Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 28 | 29 | (Page 30) | 31 | 32 | .... | 44 | newer

  0 0

  Idag släpper Microsoft den 15:e versionen av säkerhetsrapporten Security Intelligence Report. Den senaste rapporten visar bland annat att Sverige tillsammans med Japan, Norge, Finland and Danmark är de länder i världen där man påträffar minst skadlig kod och har lägst antal smittade datorer. Antalet infekterade datorer och mängden skadlig kod som påträffas i Sverige är runt en tredjedel jämfört med resten av världen.
   
  - Det är glädjande att se att svenska datoranvändare förstår vikten av IT-säkerhet, säger Daniel Akenine, nationell teknikchef på Microsoft i Sverige. I jämförelse med många andra länder använder vi också i högre utsträckning moderna programvaror vilket gör det svårare för skadlig kod att sprida sig. Rapporten visar att det är ungefär 6 gånger vanligare att bli smittad om man använder Windows XP än Windows 8.
   
  Rapporten visar också att sedan förra kvartalet har: 
   
  - Antalet sårbarheter i programvaror minskat med 13%
  - Antalet sårbarheter i olika operativsystem ökat med 39%
  - Antalet sårbarheter i webbläsare minskat med 18%
   
  Läs rapporten i sin helhet här


  0 0

  Nu finns Bing Maps tillgängligt i Sverige. Med start den här veckan har kartorna uppdaterats med lokalt innehåll, mängder med bilder och information om butiker, kollektivtrafik och restauranger. Med Bing Maps är det enkelt att få väganvisningar eller hitta ett smultronställe i din närhet – helt enkelt det perfekta verktyget när du ska någonstans.


   
  Funktioner för Bing Maps i Sverige

  - En lokalanpassad sökfunktion som hjälper dig hitta butiker, företag och restauranger direkt på din karta
  - Uppdaterade vägkartor som hjälper dig att hitta fram till ditt mål, oavsett om du promenerar, kör bil eller åker kollektivt
  - Med den trafikfunktionen får du enkelt en överblick över var det pågår vägarbeten och kan på så sätt planera din rutt så att du undviker att fastna i onödiga köer
  - Kartor över specifika platser som gör det ännu enklare att hitta. Inledningsvis finns det över 40 platskartor som innefattar svenska köpcentrum, flygplatser, universitet och museer.

  Besök Bing Maps och börja utforska din omgivning


  0 0

  På Microsoft Dynamics Convergence 2013 i Barcelona lanseras idag Microsoft Dynamics CRM 2013. Den senaste versionen av verktyget är utvecklad med fokus på användaren och dennes upplevelse. Med Dynamics CRM 2013 är det enklare än någonsin att skapa sig en förståelse för kunderna och hur man effektivast ska gå till väga för att hjälpa dem i deras vardag.

  Nya funktioner i Microsoft Dynamics CRM 2013

  Användaren i fokus– För att förbättra användarupplevelsen har en ny och enkel layout utvecklats som samlar all relevant information på en och samma skärm.

  Enkelt att samarbeta– Använd Yammer för att dela insikter och information. På så sätt kan du erbjuda kunderna en bättre service genom att dra nytta av expertis från hela organisationen. Med integrationen av Lync och Skype i verktyget är det enkelt att hålla en löpande dialog med kunderna och bygga långsiktiga relationer.

  Mobil tillgång– I samband med lanseringen av Dynamics CRM 2013 släpper Microsoft även nya appar till Windows 8, iPad, Windows Phone 8, iPhone och Android för att ge användaren tillgång till information även om du inte är framför datorn.

  Microsoft Dynamics CRM 2013 bygger vidare på det goda momentum som Microsofts Dynamics-verktyg redan har på marknaden. I dag finns det 40 000 kunder, totalt över 3,5 miljoner användare, som använder Microsoft Dynamics CRM runt om i världen.

  Microsoft lanserar även Microsoft Dynamics AX 2012 R3 idag. Läs mer här.


  0 0

  Svenska TV-fans kan nu ladda ned HBO Nordic på sin Xbox 360

  Från och med idag finns HBO Nordic tillgängligt på Xbox 360 i Sverige för alla Xbox Live guldmedlemmar. Användare med ett HBO-medlemskap får med den nya nöjesappen tillgång till både nuvarande och äldre säsonger av flera av de mest populära TV-serierna som någonsin skapats – och allt i HD! Man får också tillgång till de allra senaste avsnitten inom 24 timmar efter premiär, allt översatt till svenska. 
   
  “Vi är väldigt glada över att nu kunna erbjuda HBO Nordic till alla våra svenska Xbox användare. Detta är ett perfekt tillägg till vår redan starka portfolio av nöjesappar på Xbox Live”, säger Mattias Rosenkvist, affärsområdeschef för Xbox Sverige. 
   
  HBO garanterar alltid högsta kvalité och mångfald av TV-serier. Till exempel vann HBO hela 27 Primetime Emmy Awards i år, mer än något annat TV-nätverk för det 12:e året i rad.

  HBO Nordic erbjuder alla säsonger och avsnitt från alla de stora HBO-serierna såsom Game of Thrones, Boardwalk Empire, Girls, The Sopranos, Entourage, Sex and the City, The Newsroom och True Blood.
  Utöver detta får du även tillgång till nya och spännande serier från andra produktioner, till exempel Masters of Sex, 30 Rock, The Office och The White Queen. HBO Nordic är ditt hem för TV-serier, med ett unikt urval av serier som tillsammans tagit hem nästan 1000 Emmy-nomineringar.

  HBO Nordic erbjuder ett månadsmedlemskap för 79 SEK. Medlemskapet är inte bindande, och kan sägas upp när som helst.

  Presskontakt HBO Nordic:
  Christel Lindgren
  Telefon: +46 (0)73 519 47 13
  E-mail: christel.lindgren@hbonordic.com

  Presskontakt Xbox 360:
  Christian Kullman, PR Manager Xbox Sverige
  Telefon: +46 (0)73 408 28 83
  E-mail: v-chkull@microsoft.com


  0 0

  Polfärskt Bröd levererar bröd från sina 24 distributionscentraler till över 3 000 butiker över hela Sverige. Företaget har valt Office 365 så att användarna kan arbeta i systemet oavsett tidpunkt och plats. Användarna kan nå sina dokument från vilken uppkopplad dator, surfplatta eller smart telefon som helst. Office 365 ger dessutom mer utrymme för lagring av filer och e-post än vad man hade tidigare. Förutom de kontorsprogram man har använt tidigare ger Office 365 ny funktionalitet med bland annat Lync och onlinelagringstjänsten SkyDrive.

   – Både Lync och SkyDrive blir en viktig del av vår framtida mobila IT-plattform. Dessa funktioner kommer att bidra till effektiviseringar av verksamheten och en ännu mer motiverad säljkår, säger David Prochazka, IT-koordinator på Polfärskt bröd. Med Lync kan medarbetarna ha videomöten, chatta och dela filer och presentationer.

  Vi har planer på att implementera vår telefonfunktion i Lync. Vi har precis börjat använda Lync, så vi befinner oss än så länge på ett tidigt stadium, säger David Prochazka.

  Nästa steg i molnsatsningen

  I butikerna tar Polfärskt bröd hand om hyllorna och ser till att det alltid finns färskt bröd där. Brödsäljarna använder en handdatorapplikation i butikerna för att hantera order och returer. För närvarande håller företaget på att utveckla en ny applikation för att hantera processen. Den ska ligga i Microsofts molnplattform Windows Azure.

   – Vår verksamhet kommer att bli alltmer molnbaserad. Det är rätt väg för oss att gå. Office 365 är den första byggstenen för vår framtida IT-plattform, säger David Prochazka.

  Läs mer om Polfärskt bröds resa till molnet här.

   


  0 0

  Med start idag finns Internet Explorer 11 tillgängligt för alla Windows 7-användare. IE11 bygger vidare på utvecklingen i IE10 där en snabb och säker surfupplevelse med stöd för de senaste webstandarderna är utgångspunkten. Har du aktiverat Automatic Updates i Windows Update för Windows 7 kommer din webbläsare automatiskt uppdateras till IE11 under de kommande veckorna.

  Det är glädjande att den överlägset bästa webbläsaren för Windows-användare nu finns tillgänglig till Windows 7. Med Internet Explorer 11 är det snyggt, enkelt och snabbt att surfa webben samtidigt som det är säkert, säger Eva-Mia Westergren, produktmarknadschef för Windows och Internet Explorer på Microsoft


   
  Internet Explorer 11 kör javascript snabbare än konkurrenterna och tillsammans med stödet för hårdvaruacceleration blir därför din surfupplevelse snabb och smidig. Med säkerhetsfunktioner som SmartScreen, InPrivate Browsing och Tracking protection är du och din personliga information skyddad under tiden som du surfar.

  Vill du uppleva den fulla potentialen i Internet Explorer 11 kan du besöka den fullt interaktiva sajten Everest: Rivers of Ice eller spela det banbrytande spelet Contre Jour direkt i webbläsaren.

  Läs IE bloggen för att hålla dig uppdaterad med det senaste om Internet Explorer


  0 0

  Hållbarhetskonsulten TripleB har valt Microsoft Azure för sin nya meddelandetjänst Whistleblowing Centre som ger anställda en möjlighet att informera sin arbetsgivare om känslig information utan att behöva röja sin identitet. Det är ett centralt hållbarhetsverktyg för styrelse och ledning att följa upp verksamhetens uppförandekod. TripleB:s grundare har över 10 års erfarenhet av att utveckla och mäta affärsdrivande hållbarhetsarbete, i Sverige och internationellt.

  Med tjänsten visar företaget att man vill verka för god affärsetik. Den ger en möjlighet för styrelse och ledning att snabbt agera på oegentligheter eller avvikelser från de egna affärsetiska riktlinjerna.

  - Det är viktigt att erbjuda en extern tjänst som medarbetarna litar på, annars löper företaget större risk att medarbetare förblir tysta eller vänder sig direkt till media. Microsoft Azure är centralt för att kunna säkerställa en process
  med högsta säkerhet och tillgänglighet, säger Gunilla Hadders, vd för TripleB och en av grundarna till den nya meddelandetjänsten, så kallad intern whistleblowing.

  Systemet är webbaserat och informationen skyddas genom asymmetrisk kryptering. Den följer Datainspektionens riktlinjer och anpassas efter nationell lagstiftning.

  - Med Windows Azure drivs TripleB tjänsten enligt mycket högt ställda säkerhetskrav både vad gäller tillgänglighet och skydd av data. Microsofts plattform ger en flexibel och kostnadseffektiv lösning för såväl mindre företag som internationella koncerner, säger Daniel Akenine, Nationell Teknisk Chef på Microsoft Sverige

  - Att erbjuda en meddelandetjänst till sina medarbetare ger styrelse och ledning en ökad möjlighet att agera snabbt och inhouse på misstankar om oegentligheter. Internationell lagstiftning driver på, säger Karin Henriksson och Gunilla Hadders, grundare.

  Kontakt:
  Gunilla Hadders
  Telefon: +46 (0)70 214 88 73
  E-mail: gunilla.hadders@tripleb.se

   

   


  0 0

  Statens fastighetsverk, SFV, väljer Microsoft Office 365 när de uppdaterar sitt kontorsprogram. Kostnaderna har sänkts och kärnverksamheten har effektiviserats.

  - Som IT-chef får man normalt bara höra från användarna när de är missnöjda över att något inte fungerar. Det här är första gången som användarna spontant säger att de är mycket nöjda, säger Susanne Walldén, IT-chef på SFV.

  Det främsta skälet till att valet föll på Office 365 är att man, i jämförelse med den tidigare lösningen, sänker kostnaderna med cirka 40 procent. Besparingarna ligger i licenser samt i tid och pengar, eftersom lösningen effektiviserar verksamheten på fler sätt.

  Enligt Susanne Walldén fanns det bara ett alternativ för de 470 medarbetare som använder molnlösningen idag. Eftersom SFV är en myndighet ställs det höga krav på IT-säkerheten vid upphandlingar, bland annat för att uppfylla datainspektionens krav enligt Datainspektionslagen. Av alternativen på marknaden var det bara Office 365 som kunde tillgodose deras krav.

  - Med Office 365 kommer vi alltid ligga i framkant i den tekniska utvecklingen eftersom den uppgraderas automatiskt och kontinuerligt. Dessutom tillåter molnet att medarbetare kan koppla upp sig var som helst. Det är viktigt för oss å många av våra medarbetare är på resande fot, tillägger Susanne Waldén slutligen.

  Kort om Statens Fastighetsverk

  Statens fastighetsverk förvaltar Sveriges nationalbyggnader och fria marker; slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader och en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. Det innebär förvaltning av 2 300 fastigheter med cirka 300 byggnader.

  Läs mer om hur Statens fastighetsverk får jobbet gjort i molnet.

   

   

   


  0 0

  Den populära appen Vine finns nu till Windows Phone 8. Med appen kan du spela in korta videoklipp på sex sekunder. Du kan sedan dela videoklippen med familj, vänner och resten av Vine-gemenskapen. Med Vine får du via video en rolig och snabb inblick i vad som händer runt om i världen.

  Vine till Windows Phone 8 har stöd för Live Tiles och med koppling till den sociala hubben är det enkelt att hitta dina vänner och kontakter.

  Appen är gratis och du hittar den här.


  0 0

  Mellan den 14-20 november kan resenärer som ska åka tåg mellan Stockholm och Göteborg låna Microsofts surfplatta Surface på resan. Microsoft kommer finnas på Centralstationerna i Stockholm och Göteborg för att demonstrera Surface. Ska du åka sträckan Stockholm-Göteborg eller Göteborg-Stockholm kan du enkelt låna med dig en Surface från Microsofts monter.

  - Surface erbjuder både nytta och nöje, det bästa av två världar, vilket gör den till det perfekta resesällskapet. Vi vill att fler ska få chansen att uppleva Windows 8, nya Office och Surface. Därför står vi på Centralstationerna i Göteborg och Stockholm hos Jernhusen Media, och låter resenärer i båda riktningarna låna en Surface under resan, säger Roger Westerlund, kategoriansvarig för Surface i Sverige

  Surface 2 lanserades den 22 oktober och är uppföljaren till Microsofts första egna surfplatta Surface RT. På Surface finns Office 2013 RT förinstallerat, och tillsammans med de över 100 000 apparna i Windows Store erbjuder surfplattan både nytta och nöje.

  - Vi tycker att det är roligt när företag genomför denna typ av aktiviteter som bidrar till att göra den totala upplevelsen av resan bättre. Microsofts koncept sticker ut eftersom det bjuder på en upplevelse under hela resan, säger Regina Pettersson, säljchef på Jernhusen Media

  Att låna en Surface för resan mellan Stockholm-Göteborg eller Göteborg-Stockholm är enkelt och gratis. Besök Microsofts monter på Centralstationerna i Stockholm eller Göteborg, där kan du låna en Surface innan avresa. Väl framme lämnar du tillbaka din lånade Surface i Microsofts monter på din destination.

  För mer information kontakta:
  Ann Hermansson, marknadsansvarig Jernhusen Media
  ann.hermansson@jernhusen.se , 073-413 32 46

  Magnus Langley, marknadschef retail på Microsoft
  mlangley@microsoft.com , 073-408 28 05


  0 0

   Idag lanserar Microsoft nya Visual Studio 2013 och. NET 4.5.1, och det är även debuten för en ny uppsättning utvecklartjänster som kallas Visual Studio Online.

  Som en del av Microsofts Cloud OS strategi kommer Visual Studio Online in med en uppsättning av molnbaserade tjänster som körs på Microsoft Azure. Visual Studio Online är ett komplement till Visual Studios verktygslåda, som gör det möjligt för utvecklare att snabbt skapa, driftsätta och hantera program.

  -          Med kombinationen Visual Studio 2013, Windows Azure och MSDN levererar Microsoft en oöverträffad molnplattform med värdefulla verktyg för utvecklare, säger Microsofts talesperson Åsa Nygren.

  Lanseringen sker vid ett event i New York som kan följas, nu eller vid senare tillfälle, via denna live-stream. I Sverige följs livestreamingen med spänning på konserthuset Musikaliska i Stockholm, samt även på
  Star Republic i Göteborg, där hundratals medlemmar från den svenska utvecklargruppen SweNug samlats för att uppleva och diskutera nya Visual Studio.

  Fler detaljer om nya Visual Studio finns i den senaste bloggposten av Soma Segar, vice president på Microsofts utvecklardivision. Den senaste versionen kan laddas ner på Visual Studio 2013 Download page.

   


  0 0

  En knapp månad efter försäljningsstarten av Surface 2 i Sverige konstaterar Microsoft och Siba att intresset för surfplattan slår företagens alla förväntningar.

  - Det är mycket glädjande att se att försäljningen av Surface 2 överträffat våra förväntningar. Att Microsoft med sina unika Surface 2-produkter på allvar tar upp kampen om de krävande målgrupper som bland annat efterfrågar en topputrustad dator med samma formfaktor som en surfplatta är intressant för branschen, säger Marina Davarinou, marknadschef på SIBA  Surface 2 lanserades i Sverige den 22 oktober och finns tillgänglig i två storlekar, 32 GB och 64 GB lagringsutrymme. Förutom hos Siba kan konsumenter köpa Surface 2 hos Elgiganten, MediaMarkt och Telenor. Microsoft arbetar intensivt för att säkerställa tillgången av Surface 2 så att kunder inte möts av tomma hål i butikshyllorna. För företagskunder finns Surface 2 tillgänglig hos Atea och Dustin.

  Jag är inte förvånad över att intresset för Surface 2 är stort. Surface 2 är en unik surfplatta som har funktioner som ingen av våra konkurrenter kan erbjuda. Bland annat finns Office 2013 RT installerat vilket gör att du kan jobba i Excel, Word, PowerPoint, Outlook och OneNote direkt i din surfplatta, säger Roger Westerlund, kategorichef för Surface på Microsoft

  Rekommenderade försäljningspriser
  32 GB – 3 895 SEK
  64 GB – 4 795 SEK

  På Surface-bloggen kan du hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna om Surface

  Bildmaterial hittar du här


  0 0

  IT-branschen behöver lyfta fram fler briljanta kvinnor. Därför letar nu Microsoft för elfte året i rad efter Sveriges mest drivna, engagerade och entreprenöriella tjej som studerar data eller IT-relaterade ämnen på heltid på högskolan med minst ett år kvar av sina studier.

  Anmäl dig själv eller någon du känner här!

  VEM VI SÖKER
  Vår vinnare har ett stort intresse och engagemang för IT och är en driven, entreprenöriell och engagerad person, oavsett vad hon ger sig in i. Så om du eller någon du känner är den initiativrika tjej som på något sätt har inspirerat till utveckling och nya idéer under sin studietid – då är det läge att nominera. Årets IT-tjej kommer att ha ett givande år som ambassadör för IT-tjejer med mycket nätverkande och därför ser vi gärna att vår vinnare är aktiv i sociala medier samt student under hela 2014.

  OM PRISET
  Finalisterna bjuds in till ett heldagsevenemang på Microsoft i Akalla för intervjuer, case-lösning, mingel och andra aktiviteter. Detta är ett utmärkt tillfälle att lära känna företaget, nätverka med Microsofts HR-team och andra nyckelpersoner. Microsoft bjuder också in de tre toppkandidaterna till Universum Awards på Berns i Stockholm den 6 mars där en av dem koras till Årets IT-tjej 2014.

  Vinnaren bjuds in till många olika spännande och inspirerande evenemang under året, och får en egen mentor på Microsoft. Dessutom blir vinnaren en förebild och ambassadör för IT-intresserade tjejer i hela landet, och blir medlem i ett slutet nätverk av tidigare IT-tjejsfinalister som nu är verksamma i branschen. Som ambassadör för Microsoft får Årets IT-tjej självklart också en spännande hårdvaruprodukt.

   


  0 0

  Den 19-21 november finns vi på plats på Svenska Mässan i Göteborg tillsammans med våra strategiska partner inom offentlig sektor. Dessutom delar Microsoft ut priset Årets IT-kommun på tisdagen den 19e.

   

  Alla på plats har lång erfarenhet av att hjälpa kommuner, landsting, verk och myndigheter att möta dagens krav på reducerade kostnader och ökad effektivitet.

  Vår spännande utställningsyta är byggd utifrån Microsofts vision om Det nya arbetslivet. Kom förbi så bjuder vi på en kaffe och ger dig inspiration kring hur man kan använda teknik på nya
  innovativa sätt inom offentlig förvaltning.


  Vi kommer också bjuda på korta och intresseväckande presentationer från vår egen scen. Programmet hittar du här. Dessutom finns det tillfälle att uppleva våra senaste plattor och telefoner i
  produktutställningen.

   


  0 0

  Golfservices Norden arbetar sedan starten 2011 med att ge golfanläggningar nöjdare medlemmar samt att öka anläggningarnas lönsamhet. För att detta ska vara möjligt är en väl fungerande IT-plattform en förutsättning.

  Golfservices har valt att erbjuda golfanläggningarna Office 365 eftersom det ger både lägre driftkostnader och enklare hantering för anläggningarna.

  - Golfservice erbjuder golfanläggningarna analysstöd, utbildningsstöd och support. Många av anläggningarna har ett nätverk med upp till tio år på nacken. Det är både kostsamt och tidskrävande menar Carl-Johan Ekman, vd på Golfservices Norden.

  För att kunna erbjuda anläggningarna den bästa IT-plattformen gjorde Golfservice under 2012 en undersökning för att se vilka leverantörer och produkter som fanns på marknaden.

  - Det viktigaste var att lösningen bidrog till att främja lönsamhet, kommunikation och kunde fungera som en grund för vårt koncept. Microsoft Office 365 möter de krav som vår BI-plattform ställer. Med Office 365 kan användarna dela information och få tillgång till lösningen via telefoner, plattor och datorer. Det är precis vad vi vill erbjuda så det var en bra matchning, fortsätter Carl Johan Ekman.

  Intresset för Golfservice har ökat sedan de började erbjudande Office 365, enligt Carl-Johan Ekman uppskattas konceptet och anläggningarna köper tjänster i högre utsträckning än förr.

  - Men även kalkylen lockar. Att köra Office 365 kostar under 250 kronor per månad och användare för en anläggning, vilket kan jämföras med de 60 000 kronor som en ny server kostar med uppsättning och underhåll. Med elkostnader blir det en kostnad på cirka 2 500 kronor i månaden, påpekar Carl-Johan Ekman.

  It-företaget Allieros introducerade Office 365 för Golfservice. För Alliero är det ett naturligt val av IT-plattform.

  - Lösningen ligger i molnet och man slipper det extra jobb som egna servrar kan innebära. Det blir lättare att interagera med andra i affärssystemet vilket leder till effektivisering, säger Allieros Tobias Lindstedt. Dessutom leder det till en minskad miljöpåverkan eftersom elförbrukningen minskar.

   Läs mer om varför Golfservices Norden erbjuder Office 365 till golfanläggningar i Norden


  0 0

  Det var precis vad vi frågade stockholmarna i morgonrusningen! Som en start på nedräkningen till nästa års Jobba hemma dag ville vi ta del av stockholmarnas tankar kring att jobba hemma. Sedan bad vi våra främsta experter ge sina bästa råd hur man kan lösa de utmaningar som uppstår med hemmaarbete.

  Företagskultur och ledarskap
  Ett hinder för att jobba hemma kan vara förknippat med företagskultur och ledarskap. Synen på att jobba hemma är likställt med en dag utan produktivt jobb. Det är en av anledningarna till att många väljer att resa till och från och jobbet varje dag. Trots att det i teorin är okej att jobba hemma enligt företagspolicyn. 
  (Please visit the site to view this video)

  Verktygen som gör det möjligt att jobba överallt
  Med de verktyg många av oss har idag kan nästan alla jobba utanför kontoret. Det viktiga är egentligen inte var vi jobbar utan att vi får jobbet gjort. Vi måste alla testa oss fram och hitta det sätt som passar oss bäst för jobba produktivt. 
  (Please visit the site to view this video)

  Få ihop livets alla delar genom möjligheten att jobba hemma
  Att jobba hemma eller utanför kontoret ibland kan hjälpa oss att få ihop livspusslet. Vi kan spara tid genom att slippa restiden eller vara hemma för att emot hantverkare under arbetstid. Att minska resandet är inte bara en vinst för den enskilda personen utan också för miljön och samhället.
  (Please visit the site to view this video)

  Jobba hemma-dagen är ett initiativ från Microsoft som manifesterar fördelarna med flexibelt arbete. Ett flexibelt kontorsarbete har fördelar för såväl företag som medarbetare – det ger ökad produktivitet och enklare vardag.

  Läs mer, gör testet med tidspararen och anmäl ditt företag till Jobba hemma dagen 2014!


  0 0

   Som en av 80 skolor i världen, och som enda svenska skola, utses Rodengymnasiet i Norrtälje kommun till mentorsskola i Microsofts internationella utbildningssatsning.
   
  -        Rodengymnasiet använder inte bara teknik i skolan på ett innovativt sätt. De har också fått utmärkelsen för sin passion för innovativt lärande och för att man på ett föredömligt sätt på ett strategiskt vis bygger hållbar skolutveckling i vardagen, säger Eva Pethrus, ansvarig för Partnerskap i Lärande på Microsoft.
   
  -        Vi är mycket glada över utmärkelsen! Våra duktiga lärare har alla hjälpts åt för att göra detta möjligt, säger Katarina Björk, rektor på Rodengymnasiet.
   
  Utnämningen innebär att lärare, elever och skolledare på Rodengymnasiet kommer att delta i internationella nätverk och kompetensutveckling som Microsoft anordnar. De får bland annat en inbjudan till Microsofts utbildningsforum i Barcelona i mars, för att dela med sig av sina lärdomar och inspireras av andra.
   
  Microsoft har utsett 80 mentorsskolor som representerar ledarskap och innovation i klassrummet, och som är fast beslutna att förbereda eleverna för 21st Century Learning. 250 mentorsskolor var nominerade från 75 länder.
   
  Ytterligare information om Microsofts syn på utbildning och vad som görs för att stötta lärande runtom i världen finns i Anthony Salcitos blogginlägg.
   
  Kontakt:
  Katarina Björk
  Rektor, Rodengymnasiet
  0176-717 64

  0 0

  Den 27-28 november bjuder vi in dig till vår hemmaplan med tvådagarskonferensen Microsoft Next. Ny teknik förändrar hur vi jobbar och utmanar våra tankesätt. Vilken roll får kontoret när vi inte längre behöver vara där? Vad kommer morgondagens medarbetare att kräva av sin arbetsgivare? Det Nya Arbetslivet handlar lika mycket om ledarskap och kultur som de tekniska lösningarna.

  Eventets första dag riktar sig till tekniska beslutsfattare. Under dagen presenterar och demonstrerar vi rykande färska produkter, tjänster och tekniker inom affärsområdet Server & Cloud. Produkter och tjänster som nyss lanserats och som är del av dagen är Windows Server 2012 R2, System Center Server 2012 R2, Windows Azure, Windows Intune och SQL Server 2014.

  Under eventets andra dag vänder vi oss till dig som ansvarar för marknadsföring, försäljning, HR eller ekonomi. Vi bjuder på spännande talare, inspirerande sessioner och relevanta kundcase. Du kommer också få tillfälle att göra ett studiebesök med rundvisning på vårt kontor i Akalla där vi visar hur vi på Microsoft har skapat vår vision kring Det Nya Arbetslivet. Ett tillfälle till ny värdefull kunskap, inspiration och erfarenhetsutbyte som du inte får missa.

  AGENDA ONSDAG 27 NOVEMBER - NYA LÖSNINGAR INOM SERVER & CLOUD

  • Modern Datacenter – För dig som jobbar med infrastruktur och vill lära dig mer om hybrid-moln baserade på Hyper-V, Windows Server 2012R2 och System Center Server R2.
  • People-Centric IT – ”Any Device – Anywhere…”, möjliggör arbete från vilken plats som helst med full säkerhet och managering av IT över Windows, iOS och Android via bland annat Windows Intune. Vi går också igenom nyheter i RDS/VDI i Windows Server 2012 R2.
  • Data Insights – ”Any Data – Any Size…”, oavsett typ av data och hur stora datamängder du har så finns det en lösning lokalt eller i molnet. Hadoop, SQL Server och Power BI är del av det vi går igenom.
  • Modern Apps – Med Windows Azure, Visual Studio 2013 och SQL Server 2014 får du helt nya möjligheter att utveckla applikationer med hög prestanda och kvalitet som spänner över alla typer av klienter. ALM i molnet (Visual Studio Online) eller lokalt (TFS) oavsett om applikationerna är skrivna i .NET, Java eller andra programmeringsspråk.

   AGENDA TORSDAG 28 NOVEMBER - DET NYA ARBETSLIVET

  • Per Schlingmann, varumärkesstrateg & kommunikationsrådgivare och en av hjärnorna bakom Nya Moderaterna, ger föreläsningen Att förändras är att vinna (och ha roligt på vägen dit). De verksamheter som har modet och förmågan att gå före och förändra och förnya sig är de som blir vinnarna – men hur går det till?
  • Hur skapar man en social företagskultur? Brit Stakston, kommunikationsstrateg och expert på sociala medier, talar i sin föreläsning Det sociala företaget - det sociala ledarskapet om hur ledare kan stötta den sociala utvecklingen och vända det till en fördel.
  • Missa inte heller chansen att besöka Sveriges Bästa Arbetsplats bakom kulisserna. Under dagen får du möjlighet att hänga med på rundvandringar på vårt kontor där vi visar hur vi på Microsoft har realiserat Det Nya Arbetslivet.
  • Vi avlutar dagen med Leo Razzak, 26 år gammal och sommarpratare 2013  - en fantastisk inspiratör och en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom jämställdhets- och integrationsfrågor - en energikick ni inte får missa! 
  Konferensen är kostnadsfri, anmäl dig här idag!

  0 0

  I går hölls Microsofts årliga partnerevent på Folkets Hus i Stockholm och dagens höjdpunkt var när årets partner 2013 utsågs. De priser som delas ut av Microsoft är uppdelade i åtta kategorier, och vinnarna har tagits fram bland Microsofts närmare 4 000 samarbetspartner i Sverige. Grattis till alla vinnande partner!

  Årets Cloud Partner: Avanade Sweden AB

  Motivering: Avanade har framgångsrikt drivit försäljning och implementation av Office 365 hos många strategiska kunder. Kunderna har gett Avanade höga betyg för sin kompetens kring migreringslösningar och för den snabbhet man genomfört projekten med.

  Årets Voice Partner: Cellip

  Motivering: Cellip AB är ledande inom Enterprise Voice för Lync med ett stort antal installationer. Man har t ex infört lösningar för extern telefoni helt byggd på Lync. Man har som första operatör lanserat Lynch365 Telefoni som är integrerat med Office 365.

  Årets SMB Partner: Dustin/IT-Hantverkarna Sverige AB

  Motivering: Dustin/ITH är en ledande partner i SMB-segmentet som framgångsrikt kompletterat sin affär med fokus på Office 365. Här har man nu över 500 aktiva kunder. Under det senaste kvartalet har man också lyckats flytta över 40 000 användare till Windows 8 och ett modernare arbetssätt.

  Årets Device- och App Partner: Touchtech AB

  Motivering: Touchtech har på kort tid etablerat sig som en ledande kunskapsaktör inom moderna gränssnitt. Man har byggt lösningar baserade på den allra senaste tekniken vare sig det varit Windows 8, Windows Phone 8, Xbox 360, Pixelsense eller Kinect för PC. Touchtech
  har alltid haft kunderna högst upp på agendan och vunnit deras hjärta och deras fulla tillit. Stora svenska och internationella bolag vilar på den kunskap som man  levererar på ren Microsoft teknik.

  Årets Cloud OS Partner: Lumagate AB

  Motivering: Lumagate har under året framgångsrikt vunnit ett stort antal affärer baserat på Microsofts plattform för moderna datacenter. Lumagate ligger mycket långt framme vad gäller kompetens på Cloud OS.

  Årets Collaboration Partner: Altran Sverige AB

  Motivering: Altran har vunnit ett flertal större affärer inom collaboration. Man har bl a levererat en modern hybrid-lösning baserad på Office 365, Azure och SharePoint 2013 till en stor internationell kund. För att möjliggöra ökad mobilitet har man också anpassat SharePoint-lösningar med hjälp av responsiv design och för enheter som Windows Phone 8 och Microsoft Surface.

  Årets BI Partner: Acando AB

  Motivering: Acando har med konceptet Acando Business Insight paketerat Microsofts produkter SQL Server,Office och Sharepoint till ett framgångsrikt kunderbjudande inom Business Intelligence. Man har lyckats med att driva både volym av affärer men också funnit nya unika lösningar på kundens problem.

  Årets Business Solutions Partner: CGI Sverige AB

  Motivering: CGI har levererat helhetslösningar under begreppet Microsoft Business Platform Provider till ett antal större kunder. Man har lyckats kombinera Dynamics, Office365, Windows Intune och Windows Azure till en komplett lösning för såväl affärstöd som IT-plattform.


  0 0

  När Microsofts Marie Ygge delade ut priset Sveriges IT-kommun 2013 var det Karlstad Kommun som tog hem segern, för sitt framgångsrika arbete med att utveckla och förbättra kommunens verksamheter och service med hjälp av IT. Priset delades ut under Kvalitetsmässans invigningsgala på GöteborgsOperan igårkväll .

   

  Ur juryns motivering: ” För att kunna erbjuda värmlänningarna en så god service som möjligt har Karlstad lagt grunden för en bred samverkan i hela länet, som hjälper till att bygga det goda samhället samtidigt som man kan sänka kostnaderna och öka effektiviteten.”

   

  Till Sveriges IT-kommun utses den kommun som har lyckats bäst med att använda IT och digitaliseringens möjligheter för att utveckla kommunen som helhet. Priset är en statyett och 50 000 kronor.

   

  Bakom utmärkelsen står Sveriges Kommuner och Landsting, Kvalitetsmässan, Digitaliseringskommissionen, Microsoft, VINNOVA, IT&Telekomföretagen och Dagens Samhälle.

   

  Läs mer om utmärkelsen och Kvalitetsmässan.


older | 1 | .... | 28 | 29 | (Page 30) | 31 | 32 | .... | 44 | newer