Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Nu släpps Office 365 för skolan

0
0

Idag lanseras äntligen den efterlängtade skol- och utbildningsversionen av Office 365.

Den nya versionen som kallas Office 365 för utbildning är inriktad till lärare, elever, skolor och lärosäten och lanseras lagom till ettårsdagen för Office 365.

Office 365 har under sitt första år blivit en stor stor succé som tagits med öppna armar större organisationer som Note, Cloetta och Lantmännen. Mest spännande har det dock varit att se att mindre organisationer som Sameslöjden, Zetatrad och Snickeri AB har hittat till molnet med Office 365. Med ett år i backspegeln vill vi passa på att lyfta fram ett par organisationer som nyligen gått över till Office 365.

Hälsovårdsföretaget Sensia Hälsa AB använde tidigare tjänster från Google men de behövde en företagsanpassad samarbetslösning och har helt gått över till Office 365.

Även festivalen Peace & Love som går av stapeln i Borlänge nu i helgen har valt Office 365. Festivalen som är Sveriges största flerdagsfestival med över 50.000 besökare behöver ett IT-stöd som pallar trycket under de få dagar som festivalen pågår. I år gästas den av artister som Rihanna, Mumford & Sons och Roxette. För att få ett massivt projekt som en musikfestival att fungera behövs förutom eldsjälar och bra artister också ett kommunikationssystem för att hålla ihop det hela.

Office 365 får högsta betyg från skolorna

Office 365 har funnits i ett år och nu utvidgar vi med Office 365 för utbildning som givetvis är komplett med allt som känns igen från Office 365 – Outlook, Word, Excel, PowerPoint samt OneNote, Microsoft Lync, SharePoint och Exchange.

Flera högre lärosäten som exempelvis anrika Cornell University går nu över till Office 365 för utbildning. Och även bland svenska skolor är intresset stort och de ger

Bland Svenska skolor som använder Office 365 märks bland andra John Bauergymnasiet som driver skolverksamhet på 30 orter runt om i Sverige. Enligt dem har Office 365 underlättat för både lärare och elever.

"Med Office 365 har molnet blivit både tillförlitligt och användarvänligt. Det ger våra elever och anställda möjlighet att att använda IT på ett säkert och lättillgängligt sätt oavsett tid och rum." säger Christer Dahlström, CIO JB Education.

När det gäller högre utbildning så har både Linköpings Universitet, Malmö Högskola och Handelshögskolan i Stockholm valt Office 365.

”Office 365 öppnar nya möjligheter genom att tillgängliggöra våra informations- och kommunikationssystem. Linköpings Universitet drar nytta av cloud computing genom att vi blir snabbare och mer kostnadseffektiva på att leverera tjänster och funktioner som efterfrågas av våra studenter och anställda. ” säger Joakim Nejdeby, IT-direktör/CIO, Linköping Universitet

Vill du veta mer om Office 365 för utbildning så kan du läsa pressmeddelandet eller prata direkt med Joke Palmkvist som är affärsområdesansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft. 08- 752 29 54


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Benjamin Ingrosso om att vara gay


Våra vackraste blå färger


Krysslösningar nr 23-24


Skarva Kirschstång


Av: Ulrika


Han är Sara Vargas hemliga pojkvän


Studie: Endast drygt hälften av den undersökta narkotikan innehöll det ämne...


Gjuta platta i befintligt carport


Jarno Saarinen får staty i Åbo


Dödsfallsnotiser