Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | 2 | (Page 3) | 4 | 5 | .... | 44 | newer

  0 0

  Nästa vecka kommer Shiv Shankar, Shanan Lilja och Nishanath i Credit Mobile att försvara de svenska färgerna i Warszawa när finalen av Imagine Cup, världens största innovationstävlingen för studenter, avgörs. Fler än 325,000 studenter från 142 länder har försökt nå finalen i årets tävling.

  Det svenska bidraget är en mobil banklösning som vänder sig mot användare i tredje världen. Användarna kan med hjälp av både nya och gamla telefoner på ett enkelt sätt utföra bankbetalningar och kontrollera finansiell information på sitt konto som exempelvis saldo.

  Vi håller tummarna och hoppas att Shiv och hans lagkamrater kommer hem med ett svenskt guld!

  Deltagarna i Imagine Cup måste ta hänsyn till och inspireras av FN:s  milleniemål. Bidragen ska kopplas till minst ett milleniemål där deltagarna med hjälp av teknik tar fram innovationer som gör skillnad.


  0 0

  Nu stundar sommar och semestertider, vilket även innebär att vår Nyhetsblogg kommer att gå ner på sparlåga och inte uppdateras lika ofta under juli månad.

  Givetvis kommer du att kunna läsa de allra viktigaste nyheterna här på bloggen - även i sommar. Följ oss gärna  också på Twitter och Facebook samt håll koll på nyheterna i vårt globala virtuella pressrum.

  Ha en riktigt, riktigt skön sommar!


  0 0

  De senaste dagarna har jag och några av mina kollegor tillbringat i Almedalen.  På vårt IT Café på Hästgatan har vi haft över 900 besökare, hållit 40 demosessioner och pratat om Office 2010, Windows Live och Office Web Apps. Vi har också bjudit på kaffe och en stunds paus från det hektiska tempot i Almedalen.

  För er som inte har varit på plats i Almedalen har jag postat några Office tips på Office-bloggen som jag hoppas att ni kan ha nytta av.

  Microsoft har även anordnat fyra fullsatta seminarier och debatter, läs mer om dem här i ett tidigare inlägg.

  IKTBloggen och On the Issues bloggen kan du läsa en summering av de genomförda seminarierna och se debatten om utbildning mot utanförskap med bland annat länspolismästare Carin Götblad.

   Tack till alla er som har besökt oss på Cafét och våra seminarier, nu vill vi önska er en fortsatt trevlig sommar!

  / Jesper Andersson-Rydåker


  0 0

  Flera nyheter presenterades under den första dagen på Microsoft partnerkonferens. Bland annat presenterades nyckelfärdiga tillämpningar baserad på Windows Azure som Microsoft arbetar på tillsammans med HP, Fujitsu och Dell. Namnet för denna tillämpning är Windows Azure platform appliance. Det handlar om en för molntjänster specialanpassad kombination av mjukvara, hårdvara och tjänster som snabbt kan implementeras i datacenter hos stora slutkunder och tjänsteleverantörer. Vi räknar med att dessa lösningar ska bidra till att kraftigt accelerera övergången till molntjänster.

  Steve Ballmer är en av huvudtalarna på konferensen. Han berättade om den fantastiska möjlighet som molnet innebär i form av det stora värde som skapas för kunderna och den massiva affärsmöjlighet som uppstår för såväl partner till Microsoft som Microsoft själva. Ballmer beskrev det som sker som en brytpunkt för hela branschen och utlovade ett starkt stöd från Microsoft till partner för att hjälpa dem ta tillvara på dessa möjligheter.

  Titta på höjdpunkterna från keynoten.


  Även andra produktnyheter annonserades. Däribland betasläppet av Windows 7 Service Pack 1 och Windows Server 2008 R2 Service Pack 1, den andra betaversionen av Windows Intune och nyheter kring nästa version av Microsoft CRM - Microsoft Dynamcis CRM 2011.

  Microsoft Worldwide Partner Conference WPC2010 äger i år rum i Washington DC mellan den 11 och 15 juli. Ungefär 9300 partner deltar och mer än 3600 anställda från Microsoft. Förutom huvudtalarna så äger 228 olika seminarier rum och 89 olika labbar.

  Forsätt följ nyheterna från konferensen på det virtuella pressrummet. Där kan du även se webbsändningar med de olika huvudtalarna.

  Twitterflödet kan du följa här.

  Computer Sweden, IT24, ArsTechnica, PCWorld och CNET med flera har skrivit.


  0 0

  På torsdag (22 juli) presenterar vi resultatet för det fjärde kvartalet. En utförlig rapport kommer att presenteras på vår hemsida samt på vårt globala Pressrum.

  Vill du läsa om våra tidigare kvartalsrapporter? Microsofts kvartalsrapport bättre än väntat, Windows 7 ger rekordvinst för andra kvartalet och Windows 7 och nya molntjänster driver upp resultatet.   


  0 0
 • 07/21/10--00:55: Kinect närmar sig lansering
 • Sent igår kväll avslöjades det officiella priset för Xbox Kinect. Tillsammans med Kinect kommer spelet Kinect Adventures att ingå – och utgångspriset i USA är $149,99. För de som inte redan har en Xbox 360 har ett speciellt Kinectpaket tagits fram – vilket inkluderar den nya slimmade Xbox 360 4GB, Kinect Sensor och ett antal spel. I Sverige kommer det rekommenderade priset vara 1495 SEK - och då ingår Kinect Adventures.

  Läs hela pressmeddelandet

  Läs mer om Xbox Kinect

  Läs vad Spelfeber och GameReactor skriver.


  0 0
 • 07/23/10--00:32: Rekordresultat av Microsoft
 • Sent igår kväll, svensk tid, presenterade Microsoft sin fjärde kvartalsrapporten för bokföringsåret 2010. Omsättningen stannade på 16,04 miljarder dollar, en ökning med 22 procent jämfört med samma period föregående år. Nettointäkterna ökade till 5,93 miljarder dollar, en ökning med 49 procent jämfört med samma period i fjol.
   
  Under året har bland annat Xbox, Windows Server och Bing växt sig starkare. Det positiva och starka resultatet beror på en stark försäljning av främst Windows 7 och Office 2010 där Windows 7 exempelvis sålts i mer än 175 miljoner exemplar sedan det lanserades i oktober.
   
  Läs hela pressmeddelandet
   
   

  0 0

  En ny funktion för Microsoft Outlook gör det möjligt att se dina kontakters uppdateringar på Facebook, utan att ens behöva lämna Outlook. Detta sker med hjälp av Outlook Social Connector som även finns för Windows Live, LinkedIn och MySpace. Det här ger en möjlighet att samla både mail, kontakter och information från sociala nätverk på ett och samma ställe.

  Outlook Social Connector finns tillgängligt för Office 2010 automatiskt via Microsoft Update. För Office 2003 samt 2007 laddas den ner från Microsoft Download Center. Anslut till dina favoriter bland de sociala nätverken här och ta gärna del av denna film kring hur det går till.

  Fler funktioner och fördelar med Microsoft Office 2010 hittar du här och löpande på Facebook och svenska Office-bloggen.

   

   


  0 0

  Igår meddelades att Office för Mac 2011 kommer att finnas till försäljning från och med i slutet av oktober.

  Office för Mac 2011 finns på svenska från start och erbjuds i två olika versioner, en hemma/studentversion (Office for Mac Home & Student Edition 2011) och en mer kraftfull företagsversion (Office for Mac Home & Business Edition 2011) som även inkluderar e-postprogrammet Outlook för Mac.  

  Bland nyheterna märks även det nya menyfliksområdet, det så kallade ribbon-gränssnittet, samt en mängd nya smarta och användbara mallar. Dessutom får de kunder som idag köper Office för Mac 2008 automatiskt en uppgradering till 2011 med på köpet via Mac Technology Guarantee.

  Office for Mac Home & Student Edition 2011 beräknas kosta ungefär 995 svenska kronor för en licens, eller 1 495 kronor för en familjelicens som tillåter installation av programmen på tre olika datorer. Förväntat pris för Office for Mac Home & Business Edition 2011 ligger på omkring 2 495 kronor för en licens som tillåter två installationer. Notera dock att detta endast är uppskattade prisuppgifter.

  (Please visit the site to view this media)
  Läs mer i det globala pressmeddelandet. Se även vad IDG och MacWorld har skrivit.


  0 0

  Microsoft Dynamics AX for Retail är en ny lösning för medelstora aktörer inom handeln som i realtid hanterar hela kedjan från inköp- och inköpsplanering, genom logistikhanteringen och ända ut i kassan till enskild butik. Möjlighet till ökad insyn och möjlighet att analysera försäljningen snabbt resulterar i bättre service till kunderna.

  Microsoft kommer att berätta mer om Microsoft Dynamics AX for Retail på Scandinavium Retail Forum som äger rum i Stockholm den 21 oktober. Läs gärna mer på Microsoft Dynamics globala pressrum.         

                          


  0 0

  Strax innan sommaren kom den tredje förhandsversionen av Internet Explorer 9 och redan nu är det dags för den fjärde versionen, som även innebär den sista viktiga uppdateringen innan den första publika betaversionen för konsumenter släpps inom kort.

  Via IE Test Drive kan du som är utvecklare hämta hem den fjärde plattformsversionen av Internet Explorer 9 för att ännu bättre kunna optimera hur dina webbplatser fungerar tillsammans med Internet Explorer 9. Vi vill även fortsätta samla in era värdefulla önskemål och kommentarer.

  Läs mer om alla funktioner och nyheter kring Internet Explorer 9 på vår svenska SmartIE8-blogg samt vår globala blogg för utvecklare.


  0 0

  I senaste numret av Datormagazin, som gavs ut den 27 juli, testades nya Microsoft Office 2010 med mycket gott resultat. Bland annat blev  programmen Word 2010, Excel 2010 och PowerPoint 2010 belönade med utmärkelsen "Datormagazin rekommenderar".

  Läs mer om Office 2010 på Facebook och vår svenska Officeblogg.


  0 0

  Vill du veta mer om Office 2010, Windows 7 eller någon annan av våra produkter - eller kanske tekniken bakom? Är du nyfiken på IT, trender och det digitala livet i allmänhet? Har du en klurig fråga kring programkoden som du vill få svaret på?

  Vi är många som bloggar här på Microsoft. Här möter du alla våra svenska bloggare och kan enkelt ta del av deras kunskaper, tankar och insikter. Läs, kommentera eller varför inte prenumerera på RSS från din favoritblogg?

  Läs om alla våra bloggare på Microsoft.se.


  0 0

  Den 15 september släpps betaversionen av Internet Explorer 9 för nedladdning. Bland nyheterna finns implementering av HTML5 och stöd för hårdvaruacceleration vilket gör det möjligt att köra avancerade webbtillämpningar i webbläsaren. Redan nu kan du få en förhandstitt genom att besöka vår testdrivesajt och ladda hem en preview av IE9.

  Läs hela bloggposten och lär dig mer om IE.

  Läs vad IDG, ZDnet, cnet och Neowin


  0 0

  Idag på spelmässan Gamescom 2010 berättade vi att Kinect kommer att lanseras i Europa den 10 november. Även en hel del nyheter till Kinectspel, som till exempel Dance Central och Kinect Sports, tillkännagavs också. Läs mer på vår svenska Facebooksida för Xbox under fliken Kinect Central, samt i vårt globala pressmeddelande.

  Se också våra tidigare artiklar här på Nyhetsbloggen: Kinect närmar sig lansering, Kinect till Europa innan jul, Project Natal blir Kinect för Xbox360.

  Även Allt om prylar har redan skrivit.


  0 0

  Idag presenterades Xbox Live och den omfattande lista av spel som kommer att släppas för Windows Phone 7 under den första tiden efter lansering. Redan i februari berättade vi om spelupplevelsen, och specifikt integrationen med Xbox Live, som något extra och unikt för Windows Phone 7. Nu har det äntligen släppts lite mer detaljer om vad detta kommer att innebära.  

  Läs mer på Peter Wissingers Mobilblogg samt i vårt globala pressmeddelande.

  PC Hemma, Feber, Gamereactor  och Loading har skrivit.


  0 0


  Den 4 oktober är vi mycket glada över att välkomna Steve Ballmer (CEO på Microsoft) som kommer till Sverige för att träffa kunder, partner och anställda. Mer information om hans besök meddelas framöver. Håll utkik.


  0 0

  Nu finns en version av musiktjänsten Spotify anpassad för Windows 7 som du kan ladda ner här. Du som redan använder Spotify får denna version automatiskt - men om du inte vill vänta kan du ladda ner den nya själv.

  Rent generellt ger nya Spotify dig som använder Windows 7 en bättre upplevelse när du lyssnar på musik.  Några av nyheterna är att du nu direkt i Windows kan skapa genvägar till dina favoritspellistor, kontrollera Spotify från aktivitetsfältet och dela med dig av spellistor till dina kontakter i Windows Live Messenger.

  Läs mer hos Spotify och på MVH-bloggen.


  0 0

  Den 16 september släpper Microsoft den färdiga utvecklarversionen, SDK (Software Developer Kit), för Windows Phone 7.

  Här finns bland annat kontroller för panoraman (hubbar som samlar webbinnehåll, program och favorittjänster), pivot (snabbfilter som man kan se till exempel i Outlook) samt Bing Maps - allt för att underlätta för de utvecklare som vill skapa egna applikationer. Över 300 000 utvecklare har redan laddat ner betaverktygen för utveckling på Windows Phone 7 och i Sverige är den siffran nästan 5000 - så intresset är stort.

  Läs mer på Peter Wissingers mobilblogg, Johan Lindfors blogg för utvecklare och vår globala utvecklarblogg för Windows Phone. Se också vårt tidigare inlägg om Windows Phone 7 här på Nyhetsbloggen: Xbox Live och 62 nya spel för Windows Phone 7.

  Även IDG har skrivit.


  0 0

  Direkt från tryckpressarna kan nu "Den ultimata guiden till Microsoft Office 2010" beställas. Guiden kommer från Allt om PC & Teknik-redaktionen och är riktigt gedigen med sina 164 sidors läsning och inspiration om allt från de olika programmen i Office 2010 till gemensamma funktioner, Office Starter, Office 2010 för företag och Office Web Apps.

  Mer inspiration om Office 2010 finns på Svenska Officebloggen, Facebook och i dessa instruktionsfilmer.


older | 1 | 2 | (Page 3) | 4 | 5 | .... | 44 | newer