Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | 2 | 3 | (Page 4) | 5 | 6 | .... | 44 | newer

  0 0

  Igår meddelade vi att vår e-posttjänst Windows Live Hotmail får stöd för Exchange ActiveSync (EAS), vilket innebär att Hotmail-användare nu kan synkronisera e-post, kalendrar och kontakter - snabbt och enkelt direkt i sin telefon. Läs mer på MvH-bloggen och på bloggen Inside Windows Live

  Även ZDnet, Cnet, PC för alla och Telecomidag har skrivit.


  0 0

  I natt meddelades att Windows Phone släppts som RTM (Release to Manufacturer), vilket innebär att koden nu är helt klar och att tillverkare av mobiltelefoner nu kan börja integrera programvaran i sina telefoner. Vi räknar med att Windows Phone 7 telefoner kommer att finnas tillgängliga i butiker över hela världen senare i höst.

  Läs mer på vår globala blogg för Windows Phone och på Peter Wissingers mobilblogg.

  Även IDG, TechWorld, Guardian, Neowin, Techspot, Softpedia och ZDNet har skrivit.

   


  0 0  I morgon bitti ordnar Microsoft en skoldebatt på Berns i Stockholm. Förutom en debattsugen panel bestående av Bertil Östberg (fp), Mats Gerdau (m), Mikael Damberg (s), Eva-Lis Sirén (Lärarförbundet) och Eva Pethrus (Microsoft) finns även Michael Fullan, professor vid University of Toronto, på plats.

  Michael Fullan har stor erfarenhet av hur man praktiskt reformerar utbildningsväsendet från gräsrotsnivå till ledning. Han har skrivit en rad uppmärksammade böcker och är engagerad i förändringsprojekt över hela världen.

  Läs mer om morgondagens debatt här


  0 0

  I samarbete med Södertälje kommun kommer Microsoft att erbjuda ungdomar och vuxna med arabiska som modersmål en lär- och samarbetsplattform som möjliggör och förenklar självstudier i svenska via Internet. Undervisningen kommer att fungera som ett alternativ och komplement till den övriga undervisningen. I ett första skede kan boende i Södertälje delta i projektet och förhoppningen är att verksamheten ska utvecklas till andra kommuner och andra språk.

   

  Läs pressmeddelandet från Södertälje kommun här


   


  0 0

  I förra veckan meddelades den globala lanseringen av Arc Touch Mouse - vår nya supertunna (1,5 cm tjock och böjbar) och trådlösa touch-mus. Innan lanseringen har det spekulerats flitigt, bland annat på  IDG, kring de mystiska bilder på denna mus som tidigare släpptes via vårt eget Twitterkonto.  

  Arc Touch Mouse kommer troligtvis att finnas till försäljning i svenska butiker i november och rekommenderat pris förväntas vara 699 kronor. Läs mer i det globala pressmeddelandet.

  Även Pryloteket, Engadget, Prylzonen har skrivit.


  0 0

  Idag kan vi meddela att betaversionerna av Microsoft Dynamics CRM 2011 och Dynamics CRM Online nu finns tillgängliga för nedladdning via webben. Dynamics CRM Online - som tidigare enbart funnits i Nordamerika - släpps nu även för 36 marknader i Europa, däribland Sverige.

  Detta innebär en viktig milstolpe i utvecklingen av nästa generations affärssystem från Microsoft. Nytt är också att kunder och partner kan ladda hem och testa via webben.

  Läs mer i vårt globala pressmeddelande.


  0 0

  Sedan 2008 har Googol samlat innovatörer från bland annat Alfa Laval, Ericsson IKEA, SCA, Stora Enso och Tetra Pak träffats i nätverket Innovation Pioneers. Nätverkets syfte är att producera, utveckla och dela kunskap, inspiration och verktyg för ett effektivt innovationsarbete. Microsoft i Sverige är partner till Innovation Pioneers för att driva innovationsarbetet bland svenska organisationer, där vi bidrar med personal, processer och verktyg för att hitta, utveckla och genomföra innovationer.

  De tre första åren var Innovation Pioneers ett slutet nätverk, men nu öppnar de upp och välkomnar nya medlemmar. En startfas för detta är symposiet Innovation in Action 2010 som äger rum på Stockholm Globe Arena den 14-15 september 2010, där Microsoft finns på plats som sponsor samt i en egen monter. Under två dagar och 10 workshops diskuteras innovation med erfarna innovationschefer där goda råd och erfarenheter utbyts. Läs gärna mer här.  

   


  0 0
 • 09/13/10--04:35: Halo: Reach lanseras i natt
 • I morgon släpps efterlängtade spelet  Halo: Reach för Xbox 360 och redan i förra veckan började kön bildas utanför Webhallen i Stockholm som håller nattöppet för att fira lanseringen.

  På vår svenska Facebooksida för Xbox delar vi med oss av både bilder, filmer och annat spännande.

  Läs mer på MvH-bloggen och kolla gärna in recensionerna på FZ , Loading.se och Gamereactor.


  0 0


  Vi har tidigare berättat att Steve Ballmer kommer till Sverige den 4 oktober för att delta i en rad olika evenemang och aktiviteter.

  Under förmiddagen deltar Ballmer vid Cloud Summit för att berätta om Microsofts strategi och framtidsvisioner kring tjänster och produkter i molnet. Hur ser generationsskiftet ut som vi står inför och vilka affärsmöjligheter finns för både partner och kunder?

  Senare på eftermiddagen besöker han KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) i Stockholm för att träffa svenska studenter. Här kommer Ballmer att tala på temat "The New Digital Lifestyle", som handlar om hur nya trender inom teknik möjliggör sammankopplade digitala upplevelser över flera plattformar - pc, mobil och tv - och hur allt detta blir möjligt genom nya tjänster i molnet.

  Även IKT-bloggen och IDG har skrivit.


  0 0

  Microsoft Lync blir namnet på det som tidigare hade arbetsnamnet Office Communications Server 14. Namnet "Lync" är en kombination av "Link" och "Sync" och beskriver på ett bra sätt nästa generations kommunikationsverktyg. 
  Lync hjälper människor att nå varandra på nya sätt, var som helst, när som helst. I och med att nya namnet presenteras finns nu också en så kallad "release candidate" tillgänglig för test innan den färdiga versionen lanseras. 
   
  Lync är en integrerad del av Microsofts produktivitetsplattform och är tillsammans med Exchange Server och Office en komplett lösning för all kommunikation i företag och organisationer som både inkluderar e-post, röst, chat (realtidskommunikation) liksom ljud- och videokonferens på ett och samma ställe. En av de största förbättringarna som har gjorts sedan tidigare versioner är inom området telefoni, och många som har använt Lync för realtidskommunikation och videokonferens kommer att använda Lync även för att ringa. Över 100 företag och 20 000 människor använder redan betaversionen av Lync och responsen har varit otroligt positiv.

  Läs pressmeddelandet i sin helhet på Microsofts globala pressrum. Där finns även bilder på Microsoft Lync.

  Läs vad TechWorld, Computer Sweden och Telekom idag har skrivit om Microsoft Lync.


  0 0

  Ikväll, 19.30 svensk tid, lanseras betaversionen av Internet Explorer 9 i San Fransisco. Lanseringsevenemanget sänds direkt via en webcast som du kan se här.

  Följ lanseringen via Twitter och via vårt globala pressrum.

  Läs mer på vår Windowsblogg och utvecklarblogg.


  0 0

  Ikväll presenterades betaversionen av Internet Explorer 9 under ett stort evenemang i San Fransisco. Internet Explorer 9 är den första webbläsaren med full hårdvaruacceleration för HTML5 och som utnyttjar kraften i din dator. Vi ger dig en ny surfupplevelse genom att utnyttja kraften i Windows 7. Med Internet Explorer 9 får du en snabbare, säkrare och snyggare upplevelse.

  Den glaslika känslan lyfter fram innehållet och ger en renare upplevelse och flera uppskattade funktioner i Windows 7 har lyfts in i Internet Explorer 9, till exempel;

  • I Internet Explorer 9 kan webbsidor fästas direkt i startmenyn. Det ger känslan av att de körs som ett program på din dator.
  • Snabblistor gör det möjligt att fästa webbsidor direkt i aktivitetsfältet.
  • Aero Snap är en uppskattad funktion i Windows 7. I Internet Explorer 9 kan en webbflik enkelt dras ut från webbläsaren för att öppnas i ett eget fönster.

  Gå in på www.beautyoftheweb.com och upplev skillnaden.

  Läs mer på vår globala IE-blogg och i vårt pressrum.

  Ladda hem Internet Explorer 9


  0 0

  Initiativet Mattecoach på nätet, som ger alla Stockholms elever gratis läxhjälp i matematik via chatten i Windows Live Messenger, har nu dragit igång igen och sprider sig även vidare till Falun, Borlänge, Älvkarleby och Södertälje under hösten.

  Varje måndag till torsdag mellan klockan 17.00-20.00 sitter blivande lärare på KTH redo att diskutera, svara på frågor och hjälpa eleverna. Mattecoach på nätet är ett samarbete mellan Stockholms stad, Microsoft, KTH och Stockholms Universitet. Initiativet stöds av LIKA-projektet - ett samarbete kring digital kompetens i lärarutbildningar med fyra Stockholmsbaserade lärosäten.

  Läs mer i vårt tidigare inlägg här på nyhetsbloggen.


  0 0
 • 09/16/10--00:34: Chatt om Windows 7 idag
 • I dag bjuder vi in alla intresserade till en chatt med Andreas Stenhall, expert på Windows 7. Chatten hittas på MSN.se och pågår mellan klockan 15.00 - 16.00.

  Andreas arbetar till vardags som it-expert på Knowledge Factory och är ensam i Sverige om att vara Microsoft MVP (Most Valuable Professional)  inom området Windows. Han driver också webbplatsen Allt om Windows och bloggar på The Experience Blog.

  Vi har skrivit om detta även på MvH-bloggen och på Facebook.


  0 0

  Unga personer (18-29) säger hellre "jag älskar dig" med hjälp av teknik än direkt till sin partner. Det visar en färsk undersökning om svenskars förhållande till teknik och kärlek, gjord av undersökningsföretaget Novus Opinion. Av Sveriges befolkning har 6 av 10 på olika sätt de senaste dagarna sagt "jag älskar dig" till sin partner. Hälften tycker att det är lättast att säga "jag älskar dig" med ord medan åldersgruppen 18 - 29 år tycker att det är lättare att använda sig av teknik. Här står valen mellan att säga "jag älskar dig" med hjälp av att skicka SMS (41%), chatt\MSN (16%) och Facebook (12%). Samma grupp tycker att det är svårare att uttrycka känslor med ord, ansikte mot ansikte (36%).

  Var femte student skulle gärna skicka en kärlekshälsning med hjälp av ett Excel-diagram på Facebook, enligt undersökningen. Därför har Microsoft tagit fram applikationen "Säg det med Excel", som gör det enkelt att uttrycka sig med ett cirkeldiagram i Excel. Användaren bestämmer själv hur stora de olika andelarna i diagrammet ska vara samt vad som ska stå på etiketterna. De färdiga diagrammen kan sedan laddas ned, skickas via e-post eller delas på Facebook.


  0 0

  Igår kväll presenterade vi betaversionen av Internet Explorer 9. Lanseringen sker tillsammans med bland annat Facebook, Amazon och eBay. Flera av världens populäraste sajter har anpassat sina webbsidor till IE9.

  Några av Sveriges populäraste webbplatser finns med på listan över sajter som anpassat sin webb till IE9: IDG.se, Hitta.se, Eniro.se, Mix Megapol, The Voice, Rockklassiker, Finest.se och Bilddagboken.

  Ett flertal medier har uppmärksammat: Computer Sweden, PC för alla, Ny Teknik, IDG.se, TKJ och Allt om Windows.

  Gå in på Beauty of the web och lär dig mer om Internet Explorer 9.

  Läs vår tidigare postning: Microsoft välkomnar en skönare webb och missa inte vår postning på MVH-bloggen.

  Ladda hem betaversionen av Internet Explorer 9 här.


  0 0

  Idag släpptes de färdiga utvecklarverktygen för Windows Phone 7, som kan laddas hem här. Så nu är det fritt fram för alla utvecklare att börja skapa applikationer. Det är viktigt att använda dessa verktyg för att färdigställa sin applikation så den kan godkännas för Marketplace i enlighet med de riktlinjer som gäller.

  Läs mer på Peter Wissingers mobilblogg, i Johan Lindfors blogg för utvecklare samt i vårt virtuella pressrum för Windows Phone och på Windows Phone Developer Blog.

  Vi har tidigare skrivit Windows Phone 7 klar för tillverkning och Många vill utveckla för Windows Phone 7.


  0 0

  Sedan en tid tillbaka har de flesta av Sveriges 4,6 miljoner aktiva Hotmail-användare tillgång till flera nya och förbättrade funktioner i Hotmail. Nu kan man till exempel synka mejlen med mobilen via Exchange ActiveSync, rensa och sortera mejl med hjälp av smarta filter och chatta via Messenger direkt i inkorgen.

  Dessutom kommer ännu fler spännande funktioner till Hotmail inom kort. Bland annat ökas storleksgränsen för varje mejl till hela 10 GB och användare får möjlighet att byta mejladress för sitt befintliga mejlkonto - samt helt kostnadsfritt jobba i Office-program direkt i Hotmail via Office Web Apps.

  Läs om alla nyheter och kommande förbättringar på MVH-bloggen och i våra tidigare inlägg: Nästa generation Hotmail snart här, Enklare att synka Hotmail i mobilen och Nu lanserar vi svenska Hotmail.se.


  0 0

  Vid årets upplaga av Microsofts Dynamics Partnerdag, den 14 september, gratulerade vi de mest framgångsrika av våra återförsäljare under året 2009/2010.

  För tredje året i rad korades Logica till årets Dynamics NAV-partner, SYSteam vann titeln årets Dynamics AX-partner och förra årets mest framgångsrika Dynamics CRM-partner blev Cinteros. Extra smarta idéer och satsningar inom försäljningsområdet har givit dessa partner den högsta försäljningen av repektive produkt på den svenska marknaden.


  0 0

  Mobiloperatören 3 blir lanseringspartner till Microsoft när Windows Phone 7 släpps för den svenska marknaden senare i höst.

  Vårt långa partnerskap med 3 innefattar sedan tidigare även Windows Live Messenger i mobilen och tillsammans gör vi nu vår absolut senaste mobilupplevelse tillgänglig för svenska kunder. Windows Phone 7 kommer att lanseras tillsammans med mobiler från bland annat HTC och Samsung.

  Läs mer på MVH-bloggen och i pressmeddelandet från 3.


older | 1 | 2 | 3 | (Page 4) | 5 | 6 | .... | 44 | newer