Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Dynamics ett bra val även för större företag

0
0

Hallå där Johan Letzén, produktmarknadschef för Microsoft Dynamics ERP. Computer Sweden skrev nyligen en artikel om hur vi jobbar med it internt här på Microsoft. Där framkom bland annat att Microsoft fortfarande kör SAP som global ERP-lösning och Computer Sweden frågar sig varför inte Microsofts egna affärssystem Dynamics duger för internt bruk? Vi mötte Johan Letzén från Microsoft Business Solutions i Sverige för att be honom svara på några frågor.

Hur är det egentligen, fungerar Microsoft Dynamics även för större företag eller är det bara för små- och medelstora?
Våra produkter passar små och medelstora företag och används ofta på stora företags olika enskilda divisioner. De flesta stora företag har inte ett utan flera system för olika områden och ändamål. Tittar man på en systemkarta för ett stort företag är denna ofta mycket komplex.

Computer Sweden skriver ju att Microsoft själv inte kan släppa SAP och köra sina egna Dynamics-system. Varför är det så?
Det stämmer kanske idag men tar vi ett närliggande exempel så har Microsoft kört Siebel som CRM-system under många år. Nu fasas Siebel ut och ersätts av Microsoft Dynamics CRM. Även på ERP-sidan använder vi våra egna system för flera olika scenarion. I detta fall Microsoft Dynamics AX som används tillsammans med SAP som ligger i botten. Microsoft IT satsar med andra ord hårt på Dynamics framöver.             

Kan du berätta om vilka Dynamics-system som används internt på Microsoft idag?
Microsoft har ett flertal interna Microsoft Dynamics AX och Microsoft Dynamics CRM-lösningar.

Vad händer med Dynamics framöver avseende funktionalitet och skalbarhet för riktigt stora företag?
Jag kommer precis från en konferens som handlade om nästa version av en av våra produkter, Microsoft Dynamics AX 2012, som var mycket spännande. Vi höjer där ribban rejält både vad gällande prestanda och funktionalitet som större företag efterfrågar.

Finns de några riktig stora företag som kör Dynamics i Sverige idag?
Vi har flera stora kunder som till exempel Gunnebo, Lindab, BE Group, PEAB, Swedish Match, OKQ8 och Apoteket.

Vart ska man gå om man vill ha mer information om det här?
Mer information finns på vår svenska produktwebbplats eller Dynamics globala produktwebbplats. Dessutom finns ett globalt virtuellt pressrum med mer information om Dynamics.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images