Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 27 | 28 | (Page 29) | 30 | 31 | .... | 44 | newer

  0 0

  Tre lärare prisas idag för sin användning av ny teknik och IT i undervisningen. Innovativa Lärarpriset är ett samarbete mellan Lärarnas Riksförbund och Microsoft Sverige. I år belönas tre lärare som använder distansundervisning, programmeringsspråk och ämnesövergripande samarbete med IT.

  "Det är glädjande att se hur ny teknik och IT kan bli en integrerad del i undervisningen och hur lärares betydelse inte minskar med IT i undervisningen, utan tvärtom ökar, säger Bo Jansson, ordförande i Lärarnas Riksförbund.

  De som prisas i dag är de tre lärarna Mikael Bondestam, Polhemsskolan i Gävle, Helena Kvarnsell, Björknässkolan i Nacka och Ylva Pettersson, Katedralskolan i Skara.

  "Vi hoppas att med dessa lärares exempel kan intresset stimuleras för att utveckla undervisningen med nya hjälpmedel" säger Richard Lind, Teknisk Direktör på Microsoft Sverige, som finns på plats för att dela ut priset.

  Mikael Bondestam tilldelas 1:a pris i 2013 års Innovativa Lärartävling för att han med stor framgång använt IKT i sin programmeringsundervisning. Via interdisciplinärt samarbete med engelskämnet och programmeringsämnet påvisar han tydligt att det finns olika språk, både de som talas och de som programmeras, men också hur de kan samexistera på ett naturligt sätt.  Han har fått pojkar som idag vi vet har ett lägre intresse att läsa böcker än flickor att få dem att båda läsa engelska böcker men också få dem att tolka böckerna såsom budskap men också språket. I programmeringsdelen så diskuteras syntaxen av hur spelet skall skapas för kunna återberätta och skapa redovisningar av dessa tolkningar via spelutvecklande.  I det underskott som Sverige har när det gäller duktiga programmerare så ger Mikael eleverna möjlighet att ta sig in på arbetsmarknaden. Han ger dem ett nytt språk!

  Ylva Pettersson (mitten) tilldelas delat 2:a pris i 2013 års Innovativa Lärartävling för att hon med stor framgång i sitt projekt med Wikipedia ger eleverna möjlighet att dela med sig av sitt lärande på en internationell arena. Ylvas förmår ge eleverna möjlighet att bygga kunskap om sin lokala historia via ämnesövergripande kollaborativt arbete, och därmed blir det möjligt för hennes elever att visa sina kunskaper även utanför klassrummet. Genom sina projekt får eleverna förståelse för skolsituationen i andra länder och Ylva Petterson utvecklar därmed sina elever till sanna världsmedborgare.

  Helena Kvarnsell (höger) tilldelas delat 2:a pris i 2013 års Innovativa Lärartävling för att hon med stor framgång i sitt projekt ”Dress for the Weather” använt IKT i distansundervisningen. Helena Kvarnsell visar en lekfullhet i sina undervisningsmetoder genom att hitta nya vägar att inkludera alla elever och använder tekniken för att möta alla elever oavsett behov.  Genom att integrera hemmet som en naturlig lärmiljö för eleven så stärker hon också elevernas självledarskap och samarbetsförmåga. På så sätt används tekniken som den fungerar även utanför klassrummet och därmed får Helena Kvarnsells elever redan i skolan tillgång till 2000-talets förmågor.

  Bo Jansson, Lärarnas Riksförbund, Mikael Bondestam, Polhemsskolan, Richard Lind, Microsoft Sverige 


  0 0

  I en undersökning gjord av Universum Global placerar sig Microsoft i topp över de mest attraktiva arbetsgivarna i världen. Rankingen är baserad på Universums årliga enkätundersökning från världens tolv största ekonomier, där över 200 000 studenter från Australien, Brasilien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Indien, Italien, Japan, Ryssland och USA svarat. Microsoft utmärker sig som en ideal arbetsgivare inom teknikbranschen.

  Ifjol placerade sig Microsoft i topp på listorna över de nordiska studenternas drömarbetsgivare, och i våras utsågs företaget till Sveriges bästa arbetsplats. Microsoft fortsätter att ha ett gott rykte både bland anställda och studenter världen runt.

  Universum Globals fullständiga lista hittar du här.


  0 0

  Ikväll träffas 150 kvinnliga utvecklare och ingenjörer på Sveriges första CODESS event. CODESS syftar till ökad mångfald inom det tekniska området och är en plattform för inspiration, nätverkande och kunskapsdelande för tjejer inom en traditionellt mansdominerad bransch. Microsoft och Skype bjuder på inspirerande talare och mingel i Skypes lokaler på Munchenbryggeriet i Stockholm. 

  CODESS events har redan varit en succé i Prag och Tallin, och senare i höst kommer turen till London. Alexa Glick, teknisk rekryterare på Skype, kommenterar:

  - Globalt sett är mjukvaruutveckling en disciplin som domineras av män. I Estland ser vi en riktigt positiv trend för kvinnor som utbildar sig och arbetar inom utveckling. Vi på Skype står helt bakom detta initiativ - då 54% av våra användare är kvinnor ser vi gärna att vår arbetskraft återspeglar detta.

  På agendan till kvällens CODESS event hittar vi bland annat systemutvecklaren och bloggaren Iris Classon, Microsofts marknadschef Eva Fors och Skypes Program Manager för Xbox One, Felicity Hurst. Mer info om talarna längst ner på den här sidan.

  Följ eventet på Twitter #CodessSTO


  0 0

  Den 22 oktober släpper Microsoft Surface 2 och Surface Pro 2 i Sverige. Enheterna kommer att finnas tillgängliga för konsumenter hos Elgiganten, MediaMarkt, Siba och Telenor samt i Microsoft Store. Företagskunder kommer att kunna köpa enheterna hos Atea och Dustin.

  Det är med glädje jag kan berätta att vi stärker vårt utbud på marknaden genom att släppa Surface 2 och Surface Pro 2. Enheterna är unika på marknaden och användarna kan förvänta sig en snabbare och personligare upplevelse av sin Surface, säger Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows och Surface på Microsoft 

  Surface 2 och Surface Pro 2 är de senaste tillskotten till Surface-familjen. Enheterna kommer att levereras med Windows RT 8.1 (Surface 2) respektive Windows 8.1 Pro (Surface Pro 2). Med Windows 8.1 finns ökade möjligheter att individanpassa din upplevelse, bättre sökfunktioner och förbättrade molntjänster.


   
  När du köper Surface 2 eller Surface Pro 2 får du tillgång till 200 GB lagringsutrymme på SkyDrive i två år utan extra kostnad och tillgång till Skype WiFi genom deras drygt 2 miljoner hot spots runt om i världen. När du köper Surface 2 får du dessutom tillgång till Microsoft Office 2013 RT med Outlook RT.

  Även tillbehören i Surface-familjen får tillökning. Både touch cover och type cover kommer i uppgraderade versioner där bakgrundsbelysta tangenter är en ny funktion. Det kommer även att lanseras en laddare anpassad för att ladda din Surface i bilen samt en dockningsstation för Surface Pro 2. Självklart kommer även den första generationens tillbehör att fungera även med Surface 2 och Surface Pro 2.

  Rekommenderat försäljningspris Surface 2
  32 GB – 3 895 SEK
  64 GB – 4 795 SEK

  Rekommenderat försäljningspris Surface Pro 2
  64 GB – 7 895 SEK
  128 GB – 8 795 SEK
  256 GB – 11 495 SEK
  512 GB – 15 995 SEK

  Läs mer på Surface-bloggen och i pressmeddelandet

  För mer information kontakta
  Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows och Surface på Microsoft
  073-408 32 85
  thomas.floberg@microsoft.com


  0 0

  YouthSpark, Microsofts globala initiativ för världens ungdomar, fyller ett år. Youthspark grundades med målet att under tre år skapa bättre förutsättningar för 300 miljoner unga världen runt och minska ungdomsarbetslösheten. Efter ett år beräknas YouthSpark nu ha gjort skillnad för 103 miljoner ungdomar i 100 länder. I Sverige har man bland annat arbetat tillsammans med Ung Företagsamhet med flera framgångsrika event för att uppmuntra innovation och samarbete.

  Nu utvecklar Microsoft initiativet genom programmet TEALS (Technology Education and Literacy in Schools), som ska förbättra den digitala kompetensen hos unga. I veckan lanserar Microsoft en ny digital läroplan för Office 2013 genom YouthSpark Hub. Genom denna får ungdomar fri tillgång att lära sig grunderna i ordbehandlig, skapa kalkylblad, presentationer och databaser. YouthSpark Hub innehåller även utbildningsmaterial och videor från Microsofts partners, såsom Khan Academy och TakingITglobal.

  Enligt International Youth Foundation (IYF) förväntas den globala ungdomsarbetslösheten nå 12,8 procents år 2018, men för dem med teknisk kompetens ökar möjligheterna till jobb kraftigt. Microsoft har under året jobbat nära IYF och andra ideella partners för att minska utbildningsklyftan hos världens ungdomar.

  ”Genom att arbeta med våra ideella partners runt om i världen ser vi hur den tekniska utbildningen skapar fantastiska möjligheter för sysselsättning. Därför förstärker vi nu YouthSpark ytterligare för att skapa ännu fler möjligheter” säger Lori Forte Harnick, chef för Microsoft Citizenship och Public Affairs.


  0 0

  Under natten till måndagen lanserade Microsoft en helt ny Microsoft Store. Med ny design, ny struktur och nytt innehåll är målet att hjälpa kunderna till en bättre köpupplevelse. Nya Microsoft Store visar på ett tydligt sätt hur Microsofts hårdvara och mjukvara fungerar ihop. Förhoppningen är att nya Microsoft Store ska hjälpa kunderna att snabbt och enkelt hitta den lösning som passar bäst.

  Titta gärna in i nya butiken, ta del av specialerbjudanden och missa inte att du från klockan 14:00 idag kan förbeställa din Surface 2!

  Besök Microsoft Store här http://www.microsoftstore.com/store/mseea/sv_SE/home/


  0 0

  Microsoft håller sin allra första keynote på Oracle OpenWorld konferensen i San Francisco idag. Föreläsningen hålls av Microsofts Brad Anderson, som på sin blogg förklarar de två företagens nästa steg för att ta det nu tvååriga samarbetet till nästa nivå:

  -         Från och med idag erbjuder Microsoft en förhandsvisning av licens-inkluderade Windows Server virtual machine images som kör Oracle Database, Oracle WebLogic Server och Java Development Kit. Du kan ladda ner den nu här.

  -         Oracle erbjuder också en "ta med din egen licens" Oracle Linux virtual machine images som kör Oracle Database och Oracle WebLogic Server i Windows Azure.

  Brad Andersons föredrag på Oracle OpenWorld finns streamat och tillgängligt här.


  0 0

  Strängnäs kommun har beslutat att införa ett nytt gemensamt intranät som baseras på Microsoft SharePoint 2013 för att förena sina 2 000 medarbetare i kommunen kring en plattform. Fokus ligger på användarna och syftet är bland annat att få ett mer levande intranät, fler gränsöverskridande samarbeten och ett högre engagemang bland medarbetarna i kommunen.

  I lanseringen av det nya intranätet fokuserar man inte bara på nya funktioner och verktyg, utan stort fokus ligger på intranätets sociala funktioner. Det innebär att användarna ska kunna ha samma beteende kring kommunikation på sin arbetsplats som man har hemma vid din privata dator. På det sättet ser man att samarbete och kommunikation kan underlättas.

  – Av samma skäl som man dekorerar sin arbetsplats med till exempel bilder och seriestrippar måste intranätet som arbetsmiljö vara trivsamt och inspirerande, säger Thomas Olsson som är kommunikatör på Strängnäs kommun.

  Thomas Olsson menar att medarbetarna ska trivas och känna sig uppskattade för att en verksamhet ska vara effektiv. Ett sätt att åstadkomma detta är bland annat att lätta upp stämningen på intranätet genom att släppa fram inslag som inte har någon direkt verksamhetsnytta men indirekt bidrar till ökad produktivitet.

  I arbetet med att bygga upp det nya intranätet har Strängnäs kommun tagit hjälp av Bool. Hos Bool kunde man konstatera att det inte var tekniken som var den främsta utmaningen snarare hur man skulle jobba med själva införandet av ett nytt intranät.

  – Genom vår långa och breda erfarenhet av att både utveckla och införa intranät i såväl stora som små organisationer har vi kunnat bidra med väl beprövade och färdigutvecklade koncept och funktioner för ett modernt intranät. På så vis har vi kunnat ägna mer energi åt det viktiga – själva införandet av ett nytt arbetsredskap i verksamheten, säger Johan Jernström som är ansvarig för projektet hos Bool.

  Läs mer Strängnäs kommuns införande av ett nytt intranät här.


  0 0

  Toyota Material Handling Europe (TMHE) har för andra gången under 2013 blivit nominerade till prestigefyllt internationellt pris för sin innovativa kundlösning Toyota I_Site. Det första priset delades ut i somras av Computer Weekly European User Award där Toyota I_Site vann första pris för alla kategorier med Best of show. I november är det dags för BCS & Computing UK IT Industry Awards prisutdelning där Toyota Material Handling Europe är en av tio som har chans att vinna.

  - Det är glädjande att vi inom en kort tidsrymd är nominerade till en andra internationell utmärkelse för vår kundlösning Toyota I_Site. Fördelen med Microsofts teknikplattform är att komponenterna är väl integrerade och dessa i kombination med den svarta lådan som vi monterar på trucken blir en kraftfull kombination, säger Håkan Borglund, CIO på Toyota Material Handling Europe.

  Läs hela pressreleasen om nomineringen från Toyota Material Handling Europe här.


  0 0

  Inom ett par veckor kommer Microsoft börja att uppdatera Windows Phone 8-enheter med Update 3. Nyheterna i uppdateringen innefattar bland annat stöd för större skärmar och den nya funktionen Driving Mode.

  Windows Phone 8-telefoner runt om i världen kommer med start om ett par veckor att börja uppdateras med Windows Phone 8 Update 3. Utrullningen kommer att ske successivt under de kommande månaderna. Det är den tredje stora uppdateringen som Microsoft släpper till plattformen under 2013. De nya och bättre funktionerna baseras på önskemål från användarna som Microsoft gjort till verklighet.

  Vi erbjuder redan riktigt bra telefoner i alla priskategorier med skarpa kameror och en unik design. Med den nya uppdateringen vässas vårt erbjudande ytterligare och med Windows-ekosystemet erbjuder vi något helt unikt jämfört med våra konkurrenter, säger Anna Ström, Affärsområdeschef för Windows Phone på Microsoft

  Med Windows Phone 8 Update 3 finns det nu stöd för enheter med större skärmstorlek, upp till 5- och 6-tums pekskärmar. De nya skärmstorlekarna ger fler möjligheter att skräddarsy en personlig startskärm som rymmer fler Live Tiles.

    
   
  Driving Mode är en av de nya funktionerna. Med Driving Mode kan användaren minimera antalet distraktioner under tiden de sitter bakom ratten. Funktionen begränsar antalet notifikationer på låsskärmen, allt från inkommande samtal och sms till uppdateringar från sociala medier. Genom att koppla Driving Mode till bilens, eller en enhets bluetooth vet telefonen automatiskt när den ska filtrera bort inkommande meddelande, allt för att du ska kunna köra säkrare i trafiken.

  Windows Phone 8 Update 3 låter oss bygga vidare på det momentum vi redan upplever för plattformen. Enligt IDC är Windows Phone 8 den snabbast växande plattformen på marknaden. Något som bland annat återspeglas i att vi nu har över 175 00 appar och att det utförs över nio miljoner transaktioner i Windows Phone Store varje dag, säger Anna Ström

  På Windows Phone Blog hittar du mer information och en fullständig lista över alla nya funktioner i Windows Phone 8 Update 3.

  Fler bilder på Windows Phone 8 hittar du på SkyDrive.

  För mer information kontakta:
  Anna Ström, Affärsområdeschef för Windows Phone
  anstrom@microsoft.com
  070-926 61 23


  0 0

  Idag lanseras Cathrin Frisemos bok "Work in Fake Life" som beskrivs som en reseguide för det digitala arbetslivet. I boken intervjuas Eva Fors, Affärs och Marknadschef på Microsoft Sverige.

  - Microsofts ”New World of Work”, eller som det som vi på Microsoft Sverige kallar ”Det Nya Arbetslivet”, handlar i grunden om att hitta harmoni och balans i sitt liv där arbetslivet är en stor, och för många, viktig del” säger Eva Fors.

  Cathrin Frisemo beskriver boken som en inbjudan till spännande mötesplatser, nya nätverk och världar i Cyberspace - In Fake Life (IFL). Det digitala och analoga arbetslivet kommer framöver att vara helt integrerat vilket det redan är för dem som är födda på 1990-talet och framåt.  Vi lever och deltar alla just nu i den största förändring i arbetslivet sedan den industriella revolutionen och det påverkar arbetsorganisationen, arbetsmarknaden och arbetshälsan. Affärsmodellerna ser annorlunda ut, ledarskapet och organisationerna förändras utifrån det. Kraven på deltagarna på arbetsmarknaden förändras och det krävs att man är självgående, driftig, tar ansvar och levererar.

  - Boken guidar till ett annorlunda och enklare liv, säger  Cathrin Frisemo.

  Microsoft Sverige har vunnit pris för Sveriges Bästa Arbetsplats flera år i rad och sätter stort värde i att förenkla och förbättra arbetslivet för såväl anställda som andra användare av Microsofts produkter och tjänster. Besök vår sida för Det Nya Arbetslivet för att läsa mer. Boken kan köpas här.  

   Cathrin Frisemo, Författare. Foto: Maria Berg.


  0 0

  När Nobelpristagarna tillkännages och när Nobelprisen delas ut har Nobelprisets sajt www.nobelprize.org hundrafaldigt många fler besökare än vanligt. Från hela världen surfar personer in som alla snabbt vill få tillgång till den senaste informationen om pristagarna. För att klara trycket och ge alla besökare en bra upplevelse flyttar man nu sajten ifrån fysiska servrar och upp i molnet, med Microsofts flexibla molnlösning Windows Azure.

   

  Det var öppenheten och skalbarheten som gjorde att valet föll på Windows Azure, berättar Hans Mehlin teknikchef på Nobel Media.

   

  "Vår sajt är uppbyggd på Linux, PHP och MySQL, men vi kunde bara fortsätta att köra på samma plattform - samma lampstack men flyttat till molnet. Tidigare körde vi på egna fysiska servrar, först i vår egen serverhall, sedan outsourcat, tills vi fick möjlighet att flytta in i molnet.

   

  "Framförallt är det skalbarheten som spelar roll för oss, eftersom vi har ett sådant tryck när pristagarna tillkännages i oktober och sedan igen när prisen delas ut i december. Under tillkännagivandena har vi väldigt skarpa besökstoppar, ibland ett hundrafaldigt tryck under en timma mot vad vi brukar ha en vanlig dag.

   

  "Det fungerade jättebra att flytta över, miljön var oerhört lik det vi hade tidigare. Vi migrerade över allt från scratch på två veckor, sedan var vi förberedda för tillkännagivandet av de nya pristagarna. Vi hann belastningstesta och använder oss nu av den enkla uppskalningen och nedskalningen som kommer med Azure, så att vi inte behöver allokera onödig serverkraft" säger Hans Mehlin, som även fick hjälp med migreringen av HiQ och Candidator.

   

  Från Microsofts sida har det också varit bra att få visa på öppenheten med Windows Azure.

   

  "Det som är intressant är att detta inte är en Microsoftlösning, såtillvida att de inte bygger på vår serverteknik, inte vår databas och inte på våra programmeringsspråk" säger Björn Eriksen, teknisk evangelist på Microsoft Sverige.

   

  Nobel Media, som har till uppgift att förvalta och utveckla medierättigheter kopplade till Nobelpriset, satsar även på att öka räckvidden och frekvensen på kommunikationen kring Nobelpriset andra tider på året. Arbetet med att flytta till molnet har skett under hösten och gått väldigt smidigt.

   

  "Vi var lite oroliga eftersom flytten var så tätt inpå tillkännagivandet av pristagarna som innebär årets största besökstopp på sajten, men det har varit oväntat enkelt och vi hann få allt i ordning i god tid" säger Mattias Fyrenius, VD på Nobel Media.

   

  Förutom en ökad flexibilitet hade flytten till molnet även ekonomiska fördelar för Nobel Media, i och med att de bara behöver betala för vad de använder, och
  under den tid som behovet finns.

   

  "Huvudsyftet med flytten var en säkrare miljö och att ge en bättre upplevelse för användarna, men självklart blev det också prismässigt bättre eftersom vi betalar för de toppar som vi har och inte behöver sitta på överkapacitet under större delar av året" säger Mattias Fyrenius.

   

  På svenska Microsofts är man väldigt stolta över att ha fått förtroendet att drifta en sajt som är viktig för så många människor över hela världen, och lyfter även det fortsatta samarbetet då man planerar webinars, videointervjuer och andra aktiviteter på sajten.

   

  "Vi på Microsoft är ödmjukt väldigt glada över att Nobel Media har valt oss som partner och Windows Azure som plattform. Det är stort att få vara en del av visionen om hur Nobelpriset skall agera och vara närvarande i digitala kanaler" säger Richard Lind, teknisk direktör på Microsoft Sverige. 

   


  0 0

  Från den 1 december 2013 kommer de 35 000 skolor i världen som har licensavtal för  Office 365 ProPlus eller Office Professional Plus för sina anställda kunna erbjuda sina studenter fri tillgång till den senaste Office-versionen med Student Advantage.

  Student Advantage är ett nytt erbjudande till studenter som ger dem tillgång till den senaste versionen av Office både i skolan och hemma. Studenterna kommer därmed att få tillgång till Office-verktyg var som helst, när som helst och i praktiskt taget från vilken enhet som helst för att vara så produktiva som möjligt under sin studietid.

  Redan idag så är tjänsterna från Exchange, Lync och SharePoint i Office 365 kostnadsfria för studenter och lärare. Det gör att de kan arbeta med sina uppgifter i delade samarbetsytor, ta gemensamma anteckningar i OneNote och ha klasser via webbmöten. Nu erbjuder Microsoft även Office-klienten utan kostnad till studenterna genom Student Advantage. Det innebär att studenterna kan installera den senaste klientversionen av program som Word, PowerPoint och Excel och använda var de än befinner sig.

  -  Studenterna använder Office varje dag i sitt skolarbete och för andra aktiviteter som är viktiga för dem. Office hjälper inte bara eleverna att hålla ordning och få jobbet gjort utan utvecklar samtidigt kompetens som kommer att krävas när de kliver in i arbetslivet, säger Niklas Danell, Produktchef för Office 365 på Microsoft Sverige.

  Kunskaper i Office är högt efterfrågat på arbetsmarknaden

  På Microsoft är vi övertygade om att teknik och IT spelar en viktig roll i att förbereda studenterna för ett framtida yrkesliv. En ny undersökning från IDC visar att arbetsgivare ställer krav på välbalanserad kompetens hos sina framtida medarbetare. 

  Det framgår i undersökningen att Microsoft Office är den programvara som rankas högst av arbetsgivare vad gäller efterfrågad kompetens. Ingen annan programvara dyker upp som någon av de 20 viktigaste kunskaperna som identifierats i undersökningen.

  - Vi är glada att kunna erbjuda Student Advantage. Studenterna kommer att ha tillgång till en Office-klient som uppdateras varje månad, alltså kommer de alltid att arbeta med det bästa som finns på marknaden. Hos deras framtida arbetsgivare så har en fjärdedel redan flyttat över till Office 365 och förväntar sig att deras nyrekryteringar skall kunna använda verktygen optimalt. Det är alltså viktigt att våra studenter inte halkar efter och jobbar med gammal teknologi, säger Niklas Danell.

  Läs mer om Student Advantage och IDC:s undersökning här

   

  För mer information, vänligen kontakta

  Niklas Danell
  Produktchef Office 365
  Tel: 0734-08 32 40
  E-post: niklas.danell@microsoft.com


  0 0

  Under Kvalitetsmässan, Nordens ledande konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling, kommer Stratsys att ställa ut sina lösningar tillsammans med andra Microsoftpartners i Microsoft Partner Village. Samarbetet skall göra det enklare för kunderna att få ut ännu mer nytta av sina investeringar i Stratsys och Microsoft. Stratsys, som är en marknadsledande plattform för verksamhetsstyrning, rapportering och planering, är i grunden utvecklad på Microsoft teknik. Nu integreras tekniken ytterligare. 

  Under Kvalitetsmässan, som går av stapeln 19 – 21 november på Svenska Mässan i Göteborg, ställer de båda företagen tillsammans ut sina lösningar i Microsoft Partner Village.

  "Stratsys planerings- och uppföljningsverktyg effektiviserar svensk offentlig sektor till världsklass. Vår gemensamma satsning under Kvalitetsmässan är ett steg på vägen i vårt fortsatta samarbete för att ge våra kunder ännu mer" säger Crister Molander, ansvarig för affärsutveckling mot offentlig förvaltning på Microsoft Sverige.

  "Som ett led i vårt fördjupade samarbete ställer vi tillsammans ut i Microsoft Partner Village på Kvalitetsmässan nästa månad. Här kommer det finnas möjligheter att se hur väl våra produkter är integrerade med varandra och vilka fördelar detta ger våra kunder, säger Henrik Lepasoon, VD för Stratsys.

  Över 70 % av alla organisationer använder idag Microsoft SharePoint för att hantera information samt förbättra samarbete och effektivisera arbetsflöden. Under mässan kommer Stratsys och Microsoft att tillsammans visa hur Stratsys är integrerat med SharePoint.

  SharePoint-plattformen täcker många olika områden, exempelvis projektstyrning, samarbetsrum, intranätportal och fillagring. Stratsys har tagit fram färdiga applikationer som fungerar tillsammans med SharePoint och då ger ett kraftfullt stöd för användaren i ett och samma gränssnitt.


  0 0

  På dagens PASS konferens tillkännagavs att SQL Server 2014 CTP 2 nu finns tillgänglig, och att det även släpps en förhandsgranskning av Microsoft SQL Server Backup till Windows Azure Tool.

   

  "Med SQL2014 vässar vi vårt erbjudande på databaser kring tre mycket strategiska områden; Business Intelligence, hybridlösningar med molnet samt Mission Critical och prestanda med exempelvis In Memory teknik," säger Tommy Flink, Data Insight Lead på Microsoft Sverige.

   

  "Våra kunder och partners får med SQL2014 tillgång till en databasplattform med fantastisk stabilitet och prestanda som inte begränsar dem i vilka typer av lösningar de kan skapa för exempelvis affärskritiska applikationer eller BI-lösningar." säger Tommy Flink.

   

  För alla detaljer, se den fullständiga bloggposten av Quentin Clark, Corporate Vice President i Data Platform Group på Microsoft.


  0 0

  Idag släpps Windows 8.1, det senaste tillskottet i Windows-familjen. Windows 8.1 bygger vidare på den vision och de förändringar som Microsoft satsade på när man för knappt ett år sedan lanserade Windows 8. Återkoppling från användare och företag ligger till grund för de nya funktionerna och alternativen i Windows 8.1.

  I Windows 8.1 finns ett uppdaterat gränssnitt, anpassat för pekskärmar, för att göra det ännu enklare att navigera. Bland annat återfinns den familjära ”Startknappen” som en naturlig utgångspunkt för navigering och vi introducerar en ny app-vy som ger en tydlig överblick av installerade appar.

  Windows 8.1 fortsätter att utveckla Microsofts vision att vara en naturlig del av människors vardag. Oavsett om det handlar om arbete eller nöje. Windows är den perfekta plattformen att arbeta på, oavsett om du sitter på kontoret eller hemma. Men Windows är också det naturliga valet om du vill spela spel, lyssna på musik eller kolla på film, säger Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows och Surface


   
  Med Windows 8.1 får användarna en personligare upplevelse genom nya möjligheter att anpassa sin enhets utseende, information, inställningar och appar. Med en förbättrad koppling till molnet kommer man åt sina filer, appar och inställningar oavsett plats och enhet. Allt finns kopplat till användarens Microsoftkonto.

  En central del av Windows 8.1 är Bing Smart Search. Den nya funktionen hjälper användare att hitta det de söker oavsett om informationen finns på en hårddisk, i en app, på SkyDrive eller på internet. Resultaten uppdateras samtidigt som man skriver och presenteras i en snygg och överskådlig vy. Med Windows 8.1 kommer även en mängd nya och uppdaterade appar samt Internet Explorer 11, den enda webbläsaren som är helt anpassad för pekskärmar.


   
  Windows 8.1 är perfekt för företag och organisationer. Med stöd för kryptering, nya säkerhetsfunktioner och uppdaterat dataskydd erbjuder Windows 8.1 det senaste för att skydda företagets och användarens filer. Med molnkopplingen är Windows 8.1 det bästa alternativet för ett flexibelt och mobilt arbetsliv, säger Thomas Floberg

  Med Microsofts deployment tools kan företag enkelt testa och utvärdera hur program och it-infrastruktur fungerar med Windows 8.1. För företag som använder Windows XP är det viktigt att se över sina it-lösningar då supporten för Windows XP upphör den 8 april 2014. Läs mer om hur du kan flytta till modern it här.

  Priser och fakta om Windows 8.1

  På datorer som har Windows 8 eller Windows RT installerat finns Windows 8.1 att ladda hem som en gratis uppdatering i Windows Store.

  Windows 8.1- 1 099 SEK
  Windows 8.1 Pro – 2 499 SEK
  Windows 8.1 Enterprise – Tillgänglig via licensavtal

  Fullständig information om Windows 8.1 hittar du här

  På Windows-bloggen kan du hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna om Windows 8.1


  0 0

  Microsoft Dynamics CRM 2013 finns nu tillgänglig över hela världen. Ett strategiskt samarbete med InsideView Inc. ger nya sociala funktioner i den molnbaserade tjänsten Microsoft Dynamics CRM Online. Lösningen mobilanpassas och i slutet på oktober släpps en ny uppsättning mallar för att förenkla införandet av branschspecifika processer.

  Integreras med Microsoft-teknik
  Nya Microsoft Dynamics CRM 2013 fördjupar integrationen med verksamhetens övriga Microsoftteknik som t.ex. Yammer, Lync och Skype. Det ger användarna ökad produktivitet, förenklad kommunikation med kollegor och kunder och ett förbättrat beslutsunderlag. Det blir enklare att erbjuda kunderna det de behöver, när de behöver det.

   - Microsoft Dynamics CRM ska vara en verksamhets möjliggörare. Vi vill hjälpa våra kunder att snabbt se trender, underlätta beslut och föreslå åtgärder som leder till bättre resultat och stärkta kundrelationer, säger Fredrik Wolbe, affärsområdeschef för Dynamics i Sverige.

  - Genom att integrera CRM med övrig Microsoftteknik hjälper vi verksamheter att frigöra tid som de kan lägga på att vårda sina kunder. Precis det som CRM i grunden syftar till, säger Fredrik Wolbe.

  Nya funktioner med Social Insights
  Samarbetet med InsideView, kommer att ge Microsoft Dynamics CRM Online funktioner i Social Insights. Social Insights ger användarna ett bättre beslutsunderlag med realtidsinformation och kontaktinformation från tusentals olika källor. Social Insights kommer den 30 oktober 2013 att finnas tillgänglig i USA utan extra kostnad för Microsoft Dynamics CRM Online kunder med Professional-licenser. Den bredare globala utrullningen kommer senare under 2014.

  Nya branschspecifika mallar
  Microsoft Dynamics CRM 2013 erbjuder fördefinierade och konfigurerbara processer för att enklare uppfylla specifika branschkrav. Varje steg i en process beskrivs tydligt med steg-för-steg instruktioner som är enkla att följa. Mallarna fungerar även på de mobila enheter som stöds av Microsoft Dynamics CRM vilket ger användarna flexibilitet. Mallarna kommer att finnas tillgängliga att ladda ner utan kostnad senast i slutet av oktober 2013.

  Mobil anpassning
  Inom den närmaste månaden kommer Microsoft Dynamics CRM 2013 ge användarna tillgång till ett nytt mobilt klientprogram på Windows 8 enheter, iPads, iPhone, Windows Phone telefoner och Androidtelefoner. Det innebär att  användarna får kraftfull funktionalitet även i sina mobila enheter, utan separat licensavgift. Användarna kan få saker gjorda på språng, hålla kontakt med sina kunder och kollegor och snabbt få kontakt med ämnesexperter.

  Läs mer om de nya funktionerna i Microsoft Dynamics CRM 2013 här.

  För mer information, vänligen kontakta

  Fredrik Wolbe
  Affärsområdeschef Dynamics i Sverige
  Tel: 08-563 06 124
  E-post: fredrik.wolbe@microsoft.com

   

   

   


  0 0


  Äntligen blir de senaste tillskotten i Microsofts Surface-familj, Surface 2 och Surface Pro 2 tillgängliga på den svenska marknaden. Konsumenter kan köpa enheterna hos Elgiganten, MediaMarkt, Siba och Telenor samt i Microsoft Store. För företagskunder blir Surface tillgänglig hos Atea och Dustin.


  Surface 2 och Surface Pro 2 levereras med Windows RT 8.1 respektive Windows 8.1 Pro. Båda enheterna är uppgraderade och erbjuder kraftfullare prestanda, längre batteritid, bättre kamera och ett unikt kick-stand med två lägen – något ingen av konkurrenterna erbjuder. Dessutom får du tillgång till 200 GB lagringsutrymme på SkyDrive i två år utan extra kostnad och tillgång till Skype Wifi genom deras drygt 2 miljoner hot spots runt om i världen.


   
  Surface 2

  - Surface 2 är mycket mer än en surfplatta och har funktioner som ingen av våra konkurrenter kan erbjuda. Bland annat finns Office 2013 RT installerat vilket gör att du kan jobba i Excel, Word, PowerPoint, Outlook och OneNote direkt i din surfplatta, säger Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows och Surface

  Med den kraftfulla processorn NVIDIA Tegra 4 levererar Surface 2 en ultrasnabb upplevelse av Windows 8.1 RT och de över 100 000 apparna i Windows Store. Med portar för USB 3.0, HD-video out och Micro SD-kort är det enkelt att koppla in andra enheter, tillbehör och hårddiskar för att få ut mer av Surface 2. Och precis som din tv hemma passar Surface 2 perfekt för underhållning med sitt 16:9-format och skärm med full HD.

  Rekommenderat försäljningspris

  32 GB – 3 895 SEK
  64 GB – 4 795 SEK

  Surface Pro 2

  - Surface Pro 2 är den enda dator du behöver. Med 4:e generationens Intel® Core™i5-processor och stöd för upp till 8 GB internminne finns det ingen annan enhet i formatet som kan erbjuda samma kraftfulla prestanda som Surface Pro 2, säger Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows och Surface

  Surface Pro 2 levereras med Windows 8.1 som gör att du kan köra alla Windows-program såväl som alla appar i Windows Store. Och precis som med föregångaren Surface Pro följer det med en tryckkänslig penna som gör Surface Pro 2 till ett digitalt antecknings- och skissblock. Kombinationen gör Surface Pro 2 till ett flexibelt alternativ som saknar motstycke på marknaden idag.

  Rekommenderat försäljningspris

  64 GB – 7 895 SEK
  128 GB – 8 795 SEK
  256 GB – 11 495 SEK
  512 GB – 15 995 SEK

  Nya tillbehör
  Även tillbehören i Surface-familjen får idag tillökning. Både touch cover och type cover kommer i uppgraderade versioner där bakgrundsbelysta tangenter är en ny funktion. Det kommer även att lanseras en laddare anpassad för att ladda din Surface i bilen samt en dockningsstation för Surface Pro 2. Självklart kommer även den första generationens tillbehör att fungera även med Surface 2 och Surface Pro 2.

  På Surface-bloggen kan du hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna om Surface.


  0 0

  Microsoft har utsetts till den bästa arbetsplatsen i Sverige, den bästa multinationella arbetsplatsen i Europa och nu även den fjärde bästa multinationella arbetsplatsen i världen.

  Great Place to Work har för tredje året i rad korat världens bästa multinationella arbetsplats. Rankingen grundar sig på en utvärdering av över 7 000 företag och organisationer som totalt sysselsätter 10 miljoner medarbetare.

  - Vi är mycket glada och stolta över att återigen vara bland de bästa arbetsplatserna i världen. Speciellt roligt är det att ju att Sverige har bidragit så mycket till placeringen. Microsoft Sverige blev i mars 2013 för tredje året i rad korad till Sveriges bästa arbetsplats och vi är vi är självklart oerhört motiverade att försvara den titeln år 2014, säger Anne-Marie Andric, HR-chef Microsoft Sverige.

  Microsoft Sverige har tre år i rad korats till Sveriges bästa arbetsplats och under samma period även bästa multinationella arbetsplats i Europa. Nu står det klart att Microsoft rankas som den fjärde bästa multinationella arbetsplatsen i världen, en klättring från förra årets rankning som femma!

  Läs mer på http://worldsbest.greatplacetowork.net/list.html

   


  0 0

  I början på november är eleverna i årskurs sju de första i Hallsbergs kommun att kvittera ut sin nya Surface RT. Inom kort kommer även elever i årskurs 1 och 4 att få tillgång till Surface RT. Projektet kommer att pågå under en treårsperiod och efter tre år kommer eleverna i år 1 till 6 att vara utrustade med en Surface per två elever och eleverna i årskurs 7 till 9 med en till en. Målet med satsningen är förbättrade skolresultat.

  Den pågående satsningen startade genom ett politiskt initiativ i kommunen. Kommunen började se över sin maskinpark och tillgången till tekniska hjälpmedel för pedagoger och elever. Man kunde snabbt konstatera att det inte fannstillräckligt med verktyg i skolverksamheten för att kunna nå verksamhetsmålen. Det första steget till en förbättring var en utbildningssatsning för kommunens 180 pedagoger samt att förse dem med nya PC. Nu är det elevernas tur.

  - Vi börjar med årskurs sju men vill att alla elever från årskurs ett till årskurs nio ska ha samma pedagogiska hjälpmedel. Inom loppet av tre år ska satsningen vara genomförd, säger Johan Bohlin, IT-samordnare på Hallsbergs kommun.

  Valet av Surface RT handlar i stort om att satsa på en långsiktig lösning för skolan. Pedagogerna har redan PC med Windows och vi ser fördelar i att eleverna kommer att jobba i en liknande miljö med nya samarbetsytor.

  - När pedagoger, elever och föräldrar får gemensamma samarbetsytor kan informationen delas på ett enkelt sätt och administrationen minskar. Eleverna kan jobba och lämna in sina arbetsuppgifter på samma plats. Föräldrarna vet var de kan hitta relevant information och enklare stötta sina barns skolgång. På det här sättet kan mer tid ägnas åt lärande och konstruktiva samtal mellan alla parter, säger Johan.

  En viktig del av satsningen på Surface RT var att den populära skolappen Skolstil utvecklades för Windows 8. Appen hjälper eleverna att skriva sig till läsning vilket man i Hallsbergs kommun anser är viktigt. Nu väntar Hallsbergs kommun med spänning på en app med talsyntes som läser dokument och webbsidor.

  För mer information, vänligen kontakta:

  Johan Bohlin
  IT-samordnare, Kultur- och utbildningsförvaltningen
  Hallsbergs Kommun
  Tel: 0582-68 54 07
  E-post: johan.bohlin@hallsberg.se

   


older | 1 | .... | 27 | 28 | (Page 29) | 30 | 31 | .... | 44 | newer