Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft populär arbetsgivare bland studenter

0
0

Varje år rankar Sveriges young professionals sina ideala arbetsgivare i KarriärBarometern. I år placerar sig Microsoft på tredje plats på IT-rankingen. KarriärBarometern är en heltäckande undersökning om karriär, arbetsliv och framtid. I år har 23 717 yrkesverksamma akademiker från hela landet deltagit i undersökningen och röstat fram sina framtida drömarbetsgivare.


Sedan starten 2009 har Microsoft konstant placerat sig i topp tre på rankingen. Microsoft HR-chef Anne-Marie Andric tror att flexibilitet och tillit är det som gör Microsoft till en särskilt attraktiv arbetsgivare bland unga.

 

"Det som vi kallar Det Nya Arbetslivet genomsyrar allt vi gör på Microsoft. Förenklat kan man säga att vi ger medarbetaren möjlighet till flexibelt arbete, vilket ger en bättre balans mellan arbete och privatliv, och underlättar när man ska få ihop livspusslet. Det handlar inte om att uppmuntra distansarbete, det handlar om att låta arbetets beskaffenhet styra vart man jobbar.

 

"Det handlar också om synen på människan - att vi visar tillit till medarbetaren. På Microsoft litar cheferna på att medarbetarna utför sina arbetsuppgifter, när och var bestämmer de själva. Det fungerar eftersom vi har så pass tydliga mål som mäts och följs upp hela tiden, på så sätt råder det inga oklarheter om vilka arbetsuppgifter som skall utföras.

 

"Självklart ställer det vissa krav - på såväl tekniken som är själva möjliggöraren, individen som måste ha en förmåga att prioritera och planera sin tid, och på ledarskapet som måste vara tydligt och närvarande oavsett rum", säger Anne-Marie Andric. "Sedan skadar det såklart inte att våra lokaler blivit framröstade till Sveriges Snyggaste kontor också!"

 

En tydlig trend i årets undersökning är att de unga talangerna i allt högre grad vill jobba för en god sak eller tjäna ett högre syfte, säger Susanne Grossauer, Employer Branding Specialist på Universum.

 

Det är enligt Susanne Grossauer en stor utmaning för många arbetsgivare. ”För företagen, som på grund av en ökande kompetensbrist slåss om talangerna, gäller det att kunna förklara varför man gör något och visa på ett tydligt bakomliggande syfte – dagens talanger är på jakt efter mening i allt de gör och vill känna att de kan stå för sin arbetsgivares verksamhet och värderingar.”

 

Bild: Emelie Ekblad, Ansvarig Enterprise Social på Microsoft AB samt produktchef för Lync, SharePoint och Yammer, tog emot priset på Talent Excellence Awards.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Prinsessan Madeleine kände till otroheten


Nya okända nakenbilder på prinsessan Sofia chockar hovet


Bildbeviset: Elin sover hemma hos Paolo Roberto


Arkitekturens pärlor - Avsnitt 20


Mercedes nya mål: Bara sälja elbilar från 2030


Benjamin Ingrosso om att vara gay


FAQ laga begränsningskabel


Han är Sara Vargas hemliga pojkvän


Grundläggning på berg


Victorias glädje: tredje barnet på väg!