Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Över 24 000 jobbar hemma på onsdag

0
0

På onsdag, 26 mars, är det Jobba hemma-dagen och då har över hundra företag och organisationer sina kontor stängda och tusentals medarbetare stannar hemma från jobbet. Tillsammans vill de manifestera att det behövs en mer flexibel syn på arbetet och att arbete inte är en plats man går till utan något man gör.

Medarbetare på bland annat Sveriges Makalösa Föräldrar, Previa, Stockholms Handelskammare och Österåkers kommun kommer under onsdagen att arbeta vart de vill. Bakom initiativet står Microsoft tillsammans med ett hundratal företag och organisationer. Även Microsofts kontor i Akalla kommer att eka tomt.

- Vi vill fortsätta synliggöra fördelarna med att arbeta flexibelt. För moderna arbetsgivare är det mindre relevant var arbetet utförs. Istället är det resultat och medarbetarens bidrag till de gemensamma målen som räknas, säger Jonas Persson, vd för Microsoft Sverige.

Den 26 mars arrangeras Jobba hemma-dagen för tredje gången och syftet är att belysa fördelarna med att jobba vart man vill, och att en mer flexibel syn på arbetet har fördelar för såväl medarbetare, arbetsgivare som miljön.

- Vi har insett att flexibilitet och produktivitet går hand i hand. Ett bättre fungerande livspussel är en tydlig vinst för den enskilda människan som i sin tur ger arbetsgivaren mer effektiva och nöjda medarbetare som trivs, säger Jonas Persson.

Idag finns de tekniska lösningarna för att utföra de flesta arbetsuppgifterna utanför kontorets väggar. Men fortfarande finns hos många företag en kultur som inte till fullo utnyttjar potentialen av ett mobilt och aktivitetsbaserat arbetssätt. Med en mer flexibel syn på hur och var arbetet utförs blir det lättare för människor att lägga sitt livspussel och minska stressen från vardagens alla krav. Dessutom minskar behovet av miljöbelastande arbetsresor.

En fullständig lista över vilka företag och organisationer som ställt sig bakom Jobba hemma-dagen finns här: Jobba hemma-dagen 2014 

Om Jobba hemma-dagen
Jobba hemma-dagen äger rum den 26 mars 2014 och är ett initiativ från Microsoft som manifesterar fördelarna med flexibelt arbete. Deltagare i Jobba hemma-dagen har en gemensam tro på att arbete inte är en plats man går till utan något man gör. Flexibelt kontorsarbete har fördelar för såväl företag som medarbetare – det ger ökad produktivitet och enklare vardag. För att attrahera rätt medarbetare idag och i framtiden, krävs en flexibel syn på arbete.

www.detnyaarbetslivet.se

http://www.facebook.com/Jobbahemma

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images