Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft sponsrar Women in Tech

0
0

På Microsoft jobbar vi sedan lång tid tillbaka med jämställdhet för att nå målet på 50 % kvinnor på alla nivåer i företaget. Att bidra till att fler kvinnor hittar till IT-branschen i stort är en viktig del i detta arbete, och i syfte att uppnå det inleds idag ett samarbete med Women in Tech - WIT2014.

Women in Tech har som mål att locka fler kvinnor till media och IT-branschen genom att erbjuda ett nätverk av erfarna och framgångsrika kvinnor och män från entreprenörs- och företagsvärlden.

- Den låga andel kvinnor inom IT är ett stort problem, vi behöver mångfald för att fortsatt skapa tillväxt och innovation. Att erbjuda nätverk och visa på kvinnliga förebilder är otroligt viktigt för att skapa en inkluderande atmosfär som lockar fler kvinnor till världens just nu mest spännande bransch. Vårt samarbete med WIT är ett av alla initiativ vi gör för att öka mångfald inom IT, säger Jonas Persson, VD på Microsoft i Sverige.Women in Tech kommer vara på plats på SIMEden 11-12 november i Stockholm, en av Europas största konferenser om internet och digitala möjligheter. Just nu erbjuder aktörerna bakom Women in Tech femtio biljetter till SIME till kvinnor, som uppmanas anmäla intresse på sajten. Bakom Women in Tech står, förutom Microsoft, bland andra MTGx, Spotify och Bonnier.

Microsoft driver ett stort antal initiativ för att öka andelen kvinnor inom IT. För att nämna några arrangeras eventet Codess, vi delar årligen ut Årets IT-tjej och vi viker hälften av platserna på trainee-programmet till kvinnor. Idag är fyra av tio i Microsofts svenska ledningsgrupp kvinnor och en tredjedel av de anställda är kvinnor.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images