Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

En månad kvar innan supporten för Windows XP upphör

0
0

Supporten för Windows XP upphör den 8 april 2014. Det är om en månad. Det är alltså hög tid att uppgradera till en modernare version av Windows om du fortfarande använder en dator med Windows XP. I förra månaden skrev vi ett blogginlägg där vi gick igenom vad det innebär att supporten upphör för Windows XP, både för konsumenter och företag. Och vilka lösningar som finns för att fortsätta skydda din dator och din information.

Om du använder Windows XP och aktiverat uppdateringar via Windows Update kommer du med start imorgon få en notifikation på skrivbordet som informerar om att supporten för Windows XP upphör den 8 april. Den här varningen återkommer den 8:e varje månad. Varningen inkluderar en länk till vår hemsida för Windows XP med information om vad det innebär att supporten upphör och vilka lösningar som finns.

Är du osäker på om du använder Windows XP?

Om du inte vet vilken version av Windows som finns installerat på din dator kan du besöka AmIRunningXP.com. Hemsidan berättar för dig vilken version av Windows du använder, om den upptäcker att du använder Windows XP kommer du erbjudas anvisningar hur du går tillväga för att uppgradera.

Att flytta till modern it behöver inte vara besvärligt

Att flytta från gammal it kan upplevas som jobbigt. Men det behöver det inte vara om man har flytthjälp. Därför arbetar vi aktivt med både kunder och partner och hjälper till att migrera till en modern it-miljö. Läs gärna mer på #Flytthjälpen om ni är intresserade av att flytta till modern it.

Som ytterligare ett steg att förenkla processen att lämna Windows XP kommer vi om ett par dagar lansera PCmover Express for Windows XP. Ett verktyg som hjälper dig att kopiera filer, musik, video, mail, användarprofiler och inställningar från din gamla dator till en modernare enhet med Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1. Du kommer att hitta PCmover Express for Windows XPWindowsXP.com.

 
Den 8 april upphör även supporten för Office 2003. Läs mer om vad det innebär här.

Skydda din dator och din information genom att uppgradera till en modern version av Windows innan den 8 april.

Vänligen,

Eva-Mia Westergren
Produktmarkandschef Windows


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles