Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Framgångar med Kinect, Windows 7 och Office 2010 gav rekordresultat

0
0

Igår rapporterade Microsoft återigen en mycket stark kvartalsrapport. Omsättningen för det första kvartalet av det brutna räkenskapsåret landade på 19,95 miljarder dollar, en ökning med 5 % jämfört med samma period förra året, och nettovinsten landade på 6,63 miljarder dollar - eller 77 cent per aktie. Resultatet för samma period under föregående verksamhetsår inkluderade dock även intäkterna från de förbeställningar som skedde av Windows 7 innan lanseringen i oktober 2009, justeras resultatet så att man bortser från dessa så levererades en omsättningstillväxt på 15 % räknat på omsättningen, och 28% räknat på nettovinst per aktie.

Framförallt är det framgångarna med Kinect och Xbox 360 samt en fortsatt hög efterfrågan på Office 2010 och Windows 7 som drivit upp resultatet. 8 miljoner exemplar av Kinect såldes under de 60 första dagarna efter lanseringen i november 2010 och Office 2010 är historiskt sett den snabbast säljande versionen av Office, med 50 % högre licensförsäljning jämfört med Office 2007 under motsvarande period efter lansering.

Läs mer i vårt globala pressmeddelande, ta del av hela rapporten eller se webbsändningen där resultatet diskuterades. 

Här i Sverige har SvD, IDG, Computer Sweden, E24, Dagens Industri, Realtid, Euroinvestor, MacWorld och Corren.se skrivit om resultatet.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Benjamin Ingrosso om att vara gay


Därför tog det slut mellan Molly och Danny


Så skyddade Federleys mamma pedofilen


Martina Haags lycka med 21 år yngre mannen


Paolo Robertos hemliga lyxliv i Marbella


Korsordslösningar nr 34


Gratis Gullranka när man tar skott


Slutplädering i äggrättegången


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Man drunknade i Pargas