Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

8 april sista anmälningsdag till Kodu Cup - vinn klassresa för 20 000

0
0

Elever i årskurs fyra till nio uppmanas ladda upp sina Kodu-spel senast den 8 april, för en chans att vinna 20 000 kronor till klassresan.

 

Koduär ett enkelt, visuellt symbolprogrammeringsspråk från Microsoft som gör det lätt för alla att utveckla egna PC-spel, även om man inte har någon tidigare erfarenhet av programmering eller design.

 

Eva Pethrus, ansvarig för Partnerskap i Lärande på Microsoft, berättar om de många fördelarna för unga med att lära sig enkel programmering tidigt:

 

"Inte nog med att kunskap om programmering är en värdefull kompetens att besitta inför framtiden. Men medan eleverna är uppslukade av att skapa sitt spel tränas de samtidigt i kritiskt tänkande, systemanalys, och inte minst historieberättande"

 

"Att skapa sitt eget spel är utvecklande för såväl kreativiteten som för logiken - och gör man det tillsammans med en klasskamrat eller i grupp så är det också en övning i samarbete" säger Eva.

 

Koduär gratis att ladda ner, och kan användas av barn i alla åldrar.

 

Det finns ett färdigt "klassrumskit"  att ladda ner gratis här, för de lärare som vill hålla en lektion i Kodu. Även lärare utan någon som helst erfarenhet av speldesign kan snabbt lära ut grunderna i programmering till sina elever.

 

Tävlingskategorier: Matematikinriktning eller öppen inriktning

Pris: Resecheckar på 20 000 sek

Prisutdelning: På Skolriksdagen den 7e maj 2013.

 

Så anmäler du dig

Det är läraren som registrerar sina elevers bidrag på PiL Network genom att Klicka här. Läraren fyller sedan i anmälningsformuläret och laddar upp eller skickar in bidraget.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images