Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 22 | 23 | (Page 24) | 25 | 26 | .... | 44 | newer

  0 0

   Det nystartade svenska företaget Napps Apps satsar på appar för de allra minsta. Företaget som startades av fyra studiekamrater från Hyper Island lanserar nu sin första app Peekaboo vilket betyder tittut på engelska.

  Under ett Hackaton som Microsoft anordnade tillsammans med Hyper Island i oktober uppmärksammades teamet bakom Napps Apps av Therese Thorstorp, som är marknadsansvarig för nästa generationen på Microsoft Sverige.

   - Vi på Microsoft tycker det är extra roligt att appen från Napps Apps vänder sig till mindre barn, eftersom vi är medvetna om att det finns massor av appar för fem och sexåringar som ska lära sig alfabetet, men mindre barn leker ju faktiskt också med mobiler och plattor, säger Therese. 

  - Både Windows 8 och Windows Phone är ju anpassade till att hela familjen ska kunna använda dem, med Kid's Corner i Windows Phone och möjlighet till separat inloggning med bildlösenord för barn i Windows 8. Det här är ju en typisk app som passar att lägga där, säger Therese.

  Precis som namnet antyder så leker barnen tittut med figuren på skärmen, genom att peka med fingret på bilden. Om de tröttnar på de fördesignade figurerna, pandan, elefanten och lejonet, så kan de också använda telefonen eller pekskärmens kamera för att ta bilder på sig själva eller något annat.

  - De börjar ofta med att ta ett vanligt foto på sig själv eller en förälder. Sedan går de över till att göra grimaser, och till att ta foton på morfar, nallen, nappen, eller, som i min dotter Iris fall, en rolig strumpa" säger Nino Subotic, som är student på Hyper Island och grundare av Napps Apps. 

  Nino har tagit fram appen tillsammans med designern Housin Aziz samt utvecklarna Johan Cato och Jesper Oskarsson, som alla studerar på Hyper Island i Karlskrona.

  Peekaboo riktar sig till barn från åtta månader upp till fyra år och finns för Microsofts plattformar Windows 8 och Windows Phone och även för iPhone och iPad.

  - Det låter kanske tidigt, men barn börjar leka tittut från sex månaders ålder. Det är en förberedelse, ett sätt att bli självständig i första hand ifrån mamma. Först är det bara några sekunder och några år senare mynnar samma lek ut i kurragömma
  där barnen tävlar om vem som ska vara borta längst utan att bli hittad, förklarar Nino, som arbetade som lärare innan han bestämde sig för att byta karriär.

  - Jag är idrottslärare i grunden och vet hur viktigt det är för barn att röra på sig. Men de stunder som jag och min dotter Iris ändå har med pekskärmen eller mobilen i soffan vill jag att ska vara meningsfulla äventyr. Vi på Napps är övertygade om att vår lek med Peekaboo är naturlig, utvecklande och kreativt meningsfull, säger Nino.

  Peekaboo lanserar med ett barnkalas på Hyper Island idag. Klicka här för att testa Peekaboo för Windows 8, och ta kontakt enligt nedan för foton och intervjuer.

  Kontakt Microsoft:
  Rebecka Keeling, PR Manager, a-rekeel@microsoft.com, 0721 726304

  Kontakt Napps:
  Nikola ”Nino” Subotic, Grundare, ninosubotic@gmail.com, 0735 080161


  0 0

  Microsoft Office 365 har snabbt blivit en populär lösning för mindre företag. Idag utgör små och medelstora företag 90 % kunderna för vår populära produktivitetslösning. För de företag som ännu inte hunnit prova Office 365 lanserar Microsoft nu ett erbjudande speciellt för småföretag.   

  Med start idag så erbjuder Microsoft en gratis prova-på-period på 90 dagar för organisationer upp till 10 användare. Företag kan redan nu ta del av erbjudandet som sträcker sig fram till slutet på februari.

  Klicka här för att prova Office 365 i 90 dagar.

  Småföretag som redan har köpt och aktiverat Microsoft Office Home & Business 2010 eller Microsoft Office Professional 2010 erbjuds en 90 dagars prova-på-period för upp till fem användare.  

  Gå in på Office.com/offer för att läsa mer om erbjudandet.


  0 0
 • 12/20/12--07:33: Microsoft bäst på CSR
 • Enligt en undersökning gjord av Reputation Institute på 47 000 konsumenter i 15 olika länder har Microsoft bäst rykte i världen när det gäller socialt ansvarstagande, eller Corporate Social Responsibility, enligt tidningen Forbes.

   

  Respondenterna fick utvärdera i vilken utsträckning de instämmer med påståenden som:

  -Microsoft är en god samhällsmedborgare - företaget stöder goda ändamål och skyddar miljön

  -Microsoft är ett ansvarsfullt drivet företag - företaget beter sig etiskt samt är öppet och transparent
  i sina affärer

  -Microsoft är en tilltalande arbetsplats - företaget behandlar sina anställda väl.

   

  Läs mer om undersökningen, och om vad Microsoft gör i praktiken för att förtjäna förstaplatsen, i artikeln i Forbes.

   

  Även här i Sverige uppmärksammas Microsoft för sitt sociala ansvarstagande. Nyligen accepterade Microsoft sin kvalificering till fonden SPP Global Topp 100, som bara investerar i världens mest hållbara företag.

   

   "Vi är såklart mycket stolta över att bli uppmärksammade såväl i Sverige som internationellt" säger Anders Johansson, CSR-chef på Microsoft Sverige.

   

  ”Utmärkelserna har kommit från en kombination av det arbete vi gör i stor skala runtom i världen, och det arbete som vi gör lokalt. Här i Sverige hjälper vår personal exempelvis till med läxhjälp i en skola som ligger nära vårt kontor i Akalla, vilket är mycket uppskattat av såväl eleverna som av vår personal. Och under 2013 kommer vi göra en stor satsning på ungt företagande genom YouthSpark” berättar Anders Johansson.  

   

  Nedan tar Sara Wikström, Mathias Strand och Anders Johansson från Microsoft Sverige emot diplomet från SPPS vd Sarah McPhee, vid ett evenemang i Bonniers Konsthall i Stockholm.

   


  0 0

  Tror du också på ett flexiblare arbetsliv, med mindre stress, köer och miljöfarliga utsläpp? Anser du att arbete inte är en plats utan någonting som man gör? Gå in på Jobba hemma-dagens websida för att läsa mer om initiativet och anmäla ditt företag!

  Hittills har följande företag anmält sig till Jobba hemma-dagen den 6 februari 2013.

  1. Makalösa föräldrar
  2. Gröna Bilister
  3. IDG
  4. NetIntegrate Sweden AB
  5. Advit AB
  6. Sigma AB
  7. Citrix
  8. PZ-Net
  9. Contribit AB
  10. MSEmploy Sweden AB
  11. ITCSCommunication & Security AB
  12. SineQra
  13. LanTeam Consulting AB
  14. Miljö-och energibloggen - Environment & Energy for Life
  15. Antoma AB
  16. Z-Consulting
  17. Delorean
  18.Nitma AB
  19. JSC it-partner AB
  20.Intbiz Solutions AB
  21.Retune AB
  22. VETA Konsult Sverige AB

  För tips och diskussioner om flexibelt arbete, besök Jobba hemma-dagens Facebooksida.

  Jobba hemma-dagen ingår i Microsofts initiativ Det nya arbetslivet. Läs gärna vårt manifest om Jobba hemma-dagen, samt det senaste pressmeddelandet.


  0 0

  Alla som vill ha mer tid för familjen, hinna träna och göra en insats för miljön borde jobba hemma oftare. Den 6 februari organiserar Microsoft Jobba Hemma-dagen för andra gången och inför detta lanseras Facebook-appen Tidsspararen idag.

  Tidsspararen räknar ut hur mycket tid som kan sparas på ett år om man jobbar hemma en dag i veckan, och ger förslag på vad som kan hinnas med istället. Bland förslagen finns bland annat att läsa sagor för barnen, träna och tid att älska mer.

  Jobba hemma-dagen är en del av Det nya arbetslivet och är ett initiativ från Microsoft, och över tjugo företag och organisationer har redan ställt sig bakom initiativet. 

  Testa Tidsspararen och anmäl ditt företag eller din organisation till Jobba hemma-dagen här.

   

   


  0 0

  Microsoft presenterade idag nya lösningar, produkter och tjänster som tar oss ett ytterligare steg mot den vision som vi kallar Cloud OS. 

  I ett blogginlägg beskriver Michael Park, vice VD för Server & Tools Marketing, Michael betydelsen av visionen om Cloud OS för att ge kunder med en enhetlig plattform för infrastruktur, appar och data - datacenter och Microsofts offentliga moln. 

  Höjdpunkter inkluderar:

   • Allmän tillgänglighet av System Center 2012 Service Pack 1 (SP1), som ger fullt utbud av System Center management till Windows Server 2012 för privata och hybrida moln.

  • Nya Windows Intune, som integrerar med System Center 2012 SP1 så att företagskunder får en enhetlig lösning för hantering av dator och enhet.

  • Allmän tillgång till Windows Azure tjänster för Windows Server gör det möjligt för leverantörer att leverera webbplatser med hög skalbarhet och tjänster för hosting av virtuella maskiner.

  • System Center Global Servicemonitor, en Windows Azure baserad tjänst för applikationsövervakning. Tillgänglig för trial i mars 2013.

  Mer information och material, inklusive pressmeddelande, kan hittas på Microsofts internationella Pressrum och STB News Byte blog. Du kan också följa konversationen på Twitter på @WindowsServer eller genom hashtagen #CloudOS.


  0 0

  Med tre veckor kvar till Jobba hemma-dagen den 6 februari har antalet företag och organisationer som slutit upp redan överskridit alla förväntningar.

  ”Det är tydligt att det finns ett stort intresse och engagemang för flexibelt arbete, hos allt från IT-företag till ideella organisationer” säger Per Adolfsson, vd på Microsoft Sverige, som står bakom initiativet.

  Bland de sextiotal företag och organisationer som anmält sig under den senaste veckan syns bland annat Skype, Murman Arkitekter och Friluftsfrämjandet.

  Sara Revell Ford, Generalsekreterare på Friluftsfrämjandet, säger att hon hoppas att alla använder den sparade restiden till att få in en skön promenad eller tur i längdspåren någon gång under dagen. 

  ”Friluftsfrämjandet verkar för hälsa och glädje genom att guida människor till härliga friluftsupplevelser och har Sveriges största utbud av friluftsaktiviteter. Som arbetsgivare känns det självklart att använda sig av modern teknologi för att skapa flexibla och bra arbetsförhållanden och Jobba hemma-dagen belyser det väl” säger Sara.

  Se hela anmälningslistan i bokstavsordning nedan:

  Adopter KB
  Advit AB
  Antoma AB
  Böttiger Solutions
  Citrix
  Code Combinations AB
  Condirector AB
  Consulta
  Deployment Services AB
  Contribit AB
  Dasaar
  Innovation AB
  Delorean
  Enabling Sweden AB
  Enfo Sweden AB
  Evry One
  Graphic Sollutions AB
  F1resa.se
  Friluftsfrämjandet
  Genoa
  Greatlife Group AB
  Gröna Bilister
  IdesOnLine Interactive Business
  Igap
  Intbiz Solutions AB
  ITCS
  Communication & Security AB
  Iteam
  IT-partner Stockholm AB
  JSCCit-partner ab
  Knowledge Factory
  LanTeam Consulting AB
  Lumagate AB
  Makalösa Föräldrar
  MB Portal Solutions
  Miljö-och energibloggen- Environment & Energy for Life
  MSEmploy Sweden Ab
  Murman Arkitekter
  Nervogrid
  NetIntegrate Sweden AB
  Nitma AB
  Office IT-partner
  Omegapoint
  Parera AB
  Pointsharp
  PZ-Net
  Retune AB
  Rindö Re AB
  Sedab AB
  Sigma AB
  SineQra
  Skype Sweden AB
  Smebox AB
  Spree AB
  Stora Bokbytardagen
  Synaptic AB
  Systemhuset SITIO
  VETA Konsult sverige AB
  Viridis IT
  Z-Consulting
  Zyber AB 

  Jobba hemma-dagen är en del av ett större initiativ som Microsoft kallar Det Nya Arbetslivet. Läs mer på www.detnyaarbetslivet.se.

  Gilla oss på Facebook, och testa Facebook-appen Tidsspararen för att ta reda på
  hur mycket tid du kan spara på att jobba hemma en dag i veckan. 

  För mer information och anmälan, välkommen till hemsidan www.microsoft.com/sverige/dna/jobba-hemma-dagen


  0 0

  Idag startade den utsålda Microsoft Business Intelligence Conference på City Conference Center i Stockholm. Jag passade på att ställa några frågor till Beslutsdoktorn Ari Riabacke som öppnade konferensen med keynote på temat beslutspyramiden.

   


  0 0

  Business Intelligence konferensens huvudtalare var Rafal Lukawiecki. Jag passade på att ställa några snabba frågor till honom för att reda ut skillnaden mellan Big Data och Business Intelligence. 

  Om du vill se mer av Rafal så rekomenderar jag dig att besöka www.projectbotticelli.com och att följa honom på Twitter @rafaldotnet

   


  0 0

  Sedan releasen av Windows 8 den 26 oktober 2012 har det varit möjligt att via webben uppgradera till Windows 8 Pro för endast 279 kronor. Fram till och med den 31 januari har du fortfarande möjlighet att ta del av detta erbjudande. Läs gärna mer om erbjudandet och hur du tar del av det.

  Från och med den 1 februari kommer de olika versionerna av Windows 8 istället att säljas till ordinarie pris. Prislistan ser ut enligt följande:

  • Windows 8 - 1099 SEK
  • Windows 8 Pro - 2499 SEK
  • Windows 8 Pro Pack - 1449 SEK
  • Windows 8 Media Center Pack - 99 SEK (endast tillgänglig via ESD)

  Läs gärna mer om skillnaderna mellan de olika versionerna.

   


  0 0

  Microsoft utökar tillgängligheten för Surface Windows RT till ytterligare 13 marknader i Europa, börjar sälja Surface Windows 8 Pro i USA och Kanada och erbjuder nya tillbehör. Microsoft meddelande idag att man utökar tillgängligheten för Surface Windows RT till ytterligare 13 länder i Europa, däribland  Sverige. Därmed mer än fördubblar Microsoft antalet länder där Surface går att köpa.

  I Sverige kan Surface Windows RT köpas från den 14 februari i Microsoft Store online, www.microsoftstore.se och kommer också att vara tillgänglig hos vissa återförsäljare från samma tidpunkt. 

  “Intresset för Surface i Sverige har varit enormt. Jag har blivit kontaktad av många kunder, både konsumenter samt företag och organisationer som har visat stort intresse för att köpa Surface. Vi tycker att det är oerhört roligt att alla snart kommer att kunna uppleva och köpa Surface Windows RT direkt här i Sverige" säger Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows på Microsoft AB. 

  Surface Windows RT kombinerar enkelheten i en surfplatta med mycket av funktionaliteten hos en bärbar dator. Från Touch Cover, som erbjuder ett supertunt, spillresistent tangentbord i en mängd färger, till det integrerade utfällbara stödet som möjliggör att man till exempel kan titta på film utan att behöva hålla i den – Surface skiljer sig från mängden genom att leverera ojämförlig prisvärdhet och prestanda. Med Windows-appar, ständig uppkoppling till molnet via SkyDrive, HD-video, Xbox Music, spel, en fullstor USB-port, en microSD-kortplats och produktiviteten med Office Hem & Student 2013 RT, kan man lugnt påstå att Surface Windows RT hjälper användaren att kombinera jobb och fritid. 

  Surface Windows RT kommer att finnas i 32 GB och 64GB-versioner  med ett svart Touch Cover-skydd för ett rekommenderat butikspris av 5 295 kr respektive 6 095 kr, eller fristående så att kunden kan välja det tangentbordsskydd (Touch Cover eller Type Cover) som man själv föredrar till ett rekommenderat butikspris av 4 495 kr respektive 5 295 kr.

  Som ytterligare tillbehör kommer kunderna att kunna köpa en Wedge Touch-mus, Surface Edition. Den går att köpa på alla marknader där Surface redan säljs  och kommer snart även till de 13 länder i Europa där Surface snart lanseras, inklusive Sverige.

  Förutom den ökade tillgängligheten utökar också Microsoft Surface-familjen. Den nyaste medlemmen  — Surface Windows 8 Pro — blir möjlig att köpa i USA och Kanada från den 9 februari 2013. Surface Windows 8 Pro använder en Intel Core i5-processor och har kraften och prestandan hos en bärbar dator i en surfplattas storlek.  Den passar perfekt som den enda dator man behöver hemma, på jobbet eller på resan då den kan köra Windows 8-appar såväl som alla tillgängliga desktop-applikationer för Windows 7.  Mer detaljerad information om Surface finns på http://www.Surface.com

   


  0 0

  Kammarkollegiet presenterade igår resultatet av sin upphandling gällande ”kontorsstöd som molntjänst”.

  Microsoft har efter en noggrann genomgång av upphandlingens utformning valt att inte delta i upphandlingen. Beslutet fattades i dialog med partners, kunder och företrädare för molnbranschen.

  ”Den främsta anledningen till att inte svara är att upphandlingen inte återspeglar de krav som marknaden ställer på molntjänster.” – säger Daniel Akenine, teknikchef på Microsoft.

  ”Kammarkollegiets upphandling är så snävt definierad att för de flesta av våra kunder skulle det innebära ett steg tillbaka istället för ett steg framåt till molnet. I upphandlingen utesluts exempelvis möjligheten att utnyttja redan gjorda investeringar samt möjligheten att flytta tjänster ut och in i molnet. Dessutom saknas en mängd funktionalitet som redan finns inbyggt i Microsofts molntjänster. I framtida upphandlingar kommer det bli viktigt att hitta en modell som ger kunder en möjlighet att köpa tjänster i molnet som i högre grad kan anpassas.

  Trots goda intentioner är det svårt att se att upphandlingen kommer hjälpa organisationer inom den offentligt sektorn med övergången till molnet.”

  Microsoft Sverige


  0 0

  Med anledning av den internationella dataskyddsdagen (Data Privacy Day) idag delar Microsoft Sveriges experter Martina Masuch och Magnus Lindkvist med sig av sina tankar kring att skydda sina personuppgifter på nätet.  

  Martina Masuch, dataskyddschef på Microsoft Sverige, ser dataskyddsdagen som ett bra tillfälle att lyfta frågan om vilka rättigheter man har som konsument, och som människa, när det gäller dataskydd (privacy). 

  "Ett typiskt privacy-brott är identitetsstöld, ett problem som bara växer och växer i och med att personliga uppgifter om andra människor blir allt mer lättillgängliga på nätet." säger Martina. "Jag rekommenderar att man funderar lite på det här och kanske tittar på videon Vad säger din online profil om dig? för att få bättre förståelse för vad det handlar om."

  "På Microsoft är vi extremt måna om våra kunders privacy, det genomsyrar allt vi gör. Det är tyvärr inget man kan ta för givet, utan det finns fortfarande många företag idag som inte respekterar och följer personuppgiftslagen, och som tvärtom har som affärsidé att sälja information om sina kunder." säger Martina.

  Magnus Lindkvist, säkerhetschef på Microsoft Sverige, har märkt att begreppen privacy och säkerhet ofta blandas ihop.

  "Privacy är rättigheten att vara anonym och ha koll på sin data. Det är mer en policy-fråga än en teknikfråga, och handlar snarare om hur personuppgifter hanteras än om hur säker tekniken är." säger Magnus. "Däremot går säkerhet och privacy hand i hand, eftersom säkerhet kan hjälpa till att skydda privacy.

  Magnus och Martina har tagit fram fem grundläggande frågor att ställa till sig själv för att börja reflektera över hur du skyddar dina personuppgifter:

  1.       Har du någon koll på vart dina personuppgifter finns och vad de kan användas till? Bryr du dig? Det här är olika viktigt för olika personer, bestäm dig för vart gränsen går för dig.
  2.       När uppdaterade du dina privacyinställningar på nätet senast? Var försiktig med hur du delar med dig av personlig information, som t ex vad du och andra taggar dig i på Facebook.
  3.      Om du upptäcker att ett företag inte följer personuppgiftslagen, vill du då verkligen vara en del av deras affär? Det är upp till konsumenten att ifrågasätta. Tänk på att du som kund alltid har rätt att begära ut vilka uppgifter ett företag har sparat om dig.
  4.      När du blir ombedd att dela med dig av din epost, hemadress, dina barns ålder och ibland till och med ditt personnummer, ifrågasätter du då vad informationen kommer att användas till?
  5.      Försäkrar du dig om att de sajter du loggar in på har en privacy note? Titta till exempel efter en länk där det står något i stil med "så behandlar vi dina personuppgifter".  

  Dataskyddsdagen anordnas sedan sju år tillbaka den 28 januari för att uppmärksamma rätten till skydd för personuppgifter och personlig integritet. Bakom initiativet står Europarådet. Microsoft är en av huvudsponsorerna för femte året i rad.

   

   

   

   


  0 0

  SIBA gick tidigare idag ut med ett pressmeddelande om att Microsoft Surface RT kommer finnas tillgängligt att köpa på samtliga butiker i Sverige samt på http://siba.se/ den 14 februari. Fabian Bengtsson, VD på SIBA säger:

  – Vårt goda samarbete med Microsoft sträcker sig decennier tillbaka i tiden och det är fint att se att vår relation bara växer sig starkare med åren. SIBA:s 62-åriga historia visar många framgångsrika lanseringar med Microsoft och det kändes naturligt att föra traditionen vidare med en så spännande produktlansering som Surface Windows RT är.

  Thomas Floberg, som är affärsområdesansvarig för Windows i Sverige ställer sig också positiv till samarbetet:

  – Vi har lanserat många produkter tillsammans med SIBA genom åren men mitt hjärta klappar lite extra för just denna lansering, då Surface är en perfekt produkt som reflekterar var Microsoft befinner sig någonstans just nu. Surface skiljer sig från mängden genom en fantastisk design och ger prisvärdhet och prestanda. Med appar från Windows Store, ständig uppkoppling till molnet via SkyDrive, HD-video, Xbox Music, spel och produktiviteten med Office Hem och Student 2013 RT, kan man lugnt påstå att Surface Windows RT hjälper användaren att kombinera jobb och fritid.

   


  0 0

  Idag lanserar Microsoft en helt ny version av Office för privatanvändare. Office 365 Home Premium, är det nya Office som en tjänst som fungerar både för PC, Mac eller pekdator.

  Nya Office 365 Home Premium skapar nya användningsområden för exempelvis familjer då prenumerationen ger användarna möjlighet att installera Office på upp till fem olika enheter vilket inkluderar både pekdatorer med Windows och PC- samt Macdatorer. Prenumerationen ger dessutom 20 GB extra lagringsutrymme i SkyDrive och 60 Skype-minuter som kan användas till att ringa telefonsamtal.

  Office 365 Home Premium finns tillgängligt att köpa idag och kostar ca. 899 kr. per år vilket motsvarar 75 kr. per månad.

  I samband med lanseringen så meddelade Microsoft att lanseringen samtidigt innebär ett avsteg från den tidigare treårscykeln för lansering av nya funktioner. Framöver så kommer nya funktioner levereras direkt till dem som prenumererar på tjänsten.  

  Om Office 365 Home Premium

  • Den senaste och mest kompletta uppsättningen av Office-applikationerna: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher och Access
  • En licens till hela hushållet som kan använda Office på upp till fem olika enheter inklusive pekdatorer med Windows, PC- och Macdatorer och får Office on Demand från vilken som helst PC med internetuppkoppling.
  • 20 GB extra lagringsutrymme i molnet med SkyDrive, vilket är nästan tre gånger det lagringsutrymme som kommer med gratisversionen av SkyDrive.
  • 60 gratis Skype-minuter per månad som kan användas till att ringa mobiltelefoner, fasta telefoner över hela världen.
  • Framtida uppgraderingar som ger användarna de senaste versionerna av Office-applikationerna.
  • Office 365 Home Premium blir tillgängligt på 162 marknader på 21 språk:

  Läs mer om nyheterna med Office 365 Home Premium i Microsofts internationella pressrum.

  Missa inte Steve Ballmers blogginlägg från idag där han skriver om nya Office!


  0 0

  MediaMarkt meddelade idag i att de kommer att sälja Surface Windows RT från och med den 14 februari. Surface kommer att finnas i samtiliga MediaMarkts 28 varuhus i Sverige samt webshopen på mediamarkt.se.

  Det är en intressant produkt som vi hoppas mycket på. Det ska bli spännande att se hur Microsoft Surface på allvar tar upp kampen om marknadsandelarna mot Apple.” säger Anders Lindquist, Chef för IT Produkter på Media Markt.

  Thomas Floberg som är affärsområdeschef för Windows i Sverige är även han glad över att Surface Windows RT kommer att säljas på MediaMarkt.

  ”Surface skiljer sig från mängden på många sätt. Alltifrån prestanda, design och funktionalitet. Surface Windows RT gör att dess användare kan kombinera jobb och fritid genom appar från Windows Store, ständig uppkoppling till molnet via SkyDrive, HD-video, Xbox Music, spel, samt med produktiviteten med Office Hem & Student 2013 RT" säger Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows på Microsoft AB.

  Tidigare i veckan meddelade även SIBA att de kommer sälja Surface Windows RT


  0 0

  Idag lanserar Microsoft tjänsten modern.IE. Tjänsten innehåller funktioner som hjälper webbutvecklare och sajtägare att testa sina hemsidors funktionalitet i Microsofts moderna webbläsare Internet Explorer 9 & 10, samtidigt som tjänsten även erbjuder dem stöd för att testa funktionaliteten i äldre versioner av Explorer. Microsofts förhoppning är att modern.IE ska hjälpa webbutvecklare och sajtägare att ägna mindre tid åt tester, och mer tid åt innovation.

  Du skriver in din hemsidas URL på modern.IE och då scannar verktyget hemsidan och identifierar vanliga kompilatetsproblem samt erbjuder förslag på vilka åtgärder du kan ta för att förbättra upplevelsen. Tjänsten är inte heltäckande, men omfattar de vanligaste kodningsproblemen som påverkar en besökares helhetsupplevelse av hemsidan. Förutom förslag på hur du kan förbättra besökares upplevelse erbjuder även modern.IE tips på steg du kan ta för att anpassa din hemsida till Windows 8 och touch-funktionalitet.

  Som en del av lanseringen av modern.IE kan Microsoft även tillkännage ett samarbete med BrowserStack. BrowserStack låter webbutvecklare testa sina hemsidor mot alla webbläsare som fungerar i Windows. Genom att besöka BrowserStack via modern.IE kan du ta del av ett erbjudande som ger en tre månaders gratis användning av BrowserStacks tjänst.

   


  0 0

  Lanseringen av Windows 8 följs nu upp av ett samarbete med mobiltv-kanalen Pocket Entertainment. Kanalens första app har världspremiär till Windows 8 och Windows Phone den 1 februari, fyra veckor innan den finns tillgänglig hos övriga aktörer på marknaden. Appen kommer finnas att ladda hem i Windows Store och kommer att välkomna tittarna in i en ny värld av högkvalitativ underhållning.

  - Microsoft vill arbeta mer med innovativ marknadsföring och vårt samarbete med Pocket Entertainment är ett perfekt exempel på detta. Med deras app till Windows 8 är det nu möjligt att titta på deras serier i datorn, på surfplattan och i telefonen. Något som känns helt rätt, då vi anser att underhållning är något som ska vara ska vara möjligt att konsumera digitalt, oberoende av plats och tidpunkt, säger Sabina Rasiwala Hägglund, marknadschef på Microsoft.

  Pocket Entertainments app är en kostnadsfri mobil tv-app med hög kvalitet och exklusivt innehåll skräddarsytt för smartphones, läsplattor och webben. Här kommer tittarna kunna se tv-serier, dramaproduktioner och dokumentärer i ett format som är anpassat för att man ska kunna titta på sina serier när man har en stund över på bussen, tunnelbanan eller i soffan hemma. Tittaren kan spara sina favoritserier och få en påminnelse så fort ett nytt avsnitt släppts.

  I Microsoft har vi en nytänkande, kreativ och modig samarbetspartner. Utvecklingen av serien Blå Linjen tillsammans med dem har varit väldigt lustfyllt och innovativt, precis så som vi tänkt oss att våra samarbeten ska fungera. Tillsammans skapar vi en otroligt underhållande och spännande serie, säger Pocket Entertainments VD Håkan Lindhé.

  De som laddar ner appen för Windows 8 får därmed se premiäravsnittet av seriesatsningen Blå Linjen innan det blir tillgängligt för alla andra. Pocket Entertainment producerar serien i nära samarbete med Microsoft, och Microsofts produkter är integrerade som en naturlig del av handlingen.


  0 0

  Nu på onsdag, den 6e februari, håller över hundra företag och organisationer sina kontor stängda och tusentals medarbetare stannar hemma från jobbet. Tillsammans vill de manifestera att det behövs en mer flexibel syn på arbetet och att arbete inte är en plats man går till utan något man gör. Det är andra året som den officiella ”Jobba hemma-dagen” arrangeras.

  På onsdag lyser inte flitens lampa på bland annat Microsofts, Friluftsfrämjandets, Världsnaturfondens, Skypes, IT-och Telekomföretagens, Ateas, Sigmas och Kairos Futures kontor. Istället väljer deras medarbetare att arbeta hemifrån. Bakom initiativet Jobba hemma-dagen står Microsoft.

  - Att gå till jobbet är djupt rotat och det känns nästan förbjudet att säga ”jag jobbar hemifrån imorgon”. Många som idag har möjlighet att jobba hemma gör det inte, trots att det skulle göra livet enklare och bidra till att livspusslet lättare går ihop, säger Eva Fors, affärs och marknadsdirektör Microsoft Sverige.

  Idag finns de tekniska lösningarna för en mer flexibel syn på arbetet. Men fortfarande är arbetet något man går till istället för man gör. Med en mer flexibel syn på arbetet skulle det blir lättare för människor att lägga sitt livspussel och minska stressen mellan vardagens alla krav. Dessutom skulle det bidra till ett minskat behov av miljöbelastande arbetsresor.

  - Intresset för ”Jobba hemma-dagen är större än någonsin. Förra året slöt 50 företag upp bakom dagen. I år är det över hundra företag och organisationer, fortsätter Eva Fors.

  En fullständig lista över vilka företag som ställt sig bakom Jobba hemma-dagen finns på www.detnyaarbetslivet.se/jobbahemmadagen


  0 0

  Idag håller drygt 135 företag och organisationer sina kontor stängda och tusentals medarbetare runtom i landet stannar hemma från jobbet – men får ändå mycket gjort. För andra året arrangeras Jobba hemma-dagen. Bakom initiativet står Microsoft som vill uppmärksamma möjligheterna med ett flexibelt arbetsliv.

  Skrivborden står oanvända hos företag som Microsoft, Lantmännen, Telenor, TDC, Oracle, Sigma och Skype idag, och även hos flera ideella organisationer som Friluftsfrämjandet, Världsnaturfonden, Gröna Bilister och nätverket Klara K.
   
  Per Adolfsson, vd på Microsoft Sverige som blivit utsett till Sveriges bästa arbetsplats flera gånger om, ser många fördelar med att medarbetarna kan och får jobba där det passar dem bäst.

  – Dels kan man planera sina resor så att de blir färre och kortare, vilket är bra för miljön och trafiksituationen. Dels blir det lättare att få ihop livspusslet om man till exempel kan hämta på dagis i lugn och ro, det blir bättre balans och mindre stress i vardagen.

  – Självklart finns det vissa som inte kan jobba hemma, det vore till exempel väldigt svårt för en busschaufför att sköta sitt jobb på distans. Men det är ändå fler än man kanske tror som kan få lite mer flexibilitet i sitt arbetsliv. Se till exempel på läraren i Björknässkolan i Nacka som anmält sina högstadieklasser 7A och 7B till jobba hemma-dagen, säger Per Adolfsson.

  En fullständig lista över vilka företag och organisationer som ställt sig bakom Jobba hemma-dagen finns på www.detnyaarbetslivet.se/jobbahemmadagen


older | 1 | .... | 22 | 23 | (Page 24) | 25 | 26 | .... | 44 | newer