Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Världsrekordsförsök - Windows 8 Hackaton

0
0

Den 9-11 november samlas upp till 130 personer på Skypes kontor i Munchenbryggeriet på Microsoft-eventet WOWZAPP, med målet att slå  världsrekordet i simultan-hacking. 

Under 48 timmar kommer tusentals utvecklare runtom i världen att koda spel och appar för Windows 8 och Windows Phone 8, och andra länders hackaton livestreamas.

Microsoft har bjudit in utvecklare från flera håll för att ge spännande föredrag. Årets IT-tjej Ina Bäckström ska prata om spelutveckling under lördagen, och Geek Awards vinnaren Simon Jäger, skapare av allt från utbildningsappen My School till det populära zombie-spelet Cradle to the Grave för Windows Phone, ska prata om hur man gör spel för Windows 8, och han är även värd för en spelutmaning med det splitternya Xbox-spelet Halo 4.

WOWZAPP börjar fredagen den 9 november klockan 17.00 och avslutas söndagen den 11 november klockan 12.00 med en prisutdelning, där den bästa appen utses av en jury.

"Det finns hjälp att få på plats om man kör fast med kodningen, och studenter får gratis programvara och konto i Windows Store. Vi vill uppmuntra alla som är intresserade, vare sig man precis börjat koda eller har flera appar publicerade, att komma och ta del av energin och stämningen på WOWZAPP" säger Therese Thorstorp från Microsoft.  

"Om man ser framför sig en karriär inom IT så är det ett stort plus på CV:t att kunna göra spel och appar när det är dags att söka jobb" säger Therese.

Har du en bra appidé, eller låter det bara som ett kul sätt att spendera en helg? Här anmäler du dig.

Mat, dryck och snacks ingår och när man behöver ta en paus från datorn finns det rundpingis, fotbollsspel, Xbox, Kinect, och en IE Atari maskin att underhålla sig med.

Twitter hashtag #wowzapp #swe
  
 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images