Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Kraftigt ökad prestanda i nästa version av SQL Server

0
0

Intresset för beslutsstöd, analys, Big Data och användande av stora datamängder växer snabbt både inom it och i affärsleden. Kostnaden för lagring och hantering av data sjunker snabbt. Skalfördelarna med molnet gör att inte bara stora men även små företag har tillgång till en fantastisk nivå av datorprocesskraft. Sammantaget understryker de här trenderna vikten av att hitta värde i data. Som en effekt av detta kommer det nu flera spännande nyheter från Microsoft inom området.

In memory-teknologi till SQL-server ger snabbare affärsinsikter

Som ett led i satsningen på att leverera databashantering direkt i minnet, så kallad In Memory teknologi så lanserades igår ett nytt projekt som förnärvarande går under kodnamnet ”Hekaton”. Den nya funktionaliteten blir tillgängliga med nästa version av SQL Server kommer att kunna öka prestandan i databashanteringen med upp till femtio gånger.

I och med att funktionerna kommer vara inbyggda i SQL Server så försvinner med det också behovet av att köpa till speciell hård- eller mjukvara. Givet att de nya funktionerna blir en del av SQL Server blir det även enkelt att migrera företagens redan befintliga applikationer så att även de ska kunna ta del av den ökade prestandan med ”Hekaton”.

BI med självbetjäning Service Pack 1 till SQL

Inom kort kommer uppdateringen SP1 till SQL-server 2012 meddelade microsoft på PASS Summit i Seattle tidigare i veckan. Med uppdateringen kommer SQL-server att ge utökad funktionalitet för bl a självbetjäning av beslutsstöd genom applikationer som Excel 2013 och Sharepoint 2013. Detta gör att företag som idag använder Sharepoint och Excell kommer att kunna ge slutanvändare tillgång till lösningar för analys och beslutsstöd på ett mycket enkelt sätt. 

Nytt SQL Parallell Data Warehouse

Inom kort kommer Microsoft att lansera SQL-Server Parallel Data Warehouse version 2 med en ny version av vår MPP lösning. MPP står för Massive Parallel Processing vilket är en teknologi för att fördela ut en databasbearbetning på flera processorer för att effektivisera sökning och skala ut din databaslösning. 

Med den kraftfulla prestandan och skalbarheten i den nya versionen lämpar den sig även ypperligt till lösningar för Big Data. Den har även full kompatibilitet och integration med Hadoop.

PDW v2 kommer som en så kallad appliance som är färdigdimesionerad och förkonfigurerad från både DELL och HP. En stor nyhet är att den även kommer i en lite midre version i kvartsrack med en mycket attraktiv prisbild vilken gör att den låga instegströsken för mindre appliceringar kommer göra den intressant för många kunder.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images