Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all 861 articles
Browse latest View live

Office 365 släpps idag som publik beta

$
0
0

Microsoft släpper nu en efterlängtad publik betaversion av Office 365. Med dagens betasläpp får miljontals användare världen över tillgång till produktivitetstjänster speciellt anpassade till dagens sätt att arbeta. Office 365 kombinerar en molnbaserad version av Microsoft Office tillsammans med produktivitets- och samarbetstjänster som Sharepoint Online, Exchange Online och Lync Online.

Samtidigt lanseras idag också Office 365 Marketplace där de som använder Office 365 kan hämta hem program och applikationer till Office 365. Från start finns 40 applikationer och 400 tjänster utvecklade av några av Microsofts partnerföretag. Marketplace kommer att finnas på svenska lagom till Office 365-lanseringen senare i år.

Office 365 har fram tills idag bara funnits tillgängligt för några få utvalda företag och organisationer i en begränsad betaversion. Bland de svenska organisationer som varit med från början och därmed redan kommit igång att arbeta med Office 365 märks bland annat svenska Röda Korset och medicinteknikkoncernen Getinge.

Med Office 365 har Microsoft fört samman sina bästa lösningar kring kommunikation, samarbete, webbmöten och produktivitet. Tjänsten ska fungera som en möjliggörare för kunder som vill kunna  spara kostnader och fokusera på sin verksamhet. Microsoft tar tillsammans med partner hand om tekniken och den dagliga driften. Office 365 fungerar med alla de allra vanligaste webbläsarna, smarta telefonerna och övriga program.

Anledningen till att man nu väljer att gå från en begränsad till en publik beta är det överväldigande intresset kring Office 365 bland företagen. Över 100 000 företag och organisationer har hittills anmält sig till betan vilket är många fler än man förväntat sig. Särskilt mindre organisationer hör bland dem som visat störst intresse. Fler än 70 % av de organisationer som anmält sig har färre än 25 anställda.

De som är intresserade av att se hur de kan skulle kunna arbeta med Office 365 kan läsa mer och anmäla sig till den publika betan här. Läs mer på Officebloggen, Partnerbloggen, SmBbloggen vår globala Office 365 blogg, samt i vårt virtuella pressrum.


Gratis Xbox Live och rekordförsök i påskägget från Microsoft

$
0
0

Så här i påsktider vill vi passa på rikta ett stort tack till alla er som följer oss via Nyhetsbloggen och Twitter för att få koll på allt som händer kring Microsoft. Under det senaste året har antalet besökare här på bloggen mer än dubblerats och antalet sidvisningar har ökat med nästan 70 %. 100 meters-race i Kinect Sports

Och ingen påsk utan påskägg. Under helgen erbjuder vi därför gratis guldmedlemskap i Xbox LIVE och planerar samtidigt att slå världsrekord i Kinect Sport - med flest personer som springer 100 meter samtidigt. Häng med du också.

Jag önskar er alla en riktigt skön helg, med mycket sol och massor av godis. Vill du komma i rätt stämning eller skicka en hälsning till vänner och familj? Hitta påskbilder och påskkortOffice Online.

Glad Påsk!

Samarbetsavtalet med Nokia kring Windows Phone på plats

$
0
0

Tidigare i år aviserade Microsoft och Nokia planerna kring ett samarbete på mobilsidan. Efter 10 veckors intensivt arbete för att få alla detaljer på plats är avtalet nu signerat tidigare än planerat.

Genom samarbetet ser vi att det finns potential att förändra hur mobiltelefonen används, vilket skapar nya möjligheter för både utvecklare, operatörer och partner. Tillsammans arbetar vi redan med produktutveckling med målsättningen att leverera telefoner med Windows Phone 7 i stor volym under 2012.

Läs även det gemensamma pressmeddelandet, se samtalet om samarbetet mellan Microsofts Tim McDowd och Nokias Waldemar Sakalus, samt ett gemensamt blogginlägg för mer detaljer.

Flera medier har skrivit om samarbetet, bland annat E24, Dagens Industri, Svenska dagbladet, Privata affärer och M3.

Microsofts kvartalsresultat presenteras på torsdag

$
0
0

På torsdag klockan 23.30 (CET) presenteras Microsofts resultat för det tredje kvartalet. Precis som tidigare sänds presskonferensen direkt via en webcast.

Efter presskonferensen kan du läsa mer om kvartalsresultatet här och i vårt globala pressrum.

Kinect får nya användningsområden med Windows

$
0
0

Kinect lanserades till Xbox 360 i november 2010 och tog sig på några få månader in i Guinness Rekordbok efter rekordsnabb försäljning. Tillsammans med Xbox 360 har Kinect tagit spelupplevelsen till en ny nivå då vi spelar utan handkontroll och helt styr spelet med kroppen.

Kinect har också inspirerat till kreativitet långt utanför spelkonsolen. Under de senaste månaderna har vi sett hur innovatörer hittar nya användningsområden för Kinect världen över. Som vi nämnt tidigare, släpper Microsoft Research ett utvecklarverktyg (SDK - Software Developer Kit) för Kinect till Windows under våren. Förhoppningen är att det ska förenkla, inspirera och uppmuntra utvecklare att utnyttja tekniken i Kinect för att skapa naturliga användargränssnitt och innovativa lösningar för fler plattformar.

Tekniken i Kinect erbjuder oändliga möjligheter och vi lever i en tid då tekniken blir allt mer osynlig, där röst- och rörelsestyrning blir allt vanligare. Ett exempel där Kinect används utanför spelens värld visades nyligen upp på MIX11 i Las Vegas, till exempel för att hjälpa personer med begränsad syn att navigera runt i sin vardag. I videoklippet nedan visas några exempel på lösningar där Kinect används på olika sätt.  

Hallå där Liselotte Isacsson, general för TechDays 2011

$
0
0

En månad har passerat sedan Microsoft TechDays intog Örebro. Den tredje upplagan av TechDays lockade över 1700 teknikintresserade från hela Sverige och årets konferens var både uppskattad och lyckad. Jag satte mig ned med Liselotte Isacsson, general för TechDays, och blickade tillbaka.

Thomas: Hej Liselotte, en månad har gått sedan TechDays 2011. Är du nöjd med årets konferens? 

Liselotte: Ja, självklart. Kan inte vara annat med sånt resultat. Utsålt igen; ännu fler utställare, fler sessioner, nöjda deltagare, uppskattat innehåll. Jag har varit med på resan från vår första TechDays för tre år sen, och jag blir mer och mer nöjd efter varje gång.

T: Vad minns du bäst från årets upplaga?

L: Får jag säga flera saker? Den smidiga förflyttningen när 400 deltagare bytte plats med 100. Den fantastiska stämningen i utställningen ända fram till midnatt på tisdagskvällen. Publikens jubel under Petter och Septembers konsert. Klas Hallbergs tänkvärda ord kring hur man får tiden att räcka till och framförallt alla glada människor. Jag har en lång lista med goda minnen.

T: Hur har responsen varit i efterhand från besökare, utställare och talare?

L: Det jag har hört har till största del varit mycket positiva kommentarer. Utvärderingsmöjligheterna stängde häromdagen, så vi har inte hunnit titta på den återkopplingen än. Vi vet i alla fall att TechDays är en uppskattad konferens.

T: Återvänder TechDays till Örebro även nästa år?

L: Vi vet inte än. Vi har fått konkurrens från TechEd Europe som nu ska äga rum 25-29 juni 2012 i Amsterdam, så vi funderar på om vi ska köra TechDays, och om ja, vilket datum och vilken ort.

T: Vad önskar du dig mest just nu?

L: Jag önskar att alla it-intresserade tar chansen att titta på några av alla de sessioner och keynotes som finns tillgängliga på webben och så önskar jag en solig och varm vår. Det räcker nu med den kyla vi haft denna vinter.

Om du vill uppleva TechDays igen titta på någon av alla filmer från Örebro eller se om du fastnat på bild i vårt stora fotoalbum.

Xbox 360 och Office 2010 bidrog till ett starkt kvartal för Microsoft

$
0
0

Microsoft följde upp ett framgångsrikt andra kvartal med ett starkt tredje kvartal, en ökning med 13 procent jämfört med föregående år. Starka försäljningssiffror av Office 2010 och Xbox har bidragit till det goda resultatet.

Det har varit ett intressant kvartal. Xbox 360 tog sig in i Guinness Rekordbok efter rekordsnabb försäljning, Office 2010 har blivit den snabbast säljande Officeversionen från Microsoft någonsin och Windows 7 har passerat 350 miljoner sålda licenser.

Läs hela pressmeddelandet

Microsoft visar hur teknik stärker den ideella sektorn

$
0
0


Jean-Philippe Courtois, President för Microsoft International, talar vid Insamlingsforum

Igår besökte Jean-Philippe Courtois Sverige. Jean-Philippe är högste ansvarig för all Microsofts verksamhet utanför Nordamerika. En av höjdpunkterna under besöket var ett framförande som handlade om hur teknik kan bidra till att öka allmänhetens engagemang för den ideella sektorn.

Talet ägde rum under konferensen Insamlingsforum. Varje år samlar Frivilligorganisationernas Insamlingsråd (FRII) generalsekreterare, insamlingschefer och styrelseledamöter från den ideella sektorn för att lyssna till inspirerande föreläsningar, delta i workshops och nätverka med andra i branschen. Temat för årets konferens är ”Större effekt”.

På just temat om hur man får ut mer av sina resurser talade Jean-Philippe om Microsofts partnerskap med TechSoup. Genom partnerskapet donerar Microsoft sin senaste mjukvara till ideella organisationer så att de kan ägna sig åt sina fokusområden. I Sverige har TechSoup varit verksamt i ett år och har på den tiden donerat mjukvara till ett värde av 20 miljoner kronor.

Som exempel på hur tekniken kan användas för att stärka engagemanget nämnde Jean-Philippe Courtois mobilappen Lifemap, som tagits fram av de svenska studenterna Christofer Okhravi, Gustav Spross och Markus Ånöstam.
(Please visit the site to view this video)

Med appens hjälp kan givare få bättre synlighet i vad deras donerade pengar går till och specificera vad pengarna ska gå till. I sommar tävlar de med appen i Imagine Cup, en internationell innovationstävling för studenter med kravet att bidragen ska inspireras av FN:s millenniemål.


Anne-Marie Andric blir personalchef för svenska Microsoft

$
0
0

Idag kan vi meddela att Anne-Marie Andric blir ny personalchef för Microsoft Sverige.

Anne-Marie har under de senaste sex åren arbetat som nordisk personalchef på Becton Dickinson & Company, ett medicintekniskt företag som tillverkar och marknadsför produkter inom sjukvårdssektorn. Hon har tidigare bland annat arbetat på GE Healthcare i Sverige och som skandinavisk personalchef på Sanofi.

Anne-Marie tillträder sin nya roll på Microsoft den 23 maj.

Microsoft köper Skype

$
0
0

Idag meddelades att Microsoft har ingått ett avtal i syfte att förvärva Skype. Avtalet, som är värt 8,5 miljarder dollar, har blivit godkänt av respektive bolags styrelse och blir nu en fråga för legalt godkännande. Detta kommer att möjliggöra en mängd nya tjänster och ökad tillgänglighet för realtidsvideo och röstkommunikation via nätet – vilket ger stora fördelar för båda privatanvändare och företag

För mer information se vårt globala pressmeddelande eller se den inspelade virtuella presskonferensen nedan:



I Sverige har bland annat DN, SVD, IDG, DI, IT24, Prylportalen och Computer Sweden skrivit. Läs även artiklarna på The Wall Street Journal, Mashable och TDH.se.

Windows Phone 7, Internet Explorer och Azure i fokus på TechEd

$
0
0

I nästa vecka återvänder Microsoft TechEd North America till Atlanta för den nittonde upplagan av den populära konferensen TechEd. Under fyra dagar (16/5-19/5) träffas utvecklare från hela världen för att testa och känna på den senaste Microsoft-tekniken och samtidigt träffa experterna inom respektive område.

Årets keynote hålls av Robert Wahbe , ansvarig för Server & Tools, och Jason Zander, ansvarig för Visual Studio. I år väntas bland annat Windows Azure, Windows Phone 7, Microsoft Office 365 och Internet Explorer vara i fokus.

Delar av konferensen kan ses direkt via hemsidan och vi kommer självklart berätta om det viktigaste.  

Följ det senaste från TechEd NorthAmerica i realtid på Twitter och Facebook.

Näringspolitiskt forum tillsätter Per Adolfsson som ordförande

$
0
0

Per Adolfsson, VD Microsoft SverigeFör att lyfta näringspolitiska frågor i samhällsdebatten samlas en rad aktörer i det nyskapade nätverket Näringspolitiskt forum. Fokus för forumet är att gemensamt diskutera förutsättningarna för det svenska näringslivets utveckling samt de frågor som behöver belysas i den svenska debatten kring ekonomisk politik.

Ordförande för styrgruppen är svenska Microsofts VD Per Adolfsson.

- Det svenska samhället är beroende av företagande för att uppnå en långsiktig ekonomisk tillväxt och utveckla välståndet. För oss inom it-branschen är entreprenörskap och innovationsvilja själva navet för vår verksamhet – och i takt med att näringslivets beroende av it blir allt större, blir också den utveckling som sker här avgörande för hela samhället, säger Per.

Näringspolitiskt forum ligger inom ramen för Entreprenörskapsforums verksamhet och kommer att ta fram rapporter som baseras på både svensk och internationell forskning. Ambitionen är att ta fram fyra till sex rapporter per år.

Med passion för data, teknik och musik

$
0
0

26-åriga Robert Luciani jobbar som kundansvarig i Microsofts svenska konsultorganisation. Han är också medlem i Ingenjörer Utan Gränser, Mensa och ISPE (International Society for Philosophical Enquiry) samt sjunger och skriver musik i sitt eget Heavy-Metal band Vildhjarta (vars namn härstammar från Dungeons & Dragons).

Musik och musikproduktion är ett av Roberts allra största intressen, samtidigt som han är – och alltid har varit – en äkta teknik- och prylnörd.

Musik och it, hur hänger det ihop egentligen?
Jag är djupt fascinerad av både vetenskap, teknik och prylar – och mitt musikintresse ger mig oändliga möjligheter till att få utlopp för allt detta. Allt ifrån att fördjupa mig i musik och musikteori till att njuta av min egendesignade elgitarr och producera musik med min pc – som alltid haft en mycket central roll för mig.

I takt med att datorer och program blir allt bättre och billigare öppnas idag också helt nya möjligheter att skapa fantastiska och professionella musikinspelningar – även hemma i vardagsrummet.

Vad betyder it för din musik och ditt band?
Oerhört mycket. Vi delar allting över nätet (via till exempel Windows Live Mesh och Messenger) och träffades faktiskt också via ett forum på Internet– så utan it hade vi kanske aldrig börjat spela ihop. Vi bor också ganska utspritt i landet så det är ovärderligt för oss att kunna samarbete smidigt och digitalt på distans. Riktigt coolt också att nästan allt går att göra via Internet idag – allt förutom att repetera och spela "live" förstås.

Du vann nyligen ett pris på Microsoft, berätta mer?
Jag valdes ut som en av 30 vinnare i en intern global innovationstävling (Microsoft Next) med en egen film som visar hur jag använder tekniken i min vardag och tillsammans med mitt band. Det känns både roligt och smickrande – som en riktig ”homerun”!

Varför sökte du dig till Microsoft?
För mig gäller allt eller inget. Jag är perfektionist på djupet och vill alltid göra mitt bästa och för att göra det måste man omge sig med de allra bästa och duktigaste personerna. Jag anser att de allra vassaste människorna inom data och teknik finns på företag som Microsoft och därför är jag övertygad om att jag har hamnat på det absolut bästa stället.

Vad inspirerar dig?
Jag blir inspirerad av alla människor som vågar utmana gränserna för vad som är möjligt. Några av mina förebilder är Aristoteles, J.S. Bach, Bruce Lee, Alan Turing och J.W. von Goethe. Här på Microsoft ser jag bland annat upp till Qi Lu.

Se Roberts tävlingsbidrag på Microsoft Showcase och läs mer om Microsoft Next.

Skadlig kod minskar på svenska datorer

$
0
0

Cyberkriminella fortsätter att utveckla skadlig kod som påminner om annonser och som har en tät koppling till vårt beteende i sociala nätverk. Detta enligt vår senaste Security Intelligence Report (SIR) som publiceras två gånger varje år.

Det vanligaste säkerhetsproblemet på svenska datorer är Adware, det vill säga program som hämtar oönskade annonser till datorn och som oftast installeras tillsammans med gratisprogram. Under det fjärde kvartalet 2010 rensades Adware bort från 32,4 procent av svenska datorer med Windows. Den näst vanligaste typen av skadlig kod är trojaner som drabbade 29,6 procent av alla svenska datorer. Totalt drabbades 0,44 procent av svenska datorer av skadlig kod under det sista kvartalet 2010, att jämföra med en global siffra på 0,87 procent globalt.

Både i Sverige och globalt är trenden en svag minskning av skadlig kod. Störst problem med skadlig kod finns i Korea, Spanien, Turkiet, Taiwan och Brasilien.

Rapporten i sin helhet finns att ladda ner här. Tips om hur du skyddar din dator med bland annat Microsoft Security Essentials finns här.

Väck liv i din avatar med Kinect

$
0
0

Avatar Kinect, vår nya sociala underhållningsupplevelse på Xbox LIVE, översätter rörelser till avatar-animationer.

Chatta med vänner samtidigt som din avatar rör sig och beter sig precis som du – oavsett om du hoppar, ler, rynkar pannan, nickar eller pratar. Du kan även välja olika virtuella platser att chatta ifrån samt spela in videoklipp från sessionerna och dela på nätet, till exempel via Facebook.

Avatar Kinect släpps innan sommaren och kommer att vara gratis för alla Xbox LIVE Guld-medlemmar.

Läs mer i vårt globala pressmeddelande och i vårt virtuella pressrum för Xbox.

Feber, TechNytt.se, Spelnyheter.nu, Eurogamer och Gameplayer.se har tidigare skrivit om detta.


Microsoft inleder skolsamarbete med Upplands Väsby kommun

$
0
0

Upplands Väsby siktar på att kommunens skolors pedagogiska arbete ska bli ett föredöme, både på lokal och global nivå. Som ett led i detta arbete sluter kommunen nu ett avtal med Microsoft, som syftar till att ge lärare och elever tillgång till ny teknik och möjligheter att utveckla det pedagogiska arbetet.

Avtalet omfattar bland annat ett lärarcoachningsprogram, en forskningssatsning för vidareutbildning av lärarna och Kodu – ett program där yngre elever lär sig tänka logiskt genom grunderna i programmering. Elever på Väsby Nya Gymnasium kommer även få möjlighet att besöka Microsofts huvudkontor och där ta del av den senaste tekniken.

Läs även Upplands Väsby kommuns pressmeddelande.

Forskning från Microsoft hjälper Facebook skydda utsatta barn

#mangoswe Microsoft avslöjar vad Mango innehåller för Windows Phone 7

$
0
0

Under TechEd i Atlanta förra veckan avslöjande vi några av de kommande nyheterna i Mango för Windows Phone 7. I eftermiddag avslöjar vi mer – och det sker samtidigt världen över. Det svenska evenemanget arrangeras i hjärtat av Stockholm och ni kan följa det direkt via Twitter på #mangoswe och @msftnyheter.

Evenemanget startar kl:16.00

Nyfiken på Windows Phone 7? Läs mer på Peter Wissingers mobilblogg och gå med i Facebookgruppen ”Vi som gillar Windows Phone 7”.

Följ det senaste från USA via vårt globala Nyhetsrum

#mangoswe Mango för Windows Phone 7 med IE9, HTML5 och svenskt språkstöd

$
0
0

I höst kommer den efterlängtade uppdateringen till Windows Phone 7 (WP7) som går under namnet Mango och innehåller nära 500 nyheter och uppdateringar.

Under TechEd i Atlanta förra veckan avslöjade vi några av de kommande nyheterna i Mango – men nu berättar vi mer. Bland nyheterna finns bland annat svenskt språkstöd, bättre levande paneler och en utökad möjlighet till multitasking som också gör det möjligt för fler appar att fungera i bakgrunden samtidigt blir batteritiden förlängd.

Med Mango tar Internet Explorer 9 (IE9) steget in i telefonen och utnyttjar hårdvaruaccelerationen och kraften i HTML5 för en rikare webbupplevelse även på telefonen (läs mer om nyheterna här).

Mycket har hänt sedan vi lanserade Windows Phone. Idag finns nära 18 000 appar i Marketplace, och i Sverige har vi har redan passerat 125 appar där TV.nu och TextTV är två som nyligen lanserats. Både IDC och Gartner har förutspått att Windows Phone väntas bli en av de mest använda telefonerna, inte minst genom Nokia-samarbetet.

Mangouppdateringen blir tillgänglig under hösten och samtliga Windows Phone 7 telefoner kan ladda ned uppdatering gratis.

Läs hela pressmeddelandet och mer om lanseringen här. Se bilderna från den svenska lanseringen här.

Nyfiken på Windows Phone 7? Läs mer i Peter Wissingers mobilblogg och gå med i Facebookgruppen ”Vi som gillar Windows Phone 7”.

(Please visit the site to view this video)

Läs vad andra skriver om Windows Phone och den kommande Mangouppdateringen: DN, Ny Teknik, Computer Sweden, GP, SvD, Mobil, Nordic Hardware, Feber, SweClockers och WinMobile.              

Techsoup firar 1 år i Sverige

$
0
0

TechsoupSedan över 25 år tillbaka har stiftelsen Techsoup donerat mjukvara från bland annat Microsoft till frivilligorganisationer världen över. Stiftelsen stödjer ideella organisationer med gratis programvara med syfte att organisationerna ska kunna bli effektivare och använda sina resurser till verksamhetens ändamål.

Förra året etablerades Techsoup i Sverige och drivs här av Forum för Frivilligt Socialt Arbete. Microsoft har varit med från starten i Sverige och är stolta över att mjukvara donerats till nära 200 ideella organisationer till ett värde av 25 miljoner kronor och över den nytta detta givit organisationerna.

Viewing all 861 articles
Browse latest View live