Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft gör Big Data enklare för företag

0
0

Ökade informationsmängder, så kallad Big Data har på senare tid blivit en allt mer aktuell fråga för företagen. I takt med att mängden tillgänglig data ökar så växer också behovet att hantera, analysera de allt större datamängderna för att ta tillvara på informationen och läsa ut affärsnyttan ur informationen.

Idag presenterade Microsoft förhandsversioner av nya lösningar som kommer göra det enklare för företag att ta tillvara på möjligheterna med Big Data. De nya lösningarna öppnar bland annat upp möjligheten att genomföra Big Data-analyser direkt i vanliga, välkända Office-verktyg som Excel, PowerPivot för Excel och Power View.

”Big data ska handla om affärsnytta, inte komplexitet för it” sa David Campbell som har titeln technical fellow på Microsoft.”Hadoop-kompabilitet på Windows Server och Azure sänker barriärerna för att komma igång med Big Data och gör att användare kan göra analyser på vilken data som helst, oavsett storlek både on-premise och i molnet.”

Presentationen av de nya lösningarna Windows Azure HDInsight Service och Microsoft HDInsight Server för Windows gjordes på O’Reilly Strata Conference + Hadoop World. Båda produkterna är Microsofts Apache Hadoop-baserade lösningar för Windows Azure och Windows Server vilka gör det enklare för företag att göra analyser ur stora informationsmängder.

Microsoft presenterade samtidigt också ett fördjupat samarbete med Hortonworks kring försäljning av Apache Hadoop till Windows. Hortonworks är den enda leverantören av Hadoop som garanterar en hundraprocentigt öppen plattform.

Läs mer om Microsofts nya Big Data-lösningar genom att klicka här eller läs pressmeddelandet om Microsoft och Big Data i vårt internationella pressrum.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


RT-AX92U problem


Krysslösningar nr 39


Ett vanligt torp på utsidan – på insidan gömmer Gert Wingårdh sitt makalösa hem


Michael Azizi


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Kunskap på djupet


Badrumsinspiration: 15 ovanligt vackra badrum hemma hos andra


Påsktapas


Båsk utsedd till årets polis


DaddyFitness.. Kampen och pappalivet..

Latest Images