Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Med passion för data, teknik och musik

0
0

26-åriga Robert Luciani jobbar som kundansvarig i Microsofts svenska konsultorganisation. Han är också medlem i Ingenjörer Utan Gränser, Mensa och ISPE (International Society for Philosophical Enquiry) samt sjunger och skriver musik i sitt eget Heavy-Metal band Vildhjarta (vars namn härstammar från Dungeons & Dragons).

Musik och musikproduktion är ett av Roberts allra största intressen, samtidigt som han är – och alltid har varit – en äkta teknik- och prylnörd.

Musik och it, hur hänger det ihop egentligen?
Jag är djupt fascinerad av både vetenskap, teknik och prylar – och mitt musikintresse ger mig oändliga möjligheter till att få utlopp för allt detta. Allt ifrån att fördjupa mig i musik och musikteori till att njuta av min egendesignade elgitarr och producera musik med min pc – som alltid haft en mycket central roll för mig.

I takt med att datorer och program blir allt bättre och billigare öppnas idag också helt nya möjligheter att skapa fantastiska och professionella musikinspelningar – även hemma i vardagsrummet.

Vad betyder it för din musik och ditt band?
Oerhört mycket. Vi delar allting över nätet (via till exempel Windows Live Mesh och Messenger) och träffades faktiskt också via ett forum på Internet– så utan it hade vi kanske aldrig börjat spela ihop. Vi bor också ganska utspritt i landet så det är ovärderligt för oss att kunna samarbete smidigt och digitalt på distans. Riktigt coolt också att nästan allt går att göra via Internet idag – allt förutom att repetera och spela "live" förstås.

Du vann nyligen ett pris på Microsoft, berätta mer?
Jag valdes ut som en av 30 vinnare i en intern global innovationstävling (Microsoft Next) med en egen film som visar hur jag använder tekniken i min vardag och tillsammans med mitt band. Det känns både roligt och smickrande – som en riktig ”homerun”!

Varför sökte du dig till Microsoft?
För mig gäller allt eller inget. Jag är perfektionist på djupet och vill alltid göra mitt bästa och för att göra det måste man omge sig med de allra bästa och duktigaste personerna. Jag anser att de allra vassaste människorna inom data och teknik finns på företag som Microsoft och därför är jag övertygad om att jag har hamnat på det absolut bästa stället.

Vad inspirerar dig?
Jag blir inspirerad av alla människor som vågar utmana gränserna för vad som är möjligt. Några av mina förebilder är Aristoteles, J.S. Bach, Bruce Lee, Alan Turing och J.W. von Goethe. Här på Microsoft ser jag bland annat upp till Qi Lu.

Se Roberts tävlingsbidrag på Microsoft Showcase och läs mer om Microsoft Next.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images