Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Industriveteraner i den svenska spelbranschen möts på Game Camp i Skövde

0
0

Microsoft Game Camp Sweden har under sex månader samlat en stor del av Sveriges mest talangfulla spelutvecklare. När eventet avslutas idag får dessa talanger möta trion som i början av 1990-talet var en stor del av det som lade grunden till det svenska spelunder som år efter år utvecklas explosionsartat: Fredrik Liljegren, Martin Walfisz och Peter Zetterberg.

Vi känner varandra privat men paneldiskussionen på Game Camp, modererad av Per Strömbäck, blir första gången vi sammanstrålar och pratar om uppstarten, branschen idag och framtiden, säger Peter Zetterberg, initiativtagare av Microsoft Game Camp Sweden.

En central del av Microsoft Game Camp Sweden har varit att dela ny kunskap, erfarenheter och lärdomar. Såväl 100-tals spelutvecklare och knappa 10-talet spelprojekt sinsemellan som från branschen i form av etablerade mentorer som stöttat talangerna. Game Camps final genomförs givetvis i samma anda.

Avslutningseventet kommer att bjuda på showcase av spelen som utvecklats för Xbox One respektive Windows Store och reflektioner om spelutveckling för dessa plattformar. Det blir också en spännande panel med trion som startade den svenska spelindustrin. De var med och grundade bolagen Unique Development Studios, Dice och Massive Entertainment. Dessutom kommer Shams Jorjani, Paradox Interactive att ge en inspirerande föreläsning: How hard can it be? berättar Åsa Nygren, Marknadsansvarig på Microsoft Sverige.

Deltagarna i Game Camps grande finale kommer att kunna spela och testa ett knappt tiotal spel vars utvecklare har sikte på att ge ut dem via Microsofts digitala distributionskanaler.

Vi kommer att utvärdera de spelen som producerats för att se hur vi kan ta dem vidare. Detsamma gäller för Game Camp som koncept. Det har varit fantastiskt positivt att följa studenterna i deras arbete och vi hoppas kunna ta Microsoft Game Camp [country]-konceptet vidare, slutar Peter Zetterberg, initiativtagare av Microsoft Game Camp Sweden.

De regionala, nationella och internationella engagemang som möjliggjort denna världsunika satsning innebär att vi kommer att ta emot ett 10-tal nya start-up till vår spelinkubator. Vi är övertygade om att denna form av förädlade game jam, en kombination av öppen innovation och collaboration, mycket väl kan resultera i Sveriges nästa exportsuccé, säger Per-Arne Lundberg, chef för GSP Inkubator.

Besök Microsoft Game Camp Swedens webbsida för mer information.

För mer information kontakta

Åsa Nygren
Marknadschef för Development och Platform Evangelism
asa.nygren@microsoft.com
 
Sebastian Badylak
Producer Sweden Game Arena
sebastian.badylak@gsp.se
070-391 89 77


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images