Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Ett smakprov på CES

0
0

CES inleddes under tisdagen med att press och bloggare under några timmar fick möjlighet att förhandstitta på en del av de lanseringar som kommer under CES: CES Unveiled. Det var fullt med folk inne på Venetian. CES Unveiled är en relativt liten del av det stora CES och få av de stora företagen deltar.

Några tidiga tendenser från Unveiled:

  • Bilen kommer vara en del i fokus. Bilstereoapparaten och GPSen ser ut att smälta samman och antingen bli en ny sorts bil”dator” som har ett eget operativsystem – exempelvis visades Parrot Asteroid, eller att det kopplas ihop med en smartphone och utnyttjar såväl musik, bild och GPS i själva telefonen. Oxygen Audio visade sin lösning. Men också tjänster där du med din mobiltelefon eller i webbläsaren kan såväl hålla koll på var bilen är, och stöldanmäla den, låsa den, starta den och få en genomgång av olja, bensin och liknande.
  • Medtagbar laddning för telefon, dator och läsplatta. Minst tre olika system för att kunna ta med sig extra batteritid visades: ett antal mer ordinära och mest intressant är nPower Peg som förvandlar användarens rörelse energi till batteritid.

DSCN0100
NPower Peg-laddaren som utnyttjar rörelseenergi.

  • 3D i TV i år igen. Det fanns hur många glasögon som helst att använda för att titta på olika tv-apparater. Ett antal exempel på mer innovativa användningsområden lyste med sin frånvaro. Vi undrar fortfarande när vi kommer se de första 3D-produkterna som inte kräver obekväma glasögon.
  • Tablets visades än så länge bara av Lenovo. De visade (i år igen) sin U1 Hybrid som är en dator med läsplatta där skärmen är själva plattan. Själva plattan  använder sig av ett modifierat Android-operativsystem men när den kopplas till datorn använder du Windows 7. Lenovo visade också en prototyp på en Windows 7-baseratd tablet – för tillfället utan namn. Den tilldrog sig stort intresse. Det ryktas om att Lenovo kommer att lansera ett antal läsplattor till.

    DSCN0091
    Lenovos tablet-prototyp med Windows 7.
  • Vi såg några nischade tablets: dels en tablet skapade för arbetsplatser: väl skyddad och konfigurerbar för speciella yrken. Dels en för äldre som innehöll en sorts blandning av övervakningsfunktion, digital hjälpreda och social interaktion.
  • Hörlurar, högtalare för att koppla till sin smartphone eller mp3-spelare: det finns hur många som helst. Roligast är ändå House of Marley som är ett företag där ättlingar till Bob Marley är med i verksamheten. Snygga och jordnära gadgets i en mängd utföranden lanseras av företaget.

DSCN0095
Rohan Marley intervjuas om House of Marley.

Ett litet smakprov har vi fått. Det vi saknade var ny intressant hårdvara mobilt, fler tablets och den riktiga wow-faktorn har ännu inte infunnit sig. Men det kommer. Torsdag och fredag är de stora utställardagarna.

Då återkommer vi med massor av andra trender.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images