Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Samarbeten som lyfter Windows Phone och Office 365

0
0

Anna StrömSom ett led i Microsofts ökade satsning för konsumentmarknaden har Anna Ström (tidigare affärsområdeschef för Windows på konsumentmarknaden) axlat rollen som ansvarig för Microsofts lokala samarbeten med teleoperatörer, i syfte att tillsammans utveckla och växa våra affärer.

Hallå där, Anna Ström. Vilken är din roll på Microsoft?
Jag jobbar nära tillsammans med våra svenska teleoperatörer (som till exempel Telia, Tele2, Telenor, 3 och ComHem) för att hitta nya områden att samarbeta kring – både mot konsumentmarknaden och företagsmarknaden – kring våra produkter och tjänster. I mitt team jobbar vi med Windows Phone, Windows PC, Office och Xbox samt våra molntjänster som Office 365 och Windows Live utifrån ett partnerperspektiv för operatörer.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du runt hörnet?
Apple och Google har varit framgångsrika på mobilmarknaden med iPhone respektive Android-telefoner så en av de stora utmaningarna jag ser är att vinna tillbaka marknadsandelar på mobilsidan.

Med Windows Phone 7 Mango kan vi också erbjuda en riktigt bra produkt. Både IDC och Gartner har dessutom förutspått att Windows Phone kommer att bli en av de mest använda telefonerna om några år, inte minst tack vare samarbetet med Nokia.

Vad kommer du att fokusera på mest framöver?
Just nu ligger mitt största fokus på Windows Phone, givetvis, men jag jobbar även mycket tillsammans med TeliaSonera som precis lanserat Microsoft Office 365. Telia erbjuder nu sina företagskunder den molnbaserade tjänsten Office 365 och säljer den ihop med sina bredbandsprodukter för små och medelstora företag. Då kan deras kunder arbeta med e-post, dokument och data från praktiskt taget vilken plats och enhet som helst. Och för att koppla tillbaka till Windows Phone, så har givetvis vår egen telefon också mycket bra stöd för Office på marknaden.

Slutligen, vad tycker du personligen är bäst med högaktuella Windows Phone 7 Mango?
Det finns så mycket så det blir svårt att välja. Det jag personligen gillar mest är startsidan som hela tiden uppdateras så att jag direkt får en enkel överblick över vad som har hänt (till exempel nya mejl och sms) samt information om kommande händelser, möten och uppgifter. Här skiljer sig Windows Phone markant från andra telefoner – både funktionsmässigt och utseendemässigt.

Jag gillar också att kunna läsa och jobba med Office-dokument direkt i telefonen var jag än är – och när jag får tid över kollar jag efter kul appar.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images