Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Världens populäraste 25-åring

0
0

I slutet av förra veckan kom Microsoft med en stark kvartalsrapport och en av drivkrafterna bakom resultatet var försäljningen av Office 2010.  Ett av de populäraste programmen i sviten är Excel som nu firar 25 år på marknaden.

Microsoft Excel är världens mest använda kalkylprogram med omkring 750 miljoner användare. Företag och privatpersoner fattar dagligen beslut baserat på siffror och uppställningar som analyseras och beräknas i Excel.

På Microsoft Sveriges Facebooksida har vi lagt en egen flik för Excel 25 år. Här ligger bland annat spelet Exceltris som tar dig med på en resa genom Excels utveckling. Spelet börjar i 1988 års gränssnitt och i takt med att du tar poäng avancerar du till senare versioner och till slut når du Excel 2010. 

Microsoft har under Excels 25 år fortsatt att kontinuerligt utveckla och förbättra programmet baserat på användarnas feedback, vilket varit en bidragande faktor till framgångarna. Den senaste versionen av Excel är från förra året och är en del av Microsoft Office 2010, som även finns på mobilen och som webbversion via Office Web Apps.

Inom en nära framtid kommer Excel och Office även att bli en del av Microsofts nya molnerbjudande kring produktivitet, Office 365. Vad som händer därefter kan kanske skymtas i den vision som produktteamet tagit fram i videoform, här ges även en tillbakablick på de senaste 25 åren som tyder på att mycket kommer att hända.

Läs mer här på Nyhetsbloggen. Se gärna även filmerna om Excels historia här och här eller läs om jubiléet på The Microsoft Office Blog. Vi bjuder också på ett axplock med bilder från Excels historia. 
Feber har skrivit.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles