas med en vernissage den 10 april i Stockholm där inspiratörerna presenterar sina färdiga lösningar. Vi kommer följa inspiratörerna under arbetets gång. Dels genom deras egna sociala medier och även i Microsofts sociala medier. 

  Som ung entreprenör är detta en fantastisk möjlighet. Jag ser fram emot att få bidra med min kreativitet för att få fram innovativa koncept som kan främja flexibelt arbete, säger Mikaela Rehnmark, en av inspiratörerna och Industridesigner på R-ID.

  De tre inspiratörerna är:

   

   

   

   

  Mikaela Rehnmark, nyutexaminerad Industridesigner som driver eget företag. Har bland annat designat en möbel för Arlanda.
  Twitter: https://twitter.com/MikaelaRehnmark
  Portfolio: http://www.behance.net/MikaelaRehnmark
  Designprocess för Arlanda möbelprojekt där man kan följa hela resan, idé till färdig möbel:
  http://www.behance.net/gallery/Airport-Furniture-Stockholm-Arlanda-Airport/4417121
  Företagshemsida: http://r-id.se/

   

   

   

   

  Bashar Mansour, Industridesigner som driver eget företag inom design och produktutveckling.
  Twitter: https://twitter.com/bashar_mansour
  Blogg: http://kodaform.se/?page_id=20
  Facebook: www.facebook.com/BashaaarM
  Instagram: http://instagram.com/basharm
  LinkedIn: http://www.linkedin.com/pub/bashar-mansour/76/baa/894

   

   

   

   

   

  Björn Fjaestad, studerar industridesign vid Lunds Tekniska Universitet.
  Facebook: https://www.facebook.com/bjorn.fjaestad
  Twitter: https://twitter.com/Icebjorn
  hemsida(kombinerad portfolio blogg): fjaestaddesign.com

   

  Om jobba hemma-dagen
  Jobba hemma-dagen äger rum den 5 februari 2014 och är ett initiativ från Microsoft som manifesterar fördelarna med flexibelt arbete. Deltagare i jobba hemma-dagen har en gemensam tro på att arbete inte är en plats man går till utan något man gör. Flexibelt kontorsarbete har fördelar för såväl företag som medarbetare – det ger ökad produktivitet och enklare vardag. För att attrahera rätt medarbetare idag och i framtiden, krävs en flexibel syn på arbete.

  För mer information
  Anna Averud
  Affärsområdeschef för Office på Microsoft
  073-408 29 22
  annaa@microsoft.com


  0 0
 • 11/21/13--05:04: Molnsatsning lyfter SATS
 • En aggressiv molnstrategi med tyngdpunkt på produkter från Microsoft ger träningskedjan SATS en bättre IT-miljö. Därmed underlättas företagets fortsatta expansion samtidigt som kunderna erbjuds bättre service.

  Träningstrenden i Sverige håller i sig med oförminskad styrka. Ett tecken på detta är att antalet deltagare i utmanande lopp slår alla rekord – nästa års upplaga av Vasaloppet blev fulltecknat bara tio minuter efter att biljetterna släpptes i mars.

  Det betyder också att det finns en god marknad för landets träningskedjor. Tätplatsen i Norden innehavs av SATS som har 108 träningscenter med 275.000 medlemmar. På nordisk nivå har SATS cirka 4.500 medarbetare som arbetar hel-eller deltid. En majoritet av dessa tillbringar sina arbetsdagar ute på träningscentren vilket kräver att IT-miljön ska fungera även i en decentraliserad verksamhet.

  För att bättre kunna möta den utmaningen har SATS valt en molnlösning med Microsoft Office 365 och Microsoft CRM Online.

  - Det handlar om alla delar i lösningen: mail, Sharepoint intranät, Lync och CRM. Alla medarbetare har snabb och smidig tillgång till mail och eftersom vi är spridda över flera orter och flera länder används Lync i stor utsträckning för den interna kommunikationen, säger Arvid Johansson, CIO på SATS.

  Tidigare använde SATS samma produkter men lokalt och i egen drift. Den nya lösningen gör det möjligt för företaget att fokusera mer på att utveckla själva träningsverksamheten.

  - Vi är en relativt liten organisation och vi har stort fokus på att driva utvecklingen framåt gentemot verksamheten. Basteknik är dyrt och vi jobbar för att tjänstefiera den bland annat genom att använda molntjänster. I och med att vi växer kan vi nu hantera det på ett mycket bättre sätt, det blir mycket lättare att öppna nya center.

  Övergången till en molnbaserad IT-miljö har tagits emot väl av personalen, enligt Arvid Johansson.

  - Skiftet att gå över till molnet är i sig inget som användarna egentligen ser annat än att systemen förhoppningsvis blir snabbare. På sikt innebär det att underhåll och uppgraderingar kommer att kunna ske per automatik.

   SATS har också vävt in den digitala tekniken i sina tjänster, 2012 lanserades introduktionsprogrammet SATS YouTM som är byggt på CRM Online. Genom denna får medlemmarna ett skräddarsytt träningsprogram på åtta veckor samt tillgång till en personlig tränare för att få hjälp att komma igång och anpassa programmet.  Träningen följs upp digitalt genom att medlemmar via webb eller mobilapp kan nå sitt träningsprogram samt titta på inspirerande videor och få tillgång till instruktioner och träningstips.

  - Den personlige tränaren kan sköta hela dialogen med medlemmen via dator eller mobil och kunden har möjlighet att enkelt följa upp sin egen utveckling och sina framsteg, säger 
  Arvid Johansson.  

  Och den digitala utvecklingen kommer att fortsätta hos SATS.

  - Det är definitivt en bana som vi kommer att följa och vi ser just nu på en massa olika möjligheter. De digitala tjänsterna inspirerar våra medlemmar att träna mer och gör att det trivs ännu bättre hos oss, säger Maja Thermaenius, Projektledare för utvecklingen hos SATS.

  Kontaktperson

  Arvid Johansson, CIO, SATS
  Tel: 073-373 24 06
  arvid.johansson@sats.se


  0 0

  Igår, den 28 november, hade Microsofts fastighetschef Lotta Bergius det stora nöjet att ta emot priset för Sveriges Snyggaste Kontor 2013, på en prisutdelningsceremoni på Oscarsteatern i Stockholm. Priset består av, förutom äran och uppmärksamheten, en skulptur av Ernst Billgren som nu står i Microsofts reception.
   
  Tidigare i år blev Microsoft Sverige utnämnt till Sveriges bästa arbetsplats av Great Place To Work. Båda dessa pris är tillsammans en bekräftelse på att vi tänker rätt, inte bara när det gäller tekniken, utan även när det de övriga två delarna  - platsen och personerna – som krävs för framgångsrika förändringsprojekt.

  - Det är fantastiskt kul att vi uppmärksammas för vårt långsiktiga arbete med att forma arbetsplatsen till Det nya arbetslivet. Intresset är enormt stort från andra verksamheter, vi har redan haft tusentals besökare som inspirerats sedan vi invigde det nya kontoret i april, säger Heléne Lidström, projektledare för Det nya arbetslivet.

  Tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor arrangeras av Lokalnytt och i år är det tredje året i rad som man uppmärksammar det kontor som bedöms bäst utifrån kriterierna stil, arbetsmiljö och nytänkande.

  Under hösten har företag över hela Sverige kunnat nominera sina kontor till tävlingen. Tre finalbidrag har röstats fram, där en kvalificerad jury, under ledning av arkitekten Magnus Månsson, har utsett vinnaren.

  Priset vanns i hård konkurrens av fastighetsbolaget Vasakronan i Stockholm som kom tvåa, trea kom AMF Fastigheter, också i Stockholm.

   

   


  0 0

  Microsoft vidtar åtgärder för att ytterligare säkra sina användares information från övervakning. Förstärkt kryptering av flera tjänster, förstärkta rättsliga riktlinjer och ökad transparens i koden kommer att implementeras under 2014.

  - Vi vill att alla våra kunder ska känna sig trygga när de väljer våra tjänster och lösningar. Genom de här förbättringarna förstärker vi både integritetsskyddet och säkerheten säger Daniel Akenine, nationell teknikchef för Microsoft Sverige

  Förstärkt kryptering
  Microsofts produkter och tjänster är redan krypterade för att skydda användarna. Nu tar vi ytterligare åtgärder för att förstärka och förbättra krypteringen för tjänster som Outlook.com, Office 365, SkyDrive och Windows Azure.

  Innehåll som skickas mellan användare och Microsoft, eller innehåll som skickas mellan våra datacenter kommer att krypteras som standard för att skydda informationen från övervakning och olaglig datainsamling. Bland annat kommer vi använda oss av metoder som Perfect Forward Secrecy och 2048-bitats nyckellängd.

  Förstärkta rättsliga riktlinjer
  Microsoft kommer även i fortsättningen att arbeta efter tydliga rättsliga riktlinjer när det handlar om att lämna ut information om företag och myndigheter som använder Microsofts tjänster. Vi strävar alltid efter att meddela det berörda företaget eller myndigheten när vi mottagit en ansökan om att lämna ut information. I de fall där vi åläggs med munkavel för att inte kunna göra detta kommer vi ta ärendet till domstol för att få ett beslut.

  Microsofts ståndpunkt är att brottsbekämpande organ kan gå direkt till företaget eller myndigheten i fråga och begära ut informationen, precis som de gjorde innan informationen flyttades till molnet.

  Transparens i koden
  Microsoft kommer öppna nya center för kodgranskning och utbildning där vi kommer erbjuda statliga kunder en ökad transparens till vår källkod. Detta för att de själva ska kunna kontrollera integriteten och säkerställa att det inte finns några dolda bakdörrar i systemet.

  Mer information finns på Microsoft bloggen

  För mer information kontakta
  Daniel Akenine, nationell teknikchef på Microsoft Sverige
  daniel.akenine@microsoft.com
  073-408 31 36


  0 0

  Microsoft Advertising har skapat en ny nordisk organisation för att möta den ökande efterfrågan från annonsörer och mediebyråer som planerar kampanjer. Syftet är att göra det enklare och mer effektivt för annonsköpare att nå en köpstark målgrupp via Microsofts attraktiva kanaler på lokal och nordisk nivå.

  Internetanvändare interagerar allt mer med varumärken som engagerar och underhåller dem i relevanta och avskalade miljöer på olika plattformar. Med de nya organisationen möter Microsoft Advertising annonsörernas och byråernas behov att kunna köpa nordiska kampanjer på ett enklare och mer effektivt sätt. Den nya nordiska organisationen kommer ha kontor i Stockholm, Köpenhamn, Oslo, och Helsingfors.

  Vi vill göra det enklare och effektivare för våra annonsköpare att på ett relevant sätt bygga relationer med våra användare. Därför skapar vi en nordisk organisation där vi kan erbjuda attraktiva lösningar, lokalt och nordiskt, med en total räckvidd på över 10,8 miljoner säger Ulrik Krag, nyligen tillträdd chef för Microsoft Advertising i Norden.

  Rikard Bildsten, tillträdde som ny Sverigechef för Microsoft Advertising i början av november efter olika roller inom Microsoft Advertising, är väldigt positiv till den nordiska omorganisationen.

  Jag ser verkligen fram emot att leda vårt säljteam under en spännande period. Vi erbjuder nya och kraftfulla annonslösningar inom både Skype, MSN, Xbox och Outlook.com. Det är särskilt roligt att vår nya e-postprodukt Outlook.com är så populär bland användarna säger Rikard Bildsten, Sverigechef på Microsoft Advertising.

  Nettoräckvidden i Microsoft Advertising nordiska produktportfölj är hela 10,8 miljoner användare (Comscore, augusti 2013). Annonsörer och partners når användare på engagerande, relevanta och värdefulla sätt genom personlig kommunikation på Skype, underhållning och nyheter på MSN, spel, TV och video på Xbox, personliga email i Outlook.com samt sökningar på Bing – upplevelser som sammanvävs och förstärks genom Windows 8.


  0 0

  Varje år vid denna tid riktas världens ögon mot Sverige, när Nobelpriset delas ut till ledande personer som förändrar världen till det bättre. När de prestigefyllda pristagarna tillkännages i oktober och när de får sina priser i december märks en 100-faldig ökning av besökare på www.nobelprize.org med trafik på upp till tre miljoner träffar på bara en vecka.

  "Våra användare är krävande användare" säger Mattias Fyrenius, vd för Nobel Media, det företag som ansvarar för förvaltning och utveckling av medierättigheter kopplade till Nobelpriset. "Vi kan inte misslyckas under veckan i oktober och under veckan i december. Vi måste vara igång och leverera god service, och vi måste ha en partner som kan hantera den volymen och den kvalitén som våra användare kräver."

  Se Mattias Fyrenius och Microsofts Richard Lind berätta mer om samarbete och framtidsplaner i en kort film, eller läs mer nedan.


  Med ambitionen att leverera en pålitlig service till allmänheten fattade Nobel Media beslutet att migrera sina system till Windows Azure bara några veckor före pristagarna skulle tillkännages i oktober 2013. Migreringen var en stor framgång, och besökarna upplevde en smidig och pålitlig service under hela den hektiska perioden.

  Men Microsoft Azure har inte bara förmågan att leverera under rusningstrafik. Den ger också den nödvändiga skalbarhet, såväl uppåt som nedåt, för att Nobelprisets websida ska ha lagom stor kapacitet även under de lugnare perioderna. Ur ett tekniskt perspektiv är det faktum att Windows Azure är öppet en annan stor bonus, eftersom det kan tillgodose Nobel Medias LAMP-Stackbaserade lösning, som bygger på annan teknik än Microsofts egna.

  Förhållandet mellan Microsoft och Nobel Media kommer att blomstra enligt båda parter. "Nobel ger ju ut pris för gärningar som är bra för mänskligheten, och som ofta är nära kopplade till utbildning, vilket är något som är väldigt viktigt även för Microsoft. Vi är väldigt stolta över att få hjälpa ett så prestigefyllt varumärke som verkar för en så ädel sak” säger Richard Lind, Teknisk Direktör på Microsoft Sverige.


  0 0

  Microsoft och Inet inleder ett samarbete för att i Inets butiker praktiskt visa besökarna hur ekosystemet runt Windows 8 kan användas i hemmen.
  Vi är stolta över att samarbeta med ett av världens största IT-företag, både kunskapsmässigt och produktmässigt, och glada över att ge våra kunder möjlighet att uppleva det allra senaste, säger Johan Wahlberg, marknadschef för Inet.

  Datorhandlaren Inet samarbetar nu med Microsoft genom att i Inets butiker ge besökarna möjlighet att se och testa hur olika enheter fungerar tillsammans i hemmet med hjälp av ekosystemet runt Windows 8.

  Vi ser på kundtillströmningen att detta är ett eftertraktat sätt att öka kunskapen i våra butiker. Kunderna kommer till oss för att få bra rådgivning, när vi dessutom ger expertråd tillsammans med våra partners blir det ännu tydligare att vi tar ansvar för produkterna vi säljer. Det är jätteviktigt att som kund få uppleva och förstå hur man ska använda produkterna på bästa sätt. Användandet av datorn förändras och vi vill hjälpa våra kunder att hänga med, säger Johan Wahlberg.

  Vi är glada över det starka partnerskapet med Inet. De ser potentialen och tror på ekosystemet runt Windows 8. Samarbeten av det här slaget är värdefulla då kunderna enkelt får uppleva styrkan med Windows 8-plattformen, säger Pierre Carlson, Retail Sales & Marketing Director på Microsoft.
   
  Inet har tillsammans med Microsoft inlett ett samarbete för att visa fördelarna med ekosystemet runt Windows 8 för besökarna i Inets butiker i hela landet

  Den gemensamma satsningen påbörjades i augusti 2013 genom att på en avsedd yta i Inets butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö visa upp hur flera olika produkter samverkar med hjälp av Windows 8. De inledande eventen var mycket uppskattade. Syftet är att ge besökarna möjlighet att kunna uppleva det senaste och låta experter från både Microsoft och Inet att svara på frågor.

  Att samarbeta med ett så viktigt och trendsättande företag som Microsoft betyder mycket för vår status som återförsäljare till deras produkter, både deras hårdvara och mjukvara, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

  Lördag 14 december genomförs nästa serie med events i Inets butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö.


  0 0

  Att utveckla en egen plattformslösning skulle ta för lång tid tyckte insamlingsföretaget Pennybridge. Valet föll på .net – ett ramverk med kort utvecklingstid.

  Svenska Pennybridge startar sin nya verksamhet som ger privatpersoner och snart även företag en plattform för insamling till välgörenhet och föreningsliv. Med hjälp av lösningen kan givarna föra över pengar till olika organisationer vid ett och samma tillfälle, vilket förenklar för givare som vill engagera sig i fler välgörande ändamål.

  Bonigi i Huskvarna har hjälpt Pennybridge att utveckla plattformen och Nitma sköter hosting och drift.

  Vi var först inne på att bygga tjänsten på en e-handelsplattform, men det visade sig vara en för stor kostym för våra ändamål, säger Daniel Bergqvist, VD på Pennybridge. Med .net kan vi välja de delar av ramverket som passar vårt syfte och vår storlek på tjänsten, samtidigt som det ger oss möjlighet att växa i framtiden.

  På sikt räknar Pennybridge med expansion utomlands. Intresset är stort i bland annat USA.

  En amerikan skänker fem gånger så mycket som en svensk till välgörenhet. Vi har fått tydliga indikationer på att vår lösning är intressant även utanför vårt lands gränser, säger Daniel Bergqvist.

  Att registrera sig på pennybridge.org är gratis. Av de belopp som skänks går 95 procent till respektive välgörenhetsorganisation, de kvarvarande fem procenten tillfaller Pennybridge för att täcka utvecklings- och driftkostnader.

  Läs mer om Pennybridge plattformslösning här!

  För mer information, vänligen kontakta:

  Daniel Bergqvist
  VD, Pennybridge
  Tel: 0736-26 81 14
  daniel@pennybridge.org 

   

   

   


  0 0

  Nu gör Microsoft det enklare än någonsin att byta från Gmail till Outlook.com. Den nya tjänsten hjälper dig att importera ditt Gmail-konto med alla dina mail och kontakter till Outlook.com.

  När du ansluter ditt Gmail-konto kommer tjänsten att importera alla dina mail till din inbox på Outlook.com, strukturen på din inbox och läst/oläst-statusen kommer att bevaras. Även alla dina kontakter kommer automatiskt att finnas i Outlook.com. Om du vill kan du fortsätta att skicka dina mail från din @gmail.com-adress, direkt från Outlook.com.

  Outlook.com har över 400 miljoner aktiva användare och är en modern mailtjänst som är anpassad att fungera lika bra med mus och tangentbord som på pekskärm. Med Outlook.com kan du enkelt chatta med dina vänner på Facebook och Google, du får tillgång till 7GB molnlagring på SkyDrive och kan använda Office webbappar, som till exempel Word och Excel.

  Det är enkelt att byta från Gmail till Outlook.com


  0 0

  Telecomputing meddelar idag att de går med i det globala molninitiativet Microsoft Cloud OS Network, för att erbjuda ökad produktivitet och flexibilitet. Microsoft Cloud OS Network har många molntjänstleverantörer anslutna över hela världen och Telecomputingär en av de första i Sverige att ansluta sig till nätverket. Alliansen gör det möjligt för Telecomputing att kombinera sina lokala produkter och tjänster med Microsofts molnplattform, vilket ger nordiska kunder hög flexibilitet och lösningar som är anpassade efter deras behov.

   

  "Genom att gå med i Cloud OS Network kan vi erbjuda våra kunder Microsofts marknadsledande molnplattform och integrera detta med lokala tjänster som behövs för att möta nordiska marknaden och lagkrav. Det nya erbjudandet ger kunderna flexibla molnlösningar baserade på den senaste Microsofttekniken, samtidigt som kostnaderna hålls till ett minimum" säger Kjell Tore Espeseth, CTO på Telecomputing.

   

  Cloud OS Network är ett globalt konsortium av 25 molntjänstleverantörer som tillhandahåller tjänster baserade på Microsofts molnplattform, inklusive Windows Server 2012 R2 med Hyper-V, System Center 2012 R2 och Windows Azure Pack. Leverantörerna stöder Microsofts Cloud OS-vision om en enhetlig plattform för infrastruktur, applikationer och data som sträcker sig över kundernas datacenter, Windows Azure och leverantörers moln.

   

  "Vi ser en ökad efterfrågan på flexibla och dynamiska molntjänster och fokuserar på att leverera mervärdestjänster till den nordiska marknaden som uppfyller dessa behov. Genom att gå med i Cloud OS Network kan vi snabbt och kostnadseffektivt utveckla nya tjänster, locka nya kunder och öka intäkterna," säger Espeseth.

   

  Telecomputing kan nu erbjuda gränslösa datacenter för applikationer, data och device management. Det innebär att kunderna kan fokusera på sin kärnverksamhet istället för att hantera ett datacenter.

   

  ”Genom att kunder kan nyttja en välkänd plattform baserad på Windows Server Hyper-V, System Center och Windows Azure Pack när de arbetar med en driftsleverantörs tjänster, ger Cloud OS Network fördelen av molntjänster på kundens egna villkor. Som partner i Cloud OS Network kan Telecomputing uppfylla kunders växande behov av konkurrenskraftiga hybridlösningar som är både flexibla och
  kostnadseffektiva," säger Anders Wendt, Produktchef Datacenter på Microsoft Sverige.

   

  För mer information, vänligen kontakta:

  Telecomputing AS : Kjell Tore Espeseth, CTO, tlf : +47 93 48 37 62

  Microsoft AB: Anders Wendt, Produktchef Datacenter, andersw@microsoft.com


  0 0

  Idag lanseras Microsoft Cloud OS Network, ett globalt konsortium av mer än 25 molntjänsteleverantörer som tillhandahåller tjänster som bygger på Microsoft Cloud Platform: Windows Server med Hyper-V, System Center och Windows Azure Pack.

   

  Företagen som gått med i nätverket ställer sig bakom Microsofts Cloud OS vision om en enhetlig plattform som spänner över kunddatacenter, Windows Azure och leverantörsmoln. Medlemmarna i Cloud OS Network erbjuder Microsoft-validerad, molnbaserad infrastruktur och applikationslösningar som är utformade för att möta kundernas behov.

   

  Läs mer om Cloud OS Network i den internationella Microsoftbloggen. Om du är nyfiken på att höra leverantörernas perspektiv så berättar Telecomputing om sitt engagemang här.

   


  0 0

  Tieto går med i Microsofts Cloud OS Network för att ytterligare utveckla tjänsterna i Tieto Productivity Cloud, som erbjuds i de nordiska länderna. Cloud OS Network är ett globalt konsortium bestående av molntjänstleverantörer som har tagit till sig Microsoft Cloud OS-visionen.  Dessa organisationer erbjuder lösningar för infrastruktur och produktivitetstjänster som baseras på Microsoft validerade plattform utformad för att uppfylla företagens affärsbehov. Avtalet gör det möjligt för Tieto att fortsätta utveckla lösningar på Microsofts molnplattform.

  Nätverkets medlemmar kombinerar branschledande Microsoftteknik med den egna expertisen inom datadrift och geografisk expertis, för att ge kunderna full flexibilitet och omfattande valmöjligheter för en hybrid datacenterlösning.

  "Våra kunder söker den bästa leveransmodellen för sina Microsoftbaserade lösningar. Tieto kan stödja kunden i deras egna dedikerade miljö, i en privat molnlösning i Tieto Productivity Cloud, i Microsofts publika moln eller i en hybridlösning som kombinerar dem. Tieto Productivity Cloud, baserat på Microsofts molnplattform, möjliggör en fullserviceleverans över olika molnlösningar med sömlösa övergångar, " säger Mikko Pulkkinen, Vice President, Managed Services, Shared Services, Tieto.

  Microsofts molnplattform ger en enhetlig infrastruktur över kunders egna datacenter, Windows Azure, och tjänsteleverantörsmolnlösningar. Detta ger kunderna fler valmöjligheter och större flexibilitet än från någon annan molnleverantör i branschen. "Medlemmar i Cloud OS Network tillhandahåller en pålitlig Microsoftplattform för molnlösningar. Genom att säkerställa en stringens i olika miljöer samt erbjuda möjligheten att välja från en mängd moln – publika, partnerdriftade eller hybrida – erbjuder Tieto kunderna flexibla molnlösningar som bäst motsvarar deras behov," säger Takeshi Numoto, Corporate Vice President, Server and Tools Marketing, Microsoft. 

  Kunderna kan välja en kombination av tjänster som Microsoft Sharepoint, Microsoft Exchange, Microsoft Lync, Microsoft SQL Server, Microsoft BizTalk, Microsoft Active Directory och Microsoft Dynamics CRM-tjänster  vilka kan levereras i en hybrid molnlösning.

   

   

   


  0 0

  Konkurrensen på TV-marknaden ökar ständigt. Bara under de senaste två åren har den skruvats upp av nya film- och playtjänster på internet. Det är viktigt att få nya kunder, men kanske ännu viktigare att behålla de man redan har. För att möta konkurrensen förbättrar Boxer TV-Access sin kundkommunikation med hjälp av artificiell intelligens och en beslutsstödslösning byggd av Random Forest på Microsoft SQL Server Enterprise 2012.

   

  – Den här lösningen har blivit en stor succé i företaget. Den hjälper oss att komma med rätt erbjudanden till rätt kunder i rätt tid. Därför har vi blivit betydligt bättre på att behålla våra kunder, säger Martin Carlsson, CIO på Boxer.

   

  Tekniken där man tillämpar artificiell intelligens på affärsinformation kallas Data Mining. Genom att statistiskt kombinera och analysera olika typer av kundinformation kan sannolikheten för olika beteenden beräknas. Detta kan till exempel baseras på var en kund bor, vad kunden har för abonnemang, hur kunden agerat och agerar just nu tillsammans med tidigare avhoppsstatistik.

   

  Denna typ av lösning lär sig automatiskt och förbättrar sig själv över tiden, och lösningen kan ofta byggas på en plattform som de flesta bolag redan har.

   

  – Random Forest  har varit kreativa och nytänkande i skapandet av Boxers nya BI-lösning och använt sig av prediktiv analys. Det är sådant som verkligen gör skillnad för kunderna, säger Tommy Flink, Marknadsansvarig Beslutsstöd på Microsoft Sverige.

   

  – Vi har sedan länge valt att satsa på Microsoft-miljö. Därför var det naturligt för oss att använda Microsoft-produkter när vi skapade den här lösningen, säger Martin Carlsson.

   

  – För företag som har tillgång till en BI-lösning som baseras på Microsofts verktyg blir det betydligt enklare och mycket mindre kostsamt än om de använder externa analysverktyg. Tekniken för att kunna skapa en lösning som Boxers finns redan på plats, säger Gustav Rengby, områdesansvarig för kundanalys på Random Forest, konsultbolaget som hjälper Boxer att ta fram lösningen.

   

  Bild: Tommy Flink, Marknadsansvarig Beslutsstöd på Microsoft Sverige.


older | 1 | .... | 30 | 31 | (Page 32) | 33 | 34 | .... | 44 | newer