Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

It-lösningen som hjälper Findwise att fokusera på innovation och framtid

0
0

Idag fyller Office 365 ett år. Ett av de många företag som upptäckt Office 365 är sökmarknadsföringsföretaget Findwise som fått mer tid över med Office 365.

Så här beskriver Ludvig Aldrin, CIO på Findwise sina erfarenheter av Office 365.

Innan:

Vi har sedan Exchange 2007 hostat miljöerna själva. Med 2010 så satte vi även upp redundance mellan Göteborg Stockholm för att försöka uppnå stabilitet. Problemet var dock att detta inte är vårt expertområde och mycket tid gick åt att försöka lära sig hur man fixade alla problem som uppstod. Miljön var aldrig riktigt stabil och vi kunde inte vara säkra på att den skulle vara igång. Miljön stabilitet hängde mycket på några få personer som om de ej var tillgänglig kunde orsaka långa nedtider och problem. Ungefär samma setup gällde för Communicator och senare Lync. Det var även tidsödande att uppdatera certifikat för alla tjänster allt som oftast 

Efter:

Nu kör vi både Exchange och Lync på Office 365 med mycket lyckat resultat. Vår IT-avdelning kan sluta oroa sig över våra miljöers stabilitet och istället fokusera på innovation och framtid. Vi har även kunnat ta bort 8 servrar som användes för miljön. Idag har vi streamlinat våra systemen med Singel Sign On och Microsoft tjänster vilket gör att våra användare inte märker någon skillnad för hur det såg ut förut med inloggning osv men däremot känner de av den ökade tillförlitligheten.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images