Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Movember: 400 000 skäl att låta IT-mustaschen växa

0
0

IT Mustaschen utmanade IT-branschen, som svarade med att samla in över 400 000 kronor till forskning om prostata- och testikelcancer inom välgörenhetsinitiativet Movember. Samtidigt som branschen lät mustascherna växa hamnade mäns hälsa, sjukdomar och risker i fokus.

”Förra året hade Sverige bara 5700 deltagare i Movember och det var inte många i Sverige som visste vad det var då. Det var detta vi ville ändra på med IT Mustaschen,” säger Cato Jensen på Microsoft Sverige, initiativtagare till IT Mustaschen.

”När vi startade var vi knappt 300 deltagare och mot slutet på Movember hade vi samlat hela 693 ”Mo Bros” och ”Mo Sistas” från 36 team i IT-branschen. Och detta är bara början,” säger Cato Jensen.

Man utmanade även IT-bolagen till att gå med på så kallad ”donationsmatchning”, där företagen går med och donerar pengar till initiativet. Microsoft AB, Tieto Sweden AB, Consid AB och Bluegarden AB var alla med och donerade till Movember och stöttade sina anställdas insatser. Totalt samlade IT Mustaschen in 420 471 SEK till Movember-kampanjen.  

Max Vere-Hodge, Movember Country Manager for Scandinavia, är imponerad av IT-Branschens insats:

”Vi blev överraskade av den stora uppslutningen från Sveriges IT-bransch i år. Det har verkligen varit rörande att se så många olika företag gå ihop, donera pengar och involvera sig i kampanjen för att och öka medvetandet kring prostata- och testikelcancer. Tillsammans förändrar vi synen på mäns hälsa,” säger Max Vere-Hodge.

”Vi samlade inte bara in en massa pengar till kampen mot cancer, vi har också fått Movember att bli ’top of mind’ inom IT-Sverige,” säger Cato Jensen.

Movember handlar om att förändra synen på mäns hälsa genom att spara ut sin mustasch under november månad. Mustaschen öppnar för möjligheten att ha riktiga samtal om hälsa och risken för prostata- och testikelcancer, Sverige

s vanligaste cancerform. Movember bygger på att man ”tävlar” internt inom sitt team och mot de andra teamen som medverkar i IT Mustaschen.

IT Mustaschen har ett gäng ”vinnare” som förtjänar att uppmärksammas, både som team och individer.

IT-MUSTASCHEN AWARDS 2014

Best Mo Team of IT Mustaschen
Det team som samlade in mest pengar till Movember.
Vinnare: Microsoft Sverige med 78 Medlemmar och 107 674 kr.

Team Builder of IT Mustaschen
Det team som har flest aktiva deltagare.
Vinnare: Tieto Goes Movember med 179 Medlemmar och 64 876 kr.

Epic Mo of IT Mustaschen
Framröstad som den coolaste och mest episka mustaschen bland alla IT Mustascher.
Vinnare:Mikael Netterheim - Just Let Your Mo Glow (Qlik) och 9 056 kr.

Mo Bro of IT Mustaschen
Den Mo Bro som samlade in mest pengar till Movember.
Vinnare:Cato H Jensen - Microsoft Sverige - 10 408 kr.

Mo Sista of IT Mustaschen
Den Mo Sista som samlade in mest pengar till Movember.
Vinnare:Lena Selever - Microsoft Sverige - 5 313 kr.

”Detta var vårt första år med branschutmaningen och nästa år hoppas vi på att bli ännu större. Detta för att budskapet om mäns hälsa ska nå ut till ännu fler. Även om kampen mot cancer är det primära med Movember är också resan från slätrakad till mustasch en rolig resa. Och man får en otrolig gemenskap mellan Mo Bros och Mo Sistas i sitt team,” avslutar Cato Jensen efter en lyckad Movember 2014.

Stort tack till alla team, individer och bolag som har varit med och stöttat den svenska Movember-kampanjen och vi på Microsoft hoppas att alla branschkollegor är med i IT Mustaschen nästa år!


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images