Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Nästa version av Windows även på ARM

0
0

Idag på en presskonferens under den officiella pressdagen på CES så annonserade Microsoft support för så kallade System on a Chip-arkitekturer (SoC) i nästa version av Windows. Detta inkluderar såväl ARM som Intel, och AMD-baserade system. 


Steven Sinofsky berättade om nyheterna i nästa Windows.

Den största nyheten är naturligtvis stödet för ARM-processorer och där jobbar Microsoft tillsammans med partnerföretagen NVIDIA, Qualcomm och Texas Instruments som utvecklar processorer baserade på denna arkitektur. Det faktum att Windows i nästa version kommer att fungera på denna bredd av SoC-arkitekturer hoppas Microsoft kommer leda till nya spännade innovationer vad gäller hårdvara framöver.

På presskonferensen demonstrerades Windows på några nya SoC-plattformar. Man visade bland annat hårdvaruaccelererad grafik och uppspelning av media, hårdvaruaccelererad surfning på webben med kommande Internet Explorer 9, support för USB-enheter, utskrifter och andra scenarion som de flesta idag förväntar sig kunna utföra med sina datorer, oavsett formfaktor. En demonstration gjordes sist men inte minst även av Microsoft Office i en nativeversion på ARM.

Läs mer i pressmeddelandet här och läs frågor och svar med Steven Sinfosky, chef för Microsofts Windows-division här.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles