Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 20 | 21 | (Page 22) | 23 | 24 | .... | 44 | newer

  0 0

  Nu lanseras ännu ett så kallat Trust Center där användare av Microsofts molntjänster kan få inblick i säkerhet och sekretess kring våra tjänster. Den här gången är det Microsoft Dynamics CRM Online som får ett eget säkerhetscenter där användare kan söka sig information om relevanta säkerhets- och sekretessfrågor och se hur deras data lagras. Datasäkerhet och följsamhet av EUs regelverk är viktiga frågeställningar för företag och organisationer när de väljer tjänste- och molnleverantör.

  För att göra det enkelt att se och ta reda på hur vi behandlar data i Microsofts molntjänster så finns nu ett antal så kallade Trust Center där användare kan se och utvärdera sekretess, transparens, oberoende verifikationer och säkerhetsfunktioner våra molntjänster. Sedan tidigare finns ett Trust Center för Office 365. i Microsoft Dynamics CRM.

  Läs mer om Microsofts säkerhetsarbete runt molntjänster och arbetet med Microsoft Dynamics CRM Online Trust Center.


  0 0

  Den första oktober tar Eva Fors över rodret på Microsoft, och ersätter Kristina Askstedt som affärs- och marknadsdirektör för Microsoft Sverige. Eva har arbetat på Microsoft de senaste 16 åren, och har bland annat varit affärsområdeschef för ett flertal olika affärsområden i den svenska organisationen. Närmast kommer hon från en roll som europeisk försäljningschef för nya teknologier och tjänster.

  Vi har ett spännande år framför oss, och det är ett sant privilegium att få ta över rollen som affärs- och marknadsdirektör på Microsoft i Sverige just nu. Jag drivs av innovation och snabbrörlighet och i dessa tider tror jag att vi behöver den förmågan mer än någonsin för att effektivt kunna möta våra kunders och partners krav och behov säger Eva Fors.


  0 0

  Clean Tech företaget Capee Group från Göteborg är ett av de lovande uppstartsföretag som tagit del av Microsofts entreprenörsprogram BizSpark.

  Med hjälp av mjukvara byggd på Microsofts .NET-plattform har Capee Group och Vattenfall djupanalyserat flera års driftdata på avfallspannor, vilket bland annat lett till en tjugoprocentig minskning av kväveoxidutsläpp.  

  Kväveoxider, eller NOx, bidrar till försurning och övergödning av skog, mark och vatten. Eftersom kväveoxider är miljöfarliga kostar det pengar för företag att få släppa ut det, så en minskning av utsläpp är inte bara positivt ur en miljösynpunkt utan även ur ett ekonomiskt perspektiv.

  ”Vi på Microsoft bryr oss mycket om miljön och att vi är därför stolta över att kunna stötta innovativa företag som Capee Group, som kommer på nya sätt att använda vår teknik för att minska påverkan på naturen” säger Anders Johansson, ansvarig för samhällsansvar på Microsoft Sverige.

  Microsofts Bizspark är ett internationellt program som drog igång 2008, och som erbjuder tre års gratis programvara och teknisk expertis till lovande uppstartsföretag. Sedan starten har mer än 35 000 företag i över hundra länder gått med. I Sverige deltar i dag 450 företag, bland andra Capee Group.

  ”Vår medverkan i BizSpark är mycket viktig. Som litet tillväxtbolag har vi kunnat frigöra resurser för att säkra utvecklarkompetens i toppklass, då vi fått tillgång till marknadens bästa utvecklingsmiljö. Resultatet är en unik patentsökt mjukvara byggt på Microsofts .NET-plattform. Resultatet hos Vattenfall känns som ett bevis på att vi och Microsoft har satsat rätt” säger Peter Nilsson, VD för Capee Group AB.

  Vattenfall är också de väldigt nöjda med processen och resultatet. ”Projektgruppen har jobbat fokuserat med att hitta och trimma körsätt och nivåer utifrån rekommendationerna i djupanalysen. Nyckeln är att det är den operativa driften som ägt och drivit projektet och jobbat med tester i sitt dagliga arbete. Det man lärt sig har man sen spridit vidare till hela driften vilket gett åtgärderna stort genomslag, med lägre NOx och ökad last som resultat” säger Roger Pettersson, driftchef på Vattenfall Uppsala.

   


  0 0

  Den prisbelönte regissören Emil Jonsvik spelar just nu in filmen ”Krigarnas ö” och inleder ett samarbete med MSN som kommer att pågå fram filmpremiären julen 2013. Under de närmaste åren ska MSN bli ännu mer relevanta för sina användare, inte minst inom nöjesområdet, och samarbetet kring ”Krigarnas ö” är ett första steg i detta arbete.

  Filmen har premiär julen 2013.

  Läs mer om filmen.


  0 0

  Gnosjöandans Kunskapscentrum medverkar i Microsofts partnerprogram IT Academy, vilket bland annat har gjort skolan till ett certifieringscenter. Det lyfter IT-kompetensen och stimulerar industriutvecklingen i Gnosjö kommun.

  Gnosjö är världsberömt för sin företagstäthet och unika entreprenörsanda. Av tradition är tillverkningsindustrin dominerande och utbildningsnivån låg. I denna region fylld av entreprenörskap strävar Gnosjöandans Kunskapscentrum (GKC), ett utbildningscenter med gymnasium och kommunal vuxenutbildning, efter att öka IT-kompetensen. Därför blev skolan medlem i IT Academy 2007 och har därigenom startat ett eget certifieringscenter.

  – Vårt medlemskap i IT Academy och vår roll som certifieringscenter innebär att vi får en ny generation med bredare IT-kompetens i regionen. Det stimulerar industriutvecklingen i kommunen, säger Lars Almén, IT-lärare på skolan.

  – Den här satsningen är också bra för GKC från konkurrenssynpunkt. Vår förhoppning är att vi förknippas med goda IT-kunskaper och att det i förlängningen kan locka fler elever, säger Annica Hjalmarsson, IT-strateg på Barn- och utbildningskontoret i Gnosjö kommun.

  Gnosjöandans Kunskapscentrum, som grundades 1997, är ett modernt utbildningscentrum som erbjuder allt ifrån nationella gymnasieprogram till vuxenutbildning. Skolan finns i tätorten Gnosjö i Gnosjö kommun, som är världsberömd för sin företagstäthet och unika entreprenörsanda.

  För mer information och kontaktpersoner, gå till Microsofts sida för kundreferenser här


  0 0

  Världens första arkadspel, Pong, släpptes av Atari för 40 år sedan. Nu lanseras Atari Arcade som låter dig uppleva Pong och sju andra klassisker direkt i Internet Explorer, eller vilken annan modern webbläsare som helst. Spelen är byggda i HTML5 och drar nytta av den modernaste tekniken för att erbjuda spelglädje direkt i webbläsaren. För att behålla den klassiska arkadkänslan går det självklart fortfarande att tävla mot vänner via highscore-listor.

  Du kan även utmana dina vänner och dela dina rekord via Facebook och Twitter.Atari Arcade erbjuder även möjligheten att utveckla egna spel direkt till plattformen. På Atari Arcade hittar man koder, utvecklings-kit och tutorials.

  Läs mer på WindowsTeamBlog

   


  0 0

  Imorgon är en dag som många väntat på, då lanseras nämligen nästa version av Windows Server.

  Nya Windows Server kommer vara en av hörnstenarna i det operativsystem för molnet som vi kallar Cloud OS. Om du är intresserad av nyheterna med Windows Server 2012 så kan jag rekommendera dig att följa lanseringen som sker via en webbsänd presskonferens med start imorgon klockan 17.00 svensk tid. Lägg gärna in evenemangen i din kalender redan nu. Enklast gör du det genom att klicka här.


  0 0

  Den 26 september startar en resa för skolledare från Sverige, Norge och Finland för att inspireras och utvecklas inom innovativa lärandemetoder, ett initiativ från Microsoft Partners in Learning.

   

  Resan startar i Sverige, där skolledarna besöker Väsby Nya Gymnasium norr om Stockholm - en innovativ skola som använder IT och teknik som en viktig del av sin utbildning.

   

  Skolledarna kommer även att besöka en nytänkande skola i Finland, samt få utforska möjligheterna med lärande genom spel, så kallat "Gamification" på Microsofts kontor i Helsingfors.

   

  "Det här är ett initiativ för kunskapsutbyte mellan nordiska skolledare, som är nyfikna på hur ny teknik kan stärka lärandet i framtiden" säger Eva Pethrus, ansvarig för Partners in Learning på Microsoft Sverige.

   

  Den som är intresserad av att följa med kan få mer information och anmäla sig genom att maila till Lena Nelson


  0 0

  Idag lanserades nya Windows Server 2012 vid ett pressevent som sändes direkt via webben. Lanseringen leddes av Satya Nadella som är Microsofts chef för serverprodukter. Under sin keynote målade Nadella upp bilden av Windows Server som hörnstenen i Cloud OS, en modern molnplattform som på sikt kommer att ändra vårt sätt att se på operativsystem för molnet.

  Windows Server 2012 är býggd med utgångspunkt i molnet och kommer kunna utnyttja fördelarna med de olika leveransformerna, publika moln, outsourcing/hosting och egen drift för respektive system.

  Läs mer om nyheterna på nya svenska webbsida om Windows Server 2012 eller läs Dan Bengtssons inlägg på vår partnerblogg. Läs också vad Tommy Flink, vår produktchef för Windows Server i Sverige har att säga om lanseringen på Virtual Tom’s blogg.

  Sataya Nadellas blogginlägg på Microsofts officiella blogg hittar du här.


  0 0

  Efter ett nytt beslut från Datainspektionen står det nu klart att det är möjligt för myndigheter, företag och organisationer att lagra personuppgifter i molnet i enlighet med personuppgiftslagen. Valet av molnleverantör är dock viktigt då Datainspektionen håller fast vid ett antal kriterier angående säkerhet och ansvar som leverantören måste uppfylla för att hanteringen av personuppgifter ska vara i enlighet med lagen.

  Det beslut som nu öppnar upp möjligheten att lagra personuppgifter i molnet gäller företaget Brevos användning av Windows Azure för lagring av personuppgifter. Godkännandet är det första i Sverige och kommer efter en stor granskning av molntjänster som Datainspektionen inledde under förra året. Vid granskningen hittade inspektionen brister hos bland annat Salems kommuns användande av Google Apps och företaget Brevos användning av Windows Azure vilket ledde till ett antal förelägganden som nu följts upp.

  Datainspektionens förelägganden tolkades av många som ett hinder mot att lagra personuppgifter i molnet och flera myndigheter och organisationer har därför tvekat till att modernisera sin IT i väntan på en slutlig bedömning från Datainspektionen. Datainspektionens godkännande verifierar Microsofts arbete med öppenhet och transparens kring våra molntjänster, säger Microsofts teknikchef Daniel Akenine.

  En avgörande funktionalitet för godkännande handlar om  tillgången till Microsoft Trust Center. Tjänsten ger användarna insyn i hur Microsoft behandlar personuppgifter och säkerheten, inklusive underleverantörer. En avgörande skillnad och en funktionalitet som i dagsläget endast erbjuds genom Microsoft. 


  0 0

  Mottagandet av nya Windows Server 2012, som lanserades förra veckan har varit varmt bland både kunder och partner. Nu uppmärksammar även analysföretaget Forrester möjligheterna med nya Windows Server 2012.

  Analytiken Richard Fisher konstaterar i en ny Forrester-analys att Windows Server lever upp till de högt ställda förväntningarna och rekommenderar alla som går i tankarna på en investering att utvärdera Windows Server 2012. Forrester menar att Windows Server är den givna plattformen för större moln- och virtualiseringsprojekt.

  “For users contemplating a major new cloud or virtualization project or initiative, WS2012 should be the platform of choice, and any preconceived notions about Microsoft versus VMware for the virtualization layer need to be re-examined.”

   Klicka här för att läsa Richard Fischers Forrester-analys kring Windows Server 2012.


  0 0

  Idag skedde den officiella lanseringen av Visual Studio 2012 och .NET Framework 4.5.

  Det är ett till stora delar nytt utvecklingsverktyg som lanseras. Gränssnittet i Visual Studio 2012 har förbättrats för att göra det enklare för utvecklare att bli mer effektiva med sin tid så de kan lösa problem snabbare och i slutändan leverera bättre applikationer. Andra nyheter handlar om utvecklade möjligheter till samarbete och olika designfunktioner.

  Modern livscykelhantering.

  Visual Studio 2012 gör det enklare för utvecklingsteam att jobba med livscykelhantering i utvecklingen av applikationer för exempelvis Windows 8. För själva utvecklingsprocessen innebär det snabbare innovationstakt, minskad risk och bättre kontinuitet i utvecklandet av applikationer.

  Läs mer om nyheter som, agil projektplanering och styrverktyg, arbetsflöden och .NET Framework 4.5  i Visual Studio 2012 genom att klicka här.

  Jag kan även rekommendera "Microsoft launches Visual Studio 2012 to cultivate 'rock stars'" från ZDNet eller "Apptime for Microsoft with Visual Studio, Windows Store" på Geekwire.


  0 0

  Microsoft Sverige håller idag en IT-säkerhetsövning, då Sveriges Television, Länsförsäkringar, Stockholm Stad, Riksbanken, CERT.se och andra myndigheter tränas i att hantera en så kallad certifikatsrevokering.

  "Idag är nästan alla funktioner i samhället beroende av IT, på ett eller annat sätt. Om det som vi tar för givet plötsligt inte fungerar längre kan det få oanade konsekvenser, särskilt om man inte är förberedd" säger Magnus Lindkvist, säkerhetschef på Microsoft Sverige. 

  Övningen bygger på ett scenario som hände i verkligheten i Amsterdam då säkerheten brast på viktiga certifikat från DigiNotar, vilket äventyrade säkerheten för infrastruktur i Holland, exempelvis Skatteverket och Tullförvaltningen.

  ”Vitsen är att vi ska lära oss av tidigare misstag, till exempel det som hände i Amsterdam" säger Magnus Lindkvist.

  Agneta Syrén, säkerhetschef på Länsförsäkringar, tycker det är viktigt att öva på realistiska scenarion. ”Vi på Länsförsäkringar övar regelbundet, det är en viktig del i vårt säkerhetsarbete” säger Agneta Syrén.

  ”Certifikat är ju en förutsättning för att kommunikation ska ske säkert, och ifall en certifikatsrevokering skulle ske så kan säkerheten på allt från näthandel till pensionssidor äventyras. Man skulle helt enkelt inte kunna garantera att användares uppgifter inte syns för obehöriga” säger Agneta Syrén.


  0 0

  Under veckan upptäcktes en tidigare okänd sårbarhet i Internet Explorer som visade sig påverka ett fåtal användare. Eftersom det fanns en potentiell risk för att drabba fler användare så har Microsoft nu släppt en Fix it som finns tillgänglig alt ladda ned för alla som använder Internet Explorer. Denna ”fix-it” hjälper till att hindra eventuella attacker mot den upptäckta sårbarheten och en säkerhetsuppdatering som tar bort det grundläggande problemet kommer släppas på fredag.

  För att komma till rätta med det potentiella risken för intrång så har Microsoft nu släppt en så kallad Fix it som nu finns nu tillgänglig att ladda ned för alla som använder Internet Explorer. Denna Fix it hjälper till att skydda datorn på en gång efter installationen och du behöver inte starta om datorn efter installationen. 

   Användare som har automatiska säkerhetsuppdateringar från Microsoft behöver inte göra någonting själva för att installera säkerhetsuppdateringen som släpps imorgon, de får uppdateringen automatiskt till sin dator.

  Läs mer på Microsofts säkerhetsblogg

   

  Nyheten uppdateras efterhand.


  0 0

  På onsdagskvällen samlades 170 kvinnor från IT-branschen på Microsofts kontor i Akalla, för ett gemensamt evenemang mellan Microsoft Sverige och Sogetis nätverk winIT (Women Inspiration Network IT).

  Media strategen Brit Stakston från JMW Kommunikation var inbjuden att tala vid evenemanget, tillsammans med Microsoft evangelisten, de-bugging specialisten och bloggaren Tess Ferrandez. Gästerna hälsades välkomna av Per Adolfsson, VD för Microsoft Sverige. Hans framträdande följdes av ett inspirerande tal av Eva Fors, Microsofts nyutnämnda affärs och marknadsdirektör.

  Temat för kvällen var "Ta plats i sociala medier". Diskussionen omfattade allt från grunderna i de sociala nätverk som vi använder, till hur man tackar nej till att lägga till en affärsbekant på sin privata Facebook på ett snyggt sätt. Det var tydligt att ämnet var något som deltagarna brann för, och kvällen bubblade av spännande interaktioner och erfarenhetsutbyten. Fler bilder ifrån kvällen finns på vår Flickr. 

   

  På bilden syns Brit Stakston från JMW Kommunikation, tillsammans med Anna Ström, Malin Dargin och Eva Fors från Microsoft.


  0 0

  Under ett 48 timmars hackaton med start imorgon ska studenterna på Hyper Island ta fram appar för Windows 8. De bästa apparna kommer sedan publiceras i Windows Store och blir därmed tillgängliga för alla datorer med Windows 8.

  Den 26 oktober släpper Microsoft det nya operativsystemet, men redan imorgon kommer studenterna vid programmet Mobile Design & Development på Hyper Island i Karlskrona att få tillgång till Windows 8, vilket av många ses som en av årets mest spännande tekniknyheter.

  "För Microsoft är lanseringen av Windows 8 en av våra största satsningar någonsin” säger Therese Thorstorp på Microsoft Sverige. 

  ”Designen är numera lika viktig som själva funktionaliteten och vi samarbetar med Hyper Island eftersom vi vet att deras studenter har kompetensen att kombinera såväl design som funktion på ett väldigt bra sätt” säger Therese.

  Ett 30-tal studenter med bakgrund inom mobil utveckling kommer under dagen arbeta i mindre grupper med att ta fram nya lösningar.

  Måns Adler, programansvarig på Hyper Islands Mobile Design & Development säger “Det känns superkul att få jobba med Microsoft, och med en så omtalad plattform med stort fokus på konsumentnytta. Våra studenter är redan bland de bästa i världen på mobil utveckling, kreativ design och projektledning, så jag tror vi kommer att få se fantastiska resultat.”

  ”Studenterna som deltar är en väldigt blandad grupp, när det gäller såväl ålder och kön som nationalitet  och professionell bakgrund. Därför hoppas vi att de tar fram appar som passar för många olika slags användare” säger Måns.

  Eventet i Karlskrona är öppet för alla som är intresserade av teknik, och som vill få en smygtitt på de kommande apparna  till Windows 8.

  Besök Microsoft och Hyper Islands på fredag den 28 september klockan 10.30 för att se de nya apparna först, träffa Therese Thorstorp och Peter Bryntesson från Microsoft Sverige, samt diskutera de nya mobila trenderna med Måns Adler,
  programansvarig för Mobile Design & Development på Hyper Island.

  De som är intresserade är även välkomna att besöka skolan under själva hackatonet, som startar onsdagen den 26 september klockan 12.00. Hackatonet kommer också att livestreamas på Bambuser.

  Twitter Hashtag: #Win8hack 

  Presskontakt

  Hyper Island: Måns Adler, lärare eller Erika Peterson, Relations Manager, +46 765 45 40 00

  Microsoft Sverige: Rebecka Keeling, PR Manager, +46 721 72 63 04

   


  0 0

  "Övning ger färdighet - även i cyberspace." Det säger  Magnus Lindkvist, säkerhetschef på Microsoft Sverige, efter att man genomfört en lyckat IT-säkerhetsövning då Riksbanken, Sveriges Television, Länsförsäkringar, CERT.se och andra myndigheter tränats i att hantera en så kallad certifikatsrevokering. 

   

  "Certifikat är själva grundbulten för säker kommunikation på internet, men trots det så saknas i många fall kollen på certifikaten."

   

  "Vi fick mycket positiv feedback från våra kunder och de som var med och övade - alla lärde sig något. Nu är bara frågan hur når vi alla andra?" säger Magnus Lindkvist, säkerhetschef på
  Microsoft Sverige.

    

  Övningen baserades på en verklig krissituation i Holland förra året då viktiga certifikat från DigiNotar komprometterades, vilket äventyrade säkerheten för hela Hollands infrastruktur, exempelvis Skatteverket och Tullförvaltningen.


  0 0

  Saltföretaget Hanson & Möhring där bland annat Falksalt ingår var nära en katastrof när de fick sina lokaler totalförstörda i en brand som härjade i Oceanhamnen i Halmstad förra helgen. Branden kunde ha hotat hela verksamheten men tack vare att alla viktiga system och dokument flyttats till molnet bara fyra månader innan branden bröt ut så kunde företagets anställda komma igång med verksamheten redan på måndagsmorgonen, trots att branden då ännu inte släkts.

  Branden startade sent på fredagskvällen och hela byggnaden blev snabbt övertänd. På grund av explosionsrisken kunde inte branden släckas förrän på måndagsmorgonen.

  Räddningen fanns i den IT-struktur som dataföretaget OJCO International hjälp företaget att bygga upp. Med hjälp av OJCO hade företaget skapat en total backup av sin it och via molntjänsterna Microsoft DPM Server och Microsoft Hyper-V kunde företaget lägga viktiga system och dokument i molnet.

  I Hanson & Möhrings lokaler i Oceanhamnen fanns moderföretaget Salinity Groups it- miljö placerad vilket inkluderar dotterbolag på fem olika platser i Europa.

  ”Om vi inte hade lagt vår it i molnet vet jag inte hur detta skulle ha slutat. Nu kunde vi vara igång med verksamheten redan innan branden var släkt. Vi är oerhört tacksamma för att vi gjort detta. Alla  företag borde göra samma sak. ” säger Koncernchef Jonas Jung, Salinity Holding AB

  Salinity Groups IT-leverantör OJCO International AB kunde snabbt återställa Hanson & Möhrings system och dokument tack vare molnlösningarna Microsoft Hyper-V och Microsoft DPM Server.

  Hanson och Möhring är Sveriges ledande saltdistibutör och en del av Salinity Group. Företaget har anor från 1830 och bedriver verksamhet på fem olika platser i Europa.

  I Salinity Group ingår, utöver Hanson & Möhring även Skogens kol och Salinity UK.

   

  Kontaktperson:
   
  Ove Johansson

  VD, OJCO International AB

  Ove@ojco.se

  telefon. +46 42143296


  0 0

  Idag släpps det banbrytande och prisade spelet Contre Jour för webben, optimerat för Internet Explorer 10 och Windows 8. Hjälp lilla Petit genom en vacker, mystisk och spöklik värld som kommer till liv med HTML5. Garanterat beroendeframkallande. Få en försmak på spelet nedan och spela på www.contrejour.ie

  Kör du Internet Explorer 9 eller motsvarande modern webbläsare kan du spela redan nu, men den bästa upplevelsen får du med Internet Explorer 10 och en dator med touch-funktionalitet. Internet Explorer 10 lanseras tillsammans med Windows 8 den 26:e oktober, men du som kör beta och/eller preview-versioner kan ta del av den fulla upplevelsen redan nu.

  Läs mer om Contre Jour


  0 0

  Nu har Microsoft släppt sin årliga CSR rapport, som dokumenterar vårt arbete med samhällsansvar under det gångna verksamhetsåret, från juli 2011 till juni 2012.

  Den fullständiga rapporten finns på  Microsofts Corporate Citizenship hemsida. Här är några av höjdpunkterna:

  · Vi gav mer än 900 miljoner US dollar i kontanter och mjukvara till mer än 62 200 ideella organisationer över hela världen. Våra medarbetare bidrog med nästan 100 miljoner US dollar, som en del av det  matchningsprogram som Microsoft erbjuder sina anställda, som innebär att man matchar de anställdas egna donationer till välgörenhet.

  · Vi samarbetade med företag, myndigheter och andra viktiga intressenter för att skapa ett officiellt uttalande om mänskliga rättigheter, som tar upp frågor som integritet, säkerhet, yttrandefrihet och arbetsrätt.  Uttalandet ligger i linje med FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter, och beskriver de principer som Microsoft står för och gör affärer efter.

  · Vi gjorde goda framsteg med att minska våra koldioxidutsläpp, och lyckades överträffa vårt mål att minska koldioxidutsläppen med 30 procent i förhållande till intäkterna, jämfört med 2007 års nivåer. Detta beror delvis på att vi köpt 1,1 miljarder kilowattimmar grön el, vilket också gör Microsoft till den tredje största köparen av grön el utav amerikanska företag.

  Dessutom har Microsoft under det gångna verksamhetsåret fattat beslutet om att sätta ungdomar i fokus för vårt filantropiska arbete. Steve Ballmer meddelade detta för några veckor sedan, i och med lanseringen av det globala initiativet Microsoft YouthSpark.

  CSR-rapporten visar hur vi har lagt grunden för YouthSpark-initiativet under det senaste året, genom att satsa stort på program och partnerskap för unga. Exempelvis har Microsoft gett 1 miljon US dollar i bidrag till Imagine Cup, i form av kontanter, programvara och stöd för att hjälpa innovativa studenter att lansera sina egna företag.


older | 1 | .... | 20 | 21 | (Page 22) | 23 | 24 | .... | 44 | newer