Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Har du idéer som kan förändra världen? – Tävla i Microsoft YouthSpark Challenge for Change!

0
0

Microsoft bjuder idag, onsdag, in ungdomar i åldrarna 13-25 år att delta i onlinetävlingen Microsoft Youthspark Challenge for Change, som är en del av Microsoft YouthSpark initiativet. Tävlingen pågår mellan 25 februari-25 mars och tävlingsbidragen som skickas in måste vara skrivna på engelska.


Tävlingen går ut på att dela med sig av idéer som kan skapa förändring i samhället, på skolor, gymnasier, universitet, eller i världen i stort genom att svara på frågan: - Hur kan Microsofts teknik hjälpa människor att få mer gjort och uppnå fler av sina mål?

Tävlingen riktar sig till unga som vågar tänka stort och som inspireras av de olika sociala utmaningar människor står inför.

- Alla börjar någonstans. Microsoft vill hjälpa unga att skapa förändring som gör att fler kan få ut mer av det dyrbaraste vi har, tid. Genom att uppmuntra till nytänkande hoppas vi hitta idéerna som kan få alla att göra mer och uppnå mer, i varje given stund, säger Sara Kullgren, Developer Experience Lead på Microsoft.

Microsoft YouthSpark Challenge for Change går i år av stapeln för tredje gången – och i år kan ungdomar från hela världen vara med och tävla! Nytt får i år är också att ungdomar från 13 års ålder får vara med i tävlingen, vilket vi hoppas bidrar till ökad kreativitet och fler spännande idéer.

Vad står på spel?

15 finalister från varje åldersgrupp (13- 17 år och 18- 25 år) vinner en Surface Pro 3 med Office 365. Utöver detta får 5 särskilt utvalda vinnare från varje grupp ett exklusivt pris innehållande:

Challenge for Change är en del av Microsoft YouthSpark, ett initiativ som skapats för att skapa nya möjligheter för unga i skolor, på arbetsplatser och hos entreprenörer världen över.

Har du idéer för hur Microsofts program, tjänster eller produkter kan förändra världen? Arbeta i själv, tillsammans med en kompis eller med din klass och skicka in ditt bidrag till Microsoft YouthSpark Challenge for Change innan den 25 mars.

Allt du behöver göra är att svara på några korta frågor kring din idé och hur du skulle vilja realisera den!

Läs mer om hur du kan samarbeta i OneNote här.

Läs om andras idéer och Inspireras av några av Microsoft YouthSpark Stars här.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images