Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 21 | 22 | (Page 23) | 24 | 25 | .... | 44 | newer

  0 0

  Den 9-11 november samlas upp till 130 personer på Skypes kontor i Munchenbryggeriet på Microsoft-eventet WOWZAPP, med målet att slå  världsrekordet i simultan-hacking. 

  Under 48 timmar kommer tusentals utvecklare runtom i världen att koda spel och appar för Windows 8 och Windows Phone 8, och andra länders hackaton livestreamas.

  Microsoft har bjudit in utvecklare från flera håll för att ge spännande föredrag. Årets IT-tjej Ina Bäckström ska prata om spelutveckling under lördagen, och Geek Awards vinnaren Simon Jäger, skapare av allt från utbildningsappen My School till det populära zombie-spelet Cradle to the Grave för Windows Phone, ska prata om hur man gör spel för Windows 8, och han är även värd för en spelutmaning med det splitternya Xbox-spelet Halo 4.

  WOWZAPP börjar fredagen den 9 november klockan 17.00 och avslutas söndagen den 11 november klockan 12.00 med en prisutdelning, där den bästa appen utses av en jury.

  "Det finns hjälp att få på plats om man kör fast med kodningen, och studenter får gratis programvara och konto i Windows Store. Vi vill uppmuntra alla som är intresserade, vare sig man precis börjat koda eller har flera appar publicerade, att komma och ta del av energin och stämningen på WOWZAPP" säger Therese Thorstorp från Microsoft.  

  "Om man ser framför sig en karriär inom IT så är det ett stort plus på CV:t att kunna göra spel och appar när det är dags att söka jobb" säger Therese.

  Har du en bra appidé, eller låter det bara som ett kul sätt att spendera en helg? Här anmäler du dig.

  Mat, dryck och snacks ingår och när man behöver ta en paus från datorn finns det rundpingis, fotbollsspel, Xbox, Kinect, och en IE Atari maskin att underhålla sig med.

  Twitter hashtag #wowzapp #swe
    
   


  0 0

  Ökade informationsmängder, så kallad Big Data har på senare tid blivit en allt mer aktuell fråga för företagen. I takt med att mängden tillgänglig data ökar så växer också behovet att hantera, analysera de allt större datamängderna för att ta tillvara på informationen och läsa ut affärsnyttan ur informationen.

  Idag presenterade Microsoft förhandsversioner av nya lösningar som kommer göra det enklare för företag att ta tillvara på möjligheterna med Big Data. De nya lösningarna öppnar bland annat upp möjligheten att genomföra Big Data-analyser direkt i vanliga, välkända Office-verktyg som Excel, PowerPivot för Excel och Power View.

  ”Big data ska handla om affärsnytta, inte komplexitet för it” sa David Campbell som har titeln technical fellow på Microsoft.”Hadoop-kompabilitet på Windows Server och Azure sänker barriärerna för att komma igång med Big Data och gör att användare kan göra analyser på vilken data som helst, oavsett storlek både on-premise och i molnet.”

  Presentationen av de nya lösningarna Windows Azure HDInsight Service och Microsoft HDInsight Server för Windows gjordes på O’Reilly Strata Conference + Hadoop World. Båda produkterna är Microsofts Apache Hadoop-baserade lösningar för Windows Azure och Windows Server vilka gör det enklare för företag att göra analyser ur stora informationsmängder.

  Microsoft presenterade samtidigt också ett fördjupat samarbete med Hortonworks kring försäljning av Apache Hadoop till Windows. Hortonworks är den enda leverantören av Hadoop som garanterar en hundraprocentigt öppen plattform.

  Läs mer om Microsofts nya Big Data-lösningar genom att klicka här eller läs pressmeddelandet om Microsoft och Big Data i vårt internationella pressrum.

   


  0 0

  Idag lanserar Microsoft Windows 8. Redan imorgon finns Windows 8 tillgängligt för svenska såväl som alla övriga konsumenter runt om i världen. Med start 26 oktober har konsumenter och företag möjlighet att uppleva allt nytt som Windows 8 erbjuder. Ett nytt gränssnitt, ett brett utbud av appar och nya Windows Store finns tillgängligt på mängder av datorer och pekdatorer certifierade för Windows 8.

   - Med lanseringen av Windows 8 presenterar Microsoft ett helt nytt Windows för världen. Oavsett om du vill använda en surfplatta eller en dator, om du vill konsumera eller skapa innehåll, så erbjuder Windows 8 en personlig upplevelse som tillfredsställer din stil och dina behov, säger Per Adolfsson, vd för Microsoft i Sverige.

  Windows 8 erbjuder en snabb och smidig startskärm som ger användarna tillgång till sina favoritappar och innehåll på ett enkelt sätt. Nya Internet Explorer 10 har utvecklats och anpassats för datorer med pekskärm och en smart integration med SkyDrive för att användaren ska komma åt sina filer vart man än är.

  Windows 8 finns från och med imorgon tillgängligt i två versioner hos återförsäljare över hela Sverige - Windows 8 och Windows 8 Pro. Med Windows 8 Pro får man tillgång till en mängd extra funktioner, för t.ex. säkerhet, underhållning och effektivitet. För företagskunder finns Windows 8 Enterprise som erbjuder nya möjligheter för en hög produktivitet oavsett var man arbetar, med funktioner som Windows To Go, DirectAccess och BranchCache men också en förbättrad säkerhet med funktioner som BitLocker och AppLocker. Samtidigt lanseras en ny medlem av Windows-familjen utvecklad för ARM-baserade pekdatorer – Windows RT som kommer att vara förinstallerad på pekdatorer baserade på ARM-arkitekturen.

  Läs mer om Windows 8 här: www.microsoft.com/news

  Priser och fakta Windows 8 i Sverige

  Vid sidan av det breda utbudet av nya datorer och pekdatorer kan man också uppgradera sin befintliga dator.

  De konsumenter som köpt en Windows 7-dator under perioden 2 juni 2012 till 31 januari 2013 kan ladda ned Windows 8 Pro till en kostnad av 139 kronor genom Microsofts erbjudande Windows Upgrade Offer som finns tillgängligt på www.windowsupgradeoffer.com.

  Konsumenter som köpt sin dator med Windows XP, Windows Vista eller Windows 7 tidigare, och vill uppgradera den, kan antingen ladda ner Windows 8 Pro direkt från Microsoft på www.microsoft.se/windows till en kostnad av 299 kronor alternativt köpa en uppgradering hos en återförsäljare för 549 kronor.

   

   


  0 0
 • 10/26/12--01:16: Upptäck nya Windows 8
 • Det här är den första reklamfilmen för Windows 8, som idag börjar visas i Sverige. Det är den australienska artisten Lenka som sjunger ”Everything at once”. Med start idag kan du köpa Windows 8 hos återförsäljare i hela Sverige.


  0 0

  Världen blir allt mer digital. Det är ingen nyhet. Men vad som är nytt är att företag och organsationer nu anpassar sig och tar tillvara på de möjligheter som ny teknik öppnar upp.

  Det gäller bland annat synen på arbete och jobb. Idag är till exempel arbetet för många inte alltid en plats man går till, det är något man gör. Ny teknik gör det möjligt att jobba hemifrån på ett helt annat sätt än tidigare. För många är det en nyckelfaktor för att få livspusslet att gå ihop. Ny teknik skapar nya beteenden och utmanar strukturer som påverkar samhället på flera sätt och nivåer. Vi på Microsoft är med och skapar denna teknik, vi skapar möjligheterna. Och nu ska vi också själva börja leva som vi lär.

  Därför river vi hela vårt svenska huvudkontor i Stockholm.

  Vi kastar ut fasta arbetsplatser och stängda dörrar. Upp växer stora kreativa ytor med nya möjligheter för medarbetare att själva välja var, när och hur man ska jobba. Stora förändringar som kommer utmana ledarskap och organisationsstrukturer. Men även möjligöra nya samarbeten.

  Vi ser att vår ombyggnation kan fungera som ett bra praktiskt fall och ligga som empirisk grund för en magisteruppsats alternativt ett ex-jobb. Dels på grund av de organisationsstrukturella utmaningarna vi ställs inför men även då den symboliserar ett skift i hur många företag, organisationer och branscher ser på arbete i dag. Vad har detta för betydelse för individen, för ledarskap, för miljön, hur påverkar det internkommunikationen, ekonomin, effektiveteten och produktiviteten, vad händer med samhällsstrukturerna? Här finns gott om intressanta frågeställningar utifrån flera olika ämnesdiscipliner.

  Därför är vi intresserade av dig som är i slutskedet av studierna och har karriären framför dig. Vi vill bjuda in dig till oss på Microsoft för att skriva magisteruppsats eller göra ex-jobb. Följ med på resan när vi river gamla strukturer och bereder plats för nya. Det blir resan in i det nya arbetslivet som ska tilltala en ny generation med nya tekniska förutsättningar.

  Läs mer på vår uppsatssida, där du även hittar information om hur du ansöker.


  0 0

  Det svenska företaget Tradedoubler är en av marknadsledarna inom affiliatemarknadsföring vilket innebär att publishers får betalt för försäljning de genererar åt annonsörer. Företaget har på senare tid genomgått en stark internationell tillväxt och genomförde nyligen en av de första och största installationerna av Microsoft Dynamics CRM Online i Sverige med 500 användare fördelade på 19 olika länder. Tradedoubler ville ha en global, storskalig och säker leverantör. Valet föll därför på Microsoft och lösningen implementerades tillsammans med partnerföretaget Kentor.

  Med den snabba expansionen på den europeiska marknaden så uppstod behov av ett gemensamt system för att hantera kunddata. Behovet blev tydligt när Tradedoubler växte internationellt och behövde bli mer säljfokuserade som organisation. Valet föll på Microsoft Dynaics CRM Online eftersom att det ger enkel och hög tillgänglighet samt de inbyggda säkerhetsfunktionerna.

  “Efter den snabba tillväxten på den europeiska marknaden märkte vi att det fanns skillnader i hanteringen av kunddata, vi behövde också bli mer säljfokuserade på en internationell nivå för att ta oss till nästa tillväxtnivå för Tradedoubler.” Säger Marcel Chaudron, director of Operational Excellence på Tradedoubler. ” Nu har vi realtidsinformation om vad som händer på marknaden. Oavsett om det gäller Tyskland eller Spanien, tack vare Microsoft Dynamics CRM Online så har vi alla samma processer och samma tillgång till information.”

  Läs mer om hur Tradedoubler effektiviserade informationsflödet och samordnade processerna med Microsoft Dynamics CRM Online


  0 0
 • 10/30/12--01:49: Här är Windows Phone 8
 • Igår kväll presenterades Windows Phone 8 under ett pressevent i San Francisco, och en personlig telefon blir ännu mer personlig. Bland nyheterna finns bland annat Barnhörnan som ger föräldrar möjligheten att skapa en anpassad vy för sina barn, där exempelvis endast spel är tillgängliga. Microsoft har också gjort de levande panelerna ännu personligare, och en närmare integration med bland annat Facebook och Twitter ger användaren ytterligare möjligheter att anpassa telefonen efter just sina behov. DataSense är en ny funktion i Windows Phone 8 som ger användaren full kontroll över datatrafiken (läs mer om nyheterna här)

  Under hösten släpper Samsung, HTC och Nokia nya telefoner med Windows Phone 8.

  Läs hela pressmeddelandet


  0 0

  Den 8 november är det återigen dags för det årliga evenemanget Microsoft Partner Day som samlar Sveriges främsta it-företag i Microsofts partnernätverk.

  I samband med det årliga partnerevenemanget utses årets samarbetspartner 2012.

  Den årliga utmärkelsen täcker ett flertal kategorier och baseras på hur väl Microsofts partner lyckats implementera och utveckla Microsofts lösningar så att de bidrar till affärsnytta och produktivitet som gör vardagen enklare för kunden.

  Årets partnerkonferens som hålls på Folkets Hus i centrala Stockholm är större än någonsin med ett rekordintresse på över 500 partner anmälda.

  De som är nominerade till årets Microsoftpartner 2012 är:

  Årets Partner inom Business Intelligence

  Sogeti AB, Business Vison, Solver Sweden AB

  Årets Partner inom Cloud

  Logica, JSC it-partner AB, Solid Park

  Årets Partner inom Desktop

  Logica Sverige AB, Atea, Advania

  Årets Partner inom Collaboration

  Sogeti AB, Altran Sverige AB, Software Innovation

  Årets Partner inom Voice

  UClarity AB, Atea Sverige AB, Advania

  Årets Partner inom Server & Virtualization

  Office it-partner, Atea Sverige AB, Advania

  Årets Partner inom Dynamics

  Logica Sverige AB, iStone Mercator AB, Cinteros AB

  Vinnarna presenteras under Microsoft Partner Day som hålls på Folkets Hus i Stockholm den 8 november.

  De priser som delas ut av Microsoft är uppdelade i sju kategorier, och vinnarna har tagits fram bland de närmare 4000 samarbetspartner i Sverige. Kategorierna som partner själva har fått nominera sig inom är lösningsområdena Cloud, Business Intelligence, Desktop, Collaboration, Voice, Server & Virtualization, och Dynamics. Microsofts syfte med utmärkelsen är att visa prov på framgångsrika samarbeten som påvisat innovation, affärsvärde, och kundnöjdhet.


  0 0

  Idag slog Microsofts stora utvecklarkonferens Build 2012 upp portarna på Microsofts campus I Redmond. Konferensen startade med ett öppningsanförande där Microsofts vd Steve Ballmer tillsammans med Kevin Gallo, Windows Phone talade om de stora affärsmöjligheterna med Windows 8 och Windows Phone 8.

  Allt från de utvecklarvänliga villkoren i Windows Store till det faktum att Windows 8 och Windows Phone bygger på samma grund gör att det är enklare än någonsin att snabbt gå från en idé till att tjäna pengar på sina appar är kortare än någonsin tidigare.

  Som exempel på nya moderna Windows 8-appar visades ett nytt spel från Disney, Dropbox kommande app och LEGOs Life of George med nya unika funktioner för Windows 8 och Windows Phone.

  Läs mer om Build och affärsmöjligheterna för utvecklare med Windows 8 och Windows Phone här.


  0 0

  Idag startade den andra andra dagen av microsofts utvecklarkonferens Build 2012 med en keynote som leddes av Satya Nadella.

  Nadella berättade under sitt anförande om möjligheterna med Windows Azure och hur det kan fungera som en gemensam backend till appar i både Windows 8 och Windows Phone 8. En av de stora fördelarna med Windows Azure är att utvecklare kan bygga appar utan att behöva oroa sig om vad som händer när många användare samtidigt sätter igång en viss funktion. Många företag, däribland USA Today använder redan idag den här typen av lösningar med Windows Azure till sina Windows 8-appar.

  Andra nyheter som presenterades:

  Halo 4 använder Windows Azure – Multispelar-läget i Halo 4 använder Windows Azure för att på ett kraftfullt och kostnadseffektivt sätt kunna öka och minska kapaciteten när spelare från hela världen spelar tillsammans.  

  Ökat stöd för mobila tjänster i Windows Azure– Windows Azure Mobile Services kommer att stödja både Windows 8 och Windows Phone 8 samt iOS vilket gör det möjligt för utvecklare att enkelt ansluta mobila applikationer i Windows 8 till Windows Azure.

  Utökat Språkstöd i Windows Azure – Windows Azure webbplatser stöder nu Python för att göra det möjligt för utvecklare att enkelt skriva applikationer i valfri kod.

  Förhandsvisning av Windows Azure Store –Förhandsvisningen av Windows Azure Arkiv innehåller en katalog med app-tjänster från övervakning och skalning, för e-postleverans till databaser. Se själv på www.windowsazure.com/store.

  Team Foundation servicetillgänglighet – Team Foundation Service är nu officiellt tillgänglig. Team Foundation tjänsten omfattar planering av agil projektplanering och hanteringsverktyg, versionskontroll, automatisering och kontinuerlig distributionsautomation. Läs mer på Team Foundation Service.

  Läs mer om Build och Windows Azure i pressrummet och följ webbsändningarna live från Build på Channel 9. Keynote och många av sessionerna under Build sänds direkt och går att se här.  


  0 0

  På tidningen Computer Swedens lista över Sveriges hundra bästa systemutvecklare och mjukvaruarkitekter, som publiceras vartannat år, placerar sig Microsofts utvecklarevangelist Tess Ferrandez som nummer tio. Det
  gör henne till Sveriges bästa kvinnliga utvecklare.

   

  ”Jag brinner för att utveckla för Microsofts plattformar, och självklart är det jätteroligt att mitt jobb uppmärksammas” säger Tess Ferrandez.

   

  Tess har jobbat på Microsoft sedan 1999. Hon började sin karriär i utvecklarsupporten, och blev välkänd internationellt genom sin populära blogg, med fokus på de-bugging.

   

  Numera arbetar Tess som evangelist, vilket innebär att hon främst inspirerar utvecklare genom att visa vad man kan göra för coola saker på Microsofts plattformar, och sedan coachar utvecklarna att göra bra applikationer när de bestämt sig för att utveckla för Microsoft.

   

  ”Jag vill få folk att förstå att det är jättecoolt att utveckla för Windows Phone och Windows 8” säger Tess Ferrandez.

   

  När Tess inte inspirerar andra så utvecklar hon självklart också själv - hon har till exempel varit med och utvecklat Blockets app för Windows Phone och Prisjakts app för Windows 8.

   


  0 0

  I februari i år deltog över 50 företag i Jobba hemma-dagen, de stängde sina kontor och medarbetarna arbetade på distans. Bakom initiativet stod Microsoft. Idag samlas drygt femton företrädare för företag, organisationer och myndigheter för att diskutera Jobba hemma-dagen 2013 som kommer att äga rum den 6 februari.

  - Vi vill fortsätta skapa opinion för att fler ska ha möjlighet att arbeta hemifrån.Genom initiativet Jobba hemma-dagen vill vi manifestera de fördelar som finns med en mer flexibel syn på arbetsplatsen. Där arbete inte är något man går till utan något man gör, säger Per Adolfsson, vd för Microsoft Sverige.

  En undersökning som YouGov genomförde på uppdrag av Microsoft inför Jobba Hemma-dagen 2012 visade att 8 av 10 känner sig pressade av familjen eller sin partner när de arbetar över. För många är livspusslet en stor utmaning. 47 procent trodde att deras liv skulle bli bättre om de kunde arbeta mer på distans.

  - En mer flexibel syn på arbetet har fördelar för såväl medarbetare, arbetsgivare som miljön. Ett bättre fungerande livspussel är en tydlig vinst för medarbetaren. Arbetsgivaren får mer effektiva och mindre stressade medarbetare. Dessutom är jag övertygad om att det kommer underlätta rekrytering av rätt personal. Miljön vinner om fler väljer att jobba hemma då behovet av arbetsresor och dess negativa miljöpåverkan minskar, avslutar Per Adolfsson.

  Inför kommande Jobba hemma-dag hoppas initiativtagarna på en ännu större uppslutning. Målsättningen är att fördubbla antalet deltagande företag som stänger sina kontor den 6 februari 2013 och låter sina medarbetare jobba hemma.

  Per Adolfssons 5 tips för dig som ska jobba hemma

  1. Informera din chef och dina kollegor om att du jobbar hemma i förväg
  2. Var tillgänglig på mobil, e-post och andra kommunikationskanaler ni använder på er arbetsplats. Jag använder t ex Messenger/Lync för att kommunicera med mina kollegor.
  3. Säkerställ att du har tillgång till alla dokument du behöver. Säkerställ att du kan koppla upp dig till arbetsplatsens nätverk.
  4. Ha tydliga arbetsuppgifter
  5. Glöm inte att ta pauser och en ordentlig lunchrast

  Kontakt:
  Louise Leo, lleo@microsoft.com, 0734 082756


  0 0

  Enligt ett nytt test som New Relic publicerade häromdagen så är Internet Explorer 10 den snabbaste webbläsaren som finns till Windows. Utlåtandet från New Relic är det tredje oberoende hastighetstestet på mindre än en månad där Internet Explorer 10 vunnit över andra webbläsare.

  Läs mer om testresultaten som visar att Internet Explorer 10 är den snabbaste browsern till Windows på Microsofts Windowsblogg.


  0 0

  Idag presenterades vinnarna av Microsoft Partner Awards 2012. Utmärkelsen som delas ut varje år är ett sätt för Microsoft att permiera partnerföretag som gjort någonting extraordinärt under det gångna året.

  Årets BI-partner: Business Vision 

  Business Vision fokuserar på att stötta kunderna genom att erbjuda lösningar för verksamhetsstyrning och affärsanalys. Man har tagit fram tillägg till Microsofts plattform för att förstärka kunderbjudandet och har bl a utvecklat en mobil nyckeltalsanalys. Business Vision ligger i framkant i Sverige vad gäller försäljning av avancerade BI-lösningar.

  Årets Cloud-partner: JSC IT-partner AB

  JSC har aktivt drivit sina kunder mot molnet. Man har på ett föredömligt sätt kombinerat publika molntjänster med egen hosting för att erbjuda den bästa lösningen för kunden.  JSC har under året sålt molntjänster såväl till den privata som den offentliga sektorn. Man har också samarbetat med andra partner och lyckats inspirera dem till att ta fram liknande erbjudanden.

  Årets Collaboration-partner: Sogeti

  Sogeti har lång erfarenhet av att hjälpa företag att effektivisera och driva lösningar med hjälp av Sharepoint. Sogeti i Sverige följer arbetssättet Microsoft Services Ready Portals and Collaboration som ger hög förutsägbarhet, hög kvalitet och låg risk i projekten. Man har idag ca 120 konsulter som behärskar Sharepoint och som hittills genomfört ca 300 kundprojekt.

  Årets Desktop-partner: Logica Sverige AB

  Logica erbjuder en metodik för migering och managering av kundernas PC-arbetsplatser som visat sig ge hög kvalitet och god kostnadskontroll i projekten. Under det senaste året har Logica migrerat ca 40 000 PC-arbetsplatser till Windows 7 med konceptet Desktop Deployment Factory. Man är nu redo att migrera till Windows 8 med samma metodik.

  Årets Dynamics-partner: iStone Mercator AB

  iStone har under året haft fantastiska försäljningsframgångar där de tagit såväl flest antal affärer som de största affärerna. iStone arbetar mycket aktivt kring försäljning, marknadsföring och produktutveckling. Man har gått i bräschen för nya Dynamics AX 2012 och tecknat flera av de första affärerna på den nya plattformen.

  Årets Server & Virtualiserings-partner: Atea Sverige AB

  Atea har ett erbjudande inom automatisering och private cloud baserad på en portal byggd på Hyper-V och System Center. Man har under året tagit ett antal banbrytande affärer inom området.

  Atea har genomfört en omfattande kompetensuppbyggnad och driver ett mycket aktivt sälj- och marknadsarbete för att nå ut till så många kunder som möjligt.

  Årets Voice-partner: UClarity AB

  Uclarity har investerat i att bygga spetskompetens inom områdena Microsoft Unified Communication och Voice. Genom företagets metodik erbjuder man kunderna lösningar som är tekniskt hållbara, ger en bra användarupplevelse och bidrar till positiv affärsnytta. UClarity har upparbetat en mängd nöjda referenskunder.


  0 0

  Intresset för beslutsstöd, analys, Big Data och användande av stora datamängder växer snabbt både inom it och i affärsleden. Kostnaden för lagring och hantering av data sjunker snabbt. Skalfördelarna med molnet gör att inte bara stora men även små företag har tillgång till en fantastisk nivå av datorprocesskraft. Sammantaget understryker de här trenderna vikten av att hitta värde i data. Som en effekt av detta kommer det nu flera spännande nyheter från Microsoft inom området.

  In memory-teknologi till SQL-server ger snabbare affärsinsikter

  Som ett led i satsningen på att leverera databashantering direkt i minnet, så kallad In Memory teknologi så lanserades igår ett nytt projekt som förnärvarande går under kodnamnet ”Hekaton”. Den nya funktionaliteten blir tillgängliga med nästa version av SQL Server kommer att kunna öka prestandan i databashanteringen med upp till femtio gånger.

  I och med att funktionerna kommer vara inbyggda i SQL Server så försvinner med det också behovet av att köpa till speciell hård- eller mjukvara. Givet att de nya funktionerna blir en del av SQL Server blir det även enkelt att migrera företagens redan befintliga applikationer så att även de ska kunna ta del av den ökade prestandan med ”Hekaton”.

  BI med självbetjäning Service Pack 1 till SQL

  Inom kort kommer uppdateringen SP1 till SQL-server 2012 meddelade microsoft på PASS Summit i Seattle tidigare i veckan. Med uppdateringen kommer SQL-server att ge utökad funktionalitet för bl a självbetjäning av beslutsstöd genom applikationer som Excel 2013 och Sharepoint 2013. Detta gör att företag som idag använder Sharepoint och Excell kommer att kunna ge slutanvändare tillgång till lösningar för analys och beslutsstöd på ett mycket enkelt sätt. 

  Nytt SQL Parallell Data Warehouse

  Inom kort kommer Microsoft att lansera SQL-Server Parallel Data Warehouse version 2 med en ny version av vår MPP lösning. MPP står för Massive Parallel Processing vilket är en teknologi för att fördela ut en databasbearbetning på flera processorer för att effektivisera sökning och skala ut din databaslösning. 

  Med den kraftfulla prestandan och skalbarheten i den nya versionen lämpar den sig även ypperligt till lösningar för Big Data. Den har även full kompatibilitet och integration med Hadoop.

  PDW v2 kommer som en så kallad appliance som är färdigdimesionerad och förkonfigurerad från både DELL och HP. En stor nyhet är att den även kommer i en lite midre version i kvartsrack med en mycket attraktiv prisbild vilken gör att den låga instegströsken för mindre appliceringar kommer göra den intressant för många kunder.


  0 0

  Idag startade SharePoint Conference 2012 i Las Vegas. SharePoint som har blivit till en av Microsofts mest populära affärsprodukter står nu för en justerad intäkt om 2 miljarder amerikanska dollar per år.

  Socialt, en del av det nya arbetslivet

  Förutom nya funktioner i nya SharePoint 2013 och nya integrerade appar för Windows 8 och Windows Phone så presenterades också Microsofts sin vision om det sociala företaget där arbetet lånar drag av hur vi beter oss och agerar på fritiden där sammarbete och sociala funktioner flyter samman.

  Som en första del i den utvecklingen så visades för första gången planerna för hur SharePoint och Yammer kommer att integreras med varandra. Idag kan kunder integrera de två med hjälp av Yammer Web Parts och Yammers Open Graph-funktioner. Framöver kommer också gemensamma identiteter, integrerad dokumenthantering och sociala flöden.

  En ny och förenklad användarupplevelse. Dela dokument inom och utanför organisationen med ett klick, dra och släpp innehåll i dokumentbibliotek, redigera listor och skapa platser på några sekunder.

  Spara och synka dokument. Använd SkyDrive Pro till att lagra och synka dina dokument mellan dina egna enheter som surfplatta, telefon och dator.

  Arbetshantering. Organisera ditt arbete med att-göra-listor och tidslinjer för projekt. Konsolidera arbetsuppgifter mellan SharePoint, Microsoft Outlook och Microsoft Project.

  Smartare sök. Hitta vad du letar efter med vår nya FAST sökning. Specialanpassa och smalna ned dina sökningar om det passar dig och hitta relaterade personer och dokument.

  Kärntjänster. Hantera risker med eDiscovery över SharePoint, Microsoft Exchange, Microsoft Lynk ocn fildelning. Skapa egna dynamiska webbplatser med förbättrad innehållshantering. Öka skalbarhet och prestanda med en ny molnarkitektur.

  Läs mer om nya SharePoint 2012 och Yammer i pressmeddelandet från Microsoft


  0 0

   Det är dags för en ny syn på arbete.

  I generationer har vi gått till våra arbeten. Till fälten, till fabrikerna, till kontoren. Hemma är hemma och jobbet är jobbet - det är så djupt rotat att det nästan känns förbjudet att säga ”jag jobbar hemifrån i morgon”.

  Givetvis kan inte alla jobba var de vill. Men vi är många vars liv skulle bli lite enklare med en ny syn på arbetslivet. Med ny teknik kan fler och fler kan ta med sig sitt jobb. Vi kan samarbeta på distans. Vi behöver inte missa dagislämningen för att hinna till mötet. Eller sitta i avgasstinna bilköer morgon efter morgon.

  Den 6 februari är det Jobba hemma-dagen. Vi som stöder den är företag som vill förändra synen på arbete - från en plats man går till, till något man gör. Vi ser det som vårt ansvar att gå i bräschen för en kultur där medarbetare är medmänniskor, där vi värdesätter prestation framför närvaro. Där vi erbjuder teknik som gör att vi kan arbeta när, var och hur vi vill. Så att människor får mer tid och naturen lite andrum.

  Gör som vi, stäng ned kontoret den 6 februari och låt era medarbetare jobba hemifrån. Inte för att de måste. Utan för att de kan. Och för att de får. 

   

   


  0 0

  Microsoft Sveriges VD Per Adolfsson kommer tillsammans med nära 70 anställda inleda årets julhandel med en julkampanj. Under två dagar kommer Microsoftanställda finnas på plats i utvalda butiker i Stockholm för att vägleda julklappssugna i valet av rätt Windows 8 - dator.

   Den 30 november och 1 december kommer nära 70 Microsoftanställda från det svenska huvudkontoret befinna sig på plats ute hos återförsäljarna i Stockholmsregionen. Kampanjen går under namnet ”Feet in the streets” och målet är att hjälpa så många konsumenter som möjligt med att välja rätt Windows 8 – dator.

   – När jag fick möjligheten att få komma ut i butik och träffa konsumenterna mellan fyra ögon var jag bara tvungen att ta tillfället i akt. Det ska bli inspirerande att få visa upp nya Windows 8 - datorer direkt i butik. Vi vill visa upp den stolthet som finns hos våra medarbetare säger Per Adolfsson, VD Microsoft Sverige

   Microsoftanställda kommer att finnas på plats i utvalda MediaMarkt och Elgiganten i hela Storstockholm.

   För mer information kontakta Thomas Floberg, Affärsområdeschef Windows eller Rebecka Keeling, PR manager.


  0 0

  Microsoft har inlett ett samarbete med författaren och advokaten Jens Lapidus. Det är första gången som en storsäljande svensk författare genomför ett omfattande samarbete med ett företag. Samarbetet innebär att Jens visar hur han använder Microsofts produkter och tjänster. Författaren medverkar bland annat i flera filmer för nätet där han driver med bilden av sig själv som högpresterande.

  Filmerna vill visa på hur ny teknik och nya lösningar gör livet enklare. Idag förväntar vi oss att kunna arbeta och samarbeta, oberoende av plats, tidpunkt eller pryl. Vi vill hinna med jobbet och vi vill hinna med fritiden, utan att något blir lidande. Det är ett nytt sätt att arbeta och ett nytt sätt att leva, som Microsoft valt att kalla det ”Det nya arbetslivet”.

  - Jens Lapidus är en högpresterande person, han är inte bara en väletablerad författare utan också verksam advokat och småbarnsförälder. Han skriver sina böcker i Word och är därför en trovärdig ambassadör för Microsoft. Jag är stolt över att Jens väljer att samarbeta med oss, säger Sabina Rasiwala Hägglund, marknadschef på Microsoft i Sverige.

  - Jag använder Microsofts produkter på mitt arbete, i mitt författarskap och på min fritid, dessutom är jag genuint intresserad av teknik. Därför var det naturligt att tacka ja till ett samarbete när de tillfrågade mig, säger Jens Lapidus.

  I dagarna har den av första de kommande filmerna premiär på Microsofts nya webbsida www.microsoft.se/dna alternativt www.detnyaarbetslivet.se. En gång i månaden kommer en ny film ha premiär. Alla filmer spinner på temat ”Everyday brilliance”, i filmerna berättar Jens Lapidus på ett ironiskt sätt om hur han använder sig av Microsofts tjänster för att kunna leva upp till de höga förväntningarna som omgivningen har på honom. Samarbetet är en del i Microsofts ambition att visa att det idag går att arbeta oberoende av plats, tid och pryl till vinning för såväl privat- som arbetsliv. 

  - Det var en rolig utmaning att agera framför kameran, berättar Jens. Jag är ju inte skådespelare, jag är advokat och författare.

  För ytterligare information, vänligen kontakta:

  Sabina Rasiwala Hägglund, marknadschef Microsoft Sverige
  e-post: sabinar@microsoft.com
  mobil: 0734 08 32 16

  Jenny Spets Wojarski, informationschef Microsoft Sverige
  e-post: jenny.spetswojarski@microsoft.com
  mobil: 0734 08 29 42


  0 0

  Den 15 december öppnar Intel och Microsoft ett showroom i centrala Stockholm. Under en dryg månad kan alla intresserade besöka Intel & Windows 8 Showroom på Birger Jarlsgatan 15 i centrala Stockholm för att uppleva de senaste Intel-baserade Windows 8 produkterna.

  – Det här är ett naturligt steg i vår Windows 8 kampanj för att visa att du inte behöver kompromissa när du väljer dator. Tillsammans med Intel och PC-tillverkarna hoppas vi inspirera och visa mångfalden i utbudet av Windowsdatorer. Vi vill visa på möjligheterna i ekosystemen och den sömlösa integrationen mellan pekdator, dator, smartphone och Xbox, säger Catharina Ljungberg, affärsområdeschef för Microsofts konsumentprodukter.  

  – Intresset för teknik är extra stort nu i juletider och det är först när man får uppleva de tekniska lösningarna som Intel, Microsoft och våra partners tagit fram som man ser fördelarna. Detta blir en perfekt plats för att visa upp den personliga  upplevelsen utan kompromisser och samtidigt visa på det breda utbudet av Intel- och Microsoft-baserade produkter, säger Anders Huge, ansvarig för konsumentprodukter på Intel i Norden.

  Showroomet är det första i sitt slag i Sverige där alla som är nyfikna på den senaste tekniken kommer att få uppleva de senaste Intel- och Microsoft-baserade produkterna från HP, Samsung, Acer, Asus och Lenovo samt de ledande smartphonetillverkarna.

  Ingen egen försäljning kommer ske i butiken, men genom Dustins beställningsstationer kan man enkelt köpa allt som finns i butiken. Showroomet kommer ha öppet mellan 10-19 vardagar, 10-17 lördagar och 10-16 söndagar. 


older | 1 | .... | 21 | 22 | (Page 23) | 24 | 25 | .... | 44 | newer