Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Framgångar med Kinect, Windows 7 och Office 2010 gav rekordresultat

0
0

Igår rapporterade Microsoft återigen en mycket stark kvartalsrapport. Omsättningen för det första kvartalet av det brutna räkenskapsåret landade på 19,95 miljarder dollar, en ökning med 5 % jämfört med samma period förra året, och nettovinsten landade på 6,63 miljarder dollar - eller 77 cent per aktie. Resultatet för samma period under föregående verksamhetsår inkluderade dock även intäkterna från de förbeställningar som skedde av Windows 7 innan lanseringen i oktober 2009, justeras resultatet så att man bortser från dessa så levererades en omsättningstillväxt på 15 % räknat på omsättningen, och 28% räknat på nettovinst per aktie.

Framförallt är det framgångarna med Kinect och Xbox 360 samt en fortsatt hög efterfrågan på Office 2010 och Windows 7 som drivit upp resultatet. 8 miljoner exemplar av Kinect såldes under de 60 första dagarna efter lanseringen i november 2010 och Office 2010 är historiskt sett den snabbast säljande versionen av Office, med 50 % högre licensförsäljning jämfört med Office 2007 under motsvarande period efter lansering.

Läs mer i vårt globala pressmeddelande, ta del av hela rapporten eller se webbsändningen där resultatet diskuterades. 

Här i Sverige har SvD, IDG, Computer Sweden, E24, Dagens Industri, Realtid, Euroinvestor, MacWorld och Corren.se skrivit om resultatet.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images