Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Välkommen till Microsofts seminarier i Almedalen!

0
0

Microsoft finns som vanligt på plats under årets politikervecka i Almedalen, och bjuder in till flera spännande seminarier kring olika heta samhälls och IT-frågor under onsdagen och torsdagen. Kom förbi och träffa oss, testa våra produkter, och lyssna på våra åsiktsladdade paneldeltagare.

AGENDA - Onsdag 4 juli, Hästgatan 1, innergården

08.30-10.00      Behöver utbildningsministern en egen surfplatta?

Ett seminarium om teknik för lärande i skolan. Vilka är framtidens jobb och vad krävs för att ta en plats på dagens arbetsmarknad? Ett seminarium om skolans roll och möjlighet att förbereda våra ungdomar för en framtid som vi inte är helt säkra på hur den ser ut.

Paneldeltagare:
Annika Dopping, Moderator. Eva-Lis Sirén, ordförande, Lärarförbundet. Eva Pethrus, Programchef partnerskap i lärande, Microsoft. Bertil Östberg, statssekreterare på Utbildningsdepartementet, Regeringskansliet. Per-Erik Kanström, Kommunstyrelsens ordförande, Upplands Väsby kommun.

10.30-11.30      Från utanförskap till egen makt - samverkan mellan kommuner och myndigheter underlättar integration

Språk, utbildning och information är viktiga grundförutsättningar för att få arbete och bli delaktig i det svenska samhället. Samordnade insatser är avgörande för ett framgångsrikt integrationsarbete. Kan modern teknik vara ett stöd i processen för integration?

Paneldeltagare:
Staffan Dopping, Moderator. Boel Godner, Kommunstyrelsens ordförande, Södertälje Kommun. Annette Necander, Enhetschef, Socialtjänsten i Stockholms stad. Jasenko Selimovic, Stadssekreterare för Erik Ullenhag, Folkpartiet. Crister Molander, Public Sector, Microsoft. Mathias Ekman, VD, Softronic.Ashjari Talieh, Mångfaldsdirektör, Länsstyrelsen i Västra Götaland

12.00-13.00      Räkna med näringslivet – vikten av samverkan för att höja svenska elevers matematikkunskaper

Svenska elevers matematikkunskaper rasar i den internationella rankningen (PISA). Vad kan vi tillsammans göra för att skapa en matematiknation i världsklass? Microsoft presenterar Mattekommissionen - ett brett samverkansinitiativ för att höja lägstanivån och stärka Sveriges toppstudenter inom matematik -och bjuder in till debatt.

Paneldeltagare: Staffan Dopping, Moderator. Eva Pethrus, Partners in Learning, Microsoft. Peter Nyström, Nationellt Centrum för Matematikundervisning. Tove Liljeholm, 1:a vice ordförande, Ung Vänster. Ulrika Carlsson, riksdagsledamot, Centerpartiet.

14.00-15.00      Kan dataspel och appar skapa effektiv medicinsk rehabilitering?

Debatt om vårdens oförmåga att ta till sig innovationer och ny teknik som kan frigöra resurser

Sjukvården måste hitta nya sätt att effektivisera verksamheten och IT är en nyckelfaktor. Idag finns teknik som optimerar hemtjänsten och dataspelslösningar för rehabilitering av Parkinson- och strokepatienter men vad hindrar vården från att börja använda den nu?

Paneldeltagare:
Staffan Dopping, Moderator. Nina Lundberg, Docent i Hälsoinformatik, Karolinska institutet. Daniel Forslund, Chefsstrateg Vårdutveckling, Vinnova. Mathias Kjellberg, Affärsområdeschef, Softronic. Tomas Lilja, VD, Kompanion. Anders Olauson, President, European Patient Forum. Agneta Granström, Landstingsråd, Norrbottens
läns landsting.

16.00-17.00      Arbete är inte en plats man går till utan något man gör - framtidens arbetssätt skapar bättre miljö och hälsa

Miljövinster, ökad produktivitet och större möjligheter att få ihop livspusslet. Fördelarna med att jobba hemifrån är många och med dagens teknik kan många av oss arbeta och samarbeta var vi vill. Vilka miljö- och arbetsmiljövinster kan nås genom ett flexiblare arbetssätt?

Paneldeltagare:
Magnus Höij, Moderator. Brita Saxton, Generaldirektör, Myndigheten för Trafikanalys. Eva Nordmark, Ordförande, TCO. Eliza Roszkowska Öberg, Riksdagsledamot, Moderaterna. Mikael Karlsson, Ordförande, Naturskyddsföreningen. Lars Jederlund, Konsult med flexibel arbetsplats.

17.00 - 19.00    Microsofts mingel i Almedalen

Vi sammanfattar dagens spännande seminarier om allt ifrån utbildning till omsorg, jämställdhet och integration. Tillsammans med några av paneldeltagarna för respektive seminarium diskuterar vi de viktigaste reflektionerna från dagen samt utmaningar inför framtiden. Vi bjuder på något att dricka samt lättare förtäring. Välkommen med din anmälan!

 

AGENDA - Torsdag 5/7, Wisby Strand Congress & Event, Donnersgatan/Strandvägen

12.30-13.45     Jämställdhet i IT  branschen en förutsättning för Sveriges framtida export (lunchseminarium)

Innovationer kräver mångfald och om Sverige ska ligga i framkant vad gäller export av IT och teknik behöver vi få fler kvinnor inom teknikyrkena. Vad är det som gör att det går så långsamt med jämställdheten inom detta område? Vad kan vi göra för att få fler tjejer att välja teknik i skolan? Möt organisationer som arbetar med denna fråga på olika sätt och som väljer att satsa på tjejer och teknik.

Paneldeltagare:
Elin Hallgren, M-learning strateg, Winnet Sverige. Eva Pethrus, Programchef partnerskap i lärande, Microsoft. Eva Malmström-Jonsson, Prorektor, KTH. Christin Hanefalk, Ordförande i utbildningsnämnden Upplands Väsby kommun.
 
 
Vi ser fram emot att träffa er i Almedalen!


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images