Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft tar ställning för elevers integritet

0
0

På Microsofts årliga europeiska utbildningskonferens ligger fokus på vikten av elevers integritet. Microsoft bekräftar sitt åtagande att aldrig använda elevers data för reklam-och marknadsföringsändamål genom så kallad "data mining".

 

Konferensen, som besöks av flera svenska lärare och skolledare, inleddes idag i Barcelona. På plats finns också Eva Pethrus, ansvarig för Partnerskap i Lärande på Microsoft Sverige.

 

"Integritetsfrågor håller lärare tillbaka från att göra det bästa av modern teknik och förbereda eleverna för att lyckas på dagens arbetsplatser. Samtidigt finns en risk med många lösningar som används i klassrummet idag, som oavsiktligt sätter studenters information i riskzonen" säger Eva Pethrus.

 

"Den privata sektorn har ett ansvar för att ge lärare de verktyg och resurser som inspirerar till ett verklighetsbaserat lärande samtidigt som man respekterar elevers integritet. Det är därför Microsoft har förbundit sig att vidta alla åtgärder vi kan för att se till att elevens information förblir säker. Vi kommer inte, under några omständigheter, utnyttja information från eleverna för data mining," säger Eva Pethrus

 

Microsoftteknik används i 98 procent av skolorna i hela världen. Exempelvis används Microsoft Office 365 Education, ett molnbaserat kommunikations och samarbetsverktyg, idag av 110 miljoner studenter, lärare och skolpersonal. Kompetens i Microsoft Office är en viktig del av att förbereda studenter för arbetsmarknaden. En ny IDC studie visar att Microsoft Office-kunskaper är bland de 20 viktigaste kompetenserna som krävs för välbetalda yrken.

 

Microsoft satsar också mycket resurser för att utbilda lärare på ny teknik, exempelvis genom nätverket Partners in Learning som når nästan 1 miljon lärare över hela världen och inkluderar allt från inspiration från andra lärare till konkreta online-utbildningar.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Ingehild Lundgren


Ahmad Al-Shewani gripen i Trosa efter månader på rymmen


Tusentals besökare väntas till loppis


Benjamin Ingrosso om att vara gay


Martin Timells stora revansch efter skandalen


VUXEN Badrock Svart Allmänna


Hur gjuter du en poolgrund


”Det finns hjälp att få bara man vågar ta emot den”


Dödsfallsnotiser


Lyx och hotellkänsla på gästtoaletten – enklaste knepen


Fråga doktorn - Avsnitt 11


Eslövs AI lever farligt i superettan


Krysslösningar nr 44


Elin och Charles Lindleys stiftelse för behövande


Han är Sara Vargas hemliga pojkvän


Skolorna som skolkat från Matematiklyftet


Gjuta plintar – för grund på berg eller på slät mark


Snart dags för strömmingsmarknad i Åbo


Grisen Peggy ..