Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft donerar Office 365 till ideella organisationer

0
0

Microsofts molnbaserade produktivitets- och samarbetsverktyg Office 365 gör det nu möjligt även för ideella organisationer att effektivisera sin IT och fokusera på sitt viktiga arbete. Microsoft tillkännager idag ett globalt initiativ där Office 365 doneras till kvalificerade ideella organisationer. Här i Sverige sker donationerna genom Microsofts samarbetspartners Techsoup.

"Ideella organisationer har i stort sett samma behov av effektiva tekniska lösningar som företag och offentlig sektor, men har begränsade resurser och därför svårt att prioritera investeringar i ny teknik. Med donationer av Office 365 får dessa viktiga organisationer ta del av den senaste tekniken och kan därmed använda mer resurser för att göra skillnad i samhället”, säger Anders Johansson, ansvarig för socialt ansvarstagande på Microsoft Sverige.

Några som redan tidigare fått ta del av Microsofts molntjänster är Internationella Rödakors -och Rödahalvmånefederationen (IFRC). "I många av de länder där IFRC arbetar kan internetanslutningar vara opålitliga och teknisk utrustning dyr. Initiativet hjälper till att bygga vårt globala nätverk och hjälpa Röda Korsets och Röda Halvmånens nationella föreningar, som ofta arbetar i krävande miljöer, att införa teknik, såsom molnbaserade e-postservrar, som är anpassade till deras behov" säger Edward Happ, Global CIO på IFRC.

"Med utgångspunkt i detta använder vi nu Office 365 som vår molnbaserade lösning. Tekniken fungerar och det hjälper människor att göra det som behöver göras. Det i sin tur innebär att den tid och energi som finns kan ägnas åt att hjälpa de utsatta, inte till att hantera IT-system. Detta gör en verklig skillnad för humanitära leveranser till lägsta möjliga kostnad" säger Edward Happ, IFRC.

Donationsprogrammet finns idag i 41 länder runt om i världen och kommer att utökas till ca 90 länder i juli 2014.

I en studie som gjorts av Microsofts donationspartner TechSoup tillfrågades ideella organisationer om deras erfarenheter av molntjänster. Fyra av de fördelar som identifierades var enklare administration (79 %) , kostnadsbesparingar (62 %), förbättrat samarbete (61 %) och ökad datasäkerhet (54 %). Med tanke på de utmaningar som ideella organisationer står inför runt om i världen är det viktigare än någonsin att se till att de kan få tillgång till fördelarna med molntjänster för att skapa ännu mer positiv förändring i världen.

"Microsoft har en lång historia av filantropi, såväl av programvarudonationer som kontanta bidrag till ideella organisationer. Office 365 för ideella organisationer är en ny, viktig investering som Microsoft gör globalt så att ideella organisationer kan förbättra sin IT och fokusera på att göra mer nytta", säger Anders Johansson, Microsoft.

Microsofts donation av Office 365 för ideella organisationer är en del av bolagets 30-åriga historia av samhällsstöd. Enbart under räkenskapsåret 2013 donerade Microsoft 795 miljoner dollar i kontanter, mjukvara och tjänster till 70 286 ideella organisationer i mer än 115 länder runt om i världen. Ideella och frivilligorganisationer som är intresserade av att ta del av Microsoft Office 365 kan kontrollera om de kan komma ifråga fören donation på  www.microsoft.com/office365nonprofits

Office 365 för ideella organisationer ger tillgång till Microsofts uppdaterade Office molntjänst som är anpassad till behoven hos ideella organisationer på följande sätt:

• Möjlighet att få tillgång till uppgifter från nästan var som helst: Office 365 ökar en organisations förmåga att arbeta var som helst med tillgång till dokument och filer med hjälp av Office-program optimerade för användning på datorer, smartphones och surfplattor.

• Samarbeta enkelt: Ideella organisationer kan enkelt arbeta tillsammans med hjälp av välbekanta Office-program med e-post, delad kalender, delade dokument och videokonferenser.

•Enkel implementation: Office 365 för ideella organisationer gör det enkelt att använda adminkontroller och möjligheten finns att installera Office för ideella organisationer utan att avinstallera tidigare versioner.

• Pålitlig och up-to-date: Office 365 tillåter organisationer att spendera mindre tid på IT-underhåll, samtidigt som de ger tillgång till uppdaterad teknik som är enkel och lätt att använda. Office 365 backas upp av branschledande säkerhetsfunktioner och en 99,9 % upptidsgaranti.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images