Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Skadlig kod minskar på svenska datorer

0
0

Cyberkriminella fortsätter att utveckla skadlig kod som påminner om annonser och som har en tät koppling till vårt beteende i sociala nätverk. Detta enligt vår senaste Security Intelligence Report (SIR) som publiceras två gånger varje år.

Det vanligaste säkerhetsproblemet på svenska datorer är Adware, det vill säga program som hämtar oönskade annonser till datorn och som oftast installeras tillsammans med gratisprogram. Under det fjärde kvartalet 2010 rensades Adware bort från 32,4 procent av svenska datorer med Windows. Den näst vanligaste typen av skadlig kod är trojaner som drabbade 29,6 procent av alla svenska datorer. Totalt drabbades 0,44 procent av svenska datorer av skadlig kod under det sista kvartalet 2010, att jämföra med en global siffra på 0,87 procent globalt.

Både i Sverige och globalt är trenden en svag minskning av skadlig kod. Störst problem med skadlig kod finns i Korea, Spanien, Turkiet, Taiwan och Brasilien.

Rapporten i sin helhet finns att ladda ner här. Tips om hur du skyddar din dator med bland annat Microsoft Security Essentials finns här.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images