Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Cellip och 3 i Lync-samarbete

0
0

Svenska bolag har länge efterfrågat en molnbaserad helhetslösning för sin kommunikation. Genom ett samarbete mellan operatörerna Cellip och 3 kan 3s företagskunder optimera sin kommunikation med Microsoft Outlook och Office 365, oavsett om man använder mobil, surf, tele- och videokonferenser eller fastnätsnummer, i en och samma lösning.

 

Teleoperatören Cellip fortsätter utveckla sina flexibla molnbaserade Microsoft Lync-kompatibla tjänster och tillkännager nu ett samarbete med 3, en av Sveriges största aktörer på mobilmarknaden. Genom detta samarbete kommer Cellip tillföra sin Lync-kompetens och ytterligare förstärka 3s redan breda utbud av tjänster.

- I och med detta samarbete kan både 3 och vi på Cellip stärka våra respektive ställningar på marknaden. Vi är alltid intresserade av samarbeten där båda parter bidrar med något unikt som skapar mervärde för användarna. Och för oss är Microsoft Lync det bästa kommunikationsverktyget att bygga en stabil kollaborativ tjänst på, säger Esko Airas, VD på Cellip.

Cellip har länge erbjudit marknaden en fullkomlig kommunikationslösning genom att sy ihop fast och mobil telefoni med Microsoft Lync. På så sätt kan användarna i en och samma plattform kommunicera via telefoni, mejl och chatt samt hålla telefon- och videokonferenser.

- 3 och Cellips gemensamma tjänst för att integrera 3Växel och Microsoft Lync gör det enklare för alla företag som använder dessa två starka kommunikationslösningar. Vi uppskattar Cellips kompetens inom Lync-området och vi ser fram emot ett givande samarbete, säger Örjan Sandahl, produktägare för 3Växel.

Samarbetet går ut på att de två operatörerna har integrerat sina tjänster och anpassat erbjudandet tillsammans för att på så sätt skapa en riktigt prisvärd lösning för en fullständigt Lync-integrerad kommunikationslösning i mobilen som uppfyller marknadens krav. Bland annat erbjuder lösningen synkronisering av användarnas status för tillgänglighet mellan 3Växel och Lync.

- Det är härligt att se två hungriga aktörer samarbeta med varandra. Det främjar Lyncs fortsatt starka utveckling på marknaden och inte minst erbjudandet till kunder och slutanvändarna, säger Emelie Ekblad, ansvarig Enterprise Social på Microsoft AB samt produktchef för Lync, SharePoint och Yammer

För mer information, vänligen kontakta:

Esko Airas, Verkställande direktör, Cellip AB
Tfn: 08-55 80 10 37
E-post:
esko.airas@cellip.se

Kamran Alemdar, Pr- och informationschef, 3 Sverige
Tfn: 0735-33 78 64
E-post:
kamran.alemdar@tre.se


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images