Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Carlsberg blir "glokala" med Office 365

0
0

JC Jacobsen grundade sitt bryggeri i Danmark för mer än 160 år sedan. På senare tid har företaget haft en enorm tillväxt, i synnerhet de senaste 14 åren, då man expanderat från en lokal produktionsbas på bara sex marknader år 2000, till att nu vara det fjärde största ölbryggeriet i världen med över 500 olika varumärken. Utvecklingen har lett till utmaningar att hålla ihop globalt spridda verksamheter i ett bolag, samtidigt som varje öl ska leva upp till Carlsbergs höga standard. Den senaste tekniken från Microsoft gör det möjligt för Carlsberg att hantera sin verksamhet runt om i världen.

 

Carlsberg Group har en vision för verksamheten som man kallar att vara "glokala". Detta syftar till att företaget ska vara effektiva globalt, men samtidigt vara trogna sina lokala rötter. Carlsberg behövde en teknisk lösning för att införliva visionen och valet föll på Microsoft Office 365. Man har implenterat en fullständig produktivitets och samarbetslösning som de anställda använder för att kommunicera med varandra.

 

"V i hjälper våra medarbetare att jobba bättre tillsammans genom att förse dem med Office 365", säger Etienne Dock, vice VD för IT-arkitektur och sourcing på Carlsberg.

 

"Molnlösningen bryter ner de traditionella hindren så att  vi kan fokusera på att brygga världens bästa öl, oavsett vilken enhet vi använder, eller var vi befinner oss", säger Etienne Dock.

 

Medarbetarna använder Microsoft Exchange Online för e-post och kalenderfunktioner, Microsoft Lync Online för att ansluta via webbkonferenser och snabbmeddelanden. Virtuella team samarbetar i projekt med Microsoft Sharepoint Online, och anställda använder det sociala nätverket Yammer Enterprise för meddelanden och samarbete.

 

Carlsberg drar också nytta av Office 365 för att starta Carlsberg Supply Chain (CSC) - det viktigaste Glocal initiativet för att effektivisera den globala försörjningskedjan. CSC använder webbkonferenser, snabbmeddelanden och samarbetsgruppwebbplatser som ingår i Office 365 för att hantera inköp, produktion, logistik och planeringsfunktioner centralt, som tidigare inträffade isolerat över hela världen.

 

"Öl är tungt, så vi vill inte transportera den alltför långa avstånd," säger Etienne Dock. "Och bryggerier är kapitalintensiva, så vi vill inte bygga för många. CSC får ett enormt affärsvärde av att använda Office 365 som ett globalt samarbetsverktyg för att interagera med våra globala marknader och utbyta den information vi behöver för att optimera verksamheten och spara pengar."

 

Med användarvänliga verktyg och ett socialt nätverk som öppnar upp kommunikationen för medarbetare i hela världen på praktiskt taget vilken enhet som helst, kan Carlsberg tillgodose sina kunders behov. Säljare som arbetar med pubar och restauranger i 140 länder använder idag mobila enheter för att dela kundinsikter med kollegor runt om i världen.

 

"Vi får effektivitetsvinsterna av en affärsverksamhet på global nivå, men du bor nära våra lokala marknader," säger Etienne Dock. "Tack vare Office 365 är vi en riktigt glokal organisation."

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images