Attn! Always use a VPN when RSSing!
Your IP adress is . Country:
Your ISP blocks content and issues fines based on your location. Hide your IP address with a VPN!
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 11 | 12 | (Page 13) | 14 | 15 | .... | 44 | newer

  0 0

  För fjärde året i rad har Microsoft utsetts till bästa arbetsplats i Europa av Great Place to Work.

  Vi berättade nyligen att Microsoft utnämndes till Sveriges bästa arbetsplats efter en rad års höga placeringar på denna lista, och i går – vid en ceremoni i Paris – fick vi alltså återigen även ta emot utmärkelsen "Bästa arbetsplats i Europa" i kategorin stora organisationer.


  0 0

  Genom BizSpark erbjuder vi nystartade mjukvaruföretag och entreprenörer tillgång till utvecklingsverktyg, branschkontakter och marknadsföringskanaler. Varje år anordnas även BizSpark Summit dit utvalda BizSpark-företag får resa för att träffa investerare och regeringsföreträdare.

  Likt i tv-serien Draknästet får företagen presentera sin affärsidé med förhoppningen att få med sig nya investerare. I år äger BizSpark Summit rum i Bryssel och två svenska företag finns representerade:

  Fabrication Games: en oberoende speltillverkare som utvecklar spel för bland annat mobila plattformar.
  BinaryBio: vars unika teknik används för krävande beräkningar inom bioinformatik.

  I filmen nedan berättar Fabrication Games vd Tommy Palm om företagets verksamhet och om förväntningarna i Bryssel.

  (Please visit the site to view this video)


  0 0

  Igår, vid konferensen D9: All Thing Digital, förhandsvisade Steven Sinfosky (högste ansvarig för Microsoft Windows och Windows Live Division) nästa version av operativsystemet Windows som för närvarande går under arbetsnamnet "Windows 8". Den nya versionen har ett pekbaserat gränssnitt liknande det för Windows Phone 7. Gränssnittet är anpassat för allt från små pekskärmar till större skärmar - med eller utan tangentbord och mus.

  D9: All Thing Digital äger rum i Kalifornien mellan den 31 maj och den 2 juni och tar upp aktuella trender och händelser på teknikområdet. En mängd intressanta personer deltar som talare, bland annat Steven Elop från Nokia, Léo Apotheker från HP och Dick Costolo frånTwitter.

  Se Steven Sinofskys tal här och få en första titt på Windows 8 nedan:  Läs mer i vårt globala pressmeddelande. Mer information, bilder och filmer finns även i Microsofts pressrum för Windows.

  IDG, TechWorld och PC för alla har skrivit.


  0 0

  Nyfiken på framtiden för Xbox 360 och Kinect eller vill du veta mer om årets hetaste spelnyheter?

  Världens största spelmässa E3 Expo startar idag i Los Angeles och pågår till och med 9 juni. Se presskonferensen för Xbox direkt via nätet ikväll klockan 18:30.

  Du kan också hålla håll koll på alla nyheter och höjdpunkter via vårt globala pressrum för Xbox samt vår svenska Xboxwebbplats, Xboxblogg och Xbox Sverige på Facebook.


  0 0

  Supporten för Microsoft Windows Vista Service Pack 1 (SP1) upphör den 12 juli 2011, helt i enlighet med  Microsofts livscykel för produktsupport (Microsoft Support Lifecycle Policy, vilket även innebär att inga kostnadsfria säkerhetsuppdateringar kommer att släppas för denna version efter detta datum.

  För att skydda din dator eller ditt företags it-miljö är det alltid viktigt att hålla systemet uppdaterat med de senaste säkerhetsuppdateringarna och Service Pack-versionerna. För Windows Vista Service Pack 2 (SP2), som kan laddas hem kostnadsfritt, erbjuds support till och med 2012 och den utökade supporten för Windows 7 gäller fram till och med den 14 januari 2020.

  Mer fakta om livscykeln för produktsupport finns på Microsofts webbplats och mer specifik information om supporten för Windows Vista SP1 och Windows XP finns här samt på Windows Vista Solution Center.

  Läs mer på bloggen Windowsproffs.se.


  0 0

  Nästa vecka går BizSpark Summit av stapeln i Bryssel. Som vi berättat om tidigare kommer två svenska företag där att få presentera sina affärsidéer för internationella investerare.

  I filmen nedanför berättar professor Erik Lindahl, delägare i BinaryBio, om företagets tekniska lösning som de även kommer att presentera i Bryssel.

  (Please visit the site to view this video)

  Fram till och med den 13 juni kan du också vara med och utse folkets favorit av de 15 företag som deltar i BizSpark Summit. Gå in här för att rösta – stötta gärna våra svenska deltagare!

   


  0 0

  Idag lanserar Telenor en ny tjänst för enhetlig mobil kommunikation riktad till företagsmarknaden. Genom att integrera sin egna mobila växel Telenor One Flexibel 2.0 med Microsofts kommunikationsplattform Lync har Telenor skapat en tjänst som ska underlätta för anställda att röra sig obehindrat både mellan platser och mellan sin PC och mobiltelefon.

  – Alltmer arbete sker på andra platser än på kontoret och när medarbetarna blir mer mobila måste företagets mobiltelefoner integreras med övriga affärsverktyg för att få full utväxling på en UC-investering, säger Mats Lundquist, Affärsområdeschef Företag, på Telenor Sverige.

  Läs mer om den nya tjänsten i Telenors svenska pressrum.


  0 0

  Digigirlz 2011I veckan samlar DigiGirlz återigen unga tjejer som inom kort ska välja gymnasieinriktning. Tjejerna får under tre dagar av sommarlovet lära sig mer om den senaste tekniken och vad man kan göra med den.

  Syftet med DigiGirlz är att fler tjejer ska få upp ögonen för teknik innan det är dags att söka till gymnasiet. För fortfarande råder det brist på kvinnor i teknik- och it-branschen. Det långsiktiga målet är att öka mångfalden inom teknikyrken. Initiativet drivs av Microsoft sedan 2007.

  Läs även Ny tekniks artikel.


  0 0

  Mellan den 13 – 16 september arrangeras utvecklarkonferensen BUILD i Anaheim (Kalifornien), ett av årets viktigaste evenemang för Microsoft. Under evenemanget kommer vi visa hur modern hård- och mjukvara kan hjälpa utvecklare att utnyttja kraften i framtidens Windows. Steven Sinofsky presenterade de första glimtarna av nästa version av Windows under D9: All Things Digital för två veckor sedan, om du inte sett filmklippet titta på det här.

  Anmäl dig redan idag, och var säker på din plats på BUILD. Om du är på plats i Anaheim anmäl dig till vår svenskträff dagen innan konferensen startar.

  För alla som inte kan vara på plats i USA arrangerar vi ett evenemang i Stockholm den 27 september där vi lyfter det bästa från BUILD. Anmäl dig här.

  Vi kommer löpande presentera de senaste nyheterna kring BUILD här på Nyhetsbloggen. Följ diskussionen på Twitter via @bldwin, #bldwin och #bldwinswe.

  Läs vad IDG och M3 skrivit tidigare.


  0 0

  Här kommer en hälsning från Amin Omrani och Erik Lindahl på BinaryBio, som igår tävlade med sin affärsidé på BizSpark Summit i Bryssel.

  Erik Lindahl & Amin Omrani på BinaryBioDå så har jag äntligen fått gå upp och presentera BinaryBio för fullsatta läktare i Bryssel på Microsofts European BizSpark Summit 2011!

  Efter genomgången med pitchcoachen från Microsoft fick så gott som alla deltagande företag en del hemläxa så kvällen gick åt att putsa på presentationen. Jag brukar sällan bli nervös men hjärtat slog lite extra inför presentationen. Väl uppe på scen så kändes det riktigt bra och jag fick ungefär de frågor som man kunde förvänta sig av domarna.

  Vi har träffat en hel del intressanta människor och företag hittills här i Bryssel och jag tror att vi till och med har en del potentiella kunder att kontakta när vi kommer hem. Eventet har hittills varit mycket välorganiserat och det finns en hel del spännande företag som presenterar sig. Lite förvånande är kanske att det är så många spelbolag som tagit sig hit men det verkar som att molnet har gett spelbranschen nya möjligheter.

  Till slut kom beskedet: Vi kom trea!!! Wooohooo! Nu ska vi hem och jobba hela sommaren för att få till den första stora affären!

   Hälsningar från Bryssel
  Amin och Erik

  På första plats kom Mopapp från Italien vars lösning aggregerar information från alla app-butiker så att app-utvecklarna får uppdaterad information om hur deras appar säljer. På andra plats kom finska Techila Technologies som har en lösning som gör det möjligt att genom molnet dra nytta av datakraft i likhet med superdatorers kapacitet utan att behöva göra stora investeringar i infrastruktur.

  För att registrera ditt företag inom BizSpark-nätverket och ha möjlighet att vara med och tävla i BizSpark Summit nästa år, besök denna sida.


  0 0

  Nu finns det nya utvecklingsverktyget till Kinect äntligen tillgängligt för nedladdning. Nu kan vem som helst ladda ned verktyget och utveckla Windowsapplikationer som fungerar med Kinect. Vi har sett en rad innovativa lösningar där utvecklare använt Kinect-tekniken på nya områden långt utanför spelvärlden. Med det officiella verktyget ger vi er utökade möjligheter att fortsätta hitta nya lösningar och innovationer där naturliga gränssnitt och rörelsebaserade lösningar används tillsammans med Kinect och Windows.

  Det nya utvecklingsverktyget till Kinect, som fungerar med Windows 7, erbjuder en rad nya funktioner. Enklare installation, förbättrad rörelseåtergivning och avancerade ljudfunktioner som röststyrning något som lyfts i videoklippet nedan.

  Läs vad Feber, ZDnet, PCMag, ComputerWorldoch Seattle PI har skrivit.

  Läs hela pressmeddelandet.

  Ladda ned Windows SDK för Kinect gratis här.


  0 0

  I dagarna har det gått ett år sedan Office 2010 släpptes på marknaden. Vi tog en pratstund med Jesper Andersson-Rydåker, produktchef för Office 2010 för att prata lite med honom om hur mottagandet har varit under det år som nu gått.

  Ett år har gått efter lanseringen av Office 2010. Berätta, hur har det gått?

  -Det har gått över alla förväntningar. Vad vi sett i Sverige är att stora företag har anammat och rullat ut Office 2010 snabbare än någon tidigare version av Office någonsin. Försäljningen till både företag och privatkunder i Sverige har överträffat alla prognoser.

  Vad tror du gör att Office 2010 har fått ett sådant positivt mottagande?

  Det vi sett och hört från våra kunder är att Office 2010 har varit oerhört träffsäkert i att svara upp mot den utveckling vi ser i samhället. Hela det sätt vi jobbar på håller på att förändras. Vi ser en trend mot mer flexibilitet  där distansarbete blir allt vanligare. Det som sker är något av ett paradigmskifte där chatt och video snabbt har blommat upp som ett komplement till epost. Användare går över till att kommunicera allt mer via chatt och video. Office 2010 svarar helt enkelt på de nya behov som företag och privatpersoner har.

  Hur ser du på utvecklingen för Office det närmaste året?

  Office 365 närmar sig lansering vilket kommer att göra det ännu lättare att jobba och samarbeta på distans. Vi ser redan nu ett stort intresse bland svenska företag att flytta kapacitet till molnet och att använda Office som nav för samarbete. Det är oerhört intressant att jobba just nu med en produkt som berör så många personer mitt under en omvälvande teknisk utvecklingsfas.

  För den som är intresserad av Office 365, kan jag tipsa om en webbutsändning som kommer ske från New York med Steve Ballmer den 28 juni. Då kommer de senaste nyheterna kring Office 365 att presenteras.

  Webbutsändningen kommer att kunna ses i Microsofts internationella pressrum.


  0 0

  Microsoft har idag utsett Enfo Zipper till vinnare av Partner of the Year Award 2011. Utmärkelsen som officiellt delas ut i juli vid World Partnership Conference i Los Angeles får de för sina satsningar på Microsofts senaste teknologier och molnbaserade tjänster. Avgörande för att Enfo Zipper skulle få utmärkelsen har varit en stark förankring hos ledningen för partnerskapet. De har också gjort ett omfattande arbete med Microsoft Pinpoint och inom Microsoft Partner Network där de har guldstatus.

  I motiveringen går att läsa att Enfo Zipper har utmärkt sig genom sina satsningar på Office 365 och Windows Intune. Enfo Zipper stod bland annat bakom affären när medicinteknikkoncernen Getinge införde Office 365 som första företag i Sverige tidigare i år.

  Läs mer om utmärkelsen och Microsoft Partner Conference på Partnerbloggen,  samt på Enfo Zippers nyhetssida.

  Följ vad som händer i övrigt på Microsoft Worldwide Partner Conference på partnerbloggen, partnerwebben och Facebook och på Microsofts globala pressrum.

   

   

   

   


  0 0

  Sommar och semester står för dörren,  vilket även innebär att vår Nyhetsblogg kommer att gå ner på sparlåga och inte uppdateras lika ofta under juli månad.

  Givetvis kommer du dock fortfarande att kunna läsa de allra viktigaste nyheterna här på bloggen även i sommar.

  Du kan också följa oss på Twitter och Facebook samt hålla koll på alla nyheter i vårt globala virtuella pressrum.

  Tack alla ni som följt och läst Nyhetsbloggen under våren och ha nu en riktigt skön sommar och semester!


  0 0

  Imorgon håller Microsofts vd Steve Ballmer en presskonferens där han kommer presentera de senaste nyheterna kring Office 365. En hel del spännande nyheter har utlovats inför presentationen som kommer sändas live via en webcast direkt från New York med start imorgon kl. 16.00 svensk tid.

  Följ webbsändningen live via Microsofts internationella pressrum.

   

   


  0 0

  Inför årets Almedalsvecka lanseras Almedalsmolnet med syfte att skapa ökad synlighet av vad som händer under veckan. På sidan kan alla besökare enkelt hitta information om alla event, vad som pågår just nu i Almedalen och vilka Almedalsrelaterade ämnen som diskuteras på exempelvis Twitter. För alla event som man inte hinner gå på och för alla som inte befinner sig i Almedalen finns möjlighet att i efterhand ta del av filmer, dokument och bilder från de olika eventen.

  Almedalsmolnet kopplar samman molntjänster med mobila tjänster. Utöver webbsidan finns tjänsten även inom kort tillgänglig som app för iPhone och Windows Phone 7, samt som applikation i Facebook. Almedalsmolnet är framtaget av Microsoft i samarbete med Curvanade.


  0 0

  Idag lanseras Office 365 vid en presskonferens i New York med Microsofts vd Steve Ballmer. Lanseringen som livesänds via en webcast markerar en förnyad satsning på små och mellanstora företag.

  ”Bra samarbete är grundläggande för att företag ska kunna växa. Därför är vi övertygade att dessa verktyg bör finnas tillgängliga för alla företag oavsett storlek.” -säger Steve Ballmer, vd för Microsoft vid dagens lansering.

  I filmen nedan berättar Mattias Edlund, affärsområdeschef för Information Worker-produkterna i Sverige, mer om vad Office 365 är och om förväntningarna på lanseringen.

  (Please visit the site to view this video)

  I Sverige avslöjas också att Telia Sonera ingår ett försäljningssamarbete med Microsoft gällande Office 365. Teleoperatören blir med det en del i det växande ekosystem av partners som håller på att byggas upp runt Office 365. Utöver det redan starka nätverket av partners sluter nu internationellt 20 teleoperatörer, som Vodafone och Telefónica upp bakom lanseringen. Genom samarbetena skapas en ny försäljningskanal där teleoperatörerna kommer kunna paketera och sälja Office 365 med de tjänster som de redan erbjuder sina företagskunder.

  Office 365 har fått ett starkt mottagande, inte minst i Sverige. Trots att produktivitetstjänsten endast funnits tillgänglig som publik beta i två månader så har 2608 företag i Sverige redan tecknat avtal om Office 365. Till stor del tros försäljningframgångarna komma av den starka uppslutning som Office 365 fått i Sverige bland partners. Under våren har evenemang med tusentals deltagare arrangerats av partners runt om i Sverige. Den höga andelen småföretag i Sverige kombinerat med en generellt hög it-mognad är bidragande anledningar till varför Sverige redan placerat sig som en framgångsmarknad under lanseringen.

  Följ lanseringen via webbsändningen, twitter och via vårt globala pressrum.

  Mer om samarbetet i pressmeddelandet från Telia Sonera samt på Telias Office 365-sida.

   


  0 0

  Tidigare i veckan startade tävlingen "I See You", en tävling där vi vill uppmuntra svenska utvecklare, spelentusiaster, webbutvecklare, designers, kommunikatörer och alla andra kreativa människor att börja experimentera med sina idéer till Kinect. Vi utmanar dig att under sommaren utveckla den bästa applikationen, spelet eller användningsområdet för Kinect. Tävlingen går ut på att man skapar en lösning som använder Kinect och sedan filmar upplevelsen och den funktion man gjort. Filmen görs med vanlig videokamera, mobil eller webbkamera där man kan se en person interagera med Kinect och applikationen.

  Ladda ned det senaste utvecklingsverktygetoch se vilka möjligheter som finns.

  Läs mer om tävlingen här.


  0 0
 • 06/30/11--02:44: Microsoft i Almedalen 2011
 • AlmedalenÅrets politikervecka i Almedalen väntar runt hörnet. Microsoft finns på plats i år igen – som vanligt med vårt IT-café på Hästgatan 4. Här finns datorer att surfa på kostnadsfritt och möjlighet att testa nya program och produkter. IT-caféet har öppet varje dag mellan kl 9-16.30. Vi anordnar även en rad seminarier under veckan:

  5 juli

  ”IKT med ökad tillgänglighet för elever med nedsatt funktion” (tillsammans med Dyslexiförbundet). Seminariet äger rum både kl 9-10 och kl 11-12 i IT-caféet. Till detta seminarium är det begränsat med platser, anmäl därför din närvaro till Eva Pethrus.

  ”Engagemang i en digital samtid” (tillsammans med TechSoup) om hur ny teknik kan öka samhällsengagemanget.
  Medverkar gör
  Brit Stakston, medierådgivare JMW Kommunikation, Felix König ordförande för LSU, Helene Öberg, utsedd till Årets lobbyist 2010, Andreas Ericson, verksamhetsledare TechSoup och
  Anders Johansson, samhällsansvarschef på Microsoft. Moderator är Erik Wagner.

  ”Nyckelkompetenser ger Sverige konkurrenskraft”
  I panelen sitter
  Bertil Östberg, statssekreterare Utbildningsdepartementet, Kirsten Panton, ansvarig för Microsofts Partners in Learning-program i västra Europa, och Eva Pethrus, som Microsoft Sveriges motsvarighet till Kirsten Panton.

  6 juli

  ”Utbildning för alla? Så skapar vi innanförskap i skolan”.
  Chris Jerry från brittiska skolan
  New Line Learning hur man gått tillväga för att vända trenden med generation efter generation som hamnat i utanförskap och arbetslöshet. I panelen sitter även Anna-Karin Hatt, IT- och regionminister, Mikael Damberg, skolpolitisk talesperson för Socialdemokraterna, Eva-Lis Sirén, ordförande för Lärarförbundet, och Eva Pethrus från Microsoft. Moderator är Cecilia Garme.
   

  7 juli

  ”Teknik öppnar för en effektivare väg att lära sig svenska för nyanlända” om ett pilotprojekt som vi genomfört tillsammans med Stockholms stad.
  Med som talare är
  Tobias Billström, migrationsminister, Anna König Jerlmyr, socialborgarråd i Stockholms stad, Birgitta Ornbrandt, utredare vid Utbildningsdepartementet, och Eva Pethrus från Microsoft.

  Den 5-7 juli kl 13-14 och 15-16 bjuder vi också in till ”Den papperslöse politikern” och delar med oss av information om hur vardagen kan effektiviseras och hanteringen av papper minskas med hjälp av PC-plattor.

  Har du inte möjlighet att närvara, besök Almedalsmolnet där dokumentation från seminarierna kommer att läggas upp efter veckans slut. Följ oss också på Twitter under veckan.


  0 0

  Det har äntligen blivit dags för den globala finalen av världens största innovationstävling för studenter, Imagine Cup. Årligen utmanas teknikstudenter att utveckla innovativa projekt som inspireras av FN:s millenniemål inom ramen för Imagine Cup. Tävlingen går av stapeln i New York mellan den 8-13 juli. Totalt har 325 000 studenter från över 100 länder deltagit i tävlingen så här långt, varav 400 kommer att närvara vid finalen.

  Tidigare i våras utsågs Uppsala-studenterna Christofer Okhravi, Gustav Spross, Joanna Murphy och Markus Ånöstam till svenska vinnare. De kommer att representera Sverige med sin mobilapp Lifemap som gör det enklare för välgörenhetsorganisationer att visa vad givarnas pengar verkligen går till. I filmen nedan berättar de om sin idé och om förväntningarna på finalen.

  (Please visit the site to view this video) 

  Se även deras tävlingsfilm här – och när du ändå är där, passa på att rösta fram laget till People’s Choice Award.

  Följ tävlingen på Twitter via @ImagineCup och Lifemap-gänget via @LifeMapOfficial.

   


older | 1 | .... | 11 | 12 | (Page 13) | 14 | 15 | .... | 44 | newer