Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Utmaning för Eurovision-appen med en halv miljon samtidiga användare

0
0


När EBU och Microsoft publicerade det tekniska samarbetet inför Eurovision-finalerna den 19, 21 och 23 maj offentliggjordes en mängd siffror som säger en del om storleken på eventet.

  • 200 miljoner tittare globalt

  • 40 tävlande länder

  • 73 miljoner besökare på officiella hemsidan

  • 1,7 miljoner följare

  • 45 sändande tv-kanaler

  • 1 miljon nedladdningar av appen förväntas

  • 500 000 samtidiga app-användare som får information och röstar

För Microsoft molntjänst Azure blir det stora datamängder att hantera, data som kommer in och som ska behandlas och som ska ut. De 1 000 personerna i produktionen kommer använda Yammer för koordination och 800 frivilliga kommer ha Lumia-telefoner att kommunicera med.

 – Vi är glada att ha en stark partner som Microsoft med oss, som stöder oss med optimala tekniska lösningar som Microsoft Azure molntjänster och Yammer, vår sociala plattform inom projektet. De kommer förenkla organisationen och underlätta våra arbetsflöden kring Eurovision Song Contest och tillåta obegränsad kommunikation, säger Eurovision Song Contests exekutiva producent Edgar Böhm.

Ny motor bakom appen

Microsoft har både vidareutvecklat appen där tittarna får information och kan rösta samt står för molntjänsten bakom. 

– Vi välkomnar Microsoft ombord på Eurovision Song Contest som teknikpartner. Med deras hjälp kan vi lyfta vår officiella app till högre höjder och säkerställa att mottot för Eurovision, ”Bygga broar”, blir bryggan till en ny tids teknik, säger Jon Ola Sand, Executive Supervisor på European Broadcasting Union, EBU.

Microsoft Azure är också stommen för de krävande video-on-demand-tjänster som 45 tv-kanaler erbjuder men det är ändå appen som står i fokus.

– Med det enorma intresse för Melodifestivalen som finns i Sverige är det extra roligt att Microsoft är teknikpartner åt EBU, säger Anders Wendt, ansvarig för molntjänsten Azure på Microsoft i Sverige. – Microsoft Azure är infrastrukturen bakom alla tjänster till Eurovision och en molntjänst med enorma muskler. Problem liknande de som blev med en annan leverantör i Sverige ska inte upprepas under finalerna i Österrike. Men det gäller att hela kedjan från alla mobiler till Azure, och tillbaka, klarar trycket. Vi hoppas det ska bli en oförglömlig upplevelse för deltagare, produktionsteam och tittare.

Appen kommer också finnas för Windows-telefoner.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images