Attn! Always use a VPN when RSSing!
Your IP adress is . Country:
Your ISP blocks content and issues fines based on your location. Hide your IP address with a VPN!
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | (Page 2) | 3 | 4 | .... | 44 | newer

  0 0

  Steve BallmerI natt höll Steve Ballmer ett tal för världens ledare i branschen om sina egna erfarenheter kring företagande, innovation, teknik, den växande industrin och framförallt molnets möjligheter.

  Vid årets upplaga av Microsoft CEO Summit i Redmond samlas mer än 125 chefer och CEO:s, som representerar de största företagen och organisationerna i 27 länder och omkring 11 miljoner anställda.

  Se hela Steves tal här.


  0 0

  För tredje året i rad har vi blivit utsedda till bästa arbetsplats i Europa, i undersökningen Great Place to Work.

  I Sverige hamnade vi på en tredjeplats efter en rad års höga placeringar på listan, och i går - vid en ceremoni i Madrid - fick Microsoft alltså återigen ta emot utmärkelsen "Bästa arbetsplats i Europa".


  0 0

  Inför vår kommande lansering av de nya Windows Live-tjänsterna förhandsvisades igår fler uppdaterade tjänster och produkter. Bland nyheterna märks  förbättringar i Windows Live Mail, där man kan samla alla mejl på ett ställe samt komma åt dem även utan internetuppkoppling, samt nya Windows Live Sync som gör det enkelt att komma åt alla bilder och filer - även om man inte har sin dator i närheten.

  De nya tjänsterna länkar också ihop Windows Live med sociala medier, till exempel Facebook, och är anpassade för att nyttja Windows 7 på bästa sätt.
  (Please visit the site to view this media)
  Läs mer i Helena Mischels senaste inlägg på MVH-bloggen, på vår webbplats för Windows Live Essentials samt i våra tidigare inlägg om Messenger och Hotmail.


  0 0

  I förra veckan var det återigen dags för D: All Thing Digital. En årligt återkommande konferens som anordnas av The Wall Street Journal. Under konferensen intervjuas ett antal intressanta personer på scenen. Från Microsoft deltog Steve Ballmer och Ray Ozzie. Missa inte nedan videosnuttar från intervjun. Intervjun i sin helhet kan ses här.

  Steve om pc:ns framtid och nya formfaktorer.

  Steve om mobilmarknaden och Windows Phone 7.

  Steve och Ray om Cloud Computing.

  Steve om Microsofts konkurrenter.


  0 0

  Se keynote med Bub MugliaIgår inleddes teknikkonferensen TechEd North America i New Orleans. I sin keynote talade Bob Muglia bland annat om fördelarna och möjligheterna med molnet, samt hur företag och organisationer ännu bättre ska kunna nyttja de nya molntjänsterna i nästa generations it-miljö.

  På konferensen presenterade även nyheter kring Windows Azure och nya Communications Server "14".

  Följ händelserna på TechEd på webben, i vårt globala pressrum och på Channel9 som sänder direkt från konferensen.


  0 0

  I tisdags samlades några av våra kunder och partner på Gärdet här i Stockholm för att ta del av kundreferenser och nyheter kring Office 2010-plattformen, samt mingla med kollegor och representanter från Microsoft.
  (Please visit the site to view this media)
  Dagen inleddes av Eva Fors (affärsområdeschef för Office) och Per Adolfsson (vd för Microsoft Sverige) och fortsatte sedan med Speed Dating fram till lunch. Alla medverkande delades in i elva lag som sedan följdes åt till olika tält där de fick möta och lyssna till intressanta erfarenheter och exempel från bland andra Saab, Sida, WSP, Röda korset, NWG, NetOnNet, Norrbottens Läns Landsting, EQT och Hyresgästföreningen.

  Se bilder, filmer och reportage från evenemanget på Youtube och Flickr.

  För senaste nytt och mer information om Office 2010, besök svenska Officebloggen, Office på Facebook och vår lanseringssajt på Microsoft.se. Följ även den  globala nyhetsrapporteringen via vårt virtuella pressrum för journalister.


  0 0

  Den 15-17 juni är det dags för E3  i Los Angeles, världens största tv-spelsmässa, där vi bland annat kommer att få veta mer om Project Natal som möjliggör spelande helt utan handkontroller. 

  Vårt svenska Xbox-team finns på plats i Los Angeles och via vår Facebooksida för Xbox rapporterar de direkt om allt som händer på mässan, samt delar med sig av exklusivt "bakom kulisserna"-material.

  På vår svenska Xboxwebbplats för E3 kan du läsa nyheter, hitta bilder och följa presskonferenserna direkt via webben. Inspireras gärna även av våra senaste filmer på Youtube.


  0 0

  I går kväll på E3 meddelades att Project Natal kommer att heta "Kinect for Xbox 360". Missa inte dagens globala direktsända presskonferens (klockan 19:30 svensk tid) där vi avslöjar fler spännande nyheter och kommande speltitlar.
  (Please visit the site to view this media)
  Alla nyheter kommer även att publiceras på vår globala presswebbplats för Xbox och du kan följa det svenska Xboxteamet, på plats i Los Angeles, via vår Facebooksida för Xbox och Xboxwebbplats för E3.

  Bland annat TechNytt, PrylotekLevel7, Gametrailer, Gizmodo, FZ, WCCFtech, Industry Gamers, Kotaku och TechTree har uppmärksammat detta.   


  0 0

  Den 19 juni kan alla som är i Stockholm och befinner sig längs bröllopskortegens väg bidra till att föreviga kronprinsessparets första färd som nygifta - genom att skapa ett bildkollage i Microsoft Photosynth.

  Vi uppmanar alla som är på plats att ladda upp sina bilder på lovestockholm2010.se eller skicka dem via e-post till: thewedding@live.com. Bilderna kan vara tagna med en helt vanlig digitalkamera eller mobilkamera. På Stockholms Stads initiativ sammanställs sedan ett bildkollage i 3D på webben.
  (Please visit the site to view this media)
  Photosynth är en speciell teknik framtagen av Microsoft Research som gör det möjligt att skapa 3D-vyer utifrån helt vanliga fotografier där man kan följa färden, zooma in och välja olika vinklar - vilket ger betraktaren känslan av att befinna sig på exakt samma plats som kamerorna.

  Läs mer på mvh-bloggen och på Liselotte Isacssons blogg. Och, inspireras gärna av det bildkollage som skapades då Barack Omaba svor presidenteden i USA.

  PC för alla har skrivit.


  0 0
 • 06/15/10--02:25: Kinect till Europa innan jul
 • Vid gårdagens presskonferens meddelades att Kinect till Xbox 360 (tidigare kallat Project Natal) kommer att finnas tillgängligt i Nordamerika den 4 november, och lanseras i Europa innan jul. Bland de nya spelen finns exempelvis Star Wars (lanseras under nästa år), Kinectimals, Kinect Joy Ride, Kinect Adventure och träningsspelet Your Shape: Fitness Evolved.

  Kinect styrs av din kropps rörelser och gester – och förstår till och med din röst. Med Video Kinect kan du även kommunicera utan headset med vänner och familj över hela världen. Nästa år kommer Video Kinect även att integreras med Windows Live Messenger.

  Fler nyheter, filmer, bilder och pressmeddelanden kring Xbox360 och Kinect finns på vårt globala virtuella pressrum för Xbox, samt på vår svenska Facebooksida för Xbox, Xbox webbplats för E3 och Youtube.

  Läs mer på Med vänlig hälsning-bloggenIT24, Aftonbladet (två artiklar), GAMEcore, PC för alla, FZGame Reactor, Level 7, PC för alla, Metro TeknikFeber.seMagnus Jonassons blogg, Aftonbladet BloggGP Konsument, HDLoading.seM3 / IDG och Prylzonen                           

   

   

   

   

   

   


  0 0

  Idag är det officiell konsumentlansering av Microsoft Office 2010, den senaste versionen av vår populära kontorssvit. Detta innebär att programmen nu finns tillgängliga att köpa i butik i 240 länder och på nätet via Microsoft Store.

  Nya Office 2010 har inspirerats av sociala medier och låter dig arbeta var du vill och när du vill. En annan trevlig nyhet är att OneNote 2010 (det digitala anteckningsblocket) nu finns med i alla versioner.

  Sedan Microsoft släppte betaversionen av Office 2010 har den laddats ner av 8,6 miljoner användare världen över, vilket gör Office 2010 till den mest framgångsrika betaversionen i Microsofts historia. Svensk version av Office 2010 kommer att finnas i svenska butiker från och med mitten av juli.

  Läs hela det svenska pressmeddelandet här och följ allt som händer kring Office 2010 via Office-bloggen. Se även pressmeddelandet i vårt globala pressrum för Office 20107 goda skäl att använda Office 2010faktablad och våra interaktiva filmer om alla nya funktioner i Office 2010.

  Dagens Industri, Metro och Din it-kunskap har skrivit.


  0 0

  Över 100 sommarlovslediga högstadietjejer får denna vecka möjlighet att på ett lekfullt sätt pröva ny teknik när Microsoft drar igång DigiGirlz på inte mindre än fem olika ställen: På vårt kontor här i Akalla, Luleå Tekniska Universitet/Entreprenörskapsgymnasiet (som du även kan följa via DigiGirlz-bloggen), Eniro i Solna, Connecta i Stockholm och Björknässkolan i Nacka.

  Aldrig förr har vi kört så många DigiGirlz-läger samtidigt. Det är ett långsiktigt arbete för att få fler tjejer att välja it som framtidsyrke, och vi är både glada och stolta över att så många i år är med och engagerar sig för att öka mångfalden inom teknikbranschen.

  Läs gärna även våra tidigare inlägg: Digigirlz = Höstlov på KTH och DigiGirlz ska locka tjejer till IT-utbildning i Luleå och Stockholm.


  0 0

  Mälardalens högskola har valt Outlook Live för live@edu från Microsoft som ny e-post för studenterna, från och med den 9 juni.

  Outlook Live är helt gratis och ger varje student professionell e-post med 10 GB lagringsutrymme via Exchange Online samt 25 GB extra lagringsutrymme på nätet. Och, trots att plattformen är gratis är tjänsten reklamfri.

  Även IKTbloggen och IDG har skrivit. Vi har tidigare berättat att Handelshögskolan i Stockholm och Malmö Högskola också har gått över till Live@edu.


  0 0

  Vill du få de senaste nyheterna från Microsoft direkt via e-post? Ange bara din adress i fältet för e-post till höger här på bloggen så får du automatiskt alla nya inlägg skickade till dig.

  Och, du vet väl att  du även kan följa oss via RSS och Twitter?


  0 0

  Messenger för iPhone är en slimmad variant av den kommande betaversionen av Windows Live Messenger för pc, vilket bland annat innebär en tätare integration med Facebook, MySpace och LinkedIn. Direkt i mobilen.

  Applikationen finns att hämta hem gratis i svenska App Store från och med idag. Läs mer på mvh-bloggen och Windows Live Team Blog.

  Computer Sweden har skrivit om detta.


  0 0

  Idag släpps nya Windows Live Essentials som betaversion. Den nya versionen innehåller uppdateringar av Photo Gallery, Movie Maker, Mail, Messenger och innehåller även nyheten Sync.

  Nya Messenger samlar dina sociala nätverk som Facebook, MySpace och Bilddagboken i en tjänst, och blir därmed den självklara samlingsplatsen för ditt sociala liv på nätet. Den ger också möjlighet till konversationer med HD videochatt.

  Windows Live Sync är ett program som synkroniserar filer och mappar mellan flera datorer, inklusive Apples Mac-plattform. Med Sync kan du få tillgång till dina delade filer och mappar på webben - även om datorn är nedkopplad då Sync ger fjärråtkomst från vilken internetansluten dator som helst.

  Läs mer om nya Windows Live Essentials och se ett videoklipp om den nya versionen.

  Ladda ned betaversionen av Windows Live Essentials.

  Läs vad MVH-bloggenZDnet, CNet och Windows Live Blog skriver.  


  0 0

  Det svenska IT-företaget Caperio har fått utmärkelsen Microsoft Country Partner of the Year. En ceremoniell prisutdelning kommer att ske under Microsofts partnerkonferens Worldwide Partner Conference som går av stapeln den 12-15 juli i Washington D.C. Motiveringen lyder: ”Caperio belönas för framstående kompetens och innovation, genom att kombinera lokal marknadsexpertis med lösningar och tjänster som uppfyller gemensamma kunders behov.”

  Följ vad som händer i övrigt på Microsoft Worldwide Partner Conference på partnerbloggen, partnerwebben och Facebook och på Microsofts globala pressrum.

  Läs vad Uppsaladirekt.com har skrivit.


  0 0

  Internet Explorer 9 fortsätter att utvecklas och förfinas. Från och med idag finns den tredje utvecklarversion av IE 9 Platform Preview Build 3 tillgänglig för nedladdning IE Test Drive. Under MIX2010 i Las Vegas visades den första versionen av IE9 plattformen och i maj släpptes den andra uppdateringen.

  Du som utvecklare är väldigt viktig i det fortsatta arbetet med att göra IE9 bättre – ladda ned den senaste versionen från IE Test Drive.

  Via Channel 9 finns ett antal videoklipp där du kan lära dig mer om uppdateringarna i IE 9 Platform Preview Build.

  Läs vad SmartIE8 skriver på sin blogg.


  0 0
 • 06/28/10--00:25: Microsoft i Almedalen
 •  

  Almedalsveckan närmar sig med stormsteg. I år är evenemanget större än någonsin och Microsoft finns på plats med en hel massa aktiviteter.

  Vårt IT-café (numera något av en institution) håller öppet 09.00-17.30 varje dag. Här finns möjlighet att låna en dator för att kolla e-post, testa nya program, Windows-telefoner, Surface med mera. På plats i caféet finns också vår egen "Office-expert" Jesper Anderssson-Rydåker för att dema nya smarta funktioner i Office 2010.

  Den 6 juli arrangerar Microsoft en debatt på temat "Utbildning som skyddsnät mot utanförskap", med en panel bestående av bland andra Länspolismästare Carin Götblad, Barnombudsman Fredrik Malmberg, Statssekreterare Bertil Östberg och Eva Pethrus från Microsoft.

  Samma eftermiddag bjuder vi in till Afternoon IT om "Att utbilda i en mångkulturell miljö", något som vår gäst Erik Nilsson, Skolchef i Botkyrka kommun, vet mycket om.

  Den 6 juli kan du även besöka Metodistkyrkan och seminariet "Supermakterna" för att höra vad Volontärbyrån, den amerikanske ambassadören Matthew Barzun och Microsofts Anders Johansson har att säga om skillnaderna mellan USA och Sverige när det gäller frivilligt engagemang.

  Torsdag den 8 juni är det dags för nästa Afternoon IT, denna gång om "Hälsodata på nätet". Tillsammans med Anders Olausson, ordförande för The European Patients' Forum och vår teknikchef Daniel Akenine, samtalar vi om hur IT kan förbättra vården och ge individen bättre kontroll.

  Följ Microsoft i Almedalen på distans via IKT-bloggen, Nyhetsbloggen, On the Issues och Office-bloggen. Bra Office-tips från Jesper hittar du också via Twitter hashtag #officetips.


  0 0

  Du kanske litar på din dator, men den kan vara en riktig skvallerbytta. Testa vår nya webbtjänst, Skvallerbyttan, och se vad din dator säger om dig.

  De allra flesta webbläsare har en funktion som visar besökta länkar i en annan färg (vanligen lila istället för blå). Genom att osynligt lista en stor mängd webbsidor kan man enkelt ta reda på vilka sidor besökaren varit eller inte varit inne på. Vi har här också valt att skruva till formuleringarna i resultaten lite - för att belysa hur andra kan uppfatta din surfhistorik.

  Vid de tillfällen du inte vill lämna spår efter dig, till exempel när du läser e-post på ett Internetkafé eller handlar en present från familjens dator, rekommenderar vi dig att använda Inprivate Browsing (möjligheten att surfa privat) i Internet Explorer 8.


older | 1 | (Page 2) | 3 | 4 | .... | 44 | newer