Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Hallå där, Anna Ström

0
0

Nu har vi lanserat Windows Internet Explorer 9 (IE9) och vi träffade Anna Ström (svensk affärsområdeschef för Internet Explorer och Windows på konsumentsidan) för att ställa några frågor och be henne berätta om sina egna favoriter.

Hur känns det så här mitt i lansringsyran?
Det känns jättebra! Att ha fått vara med från starten när vi släppte betaversionen i september till idag när webbläsaren är helt färdig har varit en rolig och lärorik upplevelse. Alla kommentarer och synpunkter vi fick på betan, från tusentals användare och utvecklare, har hjälpt oss att förbättra IE9 till den snabba, säkra och snygga webbläsare som lanserats idag.

En skönare webb, vad betyder det för dig?
När vi har frågat våra användare är en sak väldigt tydlig; få av dem bryr sig om webbläsaren - men alla bryr sig om webben. För mig betyder en skönare webb att det är innehållet och sajterna som är i fokus, inte webbläsaren. Jag vill snabbt och enkelt komma till mina favoritsajter, sidor ska laddas snabbt och jag vill uppleva en mer dynamisk och rörlig webb.

Flera av nyheterna gör den upplevelsen möjlig, bland annat genom att IE9 bättre kan utnyttja kraften i datorn (det kallas hårdvaruacceleration).

Om du vill se lite olika exempel på webbsidor som utnyttjar de nya funktionerna i IE9 kan jag varmt rekommendera ett besök på Beauty of the Web. Några svenska webbsajter som har varit tidigt ute med att utnyttja nya funktionerna med Internet Explorer 9 är SF Bio, Finest, Prisjakt, Reseguiden, Bilddagboken och SBS Radio/Mix Megapol.

Vilken är din favoritfunktion?
En nyhet som jag personligen uppskattar lite extra, är att jag enkelt kan fästa genvägar till sajter som jag besöker ofta - som till exempel Facebook - i aktivitetsfältet längst ner på mitt skrivbord (vi kallar detta fasta webbplatsgenvägar eller pinning).

Varför är IE9 en så viktig lansering?
Antalet webbläsare att välja på ökar och vårt mål har varit att skapa den bästa surfupplevelsen för våra Windowsanvändare. Det finns en anledning till att webbläsaren heter Windows Internet Explorer 9, användare förväntar sig helt enkelt att kunna göra alltmer på nätet - och vill vara säkra när de gör det. Dessa förväntningar kan vi leva upp till med nya Internet Explorer 9.

Vad tycker de som redan testat?
Vi har fått mycket positiv återkoppling kring hur snabb webbläsaren är. Annat som uppskattas är det rena gränssnittet och att man kan fästa sina favoritsajter. Säkerhet är också viktigt och Internet Explorer 9 är den säkraste webbläsaren på marknaden tack vare inbyggda funktioner som bland annat minskar risken för mot nätfiske och skyddar din personliga integritet när du surfar.

På utvecklarsidan uppskattar man även mycket att Internet Explorer 9 nu även stödjer HTML5. IE9 är också den enda webbläsaren som är direkt anpassad för att fungera hos företag och organisationer tack vare att den enkelt går att anpassa, rulla ut och underhålla i en övervakad pc-miljö.

Några fler tips på vägen?
Till sist är min förhoppning är att alla som kör en dator med Windows 7 eller Vista tar chansen att ladda ner IE9 och testa själva och hitta sina favoritfunktioner!

Läs mer om lanseringen av Internet Explorer 9 här.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Ingehild Lundgren


Ahmad Al-Shewani gripen i Trosa efter månader på rymmen


Tusentals besökare väntas till loppis


Benjamin Ingrosso om att vara gay


Martin Timells stora revansch efter skandalen


VUXEN Badrock Svart Allmänna


Hur gjuter du en poolgrund


”Det finns hjälp att få bara man vågar ta emot den”


Dödsfallsnotiser


Lyx och hotellkänsla på gästtoaletten – enklaste knepen


Fråga doktorn - Avsnitt 11


Eslövs AI lever farligt i superettan


Krysslösningar nr 44


Elin och Charles Lindleys stiftelse för behövande


Han är Sara Vargas hemliga pojkvän


Skolorna som skolkat från Matematiklyftet


Gjuta plintar – för grund på berg eller på slät mark


Snart dags för strömmingsmarknad i Åbo


Grisen Peggy ..