Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Idag jobbar över 135 företag och organisationer hemma

0
0

Idag håller drygt 135 företag och organisationer sina kontor stängda och tusentals medarbetare runtom i landet stannar hemma från jobbet – men får ändå mycket gjort. För andra året arrangeras Jobba hemma-dagen. Bakom initiativet står Microsoft som vill uppmärksamma möjligheterna med ett flexibelt arbetsliv.

Skrivborden står oanvända hos företag som Microsoft, Lantmännen, Telenor, TDC, Oracle, Sigma och Skype idag, och även hos flera ideella organisationer som Friluftsfrämjandet, Världsnaturfonden, Gröna Bilister och nätverket Klara K.
 
Per Adolfsson, vd på Microsoft Sverige som blivit utsett till Sveriges bästa arbetsplats flera gånger om, ser många fördelar med att medarbetarna kan och får jobba där det passar dem bäst.

– Dels kan man planera sina resor så att de blir färre och kortare, vilket är bra för miljön och trafiksituationen. Dels blir det lättare att få ihop livspusslet om man till exempel kan hämta på dagis i lugn och ro, det blir bättre balans och mindre stress i vardagen.

– Självklart finns det vissa som inte kan jobba hemma, det vore till exempel väldigt svårt för en busschaufför att sköta sitt jobb på distans. Men det är ändå fler än man kanske tror som kan få lite mer flexibilitet i sitt arbetsliv. Se till exempel på läraren i Björknässkolan i Nacka som anmält sina högstadieklasser 7A och 7B till jobba hemma-dagen, säger Per Adolfsson.

En fullständig lista över vilka företag och organisationer som ställt sig bakom Jobba hemma-dagen finns på www.detnyaarbetslivet.se/jobbahemmadagen


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Annika Karlsson och Magnus Danielsson har blivit föräldrar.


Benjamin Ingrosso om att vara gay


Bilder till mysteriestickning del 1!


Victorias stora oro för lille Oscar


Paolo Robertos hemliga lyxliv i Marbella


Korsordslösningar nr 34


Gratis Gullranka när man tar skott


Slutplädering i äggrättegången


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Man drunknade i Pargas


Näsby 122:1


Därför tog det slut mellan Molly och Danny


Så skyddade Federleys mamma pedofilen


Så inleddes SVT-stjärnans otrohetsaffär


Oidentifierat nätverk


Nya Tider granskar mördad gängledare


Många ville ha ett skyddande stick


Han är Sara Vargas hemliga pojkvän


Martina Haag dömd för karateslaget


Haidari röker fisk på Komorerna