Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft Advertising accelererar sina erbjudande i Norden

0
0

Norden är först ut när Microsoft lanserar sin nya globala programmatiska annonslösning. Marknaderna i Sverige, Norge, Finland och Danmark anses ligga i framkant och ha en högre mognad än övriga länder.

Köpmönstret för annonsörer som vill öka effektiviteten i sättet att göra värdefulla varumärkeskontakter med konsumenter håller på att förändras i grunden. Övergången till programmatisk handel är allt tydligare i de nordiska länderna, där många ledande byråer förutsäger att majoriteten av deras displayköp kommer att ske programmatiskt i slutet av 2015. För att möta denna efterfrågan, utökar Microsoft Advertising sitt erbjudande för programmatisk handel inom regionen.

Ett steg i den här processen är att öppna för nya möjligheter i Microsoft Advertising Exchange för Danmark, Sverige, Finland och Norge, med hjälp av Adform, Appnexus och andra utvalda partners.

Nu möjliggör vi premiumupplevelser, både i inriktning och utformning. För det första släpper vi större Rich Media-annonsformat som handlas programmatiskt via Deal ID. Denna förändring gör att det kommer finnas ett större premiumutrymme med in-scroll banners, och större frihet för kreativa lösningar. För det andra så möjliggör vi mer exakta och effektiva målgruppsanpassningar genom anonymiserade segment med färdigförpackad data för att kunna styra annonsering mot rätt målgrupp

Dessa två funktioner ger många fördelar för våra nordiska samarbetspartners som nu kan inkludera möjligheten att köra ålder- och könsstyrda kampanjer, mer effektivitet med en mer strömlinjeformad process, och tillgång till varumärkestrygga premium placeringar för annonserna, på ett automatiserat sätt.

“Utökad funktionalitet i börserna på den Svenska och Nordiska marknaden är välkommet. Möjligheten att styra kampanjer ytterligare, i den programmatiska handeln, på placeringar i en bra en bra miljö är viktigt” – Johan Stockmarr, Performance Display Manager, Vivaki Sverige

De nordiska marknaderna valdes för lanseringen av dessa nya funktioner, tack vare deras mognad inom programmatiska handel. Microsoft Advertising siktar på att maximera de lärdomar som vinns från arbetet med våra nordiska partners och kunder för att hjälpa till att avancera Microsofts programmatiska produkt och försäljningsstrategi i hela världen.

– Vi är glada att kunna presentera nya premiummöjligheter över Microsofts produkter för att driva fortsatt tillväxt inom programmatisk handel i Norden. Medan programmatisk handel håller på att förändra reklamvärlden, måste vi se till att vi möta efterfrågan på olika lösningar och alternativ. De nya funktionerna i Norden är ett viktigt steg i att möta denna efterfrågan säger, Carl Hamnede Targeting & Programatic Lead, Microsoft Advertising Sverige.  

Idag kan annonsörer köpa premiumannonsutrymme programmatiskt för att berätta sin story över Microsofts plattformar, inkluderat MSN, Skype, Outlook och Windows. Utrymmet säljs till annonsörer via Microsoft Advertising Exchange, som finns på 37 marknader runt om i världen.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images