Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

På onsdag stänger över 100 företag och organisationer

0
0

Nu på onsdag, den 6e februari, håller över hundra företag och organisationer sina kontor stängda och tusentals medarbetare stannar hemma från jobbet. Tillsammans vill de manifestera att det behövs en mer flexibel syn på arbetet och att arbete inte är en plats man går till utan något man gör. Det är andra året som den officiella ”Jobba hemma-dagen” arrangeras.

På onsdag lyser inte flitens lampa på bland annat Microsofts, Friluftsfrämjandets, Världsnaturfondens, Skypes, IT-och Telekomföretagens, Ateas, Sigmas och Kairos Futures kontor. Istället väljer deras medarbetare att arbeta hemifrån. Bakom initiativet Jobba hemma-dagen står Microsoft.

- Att gå till jobbet är djupt rotat och det känns nästan förbjudet att säga ”jag jobbar hemifrån imorgon”. Många som idag har möjlighet att jobba hemma gör det inte, trots att det skulle göra livet enklare och bidra till att livspusslet lättare går ihop, säger Eva Fors, affärs och marknadsdirektör Microsoft Sverige.

Idag finns de tekniska lösningarna för en mer flexibel syn på arbetet. Men fortfarande är arbetet något man går till istället för man gör. Med en mer flexibel syn på arbetet skulle det blir lättare för människor att lägga sitt livspussel och minska stressen mellan vardagens alla krav. Dessutom skulle det bidra till ett minskat behov av miljöbelastande arbetsresor.

- Intresset för ”Jobba hemma-dagen är större än någonsin. Förra året slöt 50 företag upp bakom dagen. I år är det över hundra företag och organisationer, fortsätter Eva Fors.

En fullständig lista över vilka företag som ställt sig bakom Jobba hemma-dagen finns på www.detnyaarbetslivet.se/jobbahemmadagen


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images