Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Sida väljer TDC och Microsoft Lync-lösning

0
0

Myndigheten Sida väljer TDC i deras nya satsning på kommunikationsmiljön. TDC kommer att leverera TDC Mobil med Microsoft Lync-integration. Affären är en Kommunikation som tjänst, där TDC ansvarar för utveckling, drift och support. Avtalsvärdet är 8 miljoner kronor över en avtalsperiod om tre år.

Sida är en statlig myndighet som arbetar på uppdrag av Sveriges riksdag och regering för att minska fattigdomen i världen, samt att genomföra Sveriges politik för global utveckling. Myndigheten finns på tre orter i Sverige; Stockholm, Visby och Härnösand. Med kritisk kommunikation mellan dessa orter, och med omvärlden, är telefonimiljön verksamhetsviktig för Sida – både vad gäller prestanda som stabilitet. När myndigheten nu uppdaterar och utvecklar kommunikationsmiljön valdes TDC.

Lösningen innehåller TDC Mobil som med 600 abonnemang kommer att integreras med Microsoft Lync. TDC Business Trunk gör vidare att datakommunikation, fast och mobil telefoni kombineras på en gemensam infrastruktur. Övrigt om lösningen: 

  • Integrationen mellan TDC Business Trunk och Microsoft Lync 2013 är unik i Sverige.
     
  • Affären är en Kommunikation som tjänst, vilket innebär att TDC ansvarar för utveckling, drift och support av kommunikationsmiljön. 

  • Avtalsvärdet är 8 miljoner kronor över en avtalsperiod om tre år. Till detta finns option om ytterligare fyra år. 

– Sida valde TDC för att de på ett kostnadseffektivt sätt tillmötesgått vårt behov av stabil telefoni i kombination med nytta av ny teknik, säger Jenni Wigholm, it-chef Sida. 

 – Nya kunder är alltid inspirerande, extra mycket om de dessutom har en globalt samhällsnyttig verksamhet – som Sida. Med vår kunskap om telefoni och datakom, däribland Microsoft Lync, fokuserar vi på att bidra till en användarvänligare, stabilare och effektivare kommunikation. Med denna inriktning och målsättning vill jag hälsa Sida välkommen till TDC-familjen, säger Joakim Harging, försäljningsdirektör TDC Sverige.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images